Scudo Sports

Bisiklet ve Fıtık

@deadlyman

Pozisyon yanlış olabilir yada bisikletin ölçüleri size uygun olmadığından öyle olabilir. Henüz bisiklet kaynaklı bel ağrısı yaşamadım. Belki alışınca düzelir..

Mesela popo ağrısı da o şekilde.. En azından haftada bir binince popo ağrısı anca 60-70 km mesafeden sonra rahatsız etmeye başlıyor. Fakat dün 2.5 hafta sonra ilk kez bisiklete bindim ve 42.17 km yaptım ve son kilometreler o ağrı yüzünden çok zor geçti.

Scudo
Konuyu biraz canlandırayım.

Benim için önemli bir soru. haziran gibi şehir bisikleti aldım başlangıç şehir bisikleti, 28 jant. tur yapanları izleyince bir alayım dedim.

Bisiklet öncesinde de zaman zaman olan, bisikletten sonra da devam eden kalça, kasık bacak sızlamasından dolayı (oldukça rahatsız edici) ürolojiye gittim tuhaf ultrasonlarla, zar zor ufak KASIK FITIĞI buldular iki taraflı. ama ufak çok önemli değil dedi doktorlar.

2 tane devlet hastanesi doktoruna göstermiştim raporu, ve sordum spor, koşu, bisiklet sıkıntı yaratır mı_ fıtığı büyütür mü diye. 2 si de birşey olmaz yapabilirsin dedi. Ancak çok da ilgilenircesine vermediler cevabı. internette de araştırdım kimi daha faydalı olur diyor kimi bisiklet fıtığa neden olur diyor.

Özetle bisiklet seven bir doktor arkadaşımız yada fıtık rahatsızlığı geçirmiş arkadaşların yorumunu merak ederim. bisiklete binmemeli miyim?

Son düzenleme:

Benim için önemli bir soru. haziran gibi şehir bisikleti aldım başlangıç şehir bisikleti, 28 jant. tur yapanları izleyince bir alayım dedim.

Bisiklet öncesinde de zaman zaman olan, bisikletten sonra da devam eden kalça, kasık bacak sızlamasından dolayı (oldukça rahatsız edici) ürolojiye gittim tuhaf ultrasonlarla, zar zor ufak KASIK FITIĞI buldular iki taraflı. ama ufak çok önemli değil dedi doktorlar.

2 tane devlet hastanesi doktoruna göstermiştim raporu, ve sordum spor, koşu, bisiklet sıkıntı yaratır mı_ fıtığı büyütür mü diye. 2 si de birşey olmaz yapabilirsin dedi. Ancak çok da ilgilenircesine vermediler cevabı. internette de araştırdım kimi daha faydalı olur diyor kimi bisiklet fıtığa neden olur diyor.

Özetle bisiklet seven bir doktor arkadaşımız yada fıtık rahatsızlığı geçirmiş arkadaşların yorumunu merak ederim. bisiklete binmemeli miyim?
Bende belde fıtık dızde menıskus var 1000 km yapabildim son 1.5 senede sorun yasatmadı. Belkı ıyı bıle geldı. Yada pc basında geçirdiğim vakıt azaldı

Bu konuda raporlarinizla ozellikle bir spor hekimine danismanizi tavsiye ederim. Devlet hastanelerinin bazilarinda da bu kadroda doktor bulunuyor.

Geçen sene bana da bel fıtığı başlangıcı teşhisi konulmuştu 1 aya yakın fizik tedavi gördüm fizyoterapist ve doktor hanım 3. Haftadan itibaren bisiklet antrenmanına devam etmem gerektiğini söylediler uzerinden 1 sene geçti ara ara ağrı oluyor bisiklet sürüşü yaptığım zaman 1 hafta ağrısız geçiyor

