tanzik bisikletteki boyalara zararlı yanı bisikleette bulunan yazılar solabilir veya siline bilir benımkiler silindi onun dısında bisiklete su tutmanın bisiklete bi sakıncası yok ama sulamadan sonra iyice silinip yaglanması gerekir
evet bu doğrudur çok çamur olmadığı sürece yıkamamak doğrusudur çünki her yıkamada ister istemez kablo içlerine,göbeklere,yataklara su girer ve deformasyon yaratır.
peki ben şöyle bir öneri getirsem ..ben bisikletimi bıraktığım yerde Yani babamın tamirhanedeki kompresörü kullanıyorum tozunu almak için birebir ..basınçlı hava ile yer yerini ufletiyorum sizce herhangi bir zararı olur mu ..Babama gelen kabarık elektrık faturası dışında yanii.
Son cümleye çok güldüm...
Pek sorun olacağını sanmıyorum.Ama zincirler biraz fazla toz tutabilir bu durumda.Ama sonrasında benzinle temizleyip,yağlarsan sorun olmaz.
bisikletime uzun zamandır su tutmamıştım sadece bez ile silip geçiyodum bufun abim motorunu yıkarken bende iyice yıkadım sonra sildim şu anda pırıl pırıl abim eski bir bisiklet kullanıcısı olarak bana şunu tavsiye etti bisikletini kısa bir süre tanzikli suyla yıka o da şu şartla çamur yağ vb şeyler varsa ama genelde tanziki su tutma dedi bisikleti yıpratırmış bende tavsiyesi üstüne kısa süra tanzzikli su ile yıkadım sonra hemen sildim pek bir sorun çıkarmadı bazı kişileri görüyorum burada köüklü su ie önce yıkayıp sonra su tutuyolar denemdeim ne kadarda doğrudur blmem ama ne kadar az su değerse bisiklete o kadar iyi olur diye düşünüyorum