@TontonCocuk
Gidip alırsanız, hesapladığınız %18 kdv'yi, yani 2340 TL'sını ödemezsiniz. Kargo masrafı ödemezsiniz, Ardiye ücreti ve benzer ücretler ödemezsiniz. Yetmez, satın alırken ödemiş olduğunuz %19 vat'ı geri alırsınız. Bununla alakalı forumda yeterince konu mevcut.
13 bin TL, %19 vat dahil fiyat ise, %19 vat düşünce çok daha ucuza gelmiş olur. Gidiş, dönüş, konaklama, vize, uçak için 30 euro taşıma ücreti ödersiniz. Canyon global blue ile çalışmadığı için, ödediğiniz vergi'nin tamamını iade alırsınız. Alanlar var, oradan biliyorum. Ben alamadım o mevzu ayrı. Neyse, bitti hepsi bu kadar.
Ancak, her şeyden önce ne yapmak istediğinize karar verin diyor, iyi akşamlar diliyorum.
(link)
Hangi Ülkeler de Tax Free Geçerlidir?
Geçerli olan Avrupa Birliği Ülkeleri: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İngiltere.
Geçerli olan Dünya Ülkeleri: Arjantin, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Kore, Letonya, Lübnan, Lihtenştayn, Litvanya, Fas, Meksika, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Singapur, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve İngiltere.
Bu Uygulamadan kimler faydalanabilir?
Bu uygulamadan yalnızca turistler faydalanabilir. Eklemek gerekirse gittiğiniz ülkede oturma izniniz varsa ( örnek vermek gerekirse özellikle Avrupa'da yüksek lisans okumaya (erasmus dahil ) giden arkadaşlar için ya da Avrupa' da yaşayan vatandaşlarımız için Avrupa Birliği içeresinde ) bu uygulamadan faydalanamıyorlar.