Geçen sene bana da bel fıtığı başlangıcı teşhisi konulmuştu 1 aya yakın fizik tedavi gördüm fizyoterapist ve doktor hanım 3. Haftadan itibaren bisiklet antrenmanına devam etmem gerektiğini söylediler uzerinden 1 sene geçti ara ara ağrı oluyor bisiklet sürüşü yaptığım zaman 1 hafta ağrısız geçiyor
Aynen bende oyleyım. Bisikletede kasları guclendıreyım dıye basladım :D

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

çoğunluk bel fıtığından muzdarip. kasıkla ilgili sorun yaşayan az zannediyorum. dediğiniz gibi bir spor hekimine başvurmak mantıklı. @Bıyıkov

aramızda bisiklet kullanan hekim olsa çok daha güzel olurdu :) yada kasık fığıtı yaşamış bisiklet severin deneyimlerini dinlemek daha faydalı olurdu, konu güncel konuyu okuyan yorumunu bıraksın lütfen :)

@ATALAY16 kas güçlendirmenin faydalı olabileceğini okumuştum. sizde de bel konusunda işe yaramış anladığım kadarıyla. @osmancan71 siz de de.

Kasık fıtığı için de durum aynı mıdır acaba? sürüşün her anında hareket eden bir bölge.

bisiklete ufak tefek aksesuar da eklemek istiyorum aynadır, reflektörler vs. ama binemiceksek de masraf yapmayayım :)

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

çoğunluk bel fıtığından muzdarip. kasıkla ilgili sorun yaşayan az zannediyorum. dediğiniz gibi bir spor hekimine başvurmak mantıklı. @Bıyıkov

aramızda bisiklet kullanan hekim olsa çok daha güzel olurdu :) yada kasık fığıtı yaşamış bisiklet severin deneyimlerini dinlemek daha faydalı olurdu, konu güncel konuyu okuyan yorumunu bıraksın lütfen :)

@ATALAY16 kas güçlendirmenin faydalı olabileceğini okumuştum. sizde de bel konusunda işe yaramış anladığım kadarıyla. @osmancan71 siz de de.

Kasık fıtığı için de durum aynı mıdır acaba? sürüşün her anında hareket eden bir bölge.

bisiklete ufak tefek aksesuar da eklemek istiyorum aynadır, reflektörler vs. ama binemiceksek de masraf yapmayayım :)
Dıze yararı olduğunu düşünuyorum. Bel ıcın henüz bısey diyemem fıtık yaklasık 2.5 senedir var. Birde mmorpg oynamayı felan bıraktım pc de gecırdıgım vakıt azaldı bırazcık. Fakat yazın oynuyordum bısıkletede biliyordum onada etkısı oldu gibi

Size net bilgi vereyim. Benim fıtık tarzı bir ağrım vardı. Yarım saat yürüyünce bir bacağımda ağrı oluşurdu. Bunun için doktora hiç gitmedim. Fıtık olup olmadığını bilmiyorum. Bunun yerine 7 ay haftanın 5 günü bisiklet sürdüm bıkmadım usanmadım ve sonuç ağrı yok oldu. 2 saat yürüdükten sonra bile ağrım yok. Ağır birşey kaldırırsam ancak küçük bir sızı olur. Acısını çok çektiğim için, bu yüzden ağır hiçbirşey kaldırmıyorum. Fakat burda kilit nokta bisikletin selesinin gidon boyunun ve pedal mesafesinin bedeninize en uygun şekilde ayarlı olması gerekliliği. Bu şekilde ritmik yaptığınız hareketler bedeninizin ayarını yeniden dengeliyor gibi görünüyor ve hasar görmüş tarafı tekrar yerine alıyor. Net bir şekilde bu sayede kurtuldum. Artık ağrım yok. Fakat yanlış ayar yaparsanız kötüleştireceğinide belirteyim. Bunu da farklı birşey denerken bizzat hissettim.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
bende bu forumdan araştırma yaptım başlamadan önce. galiba o araştırma esnasında buldum bu forumuda. egzersiz yapmak felan bana zor geldi üşendim. gezerken sağa sola bakınırken aynı zamanda o egzersizide yapıyor olmak üstüne birde spor ve birazda olsa vücuda şekil verebilmek için başladım. başlayıncada iyiymiş bu diye 2. bisiklet ardından 3. gelecek :D ilki alırken 1600 çok geldi ikiyi 4200 e aldım oda fazla geldi 3. bakalım ne olacak :D tarlayı tapanı pavyonda yiyen dayılara dönmeyiz umarım.

