Scudo Sports

Bisiklet üzerinde müzik dinlemenin 5 kuralı (kendinize kaz kafalı dedirtmeden =))

Bluetooth mini hoparlörler belki en makul çözüm olabilir ancak müzikle gaza insanlar için (bknz.ben) kesinlikle yeterli olmayacaktır. Araştırmacılar da kusura bakmasın ama Metallica'yı %60 ses seviyesinde, hele ki tek kulaklıkla dinlemek pek doğru gelmiyor bana. (En az %90 olmalı ) :D Hali hazırda mp3 çalar ve tek (sağ) kulaklık takılı olmak şartıyla müzik dinleyen biri olarak, verdiğiniz linkteki kulaklıklar ilgimi çekti, benzer ya da daha kalitelilerini bulursam eğer paylaşımını yaparım.

Konu çok güzel bu arada, elinize sağlık. :)

Scudo
Google'da "bone conducting headphones" veya "open ear headphones" şeklinde bir arama yaptığınızda dışarıda spor yapanlar için geliştirilmiş özel "kulaklıklara" erişebilirsiniz.

Makul bir çeviri için "kulaklık" kelimesini kullansam da, aslında bu tamamen başka bir teknoloji olup sesi çene kemikleri üzerinden ileterek kulağı tamamen açıkta bırakma özelliğine sahip. Bu sayede çevresel seslerde kayba uğramadan müzik keyfi mümkün.

Bu konudaki son nokta ise Aftershokz markasının Trekz Titanium modeli. $129 fiyatıyla epey tuzlu olan ürünün çok daha ucuz muadilleri de mevcut. Şuradan da incelemesi görülebilir:

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Grup sürüşlerinde de kulaklığımı eksik etmem, müzik dinlersem bir kulaklığımı takmam. Bazen müzik çalmasa bile kulaklık kulağımdadır. Yüksek hızlarda o rüzgar sesi ne dalga sesini ne de kuş sesini duymanızı sağlıyor.

Kablosuz, 6 $'a aldığım bluetooth özellikli kulaklık kullanmaktayım.

philips-shq3305ws-actionfit-sportif-kulakici-kulaklik.jpg
Ben de sağ kulağımda bunu kullanıyorum. Telefona cevap vermek için de kullanılabiliyor.

@Sadettin Z. sektörün içinde olduğum için söylüyorum 129$ çok para değil 3000-5000$-€ satılan kulaklıkları görünce... :)
Değişik bir ürün, tiz performansını merak ediyorum çünkü tiz sesler doğrusal yayılırlar hoparlör/kulaklık sürücüsü önüne set geldiği zaman kaybolurlar, bass ve low mid sesler kemik yolu ile iletilmesi kolay ama tizleri bu şekilde iletmek direk kayıp demek, demo yapmak gerek bu ürünü...

Tabi işin içinde birde müzikal sunumu var özel bir amaç uğruna yapılmış olsa da tonalitesi beni sarmayan bir kulaklık hiçbir zaman almam :)

Sesi açmadan çift kulaklığın tehlikeli olmadığını düşünüyorum. Bence gidondaki sabit cihaz ile kablolu kulaklık kullanmak daha tehlikeli.

HayatatribündenbakanlaR

Bendeki cihaz şu:(link)
JBL clip.Ses kalitesi mükemmel.5 saat gidiyor.Bir senede pil mort olsa da aliexpressden getirttiğim ve lehimlediğim pil ile eski sağlığına yakın bir duruma geldi.
Ben cep telefonunda oluşturduğum şarkı listemi,kablosuz olarak dinliyorum.Yaşadığım yerde trafik olmadığından-yazları hariç-özellikle arazi sürüşlerinde iyi bir arkadaş oluyor.
Makul bir sesle medeni bir şekilde dinlemenin kimseye zararı yok.

(link) bende bunlardan var çok güzel ve çok rahat kullanım imkanı veriyor.

Müzik dinlemeyi bırakın, 3-4 saniye bile etraftan duyduğum şarkıyı söylediğim için dikkatim dağıldı ve mersoya yandan çarpıyordum.

izleyen bi daha izlemesin boşuna görüntü kasılmasın :D

Kulaklıktan ziyade. Hoparlör ile müzik dinlemek istiyorum. Evde atıl durumda olan JBL hoparlörü değerlendirmek istedim. Ama. Matara kısmına takmak istemiyorum .
şöyle. Direksiyona takmak istiyorum. Ama katlanır bisiklet olduğu için. Pratik takıp çıkarabileceğim birşey olsun. Şimdilik ip ve 2 tane bileklik lastiği ile birşeyler yaptım. Direksiyon ortasına astım .
JBL kendi ipi ile de yedek olarak taktım.
Amacım resimdeki gibi gözükmesi. Ve pratik b şekilde takıp çıkarmak .

bu şekilde takabileceğim. Bi aparat vs varsa yada DIY olarak bi tavsiyeniz varsa sevinirim . Bi tel Demir. Cırt cırt bant ile vs birşeyler düşünüyorum.

