Herhalde bisiklet ile tur yapmak isteyen kişilerin aklındaki en önemli soru! "Nerde kalacağım" dır. Bu konu bizim gibi eski bisiklet turu yapanları bile az çok düşündürüyor ise! Yeni başlayanların kaygılanması ise gayet normaldir. Arkadaşlar öncelikle tur yapacak olanlar. Kamp yeri seçmeden önce kamp yapılacak yerde lazım olacak elzem malzemeler yanımızda mı? Onu kontrol ediyoruz. Öncelik : su 2. Yiyecek 3.korunma için iç filesi olan çadır,(muhtemelen böcekler saldırıcak),mat, tulum. Bu öncelikli maddeler varsa! Gerisi artık kolay! Demeyeceğim ama en azından kafamız daha rahat olacak. ***Kamp yerini erken bul. Psikolojik sınır güneşin düşmeye başlamasıdır. Enerji azalır. Can sıkılmaya başlar. Mutlaka huzursuz oluruz. Tura çıkmadan önce varılacak yeri belirlemek lazım. Hadi hedef yeri belirlemek nasip olmadı! En azından bir köy yada mezrayı bulmak gerekiyor. Arazide yalnız kalmamızı istemeyiz sanırım. Genellikle köylerden geçeceksiniz! Mutlaka bir köye girin. Şansınızı deneyin. Çekinmeyin! Bir keresinde Köyden muhtar çıkarmıştı. Ama köyün girişinde bir bekçi beni misafir etmişti. Tabiki son zamanlarda insanlar birbirine güvenmiyor. Ama muhtara kimliğinizi göstermekten çekinmeyin. Kendinizi anlatın. Dostça karşılayacaklardır. Pozitif olun. Câmiilere sığının. (kendim camii içinde kalmaya karşıyım) ama bahçesinde kalıyorum. Cemaat eğer davet ederse evde misafir olduğum da oluyor. ***Çadır kurulacak yer gürültülü yerde olmasın. Mesire alanlarından kaçının! Bir keresinde çadırın yanında Gece geç saatlere kadar içip şarkı söylediler..***petrol istasyonları tercih edin. Hem su lavabo ihtiyacı hemde güvenlik açısından çok güzeldir. Çay vs sınırsızdır. *** Yerli halk ile irtibata geçin "yolda alınacak bazı bilgiler sizi daha nezih bir yerde kalmak için yardımcı olur" bu sayede çok güzel yerlerde kaldığım oldu. Hatta çok zaman parasız yer temin eden de oldu. Kamp alanı seçilirken doğal yaşam alanlarında doğal süreci etkilemeyelim."" Canlılar bize zarar vermez ta ki onların mekanlarına müdahale edene kadar. "" elzem konulara değinmek istedim. Eklemek isteyenler yoruma yazabilir. Hayırlı turlar dilerim.