Bisiklet ve motosiklet ikilemi

Muad dib

Daimi Üye
Tepki
315
Bisiklet
Orbea
İyi bisiklet almak isteyen her kisinin duyacağı bir sözdür. "Biraz daha ekle bunu al, şunu al" demek.
Siz bu ikilemi yaşadınız mı? Acaba motor mu alsam dediniz mi?
Bisiklete iten düşünce ne oldu sizi? Halihazırda aklınıza motor alma fikri filan doğuyor mu mesela?

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
Scudo

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
5.025
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
ben küçükken abimin motosikleti vardı.
kanuni mz 251 seyhan
sonradan bu ilerleyen yıllarda klr 650 oldu.
bende sevmeye başladım motorları. hatta lise yıllarımda klr 650 yi çok sürmüşlüğüm vardı.
gel zaman git zaman motor almaya karar verdiğimde annem dünyaları kopardı alamassın diye.
sene geçen sene bisikleti almadan önce. gene bi almak istedim annem gene izin vermedi.
dedim geldim 27 yaşına niye alamıyım dedim . yok izin vermiyorum dedi.
bende bisiklet alırım deidm. tmm onu al dedi bende aldım.
ama bisiklet aldığımada pişman şimdi. arabaların arasında sürüyorum diyorum.
şimdi motor alayım mı diyorum. naparsan yap karışmıyorum diyor.
bazen aklıma geliyo bisikleti satıp sattığım parayla iyi bir 250 cc kross alabilirim :krsn:

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Araba, motorsiklet (scooter), bisiklet!
Cok sayida kisi ise seyahat edecek (cocuklar vb) araba seciliyor mecburen.
Trafik ve park problemi varsa ve ayrica agir birkac parca sey tasinacaksa scooter candir!
Onun disinda en ekonomik, saglikli ve keyifli olani bisiklet ;)
Ben 3 unude kullaniyorum ve digerleri icin mecburiyet olmadikca bisikletim candir :)
Bisiklet candir derken; ulasim, spor, gezme ve bisikletli arkadaslarla sosyallesme anlaminda ;)

Merickagantek

Daimi Üye
Tepki
74
Bisiklet
Lapierre
Biri motorlu biri motorsuz taşıt....Biri anı sanıye sanıye hıssetirir , diğerii belli yerlerde 80 veya 90 km/saat hızla ( genellıkle daha da hızlı ) gıtcegınız ıcın belkı de cok guzel bır anı yaşayamamanıza neden olur..Biri her yokuş çıktıgınızda sızı terletır ve o yokuşu cıkmanınız verdiği haz anlatılmazz, diğerinde boyle bır sey soz konusu değil...Birde meshur araba (motorlu tasıtlar ) ve bısıkletı karsılastırmak için yazılmıs bır soz vardı '' Bisiklet yaglarınızı yakar paranızı korur , araba(motorlu taşıt) paranızı yakar yağlarınızı korur..'' sanırım boyle idi..Tabi motorsıklet ile turun mutlaka ayrı bır keyfı vardır ama ben motorlu taşıt olarak baktıgım ıcın olaya motorsıklete hıc ısınamadım :) tabiki zevk meselesi kişiden kişiye değişir :)

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Tepki
838
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
ben ikisi de birbirinden ayrı konular. hatta tamamen ayrı. kıyası saçma olur. bisiklet her ne kadar resmi kurallar geriği "taşıt" olarak geçse de aslında uygulamada öyle değildir. bisiklet spordur, aktivitedir, icabında rehabilitedir, bisiklet sağlıktır. motosiklet ise yakıtlı bir araç. bir yerden bir yere ulaşımı sağlayan araç. bir insan neden bisiklet ile motosiklet arasında kalır hiç anlamam. böyle bir bağlantı kurulabilmesi ikisininde aynı kategorilerde yer alması aynı işlevi görmesi lazım haksız mıyım.
bisiklet mi araba mı demekten zerre farkı yok nazarımda. he bir insanın hem arabası-motosikleti hem bisikleti olur orası ayrı. ama bisiklet ile motorun arasında kalmak bana çok saçma geliyor.

cashsta

Üye
Tepki
82
İsim
Mustafa Kemal KILIÇOĞLU
Bisiklet
b'Twin
Dostum 125 cc ile başlayıp 1400 cc ye kadar yıllarca motor kullanmış biri olarak konuşuyorum. chopper dan naked e, endurodan racinge her türlü modeli de kullandım, şu an katlanır bisiklet kullanıyorum :) trafikte motorların bile tıkanıp kaldığı yerlerden rahatça geçiyorum. Henüz bugün 10-15 km yol yaptım. Araba da var ama elimi bile sürmüyorum. Anlatmaya çalıştığım, çok farklı araçlar olmasına rağmen içlerinde en zevklisi, en sağlıklısı bisiklet. Diğerleri yakıt masrafı, haddinden fazla vergi, sinir-stres, bakım masrafı, park sorunu demek gözümde. Tamam daha süratli ulaşım ama eksileri o kadar çok ki. Ha yükün olur, acil bir durum, acelen olur kenarda bulunsun. Ama günlük ulaşım için kesinlikle bisiklet.

