Scudo Sports

Bisiklet tutkunları için hava yastığı

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bisiklet tutkunları için hava yastığı

Yeni şişebilen yaka,kask takmak istemeyen binicileri koruyor.
Bu bisiklete binerken kask takmakla uğraşmayacak kadar gururlu kişiler için mükemmel bir icat.
‘Hvvding’ kaskı darbe halinde harekete geçerek 0,1 saniye içinde binicinin kafatasını ve boynunu kaplayan hava yastıklı bir ‘yaka’.
Türkçede kabaca ‘Kabile Şefi’ anlamına gelen Hvvding iki İsveçli endüstriyel tasarım öğrencisi tarafından altı yılda tasarlanmış.
Ekibin geliştirdiği sistemdeki yaka katlanmış bir hava yastığı barındırıyor.Bu hava yastığı ancak içindeki sensörler ani bir sarsıntı algıladığı zaman şişiyor.
Helyum gazıyla dolu küçük bir silindirin yalnızca 0,1 saniyede şişirdiği yaka darbeden sonra birkaç saniye şişik kalıyor.Cihaz kaza testi mankenleriyle ve gerçek binicilerle yüzlerce kaza oluşturularak ‘ayarlanmış’.
(link)

Scudo
Bence kask takmanın gururla gelan alakası yok...Eğer kendini seviyorsan takarsın, sevmiyorsan takmazsın bu kadar basit...

• Beğen
Tepkiler: Furkan Yavuz
Bence kaskın sağladığı korumayı sağlayamaz. Birkaç saniye şişik kalabiliyormuş adam 30m sürükleniyor belki. Sonra bir sarsıntı anında şişiyor peki kullanıcı hiç sarsıntı olmadan direk kafasını bir yere çarparsa? Bence kaskın yerini kesinlikle tutmaz ama tabiki hiç yoktan iyidir.

yere düştüğümüzde sivri bir yere denk gelirse patlar ve hiçbir anlamı kalmaz kask takmaya devam yani kaskla beraber kullanılabiliniyorsa ekstradan koruma sağlar

Kask takmazken araç ve yayalardan görmediğim saygıyı az da olsa kasklıyken görüyorum. Sırf bu nedenle kaskı bu ürüne tercih ederim.

Ama güzel tasarlamışlar, beğendim.

kask hayattır ! canını seven takar bana bişi olmaz diyende int videoları bir araştırsın ondan sonra bir kere daha düşünsün ! hava yastığı bence güzel bir buluş.. en güzel tarafıda 2 öğrencinin bu konuya 6 sene kafa yormaları ve ortaya birşey çıkarmaları..tebrik etmek lazım..

Düştüğümde kafamda bununla yerde yatmaktansa,en kaba kaskı takarım daha iyi :D

1-2 saniye hiçbişey değiştirmez. bisikletten düştüğünüz zaman en az 4-5 saniye yerlerde zıplar-sekersiniz. ayrıca bide bunun uçuş süresi var :D ohooo :D

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
Yaa adamlar 6 see uğraşmışlar , bakın hem kask sadece başı koruyor suratınız vede kulaklarınız enseniz açıkta, resme bakın yastık heryeri kaplıyor

Kask takmanın onur ve gurururunu degismem yinede emege saygı..:)

Kaskımın rengini de şeklini de seviyorum şahsen bi aksesuar haline geldi benim için..

Geri