Bisiklet sürmekle kilo verilir mi?

Kayıt
7 Ocak 2015
Mesaj
14
Tepki
13
Yaş
37
Bisiklet
Salcano
1- Vücudunuzdaki büyük kas gruplarını çalıştırır.
Vücudunuzdaki en büyük kas grupları bacak bölgesinde bulunur. Böylece bacak kaslarının çalışması ve güçlenmesi yağ yakım hızınızı arttıracaktır. Bunu aracınızın motor hacmine benzetebiliriz; motor ne kadar büyükse o kadar çok benzin yakar.

07thighs1-articleLarge1.jpg


2- Kaslarınız daha çok yağ yakma kapasitesine sahip olur.
Uzun ve stabil sürüşler, vücudunuzda bir çok yeni kılcal damarların açılmasına, var olan damarlarınızın da genişleyerek daha çok kan taşımasına neden olur. Bu da demektir ki vücudunuzdaki kan, oksijen açısından daha zengin olacaktır. Mitakondri büyür ve böylece vücut daha çok yağ yakım kapasitesine ulaşır.

3- Günlük kalori yakımınızı arttırır.
Sadece işinize gidip gelmek günde bir saat bisiklet kullandığınızı düşünürsek, 20-25 km hızla gideceğiniz bir saatlik sürüşte vücudunuz saatte yaklaşık 500-600 kalori yakacaktır. Sedanter (spor yapmayan sıradan) bir insan vücudunun yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirmek için, gün içerisinde ortalama 5000 kcal yaktığını göz önünde bulundurursak, harcadığınız kalorilere bisiklet ve ufak egzersizlerle 1000 kcal daha ekleyerek haftalık yağ yakımınıza 35000′ lerden 42000 civarına çıkarmak hiç de azımsanacak bir rakam değildir.

Ek bilgi:
Profesyonel bir triatlet, yüzücü veya bisikletçi gün içerisinde ortalama 8000-9000 kcal yakar. Hatta vücut geliştiricilerde bu rakam 5 haneli rakamlara ulaşır. Bu sebeple, bu adamlar bu kadar yemeye nasıl kilo almıyorlar şeklindeki merakınızı da gidermiş olalım.

4- Ağırlığınızı bisiklet taşır.

fatman_1591.jpg


Eğer kilolarınız çok fazla ise, koşmak ve hatta yürümek, size zor gelecektir. Çünkü ağırlığınızın tamamını ayaklarınız ve dizleriniz çekmek zorunda. Özellikle sert zeminde veya koşu bandında koşmak dizlerinizde ve bacak kaslarınızda inanılmaz ağrılara hatta belki sakatlanmalara yol açabilir. Ancak bisiklet de durum böyle değildir. Tüm ağırlığınızı bisiklet taşır, size kalan uygun tempoda pedal çevirmektir.

5- Bisiklet sürmek eğlenceli bir sosyal aktivitedir.

bicycling-team-2-600x4501.jpg


Koşu bandında koşarken veya spor salonlarında çalışırken, küçük ve kapalı bir alanda kendinizle baş başa kalırsınız. Belli bir zaman sonra bu durum sıkıcı olmaya başlar ve sonunda kendinizi, spor salonunda olmanız gereken saatte evde TV başında abur cubur atıştırırken bulursunuz. Diğer yandan bisiklet ile, yürüyerek veya arabayla gidemeyeceğiniz birçok yere gidebilir. Doğa içerisinde rahatça kaybolmanın, ormanda iki dakika durup oksijeni ciğerlerinizde hissetmenin tadını çıkarabilirsiniz. Bu sürüşleri bir de arkadaşlarınızla yaparsanız, bisiklet artık sizin için spordan ziyade sevdiğiniz bir sosyal aktiviteye dönüşmüş olur.

Sanırım facebook kullanmayanımız artık pek kalmadı. Facebook üzerinden şehrinizdeki bisiklet gruplarını bulup, onlarla iletişime geçerek birlikte turlara çıkabilirsiniz. Böylece yollarda karşılaşabileceğiniz sorunları da bisiklet sevdalısı dostlarınızla atlatmanız daha kolay olacaktır.
 