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
946
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
kullanım oranına göre ölüm-kaza yüzdelerini öğrenmek lazım.benim üç bisikletim var.üç motoru olan azdır.iki-üç bisikletli uygun yolda giderek sohbet edebilir,motorlular bunu yapamaz.ben şu yokuşu çıktım,şu kadar km yaptım diye içinden kendini övemez.anca şu kadar hız yaptım der ama,bu hızlardan kaçıncısı onun sonu olacaktır.hatalarla dolu trafikte karşı tarafın hatasını, bu hızla nasıl önleyebilecektir.hız tutkunu olmak psiko-seksüel bir sorundur,araştırılıp,çözümlenmesi lazım.bana en pahalı motoru vereceğiz,binermisin deseler,ben bu trafikte binmem.selamlar,saygılar.bis-1.jpg

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar

Ozan Güneri

Forum Bağımlısı
Tepki
2.304
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Yıllarca motorsiklet'te kullandım,arabamda var bisikletimde.Ancak en fazla hazzı bisiklet kullanırken alıyorum.Sesler duyuyorum ,rüzgarı hissediyorum,güç sarfediyorum.Kisaca ben en çok bisikletimi seviyorum.

Strada

Üye
Tepki
77
İsim
Fatih yazıcı
Bisiklet
Cube
Araba kapıda.yaş 42.motorsiklet ve bisiklet son günlerde ilgimi çekiyor,
.bisikletim yok.ama ben buraya üyeyim. Sanırım çok yakında tercihimi bisikletten yana kullanacağım.ev iş 7 km.güzergahın son 6 km si tarih kokuyor. Hissede hissede yolculuk
Başlayacak. .

srknsnyz

Serkan
Tepki
613
İsim
Serkan
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Tern
Bisiklet türü
Katlanır
Bir ara motosiklet almaya niyetlenmistim.. arastir arastir arastir.. once ekipmanlari aldim. kask, cizme, eldiven, mont, ne gerekiyorsa hepsini aldim..sonra motosiklet bakmaya basladim, motosikleti tam aliyordum ki bir hafta sonu, bisikletcinin onunden gecerken girdim iceri, duvarda asili olan bir tane mosso vardi mtb.. dedim “indir, aliyorum”.. aldim ciktim :)) iyi yapmisim.. bu gectigimiz on ay icinde 6 bisiklet aldim hediye ettim.. abime, yegenime, kuzenime, kardesime, bende de simdi bi katlanir kaldi birde bir kac gun once aldigim triban 520.. istedigin yerde dur ne kontak derdin var ne yakit.. keske daha once alsaymisim.. hep birlikte geziyoruz valla super oluyor..

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.774
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Ben biraz daha eklesem Tofaş model bir araç alınıyordu çok rahat. Ancak yakıştıramadım kendime, o aracı tercih eden genç neslin kafa yapısı ile benimki bir değildi, onların amaçlarıyla benim amaçlarım aynı tepside değildi.
Motor içinse vergisi - benzini - kazası - bakımı - ekipmanı gibi göz ardı edilen tonla masrafı önceden görüp korktuğum için vazgeçtim, sonuçta öğrenciyiz halen daha.

Güzel bir bisikletim var çok şükür ancak çevreden "Bu yaşta bisiklet mi sürüyorsun, çocuk musun" tarzı yaklaşımlara maruz kalınca Allah ne verdiyse girişesi geliyor insanın.
Her gün 13 liralık sigara içen insan sana gelip "Çok gereksiz israf etmişsin günah günah" deyince bir gülme krizi geliyor insana :) :)

Kendi dağ bisikletimi elektrikli bir modele çevirmeyi planlıyorum aslına bakarsanız. Karşı yakaya vapurla geçebiliyorsun zaten, çok da sorun değil köprüden geçememek. Sonuna kadar elektrikli katlanır bisiklet öneriyorum.
MTV'nin %40 zamlandığı, mazotun bile benzin fiyatıyla yarıştığı şu günlerde motorlu bir araç almak ne kadar akıl işidir bilmiyorum.

