Scudo Sports

Bisiklet üzerinde ısınma ve soğuma nasıl yapılır? sorusu

Scudo
@Offroad diğer bacak da bir problem yok her hangi bir ilaç almadım suanlik
o halde soğukken ani bir hareket yapmış olabilirsiniz, ilk kalkışta yüklenme, yada inerken sürekli üstüne durma. zeytinyağı veya ezilmiş zeytin ile ovmanızı öneririm, hatta sarabiliyorsanız gece sabaha kadar ezilmiş zeytinli halde bir örtü, havlu, başörtüsü ile sarılı durursa iyi gelecektir.

ancak uzun süre olup hala geçmediyse doktora bir danışmanız gerekir.
kas gevşeltici muskoflex kas ağrısı ise şayet iyi gelir, lavanta yağı da şiddetli ağrınız varsa yumuşatacaktır. lavanta yağı şiddetli ağrılarda uyumaya da yardımcı olur.

@Offroad tırmanış da biraz abarttım galiba bu sabah kamfolin diye bir krem aldım onu kullanıyorum şuan ağrı yok denecek kadar az hocam zaten yürüken ilk 5 dk falan ağrıyor sonra geçiyor lift kopması kas yırtılması olsa duramam her halde diye kendimi avutuyorum açıkcası :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Offroad tırmanış da biraz abarttım galiba bu sabah kamfolin diye bir krem aldım onu kullanıyorum şuan ağrı yok denecek kadar az hocam zaten yürüken ilk 5 dk falan ağrıyor sonra geçiyor lift kopması kas yırtılması olsa duramam her halde diye kendimi avutuyorum açıkcası :)
muhtemelen aşırı yüklenme olmuş olmalı, özellikle ağrı olan yöne, eşit bir ağrı olsa daha normal karşılayabilirdi, hamlama vs gibi. ciddi bir şey değildir umarım, olsa bile vücut kendini yenileme süresi artar sadece.. Bu sürede çok hafif hafif sporunuzu yapmalısınız yoksa yeniden sürüşe başladığınızda abartılı girerseniz aynısı tekrarlar.

geçmiş olsun diyeyim yeniden üstadım :)

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
@Offroad çok teşekkürler dün doktora gitmiştim yarın mr çekilecek 1 hafta dır geçmeyince ve dün biraz uzun yürüdüm ağrı tekrar başladı tırstım açıkcası bakalım mr sonucu ney gösterecek

konuyu hortlatayım abiler arkadaşlar 1 haftadır bisiklet sürmüyordum geçen salı ve çarşamba 2 gün de toplam 135 km yaptım sağ ayak baldır üstü topallatacak kadar bir ağrı var 2 gün bekledim hafifledi bu gün tekrar sürüş yaptım 55 km kadar şimdi yine ağrıyor yürüken ama sizce zarar vermişmiyimdir ayağa yoksa bedenin hamlığından mı kaynaklanıyor sizce ? tecrübeli abiler den yardım bekliyorum teşekkürler
Merhaba, Belli ki;

1 Uzun zaman sonra mesafeyi ani bir şekilde artırmışsınız,
2 Hepimizin başına pandemı ile bela olan hamlama neticesinde kasları fazla yormuşsunuz,
3 Genel sürüşte ve (özellikle de) yokuşlarda quat'larınızı tüketmişsiniz ve bunun neticesinde bir süre sonra ''çekme'' kuvvetinize yüklenmişsiniz, hamstringiniz* buna pek hazır değilmiş, zedenlenmiş.

Çok mühim bir durum olmadığını düşünüyorum, hamlamış olmanıza veriyorum. Mesaj ve yoga ile aşılmayacak bir sorun değil (Youtube da özellikle ''yoga for cyclists'' diye arama yaparsanız 20-30 dk aralığında çok güzel yogalar mevcut)

* Forumda bir arkadaşımız bacak kasları konusunda 3/2 oranı hakkında bir bilgi paylaşmıştı, Quatlar 3 HAmstringlerin 2 oranında olması konusunda. Basmaya takat kalmayınca çekmeye ağırlık vermişsiniz, kaslarda tartamamış bu yükü, geçmiş olsun..

