Scudo Sports

Bisiklet Taşıyıcısı ile bisiklet taşıdığım için 1.500 TL ceza kesilmeye kalkışıldı

ali alper uyar

Forum Demirbaşı
Tepki
765
Bugün Tekirdağ- Muratlı ilçesi girişinde Ford Fiesta 2010 aracımda, Delta bisikletten aldığım Peruzzo Pardova taşıyıcısında 2 bisiklet taşıyordum , kenara çekildim kontrollerde, ve bana ruhsata işletmediğim ve YÜK taşıdığımm için bana 1.500 tl ceza kesileceği söylendi, yarım saat kavga ettim, bana DOKTOR olduğum halde sen akıl hastalığı olmasın, ne bu garip gurup tepkiler diyorsun denildi, ben de bu kadar meblağ karşısında normal tepki vermeceğimi söyledim, ayrıca başka bir polis arkadaşlarını çağrdlar, ve kararsız kalıp fotoğrafını çekip merkezde duruma göre ceza kesilmeye kalkışıldı, anlamadığım şey 3 tane polis kontrol noktasından geçip bir allahın kulu tepki vermedi siz niye veriyorsunuz tepki dedim, onlar bilmiyorlardır dedi.
ahanda fotoğraf
(link)

İişin ilginç yanı bana, arabanın üstünde taşısan sorun yok ama böyle olunca yük taşımış oluyorsun ruhsata işletmen gerekior dediler
:alkis:
yorum yok.

Scudo
"Arkada olunca yük taşımış oluyorsun" ne demek ya yukarıda taşıyınca yük taşımıyor musun ? Akşam akşam güldüm vallahi kafası güzelmiş onu söyleyen kişi :)

Araçların taşıyabileceği yüklerin kuralları ve sınırı Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 134. maddesinde Araçların Yüklenmesi Kuralları başlığı altında yer alıyor.Bisiklet taşıyıcısı ile bisiklet taşımanın kurallara aykırı olduğunu düşünmüyorum.Aracın dengesini bozmuyor ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek nitelikte değil.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne burdan bakabilirsiniz (link)

O kadar cahiller ki,bir bisiklet taşıma askısına bile römork muamelesi yapabiliyorlar.Malesef,memurlarımızın bilmedikleri ve çözemedikleri durumlarda verdikleri tepkiler hep aynı.Sorsan,bisiklet taşıma ile ilgili yasak maddesi hangisi,asla bilemez:Çünkü öyle bir madde yok.Suç yoksa ceza da olmaz.Bizim adamlarımız işte böyle.Suç da üretirler ceza da.Umarım ceza yazılmamıştır.Aksi takdirde oturduğunuz bölgedeki savcılığa müracaat ederek şikayetçi olabilirsiniz.Şehirler cadde ve sokaklar artık bisiklet taşıyan otomobillerle dolu.İşgüzar herifler.

Mesele kanuna aykirilik degil ki. Muhtemelen bisikletlerden huylanmislardir. Havadan nem kaptiklari icin

Çeki demirine mi bağladık arkadaşım deseydiniz.

Bende 2 babamda 2 bisiklet var, aracım honda civic elegance, tavana yani aracın üstüne 2, arkaya aynı sizin gibi 2 bisiklet yerleştiriyoruz.

Geçtiğimiz polisler hiç durdurmadı durduramazda. Durdursada onun için laf yapamaz.

Öyle saçmalık mı olur?

Çeki demirine bağlasanız hadi tamam diyeceğim.

Saçmalık.

@Derya Keçeci
Derya Bey, savciliktan ziyade Sulh Ceza Mahkemesi'ne basvurarak idari para ceza tutanaginin iptali talebinde bulunuluyor. Aslinda gorevini dogru durust yerine getirmeyen bu polis memurlari hakkinda "gorevi ihmal" sucundan ceza verilmesi lazim ama hic bir zaman olmuyor maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
polislerde alkol metre vardır alkol kontrolü yapsaydınız hocam :D böyle bir ceza bahanesi başka hiçbir ülkede olamaz ayrıca ceza yazmasalarda durumu kanıtlayıp savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz kısıtlı bir sürede olsa seyehat özgürlüğünüz cebren ihlal edilmiş durumda konu ile avukat arkadaşlar fikir verebilir.

• Beğen
Tepkiler: aertan
Son gunlerde yasananlari soyle bir gozden gecirirsek, artik memleketimin polisi icin keyfi uygulama yapmak gundelik bir hal aldı ne yazik ki!

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@alp değer tanrıverdi

Alp bey ben konuya keyfi hareket eden memurları şikayet edebileceğiniz bir merci bağlamında yaklaştığım için acizane olarak "Savcılık" dedim.Sizin cezayı iptal ettirmenizin ötesinde,onların da aklı başına gelmeli ki bir başkasının canını sıkmasınlar.

Iste ben de onu diyorum. En kotu ihtimalle gorevi ihmalden ceza verilmeli ama maalesef o davayi acacak savci ve cezayi verecek hakim yok. Bana keyfi olarak ceza kesen adama (ki ben bu polisin kestigi cezalarin keyfi oldugunu telefon gorusmelerini TIB dan istetip iptal ettirerek ispat ermis olmama ragmen) ceza verilmedi. Adam en sonunda belediye baskaninin korumasi olarak gorevden fiilen de olsa uzaklastirildi ama olan vatandasa oldu. :)

Hocam durumu vakit kaybetmeden,emniyet genel müdürlüğü ve trafik hizmetleri başkanlığına bildirin..

Böyle mantıksız bir hareket,ancak bizim ülkemize münhasır'dır..

(link)

(link)

Maalesef aracı bağlamaktan dahi bahsettiler, gerçekten şaka gibi hani dalga geçilecek bir pozisyonda da değildim. Daha sonra tekirdağ çevre yolunda polis kontrol noktasından geçtim bana gene aldırmadı.

EGM'yi aradım arkadaşlar, görevli memur "YASAK" dedi
sonra beni tekirdağ birimine yönlendirdi, aradığım adam böyle saçma şey mi olur, okadar turist taşıyor da sorun olmuyor bize mi sıkıntı oluyor dedi.
Ben de derin bir nefes alıp, ah benim ülkem dedim nelere kadirsin..

@ali alper uyar

Taşıma demirine bağlamadıktan sonra sorun çıkartmaları saçma. Taşıma demiri olsa arabada, ruhsata işli olmasa hadi anlıyacağımda cidden saçma.

böyle keyfi olamaz bu işler, olmamalı da.. hak hukuk iyice oyuncak oldu son yıllarda yazık!

Geçmiş olsun. Adamlar 1 sene takılıyor. 1 sene sonra hop girmişler. Sen çalış çabala kazan. Gözünün üstünde kaşın var. Geçemedin diye adam alıyorlar. Sizde ben ben nakliyeciyim deseydiniz :D Allah (c.c) sonumuzu hayır etsin. (Bazı yerleri bilerek yazmadım. Cezai işlem başlatılmasından dolayı.)

@ali alper uyar

Çok iyi yapmışsınız hocam,keşke sicil numaralarınıda ezberleseydiniz..

Bu ayrımcılık neyin nesidir..turistlere serbest yurttaşlarımıza gelince yasak,yok böyle bir kanun..

Plaka kapandığı için ceza kesebilirler ancak..Avrupa'da plaka kapanması yasak, bizde de yasaktır kesin..

Geri