Scudo Sports

bisiklet temizliği

benimde kendimce yıkama yöntemim var.bir kovayı sıcak su ile dolduruyorum içine bulaşık teterjanı ve bulabiliyorsam biraz da tursil kayup iyice köpürtüyorum.ve bisikleti köpüklü sıcak su ve sünger ile iyice siliyorum .sonrada isteğe bağlı ister bezle köpükler silinebilir yada su ile durulanabilir.ben bezle silmeyi tercih ediyorum sonuç her zaman pırıl pırıl bir bisiklet
http://img404.imageshack.us/img404/8655/resim108ld5.jpg

temizlik sonrası

http://img404.imageshack.us/img404/9585/resim113fb1.jpg

Scudo
benimde kendimce yıkama yöntemim var.bir kovayı sıcak su ile dolduruyorum içine bulaşık teterjanı ve bulabiliyorsam biraz da tursil kayup iyice köpürtüyorum.ve bisikleti köpüklü sıcak su ve sünger ile iyice siliyorum .sonrada isteğe bağlı ister bezle köpükler silinebilir yada su ile durulanabilir.ben bezle silmeyi tercih ediyorum sonuç her zaman pırıl pırıl bir bisiklet

temizlik sonrası

ya arkadaşlar kusura bakmayın yalnışlık olmuş 2 defa yalnışlıkla oldu özür dilerim

Bisiklet Yıkama teknikleri :

İlk başta banyo hazırlanır.
Suyun sıcaklığı 43,5 dereceye ayarlanır. Suyun uygun olduğunu anlamak içinde dirseğinizle kontrol edilir.
Suyun içine bir miktar göz yakmayan pisiklet şampuanımızdan da doldurduktan sonra bisikletimiz büyüklerin eşliğinde küvete sokulur.
Suyun içine ilk başta arka tekerlek daha sonrada ön tekerlek girecek şekilde çoook yumuşak hareketlerle bırakılır.
Bisikletimiz bu sırada suya alışma devresi yaşmaktadır. Önemli yerlere su kaçmaması için bone geçirilmesi tavsiye edilir. Mesela sele ve gidon borsuna bone geçirebilirsiniz.
Bisikleti tutarken hassas olmalısınız, dişli orta göbek ve tekerlek göbekleri bisikletin suya en dayanıksız yeridir.
Bisikletinizin yıkanırken oyalanması için plastik aynakol ve dişli tercih etmenizi öneririm. Şahsen ben bisikletime plastik şişme xtr arka çark aldım. Bi mutlu bi mutlu !!!
Temizlerken asla ve asla basınçlı su tutmayın aksi halde bisikletinizin istenmeyen yerlerinde pişik şeklinde pas olacaktır. Ve bu durumda pudra ve hatta zımpara işe yaramamaktadır.
Daha sonra durulama işlemide gidon boğazı yukarıda olacak şekilde(allah muhafaza gidon boğazına su kaçtığında işiniz çok zor) yaparsanız bisikletinizi mutlu mesut bir şekilde banyodan çıkarırsınız.
Daha sonra bisikletimizin altını yağlayıp uygun bir bezle sildikten sonra üşümesin diye yatağına yatırabilirsiniz.
Bisikletiniz artık temizdir ve yatağında her tarafı parlak bir şekilde size bakmaktadır. İyi geceler öpücüğünüde verdikten sonra artık bir dahaki turunuza hazırdır. Sakın unutmayın gece huysuzlanırsa biraz daha yağlayın sabaha hazırdır.

Şahsen ben bisikletime plastik şişme xtr arka çark aldım. Bi mutlu bi mutlu !!!

bende ne zamandır arıyordum acaba elinizde plastik şişme dura ace 11/23 arka cark varmı fıyat onemlı degıl ne kadarsa verırım sorun degıl;)

ya arkadaşlar kusura bakmayın benim bir sorum olacak plastik şişme xtr arka cark nasıl bir şey ben cözemedim bunu bilen birisi acıklayabilirmi mümkünse resimlerle

Acıklamasını bilahare gonderıcem
Bike wash: a brilliant shine in just five minutes

The mechanic from the T-Mobile women’s team, Wolfgang Wölke, explains the perfect bike wash. It not only leaves the bike looking like new, it also helps save money. “The cleaner the bike is, the less parts like gear rims, sprockets and chain wear out”, says Wolfgang Wölke.