@Serrchi sağolasın abi bayağı açıklayıcı olmuş teşekkürler mr sonucu ciddi bir şey cıkmaz ise 2 haftalık fizik tedavi isteyeceğim doktor beyden

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@SerrchiIMG_20210304_155626.jpg
Abi mr sonucu bu şuan siradayim doktor açıklaması bekleyeceğim
doktor açıklaması:
3. seviye menisküs yırtılması yazıyor mr çekimi incelemesi 1. seviye yırtık var dedi bacağı gerdirdi bayağı ağrı oluşmadı problem yok dedi ona
baker diye bir kısımda kese varmış içi su dolu o kesede yırtılma olmuş sıvılar kas yüzeyine akmış ağrıyı o sebeple çekiyorsun dedi kas dokusu o sıvıyı emecek dedi haftaya salı fizik doktoruna yönlendirecek muhtemelen fizik tedavi başlayacak mart ayı bisiklet yalan oldu :(

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Siz ''baldır'' deyince ben ona göre bir yorumda bulunmuştum. Sizin sorunlu bölgeniz kalf ve diz bölgesindeymiş. Baldır bacağın farklı bir kısmı olduğundan ona yönelik bir bakış açısı izledik ben ve diğer yorum yazanlar.

Tekrardan çok geçmiş olsun, bir an evvel iyileşin ve sonrasında bol ''pedallı'' yerine ''bol kadanslı'' günleriniz olsun (düşük kadans diz ve kalfinize zarar vermiş anlaşılan)

çok çok geçmiş olsun dostum, bir süre istirahate devam :/

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
@Offroad sağolasın hocam az önce kontrol den geldim fizik tedavi uygulanmayacak dedi ağrı şuan yanma şeklinde değişti kalf kısmına doğru iniyor kaslar baker den gelen sıvıyı yok etmeye çalışıyor dedi doktor 10 gün daha fiziksel aktivite yasak dedi :(

Merhaba herkese selamlar diz kapağında normalde 120 km nin üzerinde sürüşlerimde olan diz kapağında oluşan ağrılarımın 20 km üzerinde olması sebebiyle doktora gittim 1 ay dinlen dedi sonra MR çekindim MR sonuçlarım böyle doktor sağolsun tam bir açıklama yapmadı dinlen bir kaç dedi ameliyatlık bir durum yok dedi bende zaten bir iki aydır dinlendiğimi söyledim anteramana başlamam lazım dedim ama elimizde sihirli değnek yok dedi aynı sorunlarin bir kac bisikletci arkadaşlarımda da olduğunu biliyorum bu konuyla ilgili tecrübelerinize bilgilerinize muhtacım... Selamlar saygılar IMG_20220322_131911.jpgIMG_20220322_131952.jpg