birde. Telefon için tutucu lazım

Dosyalar

• EA79322B-68C4-469D-A62E-F3FF2F46DC88.jpeg
    EA79322B-68C4-469D-A62E-F3FF2F46DC88.jpeg
    108,9 KB · Okunma: 67
  • 3EECE4F9-1A91-48EF-8C90-314E8FA981F3.jpeg
    3EECE4F9-1A91-48EF-8C90-314E8FA981F3.jpeg
    136,4 KB · Okunma: 67
Kulaklıktan ziyade. Hoparlör ile müzik dinlemek istiyorum. Evde atıl durumda olan JBL hoparlörü değerlendirmek istedim. Ama. Matara kısmına takmak istemiyorum .
şöyle. Direksiyona takmak istiyorum. Ama katlanır bisiklet olduğu için. Pratik takıp çıkarabileceğim birşey olsun. Şimdilik ip ve 2 tane bileklik lastiği ile birşeyler yaptım. Direksiyon ortasına astım .
JBL kendi ipi ile de yedek olarak taktım.
Amacım resimdeki gibi gözükmesi. Ve pratik b şekilde takıp çıkarmak .

bu şekilde takabileceğim. Bi aparat vs varsa yada DIY olarak bi tavsiyeniz varsa sevinirim . Bi tel Demir. Cırt cırt bant ile vs birşeyler düşünüyorum.

birde. Telefon için tutucu lazım

Katlanmaya engel olmuyorsa gidon borusunun sürücü tarafına bakan kısmına dikey olarak ikinci bir kelepçeli matara kafesi takılıp onun içinde taşınabilir. Şunun gibi ama dikey boruya monte, resimdeki gibi gidonda da dursa olur tabii: (link)
71Qx39JVwZL._AC_SL1500_.jpg

Şunun gibi bir ürün bu amaçla kullanılabilir: (link)
Ya da bunun gibi bir aparatla her türlü mataralık aynı şekilde kullanılabilir: (link) (bunun sert kelepçeli olanları da var)
Dikey boruya değil de gidona monte etmek için diğerine göre 90 derece dönük şu aparat lazım: (link)
Hoparlör mataradan daha genişse şöyle bir mataralık tercih edilebilir: (link)

@Spartiat Tesekkurler tavsiyeler icin. +plus 35 lira ve xlc. 70 lira Olan modeler İşime yarayabilir. En azından bi yol gösterir bana

bir ihtiyacım da. Telefon tutucu. İphone 8+ Yani 5.5” Lik telefon takabileceğim . Kolaylıkla söküp takabileceğim. Yada bisiklette takılı kalacak olan parçanın Direksiyonu katladığımda bana engel olmaması gerekli .

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@Spartiat Tesekkurler tavsiyeler icin. +plus 35 lira ve xlc. 70 lira Olan modeler İşime yarayabilir. En azından bi yol gösterir bana

bir ihtiyacım da. Telefon tutucu. İphone 8+ Yani 5.5” Lik telefon takabileceğim . Kolaylıkla söküp takabileceğim. Yada bisiklette takılı kalacak olan parçanın Direksiyonu katladığımda bana engel olmaması gerekli .

Bunun gibi soketinden sökülüp alınabilen telefon tutucular pratik olabilir: (link)
iPhone'un buna takılmasında bir engel var mı bilmiyorum.
iPhone'a özel modeller de var ama uygun boyunu bulmak lazım. Bu daha küçükler için: (link)
Onun dışında lastik kelepçeli modeller işe yarayabilir: (link)
Başka yerlerde bunun çok farklı modellerde alternatifleri var. Diğerleri için bu siteyi açmışken oradaki örneği gönderdim.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
@Spartiat Tekrardan teşekkürler. Kesinlikle bisiklet e birşey almayacağım derken. Habire bi eksik bi ihtiyaç çıkıyor .

@Spartiat Tekrardan teşekkürler. Kesinlikle bisiklet e birşey almayacağım derken. Habire bi eksik bi ihtiyaç çıkıyor .

Bu daha başlangıç, alışverişe devam.
Daha kılık kıyafet, çanta, lamba, aydınlatma, hız göstergesi/yol bilgisayarı gerekecek.
Sonra belki katlanır kesmeyecek, başka bisiklet bakacağız hep beraber.

• Beğen

Merhaba, aynı telefonu şu aparatla kullandım. Başta hiç güven vermemesine rağmen kullanırken oldukça sağlam ve güvenilir bir malzeme olduğunu gördüm. Tavsiye ederim.
(link)

• Beğen
Telefon tutucu için ben Rassine RS01 kullanıyorum, çok memnunum. Hiç sarsma yapmıyor. Linkini atamıyorum üyeliğim yeni olduğu için.

Eski bir motosikletci olarak asla tasvip etmedigim bir durumdur, hatta araba kullanirken bile muzik dinlenmez, ne olursa olsun muhakkak dikkat dagitir az veya çok. Kaldıkı iki tekerde müzik dinlemeyi birde kulaklık ile yapmak bizim tamamen yoldan kopmamıza neden olur. Arabada bile muzigi acıp koltugu yatırıp keyifle kullanmak olayını tasvip etmem, her zaman dogru surus pozisyonunda ,her an tetikte olarak kullanmak lazım. Yollar babamızın yolu degil keyif alarak surup insanları tehlikeye atamayız.

Geri