Scudo

Süleyman Çakır

Aktif Üye
Kayıt
18 Ocak 2012
Mesaj
198
Tepki
107
Yaş
42
Şehir
Tekirdağ
Bisiklet
Corratec
Kış da dahil muntazaman işe bisikletle gidip gelmem neticesinde 85 kilodan 78 kiloya indim Allaha şükür. Yalnız, yemekte ekmeği de yok denecek kadar azalttım. Abur cuburdan tamamen vazgeçemesem de, olmazsa olmazlarım arasından çıkardım. Tatlı olayı ise tam gaz devam ediyor... Bisiklet, imkan dahilinde gerçekten güzel bir spor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
sanırım cyclist Türkiye son sayıdaydı. bisiklet mi yürümek mi? aynı mesafeyi bisikletle beşte bir enerji harcayarak gidebiliyormuşuz. ya da aynı enerji ile biisklet 5 kat uzağa taşıyor.

bisiklet çok verimli bir taşıt o nedenle kilo vermek için aslında yeterli değil.

yeme alışkanlığını değiştirmeden kilo vermek zor gerçekten.
 

Yıldıray55

Aktif Üye
Kayıt
18 Eylül 2014
Mesaj
163
Tepki
174
Yaş
39
Şehir
Samsun
İsim
Yıldıray YILDIZ
Bisiklet
Diğer
Gökhan KUTLUER'in Denge Tekeri isimli blogundan;

Bisiklet Kilo Verdirir mi?
Yapı olarak üşengeç ve tembel bir insanım. Öyle ki; çok sevdiğim futbol oyununda bile pozisyonum kalecilikti. Üstelik iyi de bir kaleciydim. Gianluigi Buffon formam bile var. En az koşmak zorunda olduğum ve en az yorulduğum pozisyon olduğu için, kalede durmayı hiçbir şeye değişmedim. Hatta kalede durarak oyun okuma, taktik uzmanlık vb. alanlarda ustalık kazandığımı bile söyleyebilirim. Basketbol, çok tantanalı geldi. Sürekli sayı oluyor falan... Hep bir koşuşturma hali vardı. Hoşlanmadım. Yüzerken çok yoruluyordum. Suyla aram pek yok. Kapalı alanlarda spor yapmak mı? Nefret ederim. Ben koşuyorum, etraf duruyor. Sevmedim. Sonra sıra bisiklete geldi. Oturarak yapılabilen bir spor dalının, tam benlik olduğuna karar verdim ve sonrası çorap söküğü gibi geldi.

Yukarıdakileri niye mi anlattım? Benim gibi bir insan bile kilosunu koruyabiliyorsa, herkes korur da ondan. Ancak, ufak tefek detaylardan size bahsetmem gerek. Bisiklet gerçekten de kilo verdirir mi? Bu sorunun cevabı hem evet, hem de hayır. Evet; bisiklete binerek kilo vermeniz mümkün. Hayır; kilo vermek için sadece bisiklete biniyor olmaktan fazlasını yapmalısınız. Bisiklete binerek kilo vermek istiyorsanız, aynı anda beslenme şeklinize de çeki düzen vermeniz gerekiyor. Bir saat bisiklete bindiniz ve çok yoruldunuz diye öyle her şeyi yiyebileceğinizi sanmayın. Yaktığınız kaloriyi aynen geri almak için bisiklete biniyorsanız, yaptığınız, zaman kaybından başka bir şey değil. Bir kere, bisiklete binme işini öyle saatle falan takip etmeyin. Ne kadar mesafe aldığınıza bakın. O mesafeyi hangi hızla aldığınıza bakın. Bisiklete on kilometre binen iki insanın yaktığı kaloriler birbirinden farklı olabilir. Neden mi? Biri saatte 40 km hızla, diğeri 10 km hızla gidiyorsa, elbette ki daha hızlı giden daha çok enerji harcadığı için daha fazla kalori yakacaktır. Belli bir hızla kalori yakmak için, belli bir asgari nabza ihtiyacınız var. Çok düşük bir nabızla, kendinizi hiç zorlamadan çok fazla kalori yakamazsınız. Bunu, doktorunuzla bir görüşüp öğrenin derim ben. Diğer yandan, kadans olarak adlandırılan dakikada çevirdiğiniz pedal sayısı da önemlidir. Pedalı biraz çevirip sonra bırakma şeklinde ilerlerseniz pek faydası olmaz. Zaten bu şekilde bisiklette istenilen nabız düzeyine çıkamazsınız. Benim tavsiyem, bir saatten az olmamak kaydıyla bisiklette olmanız ve dakikada 75 ile 90 arası bir kadans tutturmaya çalışmanız yönündedir. İşte o zaman, bir egzersizi gerçekten hakkıyla yapmış olursunuz.

