Scudo Sports

Bisiklet Taşımak (Yoğun mağduriyet içerir)

Tepki
22
İsim
Erdem
Bisiklet
Merida
Oturduğum apartmanın merdivenleri iki kişinin yan yana yürüyemeyeceği kadar dar. Bisikleti yatay ya da çapraz konumda taşımak mümkün değil. Dik pozisyonda zar zor indirip çıkarırken anam ağlıyor. Bu arada 4. katta oturuyorum ve sokağımızın merdivenli olması da cabası :koptum:

Daha birkaç aydır bisiklet kullanmama rağmen gerçekten soğumaya başladım bu işten. Her şeyi denedim bir çıkar yol bulamıyorum. Sanmıyorum ama, bir ümit, sizlere de danışmak istedim.

Kadronun yere dik inen (içine sele borusu giren) kısmından tutarak, dik bir şekilde taşımaya çalışıyorum fakat tek taraflı yük bindirdiğinden bu işi çok zorlaştırıyor. Maalesef bu sürdürülebilir bir yöntem değil. Sırf bu yüzden bisiklete binmeyi sürekli ertelemeye ve de satıp bu işten vazgeçmeyi düşünmeye başladım. :acpsnr:

Akıl akıldan üstündür. Bildiğiniz ya da aklınıza gelen çözümleri benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Scudo
@BerkEvren arkadaş yok dar olduğu için yatay taşıyamadığını söylemiş. Ancak dik durumda taşıyabileceğini belirtmiş. Sizin çözümün bi faydası olacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: anthropologist
@mtbrhnkc tamam işte, benim bahsettiğim tutma yerini selenin altındaki kısma yapacak. Birazda kol çalıştımı :)
Adam bisikleti bırakmaktan bahsediyo bi el atmak lazım :)

Dostum bizim merdivenler o adar dar degil ancak:
seleyi omzunuza oturtun, eliniz ön janttan , olamıyor uzanamıyorsanız kadronun altından tutsun (ancak ön çemberi tutabilirseniz lastiğin sağa sola dönmesini de engellemiş olursunuz) tek harekette yakalar oturtur ve kolaylıkla taşırsınız.
Bisiklet ne kadar ağır olursa olsun bu şekilde omzunuzdayken ağırlığı da hissetmezsiniz. arka teker havada, ön teker dikey bir şekilde yere dönük olur ve böylece her açıdan da rahatça dönersiniz. 6 sene bu şekilde indirip çıkardım, zamanla alışırsınız sele borusundan tutmak en zor taşıma şeklidir. Bunu deneyin, kolay gelsin

merdiven sola doğru dönerek çıkıyorsa evinize çıkarken bisikleti sol omzunuza alın, inerken de sağ omzunuza. bisiklet her zaman dönemecin içinde kalır ve duvara çarpmaz, vücunuzu da duvara bitişik tutarsınız. kadronun sele borusu giren kısmını omzunuza alıp aynı elinizle selenin burnunu aşağı doğru bakacak şekilde kavrayıp bisikleti zorlanmadan dik tutabilirsiniz. bunları zaten yapıyorum diyorsanız aklıma başka bir şey gelmiyor.

@anthropologist İnsanların evlerine odun kömür çektikleri vinçler var. Balkonunuz varsa ve bisikletinizi merdivenlerden sık sık indirip çıkarmak zorundaysanız balkonunuza ucuz yollu bir vinç takabilirsiniz.

Imkan varsa benzer koşullarda farklı bir yere taşınılıp sorun kökten çözümlenebilir.Sakın bisikletten vazgeçeyim deme..

images.png indir.jpg
Bir ayakkabıcı yada dericiye böyle birşey yaptırabilirseniz daha rahat taşırsınız.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
Abi katlanir bisiklet nasll olur ? Oda olmaz ise ust boruyu omzuna oturtup alt demiri tutarak tasiyabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Nigga
Katlanır bisiklet almayacaksınız ve bisikleti doğru şekilde taşımayı öğreneceksiniz. Üstelik çok kolay. Aha bu şekil :kptmya:
http://media.gettyimages.com/photos/side-profile-of-a-young-woman-carrying-a-bicycle-on-her-shoulder-picture-id57595617?k=6&m=57595617&s=170667a&w=0&h=8ySGidEa6ebyakRUbNTz_ml8d5Mj9I67NWFTKopVmxg=
http://media.gettyimages.com/photos/young-man-carrying-bicycle-on-shoulder-picture-id591014205?k=6&m=591014205&s=170667a&w=0&h=s31uJYBXCAx43brlM5ZiF4ylQ-hUHFQ1tixoeyVhgxE=

@vela2016 @atasoy Kardeşim bisikletin bu pozisyonda dönmediğinden, manevra yapılamadığından yakınıyorum zaten. Doğru yanlış meselesi değil bu, imkanların kısıtlılığı meselesi.

Merhaba, sorumun hiç yeri değil belki ama fotoğrafi görünce dayanamadım. Uzak doğulu arkadaşımızın taşıdığı bisikletin arka tekerinde, zincir olmayan sol tarafta bir dişli var. O ne işe yarıyor, bilen var mı acaba?

@cazci Çok istiyorum fakat bütçem elvermiyor. Umarım bir gün düz ayak bir yere taşınıp ekmek almaya bile bisikletle gidebilirim.

Geri