Scudo Sports

Bisiklet toplamak mı almak mı canyon vs s work

Türkiyede'ki yetkili satıcılar kadro seçenekleri getirmiyorlar, mesela Tarmac yada Roubaix kadro almak istediğinizde en pahalı olan 12R karbon kadrodan satıyorlar. Yani bir Tarmac almak isteyince vites ve jant seti ile 9-10 bin Tl olan bisikletin kadrosunu almak istediğinizde size en pahalısından satıyorlar ve cebinizden yine sadece kadro için 10 bin gibi bir rakam çıkıyor. Bu da insanları sürekli hazır bisiklet almaya itiyor ki tüm yetkili satıcılar aynısını yapıyor. hazır aldığınız bisiklette dandik jant,sele ve ekipmanlar içeriyor. Fakat yurt dışında herhangi bir kadronun istediğiniz kalitede karbon değerine sahip olanını alabiliyorsunuz. Ne diyelim devletimiz ve yetkili satıcılar sağolsun. O yüzden Türkiye şartlarında kadro satın almak çok daha zor ve pahalı. Eğer yurtdışında bir akrabanız varsa yardım alın 2. el çok temiz kadrolar mevcut.

Scudo
@NKurtuldu Açıkçası ne Cayon ile iletişime geçtim ne de satın aldım. Ben de sizin gibi forumdaki konudan sizin aktardığınız gibi biliyordum prosedürü. Bu yüzden videoyu izlediğimde dikkatimi çekmişti. Hatta Si Richards özellikle soruyor sadece 'direct sale' değil mi diye, 'mesela yakınlarda yaşıyorsanız gelip burdan alabilirsiniz diyor. Ben videonun yalancısıyım :).
Gerçi tekrar izleyince emin olamadım. 'Order here, get fitted' diyor yahu. gecikmeli siparişleri halledince Canyon, müşteri servisi biraz daha rahatlayınca daha net bir bilgi için mail atılabilir. Sonuçta stokta 10 tane size uygun bisiklet varsa niye satmasın elden?

Şimdi baktım misal frankfurt uçak bileti gidiş dönüş 350 tl. 4400 dolarlık bir bisiklet icin kargo ve %18 bile 3000 tl yapıyor. 3000 tl ye çok gUel bir Almanya tatili yapılabilir diye düşünüyorum. Akrabada kalarak güzelce birhafta @Hasan Saylık dediğinize katılıyorum. Venge pro kadroset 7000 tl. Biaikleti tamamlamak 18 bini bulur en az.

@Halilibrahim
@Halilibrahim
Çin yada rusyayı bilmiyorum ama burası Nottingham Hallfords
139.jpg

Burasıda Evans Cycles
136.jpg

@Sterx Hocam, gidip alınabiliyor zaten; o konuda problem yok. Benim altını çizmek istediğim, gidip alacaksanız dahi mail ile iletişime geçip alacağınız bisikletin teslime hazır olduğunu teyit etmeniz gerekiyor. Yani demek istediğim: normal bisiklet mağazası gibi Koblenz' e gidip bu bisikleti beğendim, hazırlayın da alayım diyemiyorunusuz.

Kendimden örnek vereyim:
Bisiklet hazır olduğunda Koblenz'den almayı planlıyordum. Sipariş verdiğimin üzerinde 90mm boğaz var. 110mm olan ile değiştirilmesini rica ettim. Gelen cevap aynen şu:
110mm lik boğazı bisiklet ile veremeyeceklerini. Almanya' daki arkadaşıma kargo yapabileceklerini söylediler. Yani diyor ki, bisikleti gel Koblenz'den al, değiştirilmesini istediğin boğazı ise bir adrese yollamamız lazım.:) E ben de bisikleti de arkadaşıma yollayın ikisini de ondan alayım diyeceğim haliyle.

Video dakiler doğru ama şu 2-3 ay için geçerli olan şeyler değiller.

Canyon gerçekten çok kaliteli ürünler yapıyor. Bisiklete 5-6K dan daha fazla verilecekse düşünülmesi gereken markaların başında olması gerektiğini düşünüyorum.
Uzun uzadıya yazmamın sebebi, Canyon'a niyetlenen arkadaşların kendilerini neler beklediğini görmeleri. 2-3 ay içerisinde hizmetleri daha da iyi olacaktır diye umuyorum.

şimdi ben aslında canyonda karar kılmış gibi oldum ama aklıma takılan bir şey var. Bu bisiklet 4400$. Aldık bunu kargo ile kargo ile gelecek. 200€ kargo da ödedik. %18 vergi de ödedik. 1500€ geçtiği için başka bir vergi daha mı ödüyoruz? Toplamda ne kadar oluyor bu vergi?

@TontonCocuk 1500 euro uzeri urunlerde, %18 kdv ve ihracat vergisi odenir. Ibracat vergisi tam ne kadar emin degilim, %20 diye biliyorum.

Bu bilgilerin hepsi Canyon Kullanicilari Klubu konusunda mevcut. Tekrar tekrar ayni seyleri yazmaya gerek yok.

