Scudo Sports

Bisiklet tarihi ve teknolojisi

Çok güzel bir belgesel olmuş. Düşüncelerize sağlık.

Scudo
Hepinize teşekkür ederim herkesin bilmesi gereken bilgi bunlar paylaşmak istedim.

Çok güzel bir yazı gerçekten,1984 yılında look tarafından çıkarılan ilk kilitli pedal, ve kestrel tarafından yapılan ilk karbon bisiklet de, bisiklet tarihinin bence önemli kırılma anlarından olarak kabul edilebilir.

"Bottom Bracket" denilen parçayı, metal levhadan hiç bir kaynak olmadan üretmeleri çok ilginç geldi.

Not: Google grafiklerde "Bottom Bracket" olarak aratınca iç kısımdaki parça çıkıyor benim bahsettiğim bu parçanın kadroda girdiği kısım.

Güzel ve zevkli bir araştırma olmuş, eline sağlık

Teşekür ederim hepinize keyifle okuyun :)

Teşekkürler. Bisiklet hakkındaki ilklerin devamının gelmesi dileğiyle.

Bir yerde okumuştum.Şu bir tekeri büyük bir tekeri küçük bisikletlerle adamın birisi yanına sadece bir çanta alıp dünya turu yaptığını okudum :)

Teşekkür ederim hepinize Faydali bilgiler var kisa bir belgesel yaptim ama konuyu sabitlemiyorlar malesef yakin bir zamanda unutulup gider yeni arkadaşlar göremez :(

(link)

Evrensel Gazetesi muhabiri Ali Çarman, bisikletin icadının 200. yılı kapsamında Almanya'nın Stuttgart kentinde yapılan etkinliklere katılarak bisikletin 200 yıllık tarihini kaleme almış.

Konuyu okurken sadece Almanya'da 71 milyon üzerinde bisiklet olduğunu ve hergün 13 milyon bisikletin yollara çıktığını öğrendim.

İlgili haber linkini yukarıda paylaştım, meraklıları okusun diye... :)

Mainz da Bisikletin icadinin 200. yildönümünü kutluyoruz.

Merhaba,

Bu Vlog da Critical Mass Mainz adi altinda bisikletin icadinin 200. yilini kutlamanin yaninda Mainz sehri icin daha fazla bisiklet yolu yapilmasi amaci ile bisikletlerle birlikte Sehirde trafigi bloke ediyoruz.

Ben cok eglendim umarim sizde eglenirsiniz :D

İyi seyirler

PASLIPEDAL

Geri