Scudo Sports

Bisiklet toplamak

Merhabalar, önce arka göbeklerden bahsedeyim. Akıcı, dayanıklı ve sesli bir göbek istiyorsunuz. 2000 TL ye söylediğiniz özellikleri bir arada bulmak pek mümkün değil. hassns yada attığınız tanke gibi göbekler yüksek ses sunuyorlar ama sızdırmazlık ve dayanıklılık konusunda pek iyi sayılmazlar.

Türkiye de bulabilirseniz ve bütçeyi biraz arttırırsanız novatechler dayanıklılık, akıcılık ve sızdırmazlık konusunda iyi göbekler, yine çok sesli değiller ama tx505 den iyidir. Parça uyumluluğu konusunda pek sıkıntı yaratacak şeyler yok, vites kollarınız düzgün ayarlanırsa çalışacaktır ama o aktarıcı o vites kollarıyla tam performans çalışmayabilir.

Aktarıcıya gelirsek, sessizlik olarak evet biraz fark olacaktır ama 3x sistem kullandığınız için uzun bacak bir aktarıcı alacaksınız ve m592 pek de yeni model bir aktarıcı olmadığı için çok da bir sessizlik beklemeyin. Ben yaklaşık 1 aydır sert kullanım ile kendi bisikletimde (Force 720) Cues 1x9 u4000 kullanıyorum sessizlik olsun dayanıklılık olsun gayet güzel gözüküyor. Cues u4020 2x gibi bir sete de göz atabilirsiniz, tabi vites kollarını, arka göbek ya da freehub değiştirerek.

Ama şunu demeden geçmeyeyim: O vites kolları biraz sakat. Çok büyük olmayan bir kazamda sadece ağaca çarpmayla çalışamayacak duruma geldiler. Eğer kolu değişirseniz mt200 fren kolunu almayın mt400 mt401 gibi kollara yönelin çok daha iyiler.
Novatec göbekler Aliexpress üzerinden alınır mı ya da hassns olanlar.
Öncelikle merhaba, bisikletlerle yeni uğraşmaya başladım ve kendi bisikletimi toplamaya çalışıyorum, görselde ki bisiklet sizce tur,gezinti için uygun mu (forumda yeniyim).326081 dosyayı görüntüle
Çok yorar abim seni bu.Hem toplaman zor olur hemde sürmen.Emanet sürersin yani.Eğer yarış bisikleti düşünürsen orta segmentin fp ürünü olarak değerlendirilen Salcano xrs 044 claris düşünebilirsin ama bütçe 16 17 yoksa daha aşağı fiyatlara inme derim bisikletten soğursun.

Scudo
Novatec göbekler Aliexpress üzerinden alınır mı ya da hassns olanlar.
Eğer mevcut gümrük düzenlenmelerinden sorun çıkmıyorsa alınabilir. Bende aliexpressten aldığım koozer modelini kullanıyorum. Akıcılığından aşırı memnunum. Keşke zamanında 1-2 çiftte yedeğe alsaymışım. git gide gümrük limiti düşünce kafaya dank ediyor.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Merhaba, arkadaşıma hardtail dağ bisikleti toplamak istiyoruz. Grup set,fren,maşa vs. ayarladık ancak en önemlisi kadro bulamıyoruz. Sadece kadro almak için elimizde nasıl seçenekler var? şimdiden teşeklürler...

Evet arkadaşlar gördüğünüz üzere bu minik dostumuzu 2bin tl'ye aldım. Elini yüzünü toparlamayı büyük bir hevesle bekliyorum, ayrıca ileride boyama işlemi de yapabilirim. Değişecek bir kaç parçası var, gördüğüme göre lastikler sağlam. Frenler bitik onlar tamamen değişecek. Katlanır kısmında da problem gözükmüyor ancak bisiklette ciddi yağ eksikliği var. Bunları gidericez inşallah. Vites olayına bakacağım tek aynakoldan devam da edebilirim arka dişil 7li yeter diye düşünüyorum. Hayalini kurduğum kendi bisikletimi yapma (restore etme) işlemine başlamanın mutluluğu var üzerimden. Carraro sportive 324 bisikletimin yanınabu fıstığı getirdim. Bakalım ileriki süreçlerde ne olacak merakla bekliyorum.Ufak ufak paylaşmaya devam edeceğim:)
WhatsApp Görsel 2025-06-11 saat 22.58.35_65e6d8c5.jpg

Son düzenleme:
Katlanır bir bisiklet topluyorum, bu parçalar bisikletime uyumlu olur mu? Bisikletçide bunu yaptırsam ortalama ne kadara mal olur? Fiyata takılmayın, üstte çamurluk mevcut, bu toplam 4 ürün 1250 küsür tutuyor
Screenshot_20250612_225255_Samsung Internet.jpg

Parçalar birbiriyle uyar ama bisikete uyar mı ona da bakmak lazım.
Mesela fren vites kolu gidon çapı ile uyumlu mu?
Arka aktarıcı kadro bağlantı kulağına bağlantısı uygun mu?
Birde katlanır bisiklet demişsiniz , katlanırlar hakkında tecrübem yok ama arka rublenin fılbire bağlantısı nı da bakmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: FENERAY
h.olsun 2.el. Bir bisiklet alıp onunla oynayıp Kendi istediğin hâle getirmek çok zevkli iş:)

Genelde yenisinden ucuza denk geliyor ve de tam istediğin gibi oluyor:)

• Beğen
Tepkiler: FENERAY
h.olsun 2.el. Bir bisiklet alıp onunla oynayıp Kendi istediğin hâle getirmek çok zevkli iş:)

Genelde yenisinden ucuza denk geliyor ve de tam istediğin gibi oluyor:)
Kesinlikle:harika: youtube'da bisiklet restorasyon videolarını izleyerek bu işe giriştim, onu güzelleştirerek hayata geri kazandırmak çok güzel bir his, parçalarını bile özenle seçiyor insan:)

Merhaba downtube shifter arıyorum elinde fazladan olan varsa fiyat alabilir miyim? Her türlüsüne açığım, şuan elimde plastik var bunu değiştirmek istiyorum.

Geri