Scudo Sports

Bisiklet Tavsiyesi değil Bisiklete Binme Tavsiyesi

bende kaaG arkadaşım gibi 35 yasımda 3 yıl önce başladım . Keşke daha önce başlasaydım diyenlerdeyim. konya gibi bir şehirde bisiklet sizin içinde çok iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: mrtsr
Scudo
@hakankut Hakan bey teşekkür ederim. Umarım fikrimden pişman olmam.

çok doğru bir karar vermişsiniz. İşe gidip gelirken hem çok güzel bir heyecan ve zevk duyacaksınız hem de benzin parasından kurtulacaksınız. Ayrıca sağlıklı bir vücuda ve güçlü bir bünyeye sahip olacaksınız.

@murat serbet

teşekkürler :)

En sonunda işten fırsat bulup bir de havaların biraz daha ısınmasından ötürü bisiklet aldimage.jpg ım kendime :) Bisikletim Carraro Sportive 221 . umarım başlangıç için iyi bir tercih yapmışımdır.

Ben bosnadan eğitim fakültesine bisikletle gidip geliyordum(22km).Bir hafta sonra alışıyorsunuz korkular son buluyor.Kesinlikle doğru yoldasınız ve bence konya şehir bisikleti kullanımına çok uygun.scott sub40 kullanıyorum size de tavsiye ederim.(MTB de kullanıyorum ama şehir içinde çok da ihtiyacınız olmaz)

Erdem hocam maşallahınız var. Dönüşte bosna rampasını da hesaba katarsak :)

@mrtsr Hocam bu bisiklet işi acayip ya.Ben 2 km yolu yürümeye üşenirim ama bisikletle altınapa barajına falan bosnadan gitmişliğimiz var.Bence bi amaör için gayet büyük bi iş :) Emin olun başladığınızda hayatınızda harcadığınız en doğru para olduğunu göreceksiniz.Spor salonuna da gittim ama kapalı alanda yapılan sporlar tam fayda sağlamıyor.Bisiklette hem gezerek hem de temiz hava alarak yol almak çok büyük bi artı.Umarım aramıza katılırsınız ve bir gün birlikte pedallarız.

Hayırlı olsun ben de 35 yaşından sonra başlayanlardanım , 14 Mart ta aldım bisikletimi , güzel , sağlıklı , kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle :)

• Beğen
bende 31 yasındayım arkadasla aynı düşünme aşamasındayım ne mutluki o bisikletini secip almış.Benim işe gidiş mesafem maksimum 15km dir.minibusle.Lakin ben bunu bisikletle 10km ye düsürebilirim diye düşünüyorum.bekarım ama benimde göbek aldı basını gitti hem spor olsun hemde 10 yıldır bisiklete binmememden dolayı bir özlem heves var.İnşallah bisiklet alınca pişman olmam :) carraro 224 ile 225 arasında kaldım ona karar verirsem bu hafta aranıza katılacağım insallah.

• Beğen
@mrtsr abi sana bir süre sonra 15 km de az gelicek merak etme sen daha cok gezmek isticeksin zaten:)

• Beğen
Beni heveslendirdiğiniz için hepinize ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
arttırıyorum :) 40 yaşında başladım.
20 yaşında öğrenip tam keyfini çıkarayım derken haftasına bisikletim çalındı. 40 yaşında tekrar başlayıp trafiğe çıkacak cesareti bulmam ise bir ayımı aldı. Her gün 50km ayda 1200-1300km yol yaptım (iş değişikliği nedeniyle şu anda günlük 25km) 100 kilodan 78 kiloya düştüm. yalnız doğru beslenmeyi ihmal etmemek lazım. seleye alışmak, gidonu çok sıkı tutmak, kondisyon eksikliği vb. nedenlerle ilk zamanlar 15km zor gelebilir ama pes etmeyin, daha sonra bir tutku halini alıyor. bu sorunların hepsi aşılıyor daha sonra arkadaşların dediği gibi 15km size az gelmeye başlayacak.

@Erdem Yıldırım

Konyalıyım. Nasıl gidip geliyonuz her gün o yolu o kadar yolu. Aklım almıyor. Normalde tramwaya bineceniz 45 dk gideceksiniz sonra im otobus bin 15 dk daha. Ben 2 km. git gel 4 km. okula gidip geliyorum iş yeri. Eve yada okula bir varsam diye bakıp duruyorum. Belki alışmadık. Alışırız. Bilmiyorum.

@Ahmet Ayaz

Şakamısınız abi siz ya. Gün de 50 km. Bir de işe yani. Gidip yatmıyorsunuz, çalışıyorsunuz o kadar pedal çevirdikten sonra.

Aklıma ne geldi biliyo musunuz. Siz işe bi ayar çekip dünya turuna çıkın. Bu kondisyonla Gürkan Genç'ten önce Türkiye'de dönüp fenomen olursunuz. Durduğunuz hata

@ebayusuff Üniversitedeyken bisiklet almaya karar verdim ama param yoktu.Öğrenim kredisinin taksitleri ve ailemin verdiği yol parasını tamamen bisiklete harcayıp bisikletle gidip gelerek parasını çıkartmıştım.İnsan bünyesi garip.Ne kadar zorlarsanız bir süre sonra o bünyenin rutini oluyor.Bizler iş hayatının verdiği monotonlukla işten sonra bakkala bile arabayla gittiğimiz için de bunlar gözümüze zor geliyor.

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff ve mrtsr
@mrtsr İnanın bana 4 senedir ben de arabayla gidiyordum iki aydır arabam yok ve aklım yeni başıma geldi sanırım:)İyi ki satmışım arabamı:)

• Beğen
@mrtsr Hayatınızda verdiğiniz en doğru kararlardan biri bana göre, sağlıklı bir yaşam için kesinlikle şart.
Vallahi ben sevindim sizin adınıza, araba araba nereye kadar yav :)
Ben şanslıyım ki 17-18 yaşımda böyle bir sevdaya tutuldum, ben de siz gibi günlük 15km yapıyorum.

İnsanlar neden bir dünya para harcıyorsun diye soruyorlar ancak hiçbiri asfaltın tadına bakmadı bu güne kadar.
Onlar otobüslerde tıkış tıkış giden, arabasında trafik derdi çeken insanlar.

Bizler onlardan farklıyız :) Siz onlardan farklısınız artık :) Yalnız terleyeceksiniz, hazırlıklı gidin :)

Geri