@yener44
Test edebileceğiniz yer konusunda pek bilgim yok ama şu tavsiyede bulunabilirim. 1 yıldır kullandığım bir mtb bisikletim var. 2500 km yi devirdim. %80 yolda %20 dağda bayırda geçirmişimdir. Bu yüzdeye bakıldığında şehir yada yol bisikleti almak daha mantıklı. Büyük konuşmayayım ama mtb'den asla ve asla vaz geçmem. Bisikletime taktığım asfalt lastiklerine bile 1 gün tahammül edebildim. Benim için ne olursa olsun mtb .
Sizin amacınız sadece şehir içinde sürmek ise düşünmeden yol yada şehir makinası alın. Ancak ki İstanbul gibi bir şehirde bisikletiniz var ise mutlaka polonezköy, belgrad, aydos, şile, Yalovadan bulunan bir çok doğal bölgelere gidilmeli. Çünkü bisikletin keyfine böyle mekanlarda ve bu mekanlara giderken varabiliyorsunuz. Şehir içinde bisiklet sürüşü büyük oranda sitres ve hengame.
https://igcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t51.2885-15/11193104_811758008918017_933342885_n.jpg
(
Bi hafta sonu gidip şöyle bir nefes alayım derseniz yol bisikletiniz sizi burada üzecektir. Tutuş minumum, darbe maksimum olacağı için keyif eziyet olabilir.
Eklediğim fotoğraf 1 hafta önce yaptığım Polonezköy turuna ait. Belki sizi de heyecanlandırır amacıyla ekledim. Yolculuk sırasında karşılaştığım manzara ve polonezköy içerisinde keşif ettiğim parkurlar bilinmez yollar.... Mmmm. Lezzeti bambaşka.
Son olarak söyleyebileceğim şey, yok benim dağ bayırla işim olmaz derseniz tartışmasız yol bisikleti. Aaa ben doğayı severim, onsuz yapamam mutlaka gitmeliyim derseniz benim gibi

, hoş bir mtb ve yanına yol lastikleri...enfess..
Ne alırsanız alın. Şimdiden keyifli turlar. Kazasız belasız sürüşler diliyorum.