Scudo Sports

Bisiklet sürmeyi öğreten kurs varmı?

beşiktaş'ta bikeandoutdoor mağza sorumlusu arkadaşlar bu mevzuyu konuşmustuk yaz başında daha önce verdiklerini belirtmişlerdi yaz yoğunlugu nedeniyle yaz sonunda isteyen olursa gene verebiliceklerini sölemişlerdi istanbul'daki arkadaşlar toplanıp konuşabilirler ...

Scudo
Herkesin düşüncesi farklıdır tabi ama;

Bence bisikletin kursu olmamalı. Bisiklet tek başına öğrenilmesi gereken birşey. Bisikleti yaşamak gerek. :) Can dostunuza bindiğinizde birlikte düşe, kalka bir yerlere gelmek demek onunla aynı acıyı çekmek aynı zorluklara göğüs germek ve sonucunda meyvesini toplamak.

Bunun için yani bisiklet öğrenmek için kurslara falan gerek yok. Onu yaşamak gerek. Bunun içinde onunla çok vakit geçirmelisiniz. Onun dilinden ancak onunla yalnız kaldığınızda anlarsınız...

Aslın da mantıklı olabilir ama ne kadar talep görür tartışılır.

Ben dizlerimi parçalayarak öğrendim bisiklete binmeyi(Küçükken boyum kadar bisikletlere binerdim de :D :D) Herkes böyle öğrenmeli bence :)

bence araç sahiplerine bisikletlilere davranış konusunda eğitim kursları açılmalı . Böylesi biz bisikletliler için daha sağlıklı olur :)

Postu hortlatmak istedim.

Ankara'da bisiklet eğitimleri her yaş grubu ve her düzeyde bisikletsever için başladı!

(link) 'e girerek detaylı bilgi edinebilir, sorular sorabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bursa da Nilüfer Kent Konseyi de eğitim veriyor.
(link)

Bisiklet kursu mu?

Bisiklet sürmeyi bilen ve size yardımcı olacak biriyle 1 saatlik bir çalışmanın ardından öğrenmiş olursunuz. İkinci gün çıkar ve kendiniz sabahtan akşama kadar bisiklet sürmek ister ve sürersiniz.
Bisiklette öğrenecek bir şey yok. Dengeyi sağlamak yeterli.

Mesela ben tek teker yapamam, bazı mtbcilerin yaptığı gibi bisikleti hoplatıp zıplatamam, bmxcilerin yaptığı hareketlerin hiçbirini yapamam. Ama strava'da kayıtlı şimdilik 7bin kmlik sürüşüm var. Bisiklet sürmeyi biliyor muyum? Bence evet. Trafiğe de çıkabiliyorum. Ki araba kullanmayı neredeyse hiç bilmem ve sürücü ehliyetim de yoktur.

Geri