The best place to wash a bike is a car wash complex. The grease and grime that's washed off is disposed of correctly on the spot.

First of all, clean the chain, gear rims, sprockets, rear and front derailleur with a special chain cleaner. This quickly removes dirty oil and grease. To do this, shift to the small ring at the front and a medium sprocket to the rear. Then oil the entire drivetrain with a brush. Press the bristles against the cassette and turn the pedal forwards.

The next thing to do is place the brush on the chain (below) and pedal backwards. The chain is now clean inside and out: then spray the chain, sprocket and gear rim with a medium jet of water.

Now the bike gets a proper foam wash. Add a few drops of washing up liquid to a bucket or dish pan.

Shift to the smallest sprocket and remove the wheels so that you can access the brakes as well as the inside of the forks and dropouts.
Use a sponge to give the frame, handlebars, saddle and brake levers a good soaping.

Use a brush to clean the wheel surfaces and the spokes as well as the pedals and brake sets. Finally, rinse off any remaining foam with clear water.

The next thing is to “rub” the bike dry. With the rear wheel removed, place a clean cloth on the chain and turn the crank. Dry the rest of the bike. Then spray special Teflon polish on the frame and wipe off: this makes the bike sparkle and seals the surface.

Now fit the rear wheel again. As the derailleur – as explained above – is set to the smallest sprocket, the wheel only needs to be pulled upwards – it clicks right into place. Apply a couple of drops of oil from behind to the chain, change through the gears and wipe the chain with a cloth. Then apply a couple of dashes of spray oil to the rear and front derailleur.

Then it´s the pedal’s turn. Apply a bit of grease to the toe and the click mechanism.

Finally, line up the brakes again, either carefully by hand or with the Allen key – that's it! A worthwhile investment.

Ya ben gidiom benzin istasyonuna yanımada annelerin evde bulasık yıkadıgı sungerin icine koyuyom detarjan, istasyonda su ile bi guzel tazzikli su ama oıslatıp temizledikten sora , süngerle mis gibi temizliorum sona bi su daha tertemiz oluor ... bende bilyeli olmadıgından gobek ve furc bir sorun olmuor ...

evet yamulmuş jant tellerinin arasına girmiş.

5 dkda mukemmel temızlık

t-mobilenin mekanısyenı dıyorkı temız bısıklet parlamakla kalmaz aynı zamanda paradanda tasarruf saglar.temız parcalar daha az asınır

en ıyı temızlık yerı araba yıkama yerıdır kır ve yag orada daha cabuk akar
ılk olarak zinciri rubleyı on ve arka degıstırıcıyı ozel zıncır temızleyıcılerle temızleyın.bu yagı en cabuk cozer.bunu yapmak için zıncırı kucuk aynaya ve arkada da orta dıslılere alın fırcayla rubleyı ve zinciri temızleyın.
daha sonra tazyıklı suya zıncırı ve rubleyı tutun.sımdı bısıkletı yıkamaya gecebılırız.
zinciri arkada en kucuk dıslıye alın ve arka cantı cıkarın sabunlu sungerle kadroyu gıdonu seleyı ve fren tutacaklarını bır guzel yıkayın.tekerleri tellerı frenleri pedalları fırcayla veya sungerle yıkayın.en sonunda temiz suyla sabun kalmayacak sekılde su tutun.
sımdı kurulama zamanı:kadroyu tekerlerı takmadan bır guzel kurulayın zinciride temız bır bezle crankı cevırmek suretıyle kuruladıktan sonra kadroya teflon parlatıcı sıkın bu kadronuzun parlamasını saglıyacaktır
sımdı arka lastıgı(cant) yerıne takın.sımdı yaglama zamanı zıncırı on ve arka degıstırıcılerı bır guzel yaglayın
pedal kılt mekanızmalarınıda gresledıkten sonra fren ayrlarını yapın elle veya allen anahtarı ile.hepsı bu kadar

eve çıkarana kadar apartman batıyo tabi yönetici eve gelio de mi :d

eve çıkarana kadar apartman batıyo tabi yönetici eve gelio de mi :d ddddd

Bu gün banyo yaptık 😁👏01FE0884-D05A-4FE3-A4DD-AED2ADCE8C2D.jpegE2C91096-E71C-4A9D-A1AF-9C62E5DD181C.jpeg

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Geri