Scudo Sports

bisiklet taşıma çantası

kasablanca

Üye
Tepki
12
herkese merhaba ben bisiklet taşımak için üretilen çantalarla ilgili kullanan kullanmayan herkesten yorumlarını bekliyorum internette araştırdığım kadarıyla scott ve pro markalarına ait bisiklet seyahat taşıma çantaları var bunların kullanışlılıkları hakkında fikir sahibi olanlardan mesajlarını bekliyorum A.I.

Scudo
Bu cantaları kullanan arkadaslarım var. Softcase olanları cok da kullanıslı değilmiş. Ucaga ust uste filan yuklendigini o yuzden kesinlikle hardcase kullanılması gerektiğini söylüyorlar. Onlarda ciddi pahalı. Öte yandan otobuse yuklerken cantaya gerek yok. Yani alacaksan hardcase alacaksın. Onlar da tonla para.

ben piyasada satılan soft bag bir ürünün kopyasını bir çanta imalatçısında yaptırdım ve memnuniyetle kullanıyorum..
çok kullanışlı ve işe yarar bi şey. soft bag olarak tercih etmemin sebebi gerektiğinde terminale bisikletle gidiyorum ve çantamın içinden bunu çıkarıp oracıkta yerleştirip otobüse veriyorum..
içinde tekerler için ayrı ayrı cepler var. ek olarak lastikli 3 cebi daha var,ıvır zıvır koymak için..
denedim ve içine ayrı ayrı 3 tane kadro ve maşa (teker seti hariç)girebiliyor ama araya karton koymak lazım.
eğer içindekine zarar gelemesin derseniz ; uygun bir kutuyu içine yerleştirip bisikletinizi demonte olarak onun içine koyabilirsin. böylece bir derece hard bag haline dönüştürebilirsiniz..
birde etrafına sıkıştırılabilir 2 adet perlon koydurdum,iyice bağlayınca içindekiler hareket etmiyor.. ama dikkat etmeniz gereken şey üzerine fazla bir şey konmaması ve itilip kakılmaması lazım..

uçaklar bu tür bagajları oversize olarak değerlendiriyor ve elle özel olarak taşınıyor ve banttan geçirilmiyor... daha 1 ay önce ABD'den geldim ve 3 tane bu tür soft case bagajımız vardı,hepsi sapasağlam geldi..
hard case bagajı her yerde pratik olarak taşımak çok zor.. hep taksi/araç kullanmak zorunda kalırsınız ama gerekirse tepin üzerinde kolay kolay bi şey olmaz.. maliyeti de cabası..

@kasablanca

Aslında,bisikletin cinsine göre,çanta,yada bagaj'ın şekli değişir,,,

eğerki,bisikletiniz carbon,yada titanyom'sa,illaki iyi bi çanta gerekiyor,

bende,SAMSONİTE özel bisiklet çanstası kullanıyorum,süper,,

geçen yaz,japonya gittim geldim,hiç hasar olmadı,tavsiye ederim

fiyatıda 350-400 dolar cıvarında

okadar paraya gideceğim yerede bi bisiklet alırım daha iyi ben profesyonel deilim bisikletim 850 ytllik bursa-ankara-kayseri arasında gidip geliyorum ve karton kutulara sarıp sarmalamaktan bıktım aranızda scottın veya pronun veya bunlara benzer bir modelin en fazla 200 ytllik fiyata sahip olanlarını kullanıpta veya görüp bilgi verebilecek olan varsa sevinirim ayrıca konuya katkıda buılunanlara teşekkürler:)

• Beğen
Tepkiler: hız
Arkadaşlar merhaba konu eski ama buradan sormak istedim. Soft case uygun fiyatlı yol bisikleti taşımak için seyahat çantası arıyorum. Sadece 2 model gorebildim gerisi hep çin alıveriş sitelerinden çıkıyor. Var mı kullanan memnun olan çok aşırı marka olmayan?

Merhaba. Malumunuz ekonomi berbat.30 bin TL verip te bir seyahat çantası almak bana anlamsız geliyor.
Alana da saygım sonsuz.
Sorum şu olacak sizlere bu Polikarbonat vs tam içeriğini bilmediğim kutuyu yaptırabileceğimiz bir yer var mı ?
Sonuçta valizlerde bu şekilde yapılıyor.Sanayi de yapması mümkün olur mu ? Bir ara bir arkadaş Trabzon da
yapıyordu. Artık yapmıyor sanırım. Varsa bu işin tekniğini bilen yol gösterici olursa sevinirim.Teşekkür ederim.Saygılar....

