Scudo Sports

bisiklet sürmekten soğudum

cctolga01

Üye
Tepki
18
İsim
Tolga
Herkese merhaba,Şehir içi bisiklet sürmek bana hep zevkli gelmiştir boş yollardan zevk almazdım.Ulaşımda da mümkün olduğunca bisikleti tercih ederim. 2 hafta önce bir sürücünün araç kapısını aniden açmasıyla kapıya çarptım.(daha doğrusu kapı bana çarptı arka omuz baş tarafından)(güçlü yanıp sönen bir farım var).Hızlı olduğumdan dolayı yolun soluna fırladım ve şiddetle düştüm, normalde işlek olan yolda allahtan arkada hiç araba yoktu.Sıyrık ve eziklerle atlattım bir de jant,kadro eğildi.O günden sonra yollarda sürerken kapılardan ve yoldaki arabalardan aşırı tedirgin olmaya başladım aklıma sürekli kazanın şiddeti geliyor,zevk alamaz oldum.Bu piskolojiyi atlatmak için ne önerirsiniz :agla:

Scudo
Dostum geçmiş olsun, tedirginliğine gelirsek aslında senin için iyi. Gözün daha açık olur yolda. Soğuma hem soğuma :) Sen bu sporu şuan yapıyorsun bende henüz bisiklet bile yok :) Bırakma bu işi..

Bende çok sogumustum bazı magandalardan. Başka yollardan sürmeye başladım , başka mahallelere gittim . Bu şekilde tekrardan isindim .

Kimsenin bu özgürlüğü sizden almasına izin vermeyin bence, pes etmek yok, inadına pedal inadına özgürlük.

@Ahmetgitar Aynı şekilde bu psikolojiden kurtulmak için yeni sürüşler yapmak bu sürüşleri de kazanın getirdiği tecrübelerle yapmak insanı tekrardan güvende hissettirmeye başlıyor.

Belediyenin kurduğu tuzaktan dolayı dönüş sonunda bir anda karşıma çıkan sudan dolayı bisikletten uçtuğum vakitten sonra yerdeki her türlü suya karşı "felaket" gözüyle bakıyordum. Sonra "felaket" sularından düşmeden geçtikçe illa düşeceğim diye bir kesinlik olmadığını deneyimlediğimden dolayı daha rahat olmaya başladım. Tavsiyem düşüşün getirdiği tecrübe ile pedallamaya devam yönünde zamanla geçer gider bu psikoloji.

Tabii ki Belediye tuzakları, bozuk yollar, çukurlar, kasaptan ehliyetliler, sinyalsizler ve aynasızlar vb. halen tehlikeli

Bisikletten soğumak çok kolay zaten... Yerler cam kırığı, tel vs. dolu. Motorlar sanki bisikletmiş gibi sağdan gidip dibimden geçiyor son sürat. Teğet geçen arabalar. Sağ şeridin ortasına park eden gerzekler... Mazgallar, çukurlar, bozuk asfalt ........

Say say bitmez :kptmya:

Bunlar yüzünden bırakılır mı? Evet bırakılır. Ama bu kolay olanı yapmak olur, tıpkı çoğunluğun yaptığı gibi... Arabaya binersiniz, motora binersiniz. Ama zor ve güzel olan tabii ki bütün bu tersliklere rağmen bisikleti bırakmamak. Daha dikkatli olmak, karşıdaki gerzek ve saygısız şoförün yerine de düşünmek, yerlere dört gözle bakmak...
Malesef Hollanda ya da Norveç'te yaşamıyoruz. Türkiye'deyiz ve mal bu. :(

@kubilay katmerci gönderdiğiniz videodaki arkadaşa başarılar diliyorum.
Araç yolunda bisiklet sadece sağ şeridi kullanabilir.
Dolayısıyla kafamıza göre şerit değiştirip bu alanın dışına çıktığımızda otomatik olarak haksız konuma düşüyoruz.
O yüzden trafikte kullanacaksak kurallara uygun şekilde kullanalım.