Vize masrafı yoksa+tax free ile % 35-40 kar ile bisiklet alınıp getirilebilir. İstanbul da ahalisinin vizeye ulaşması daha kolay tabi.

@Hasan Saylık vize 60 euro - ucak bıletı kısı bası gıdıs donus 350 tl - 13000 tl bısıklet - gezmek ıvır zıvır vs 15 e patlar bu olay. Hem almanya gördük deriz en azından :)

@TontonCocuk

Hatırladığım kadarıyla en son, yüksek profil jant alacaktınız. O konu ne oldu, vaz mı geçtiniz?

Avrupa menşeili ürünlerde gümrük vergisi yoktur sadece %18 KDV ve gümrükleme ardiye vs ücreti ödersiniz 500-600 TL civarı. Ancak şunu unutmayın Almanyada teslim alacağınız ürüne de Almanya içinde uygulanan %18-19 civarı KDV ödersiniz. Taxfree de alamazsanız çifte kavrulmuş lokum olur anlayacağınız.

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
@gokhankoc 13.000 bisiklet + 2340 kdv + 600 tl kargo + 600 tl ardıye bıle olsa = 16540 yapıyor. 2340 ı alamasam bıle dedıgım gıbı en azından gezmıs olurum. tax free benım hakkım oldugu halde ben neden alamayacagım kı. kanunen bu benım hakkım degıl mı?

@TontonCocuk
(link)

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap: Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

Yolcu beraberinde getirilmediği sürece, beyanname açılarak vergileri ve diğer masrafları da eklerseniz, 13 bin tl dediğiniz bisikletin maliyet hesabını şimdiden yapmaya başlayın derim.

İthalat vergilerini ve gümrükten bu tutarda ki bir ürünü, nasıl çekmeniz gerektiğini, %18 ile sizi bırakmayacaklarını unutmayın.

Kolay gelsin.

@Erdal YILMAZ evet erdal bey bende bu yuzden alıp gelmenın her turlu daha ucuz oldugunu soyluyorum zaten dogru mu dusunuyorum?

@TontonCocuk

Gidip alırsanız, hesapladığınız %18 kdv'yi, yani 2340 TL'sını ödemezsiniz. Kargo masrafı ödemezsiniz, Ardiye ücreti ve benzer ücretler ödemezsiniz. Yetmez, satın alırken ödemiş olduğunuz %19 vat'ı geri alırsınız. Bununla alakalı forumda yeterince konu mevcut.

13 bin TL, %19 vat dahil fiyat ise, %19 vat düşünce çok daha ucuza gelmiş olur. Gidiş, dönüş, konaklama, vize, uçak için 30 euro taşıma ücreti ödersiniz. Canyon global blue ile çalışmadığı için, ödediğiniz vergi'nin tamamını iade alırsınız. Alanlar var, oradan biliyorum. Ben alamadım o mevzu ayrı. Neyse, bitti hepsi bu kadar.

Ancak, her şeyden önce ne yapmak istediğinize karar verin diyor, iyi akşamlar diliyorum.

(link)
Hangi Ülkeler de Tax Free Geçerlidir?

Geçerli olan Avrupa Birliği Ülkeleri: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İngiltere.

Geçerli olan Dünya Ülkeleri: Arjantin, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Kore, Letonya, Lübnan, Lihtenştayn, Litvanya, Fas, Meksika, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Singapur, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve İngiltere.

Bu Uygulamadan kimler faydalanabilir?

Bu uygulamadan yalnızca turistler faydalanabilir. Eklemek gerekirse gittiğiniz ülkede oturma izniniz varsa ( örnek vermek gerekirse özellikle Avrupa'da yüksek lisans okumaya (erasmus dahil ) giden arkadaşlar için ya da Avrupa' da yaşayan vatandaşlarımız için Avrupa Birliği içeresinde ) bu uygulamadan faydalanamıyorlar.

@TontonCocuk Bu arada benim bildiğim kadarıyla vergi iadesi de hemen gerçekleşmiyor. Fakat dediğiniz gibi aynı paraya gelse de Almanya'ya gidip Canyon'u görüp oradan direkt olarak alıp gelmiş olursunuz. Benim bildiğim 1500 Euro üzeri ürünlerde +%30 da gümrük vergisi ödenecek diye biliyorum. (Yanlış biliyor da olabilirim.)

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
Ben bir stokları kontrol edeyim :)

@TontonCocuk

Eklemeyi unutmuşum, çok sevdiğim bir abim. 2 hafta önce bu makine'yi sipariş verdi. Mayıs gibi gidip alıp gelecek.

14 bin tl ödedi. 2440 tl %19 vat iadesi alacak. Düşünün derim!

(link)
https://static.canyon.com/img/cache/8c/4/757adbabd5df6e582f37f807d8f22.jpg

@Erdal YILMAZ evet bu bisikleti beğenmiştim ama 400 dolar daha fazla verip dura ace tercih etmek istiyorum inşallah. Elektronik sistemler için pek iyi yorumlar okumadım. Hedefim bunu almak (link)

Geri