Merhaba herkese selamlar diz kapağında normalde 120 km nin üzerinde sürüşlerimde olan diz kapağında oluşan ağrılarımın 20 km üzerinde olması sebebiyle doktora gittim 1 ay dinlen dedi sonra MR çekindim MR sonuçlarım böyle doktor sağolsun tam bir açıklama yapmadı dinlen bir kaç dedi ameliyatlık bir durum yok dedi bende zaten bir iki aydır dinlendiğimi söyledim anteramana başlamam lazım dedim ama elimizde sihirli değnek yok dedi aynı sorunlarin bir kac bisikletci arkadaşlarımda da olduğunu biliyorum bu konuyla ilgili tecrübelerinize bilgilerinize muhtacım... Selamlar saygılar 284876 dosyayı görüntüle284877 dosyayı görüntüle
geçmiş olsun. dejenerasyon bende de vardı. hala da var mı bilmiyorum. diz kaslarını güçlendirecek antrenman yapın evde. mesela wall sit yapın. internetten kolayca bulursunuz. diz kasları ne kadar güçlü olursa diz kapağına binen yük o kadar azalıyor. ani hızlanmalar ve fazla zorlamalar yapmadan bisiklet sürün. diz kapağınızda sıvı azalması varsa (genelde dejenerasyon sıvı kaybından oluşuyor) bamya tohumu iyi geliyor. akşamdan bir çay bardağı suya 10-12 tane atıp sabah suyuyla beraber yutun. ben 1 yıl bamya tohumu yuttum bu şekilde. bıraktıktan 1 ay sonra tekrar başladı ağrılar. bamya tohumuna 1 yıl daha devam edip bıraktım. şuan bir sıkıntım yok. neredeyse tamamen iyileştim. arada bir hafifçe yokluyor sadece. hala ani hızlanmalar ve zorlamalardan kaçınıyorum.

normal tempo sürüşleri dışında, belli güç programları çerçevesinde yaptığım sürüşlerde son 10 gündür sağ dizimde bi ağrı vardı (düşük kadans "70-80" bir sürüşten sonra oluşmuştu bu ağrı). 1-2 gün kendimi dinleme sonrası programdan çıkıp tamamen yüksek kadans (85-95 ortalama kadans) sürüşlerine başlayınca tekrar normale döndüğünü hissediyorum son 1 haftadır.

yoğun sürüşler yapılıyorsa dizin ilacı doğru ayarlar ile yüksek kadans. her türlü sürüşün başına ve sonuna ortalama 10 dakika 90-95 kadans zone 1-2 eklemeyi ihmal etmemeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
wall sit hareketini tek ayakla da yapabilirsiniz. (bir ayağınız yere basıyorken diğerini yukarı çekerek)

geçmiş olsun. dejenerasyon bende de vardı. hala da var mı bilmiyorum. diz kaslarını güçlendirecek antrenman yapın evde. mesela wall sit yapın. internetten kolayca bulursunuz. diz kasları ne kadar güçlü olursa diz kapağına binen yük o kadar azalıyor. ani hızlanmalar ve fazla zorlamalar yapmadan bisiklet sürün. diz kapağınızda sıvı azalması varsa (genelde dejenerasyon sıvı kaybından oluşuyor) bamya tohumu iyi geliyor. akşamdan bir çay bardağı suya 10-12 tane atıp sabah suyuyla beraber yutun. ben 1 yıl bamya tohumu yuttum bu şekilde. bıraktıktan 1 ay sonra tekrar başladı ağrılar. bamya tohumuna 1 yıl daha devam edip bıraktım. şuan bir sıkıntım yok. neredeyse tamamen iyileştim. arada bir hafifçe yokluyor sadece. hala ani hızlanmalar ve zorlamalardan kaçınıyorum.
Kesinlikle bamya tohumunu alıp kullanmaya başlayacağım glutamin ve glukazamin kullanmaya da başladım bir hafta sonra kısa sürüşler yaparak tekrardan ısındırarak yüksek kadans ile bir müddet devam edeceğim Mayıs ayında standart antremanlarıma dönmeyi planlıyorum çok teşekkür ederim görüşleriniz tavsiyeleriniz için sonucu mutlaka burdan bildireceğim güzel günlerde karşılaşmak dileğiyle 🙂🤗

• Beğen
Tepkiler: makaram
Bende soğuma yapmadan pat diye kesersem sürüşü 20-30 dk da mola verirsem vücudum bisiklet sürmeye isteksiz oluyor ve açılması geç oluyor. Soğuyarak keser ve sonrasında devam edersem çok daha hızlı adapte oluyorum. Ben yeni başladım kondisyon süresindeyim.

Çoğu zaman ısınma yapmayı unutuyorum

Geri