Sürmeye devam etmeni öneririm. Bu gibi sorunlar ile ister istemez daha uyanık bir bilinç oluşuyor ve daha dikkatli sürer hale geliyor insan. Bisikletten soğumak için daha güzel bir sebep bulmalısın :) bunu kabul etmiyorum ben.

• Beğen
Tepkiler: cctolga01
Bende işe (30+30 km) taşıt yolunu kullanarak bisikletimle gelip gidiyorum. Bu taciz olaylarına bende şahit oluyorum. Arabasından üstüme yanan izmarit fırlatanlar, tükürenler, "hööeeyyttt" diye bağıranlar vs. vs. Bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama üstüme fosforlu yeşil yelek giydim mi bu tacizler %80 azalıyor ve üstüne üstlük tali yolda önüme çıkacak olan araçlar beni bekleyip öyle çıkıyorlar anayola. Psikolojikman kendimi daha güvenli hissediyorum. Belkide araç sürücülerinin bilinç altında yatan fosforlu yelek giyen trafik polisleri algısı buna etken oluyordur diye düşünüyorum. Benim önerim; herhangi bir yapı marketten bu fosforlu yeleklerden (8 TL) alıp birde öyle çıkın yollara. İşe yarayabilir.

@kubilay katmerci filmlerde öyle sahneleri izlemek çok güzel de gerçekte ciddi kazalarda kaskımızın koruyabileceği sınırı geçtim tamamen açıkta olduğumuz için çok riskli

• Beğen
@cctolga01
öncelikle geçmiş olsun.15 sene önce,anayola çıkan araç ölü noktada kaldığım için(başını çevirse beni görecek) kalçama vurdu havalandım.kasksız kol sıyrığıyla atlattım.kalçam hala ağrır.o zamandan bu yana ana yollara çıkmam.aynı hedefe tali yollardan ulaşırım.tavsiyem işe bisikletle gitmeyin.zorunlu iseniz,sabah daha erken,akşam daha geç yola çıkın.ben taşıt trafiği olmayan yolları tercih ediyorum.selamlar,saygılar..

• Beğen
@kubilay katmerci elbette herkesin kendi hayatı ve seçimi lakin tehlikeli sürüşlere yatkın olanlar "bu insanlar bunları yapıyor bende yaparım" diyerek bu eyleme kalkışabilir, ufak şeylerin dahi büyük etkileri olur. Özellikle Türkiye içerisinde bisikletliler olarak kendimizi kabul ettirmek için riske giren sürüşler yerine daha çok güvenli sürüşler yapmalıyız "bisiklet çocuk işi, bisiklet kaldırımda gitsin" düşüncelerini kırıp "Bisikletliler trafikte araçlar için herhangi bir tehlike değil, bisiklet ulaşım aracıdır" düşüncelerini yerleştirmeliyiz.

Trafikte çok fazla bisikletliler ile karşılaşmayan insanlardan biri riskli hareketler yapan bir kaç bisikletli ile karşılaşırsa tepkisi "şunlara bak" diyerek kınamak olur ama o az karşılaşan insan güvenli bir şekilde sürüş yapanlar ile karşılaşırsa kınama yerine övme yapabilir.

• Beğen
@cctolga01

Pazartesi günü 10-15 km hızla ara sokakta seyrederken banka arayıp bankayı bulunca pat diye sola bankanın önündeki park yerine dönen abiye kafa kafaya çarptım. Çarpmayla uçup ön cama daldım cam tuz buz oldu. Kendimi kaputun üstünde otururken buldum. Abi ön camını yaptırdı ben de yeni jant aldım, bundan sonra daha dikkatli olacağımıza eminim abi de ben de. Her olay bir ders insan hayatında. Şu an duş aldım giyinip bisiklete çıkacağım:)

• Beğen
Geri