Son düzenleme:
geçen sene bir hıyarlık yapıp soft case & harcase karışımı ikinci el bir evoc pro çanta aldım. aldığımdan beri de 3-4 defa güvenle kullandım. bu tip şeyler 1 kere alınacak şeyler oldugunu düşünüyorum. almışken de iyisini tercih etmek gerekir.
IMG_5795.jpeg

Alanlara hıyar diye hakaret edip sonra sonsuz saygı duymak 😅

Önümüzdeki sene için hıyarlık planlarım arasında bu çanta var. Araştırdıklarım arasında bir çok açıdan en iyisi buydu. Özellikle entegre kokpit olan bisikletlerde pedal ve tekerler dışında hiçbirşeyi sökmeniz gerekmemesi ve oldukça sağlam olması tercih sebebi oldu. O kadar güveniyorlar ki kiralama hizmeti bile veriyorlar :)

(link)

Yanlış anlaşılma olmasın burada ben kendim için bahsetmiştim.Yani ben alsam bu parayı versem kendimi hıyar gibi
hissederdim.Kimseye hıyar deme hakkımız yok değil mi ?
Ayrıca düzeltme yapayım da sonra tüm ahali tepemize binmesin.

geçen sene bir hıyarlık yapıp soft case & harcase karışımı ikinci el bir evoc pro çanta aldım. aldığımdan beri de 3-4 defa güvenle kullandım. bu tip şeyler 1 kere alınacak şeyler oldugunu düşünüyorum. almışken de iyisini tercih etmek gerekir.
310622 dosyayı görüntüle
Uçak ile taşımada bunlar hard case uygun olur diğer türlü internet üzerinde çantalar mevcut onlar iş görüyor. Soft case için döşeme işi yapanlara yaptırtabilirsiniz.İyi ustalar var 400-1000 tl arası yapıyorlar.
(link)
Ben bunu kullanıyorum.lastikler için özel bölmesi mevcut. Bölme ile kadro arasında koruma var.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Ben de Bike24'te saçma salak bir fiyata düşünce (link) almıştım ancak covid sebebiyle tüm planlar askıya alınınca çanta depoda kaldı durdu öyle. Bu hafta ilk defa bir arkadaşım TT bisikletiyle denedi ve çok memnun kaldı. Tek sıkıntısı aerobarları sökmek gerekmesi.

Ben de Bike24'te saçma salak bir fiyata düşünce (link) almıştım ancak covid sebebiyle tüm planlar askıya alınınca çanta depoda kaldı durdu öyle. Bu hafta ilk defa bir arkadaşım TT bisikletiyle denedi ve çok memnun kaldı. Tek sıkıntısı aerobarları sökmek gerekmesi.
Gidon ve sele sökülüyor mu koyarken..

Seleyi indirmek gerekiyor. Gidonu sökmek gerekiyor evet.

Sonuçta valizlerde bu şekilde yapılıyor.Sanayi de yapması mümkün olur mu ?
Valizlerin dışında plastik kabuk var evet ama o kabuğun çıktığı metal kalıp ile 1000'lerce kabuk basılıyor, böylece kalıp parası amorti oluyor. Ama münferit işler için mümkün değil. Dev bir 3d printerla yapılabilir belki. Ama onda da plastik sert olamıyor.

Kontraplaklardan uçak bagajındayken yük binebilecek, zarar görebilecek yerleri koruyan minimal bir çanta iskeleti yapılabilir. Bu da hafif olması isteniyorsa tasarım ve el emeği gerektireceği için, ustaya yaptırıldığında orjinal hardcase parasına gelir diye tahmin ediyorum.

Valizlerin dışında plastik kabuk var evet ama o kabuğun çıktığı metal kalıp ile 1000'lerce kabuk basılıyor, böylece kalıp parası amorti oluyor. Ama münferit işler için mümkün değil. Dev bir 3d printerla yapılabilir belki. Ama onda da plastik sert olamıyor.

Kontraplaklardan uçak bagajındayken yük binebilecek, zarar görebilecek yerleri koruyan minimal bir çanta iskeleti yapılabilir. Bu da hafif olması isteniyorsa tasarım ve el emeği gerektireceği için, ustaya yaptırıldığında orjinal hardcase parasına gelir diye tahmin ediyorum.
Dev 3d print de pahalı gelir.

Trabzon’da biri vardı hard case olandan yapıyordu.Çok sade idi.Bulursam paylaşacağım.
İşte buldum😁😎
IMG_8871.jpeg

Geri