Teşekkürler yorumlarınız için. Bir doktorla daha görüştüm gayet mantıklı yanıt verdi. Kendin karar vericeksin, pedal çevirirken karın basıncı olmuyorsa sür oluyorsa zorlama dedi. Bunu aza indirmek için de daha dik bir sürüş gerekiyor sanırım. Değil mi

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Teşekkürler yorumlarınız için. Bir doktorla daha görüştüm gayet mantıklı yanıt verdi. Kendin karar vericeksin, pedal çevirirken karın basıncı olmuyorsa sür oluyorsa zorlama dedi. Bunu aza indirmek için de daha dik bir sürüş gerekiyor sanırım. Değil mi
Daha dik sürüş pozisyonu seni rahatlatır. Bu arada karın kasları için egzersizde yaparsın .
Sana daha kısa bir uzanma ve daha yüksek bir gidon lazım. Kısa üst boru ve yüksek alın borusuna işaret ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Nurkank
Karnını içeriye çekmeyi öğrenmen lazım. Bunun egzersizlerini bol yapmalısın. Yürürken, otururken ve ayakta dururken. Bacaklarının sertleşmesine izin verme. Günlük olur ,3 güne bir olur tüm bacak bölgene masaj yapmayı unutma. Rahat olmayı ve stresten uzak durmayı öğrenmen lazım. Stres fıtığı daha da tetikliyor.
Bisiklete binmeden önce bel kasların için egzersiz yapmayı ihmal etme. Normal zamanlarda cereyan da kalma . Terleme sonrasında iç çamaşırı değişimini yapmalı yada sıcak kalmanın bir yolunu bulmalısın. Bisiklet sürerken rüzgar almama gibi bir şansın yok, fakat sonrasında soğuyunca fıtık kilitlenmesi olmasın diye sıcaklığını muhafaza etmen lazım. Bol bol barfiks çek ,çünkü çok faydasını göreceksin.
Kasların ne kadar çok güçlü ve fıtığa olan baskı az olursa daha rahat bir hayatın olur.
2000 bin yılından bu yana mücadele eden ve fıtık ameliyatı olan biri olarak tecrübelerimi anlattım. Eski çamlar bardak oldu ve fıtıktan önceki hayatınızı unutun. Bedeninizle barışıp yarınlarınıza bakın derim. :harika:

Daha dik sürüş pozisyonu seni rahatlatır. Bu arada karın kasları için egzersizde yaparsın .
Sana daha kısa bir uzanma ve daha yüksek bir gidon lazım. Kısa üst boru ve yüksek alın borusuna işaret ediyor.

Evet ben de az uzanmak için seleyi öne aldım. Bir tane de 117mm gidon uzatma aparatı alacağım. Böyle halletmiş olacağım inşallah bakalım

Evet ben de az uzanmak için seleyi öne aldım. Bir tane de 117mm gidon uzatma aparatı alacağım. Böyle halletmiş olacağım inşallah bakalım
Sele ileri ayarı aslında farklı bişey. Diz ve pedal merkezi ile alakalı. Yanı gücü iletmek için. Gidon boğazını kısaltarak çözmenizi tavsiye ederim. Sonra dizde sıkıntı çıkmasın . Çok geçmiş olsun tekrardan

Sele ileri ayarı aslında farklı bişey. Diz ve pedal merkezi ile alakalı. Yanı gücü iletmek için. Gidon boğazını kısaltarak çözmenizi tavsiye ederim. Sonra dizde sıkıntı çıkmasın . Çok geçmiş olsun tekrardan

evet çok mantıklı. diz kapağını pedal ortasından ileriye almıyorum. o videolara da baktım. :) ama gidon boğazı güzel fikir. teşekkürler

Geri