Scudo Sports

Bisiklet V-Fren ayarı

gunesomr

Üye
Tepki
6
İsim
Ömer G
Bisiklet
b'Twin
Merhabalar yeni bisiklet aldım internetten kargo ile geldi kendim evde kurmaya çalıştım, ancak frenlerin birisi diğerine göre daha yumuşak basıyor nasıl sertleştirebilirim fren kolunu

Scudo
Fren kolunu alyanla taktığın yerin kenarında yıldız tornavida ile sıkılan bir vida var.onu sıkarsan gevşek fren kolu daha fazla çeker

Hocam evde kurman garanti açısından sıkıntı değil mi?

@dodurgalı_06 Denedim fren kolu hala gergin değil yumuşak. Cevap için teşekkürler bu arada. :)

@nevzatsercanoktay İçinde kurulum kılavuzu vardı ve hazır geldi bisiklet sadece, direksiyon açısını düzelttim, pedalları taktım.

Anladım hocam peki. Güle Güle kullanın.

@nevzatsercanoktay
Neden olsun ki?

@gunesomr Fren ayar vidası ile sizin işiniz diğer parçaların ayarını değiştirmeyin bence, kablonun fren koluna girdiği yerde ki vidayı kendinize göre(saat yönünün tersine) döndürünce sıkılaşması lazım.Ben geçen gün öyle yapmıştım tur sırasında.

@mtbrnhc Kutuyu servisin açıp kaşe basması gerekiyor diye biliyorum. Yani bana öyle söyledi yetkili servis. Eğer kutuyu alan kişi açarsa garanti geçersiz oluyormuş.

@nevzatsercanoktay
Ben yeni bisiklet aldım, Giant türkiyeyi arayıp sordum hiçbir sorun olmaz dediler. Ki olmaması lazım, mesela bana en yakın servis 200 km ötede.

@Ceyhun Özkan Orayı sola doğru çevirdim etki etmedi pek bir fazla, sonra papuç gerginliğini ayarladığım biraz düzeldi sanki

@mtbrnhc Doğrudur hocam bir şey diyemem. Size öyle denmiş. Bana da böyle dendi. Benlik bir durum yok yani

Geri