Scudo Sports

Bisiklet Sürüşünde Maske Kullanımı

Spor yaparken maske takmak performansı düşürür. Maskeyi takan normal vatandaş sayısı iyice azaldı. Ya sokağın ortasında maskeyi çıkarmış sigara sefası süren polis gördüm. Dilencilerde takan yok zaten. Kurallar bu kitleye işlemiyor sanırım.

Son düzenleme:
Scudo
Ben genellikle çene altında tutuyorum ta ki büyük bir kalabalık içerisine gireceğim veya maskesi takılı olmayan insanlar gördüğümde maskemi düzeltiyorum o kalabalık ve maske takmayanlardan uzaklaştıktan sonra yeniden maskeyi aşağıya indiriyorum

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Maskeyle bisiklet sürmek arabanın hava girişine bez tıkamakla eş değer. Yapmayın arkadaşlar , büyük ihtimalle motor iner :)
Ve de açık havada bulaş, hele de bisikletle veya koşarken, İMKANSIZdır.

Ben açık alanda maskeyi komple saçma buluyorum. Zaten oksijene ihtiyacımız var bari açık alanda ulaşabilelim. Bisiklete binerken ise sele altı çantamda tek kullanımlık maske taşıyorum. Market vs girersem takıp tekrar çıkartıyorum

Ne kadar çok konuya vakıf uzman varmış forumda :)

Ben hep maskeli sürüyorum, öyle nefes alamadım oksijensiz kaldım falan hissetmedim hiç. Test için sürekli kandaki oksijeni ölçen bir cihaza bağlı olarak maske ile 15 mil koşup test eden bir doktor vardı. Kanındaki oksijen hiç azalmamıştı. Ayrıca ne kadar kendilerine olan inancım sıfıra inmiş olsa da örnek gösterildiği için söylüyorum; önceki sayfada dsö'nün bir görseli var. Orada nefes alamazsınız, oksijensiz kalırsın diye bir ifade mevcut değil. Sadece nefes alma konforunuz azalabilir demiş.

İsteyen takar isteyen takmaz kimseye bir şey diyemem. Sonuçta kendi tercihi herkesin. Ama kesin takılmaz, takılamaz, takılmamalı gibi kesin hükümlere varmayın bence. Bunu sadece kendi fikri olduğunu söyleyenleri tenzih ederim.

Ne kadar çok konuya vakıf uzman varmış forumda :)

Ben hep maskeli sürüyorum, öyle nefes alamadım oksijensiz kaldım falan hissetmedim hiç. Test için sürekli kandaki oksijeni ölçen bir cihaza bağlı olarak maske ile 15 mil koşup test eden bir doktor vardı. Kanındaki oksijen hiç azalmamıştı. Ayrıca ne kadar kendilerine olan inancım sıfıra inmiş olsa da örnek gösterildiği için söylüyorum; önceki sayfada dsö'nün bir görseli var. Orada nefes alamazsınız, oksijensiz kalırsın diye bir ifade mevcut değil. Sadece nefes alma konforunuz azalabilir demiş.

İsteyen takar isteyen takmaz kimseye bir şey diyemem. Sonuçta kendi tercihi herkesin. Ama kesin takılmaz, takılamaz, takılmamalı gibi kesin hükümlere varmayın bence. Bunu sadece kendi fikri olduğunu söyleyenleri tenzih ederim.
Yukarıda bahsedilen oksijensiz kalma durumu kısa sürede olacak bir durum değil. Bunu zaten yazan herkes " uzun vadede zararlı " diye belirtti. Kendinize vazife çıkarıp yormuşsunuz, teşekkürler yine de. 🖐🏻

Yukarıda bahsedilen oksijensiz kalma durumu kısa sürede olacak bir durum değil. Bunu zaten yazan herkes " uzun vadede zararlı " diye belirtti. Kendinize vazife çıkarıp yormuşsunuz, teşekkürler yine de. 🖐🏻
Bu vade ne kadar uzun? Tam olarak zararı nedir?

Maske ile sürüş imkansız değil, yapılabiliyor bizzat denedim bu pandeminin başlarında ama gereksiz zorluk çıkartıyor. Maskeyle sürdüğümde performansım hissedilir şekilde düşüyordu ve normalde çıkabileceğim bayırları çıkamayıp bisikleti itmek zorunda kalıyordum. Maskeyle sürüyorum, bir şey olmuyor diyenlere gelsin. Evet, sürülebiliyor ama performans %40 oranında azalıyor ve yorulmak için gereken süre bir o kadar artıyor bu eziyeti çekmeye değmez.

Dağcılar arasında akut solunum yetmezliği önemli bir sorundur. Bunun sebebi dağcılığın oksijenin az olduğu yüksek irtifalarda uzun süre yüksek efor sarfetmeyi gerektirecek bir aktivite olmasıdır. Bir gün içinde belirli bir mesafeden fazla yükselirseniz (5000 den 5500 gibi) efor aynıyken oksijende ciddi bir azalma olacağından büyük sıkıntılar yaşanabiliyor. İllaki maske takacaksanız bisiklette de aynı mantıkla oksijen miktarını kademe kademe azaltmalısınız ki bir zararı olmasın. Bu sefer de maske takmanın bir anlamı kalmıyor. Bisiklete binerken maske takarsanız uzun sürede (örneğin 2 yıl) ciğerlerinizin iflas etmesi olası. - çok kesin bir kaynak olmamakla birkikte dağcılarda bu sendromun görülme sebebinin uzun yıllar boyunca ciğerlere bu şekilde yapılan yüklenmenin bir yerde patlak vermesi şeklinde yorumlar duymuştum. Her sene çıktığı irtifaya her seneki performansıyla tırmanıp tıkanan insanlar olması sebebiyle böyle bir kanıya varılmış olabilir. -

Merhabalar soguk icin sadece gozleri acik birakan bir maske tavsiyesi alabilirmiyim?

Merhabalar soguk icin sadece gozleri acik birakan bir maske tavsiyesi alabilirmiyim?
Tarifinize göre en iyi sonuç alabileceğiniz ürün bence bir kar maskesidir,bir ara bende kullanmıştım sonra bulunduğum yerin iklimine fazla geldi.
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Tarifinize göre en iyi sonuç alabileceğiniz ürün bence bir kar maskesidir,bir ara bende kullanmıştım sonra bulunduğum yerin iklimine fazla geldi.
Tesekkurler eskisehirdeyim soguk malasef sabahlari ise giderken yazin bile serin olur buralar :)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geri