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Tepki
1.425
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Gökhan Akkaya aynı bu düşüncelerle ben de bisikletimi yeniledim otomotiv-motorsikletin sadece almak yetmiyor mtv-muayene-bandrol-sigorta-kasko-bakım-yakıt derdi var bunlar baya para ediyor yazarken bile hevesim kaçtı bisiklete rağbet yok ülkemizde bence iyi buna vergi gelmez keza yeni bisiklet alırken ötv yok sadece kdv var :) bisiklette bu vergi-muayene cart curt derdin yok yakıt tavanbay her gün zamlanmıyor :) bisiklet ile sehiriçinde her yere gidilebilir bence sehirdışı ayda yılda bir olsa onda da otobüs ile giderim olur biter

BF Okuru

Üye
Tepki
65
2017 nin mtv leri siz bu rakamlara %40 koyarsınız artık. Pardon güncellersiniz artık :D
Yada bisiklet alıp keyfine bakarsınız :)

ersinnsahin

Aktif Üye
Tepki
146
Kendimi bildim bileli bisiklet tutkunuyum. İşin teknik kısmınını bilmem ama sürüşünden inanılmaz keyif alıyorum. İki teker insan sağlığına kesinlikle faydalı. Pedallamak gibisi yok.

Bir ara motosikletlere çok niyetlendim. Hatta gittim ehliyetini bile aldım. Bazen arada yine motosikletlere bakar dururum ama eskisi gibi istemiyorum.

Evlendikten sonra ihtiyaç doğrultusunda bir araba da aldım. Otomobilin de ayrı bir tutkusu var ama evli olmasam kesinlikle bu ülke şartlarında bir arabaya sahip olmak istemezdim.

Artık teknoloji de ilerleyip bisikletin aynakoluna entegreli motor + pilli elektrikli bisikletler üretiliyor. Gereksiz yere araba almanın mantığı kalmıyor. Bu elektrikli bisikletler yokuşlarda büyük kolaylık sağlıyor.

Bekar olsam kesinlikle otomobil değil kaliteli bir elektrikli bisiklet alırdım. İster pedalla ister elektrikli kullan.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz

Fireblade

Daimi Üye
Tepki
251
Bisiklet
Cube
Babam bundan bir kaç sene önce kendine Suzuki GSX-R600 aldı işe gidip gelmek için. Bazen arkasına binip gezeriz ve o duygu bambaşkadır.

Sonra motordan inip bisiklete binince "bu ne lan" tepkisi veriyorsunuz. Bisikletin gitmediğini hissediyorsunuz. Hatta binmek bile istemiyorsunuz. Çok yavaş geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Motosikletten bisiklete geçince çok acayip olur galiba insan :D
Tabi gaz kolu yok bisiklette, bacaklara kuvvet.
Birde %7-%8 ve üstü bir eğim varsa 5-8 kilometre ortalamayla 1 saatte tırmanınca anormallik olur tabiki :)

ysnakblt

Daimi Üye
Tepki
208
İsim
Yasin Akbulut
Bisiklet
Orbea
merhaba sayin forumdaşlarım
öncelikle iki secenegide kullanmis birisi olarak ;
burda size avantaj yada dez avamtaj diyemem
Az çok herkez ayni seyi bildirmis zaten ;
vergi harc benzin su vs diye
motorsikletin verdigi o haz farkli
( yol bisikletinin daha farkli )
ikisiylede 50 ile gidiyorsun bir zaman sonra altinizda duran motor ( ya abicim cevir su gaz pedalini ver gazi bana ben seni biraz atesliyim diyor yani seytan durtuyor )
ama konu o hizlarda bisikletle gidince ( hem rüzgari tamamiyle yiyorsunuz motosikletlerin %90 inda koruma ruzgarlik cami vardir bisiklette öyle birşey de yok ve bisiklette 50 kmh ile gittiginizde tedirgin oluyosunuz ( amaciniz yaris ve zaman degilse o hizlar size kazayi hatirlatiyor onun icin istemsizcede olsa frene basiyorsunuz
yani alicaginiz zevk ayri ayri şöylede düşünebilirsiniz ;
bu örneği her zaman veririm
ya sporu adam akilli yapmadan ( steroid ) kullanirsiniz
yada spora bastan baslarsiniz hicbirsey kullanmasan yavas yavas yaparsiniz tercih sizin
sağlıklı pedallar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz

serkant yakıt

Daimi Üye
Tepki
308
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet hiç birine benzemiyor. Motorlarlada içli dışlıydım. arabamda var. kapıyı bekliyor. ya toplu taşıma yada bisikletim, gerisi yalan benim için. pedalı her çevirdiğinizde içerden gelip, ayaklardan pedala, oradan tekerlekler üzerinden akarak yola enerjinin aktarışmasını hissetmek, kontrolün tamamen ama tamamen sizde olduğunu bilmenin verdiği zevk bambaşka..

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.774
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
@ultrAhmet
@BisikletKolikK
Buraya konuyu bırakıyorum :) Olayın heyecanı ile 230KM gibi rakamlar söylemişim, o kadar yüksek hıza çıkmamışızdır tahminen. 200'ü gördüğünden eminim yinede.
Sürekli kullanan, hayatının bir parçası haline getirmiş insanlar asla ulaşım amaçlı bisiklet kullanamazlar özellikle de eğimsiz rotalarda. Böyle bir güçten vazgeçmek zor olsa gerek.
(link)