Kötü bir beslenme düzeniniz varsa, bisiklete binerek sadece kilo alış hızınızı düşürebilir veya kilonuzu sabitleyebilirsiniz. İyi bir beslenme düzenine hali hazırda sahip olan kişi ise, bisikletle hayatına hareket kattığı için, kilo vermesi çok daha kolay olur. Derhal şeker, tuz, beyaz ekmek, meyve suyu, kola gibi şeyleri hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ediyorum. Sabah kahvaltısı haricinde ekmeğe sakın gömülmeyin. Geri kalan öğünlerde yediğiniz her ne var ise, porsiyonlarını azaltarak yemeye devam edin. Meyve yiyebilirsiniz ama onlarda da şeker olduğu için, miktarını az tutun. Akşam geç saatlerde, hafif de olsa bir şey yememeye özen gösterin. Sadece bunları yaparak bile kilo verebilirsiniz. İşte o zaman, öyle yüksek hızlarda sürmeseniz bile, bisikletle kilo vermek mümkün hale gelmiş olur. Bitkin düşmek istemiyorsanız, vitamin takviyesi yapın kendinize. Bisiklete bindikten sonra, önünüze gelene saldırmayın. Yediğiniz şeyler protein içerebilir ama çok fazla yağ ve şeker içermemeli. Starbucks, Caffe Nero gibi kahvecilerde satılan düşük kalorili gofretten bozma enerji barlarından alın bir tane. Yağsız kahve ile onu götürün. Sizi toparlayacaktır.

Hayatınızda hiç hareket yoksa ve iyice göbek salmaya başladıysanız, bisiklet olmasa bile hayatınıza mutlaka sizi harekete geçirecek bir şeyler sokun. Sadece koşsanız veya tempolu yürüseniz de olur. Bisiklete sadece hafta sonlarında vakit ayırabilecek durumdaysanız, hafta içi edindiğiniz spor alışkanlığı sayesinde daha uzun yollar gidebilir hale geleceğiniz için, bisikletinizle kendinizi biraz zorlayın. Daha uzun yol alın. Daha çok enerji harcayın. Çok bisiklete bindim, çok koştum ve bu kolayı, bu kazandibini hatta bu iskenderi hak ettim diye olaya girerseniz, tüm emekleriniz boşa gider.

Son olarak; bisikletin, ağırlıklı olarak sadece belden aşağısını toparladığını bilmenizde fayda var. Sürekli biniyorsunuz, beslenmenize dikkat ediyorsunuz ancak hala göbeğiniz istediğiniz düzeye gelmiyor olabilir. Bunun sebebi, o bölgeyi çalıştırmıyor olmanızdır. Bel çevresindeki ve poponuzdaki yağları eritmek için, bisikletten fazlasına ihtiyacınız var. Bisiklet, bir yere kadar fayda sağlar. Basit ev egzersizleri ile o yağlardan kurtulmanız mümkün. Mekik çekin olsun bitsin. Tamam, öyle hemen incelmez veya yağlardan kurtulmazsınız mekikle ama hiç hareket etmemesinden iyidir o bölgenin. Yunan tanrısına dönüşmek gibi bir niyetiniz yoksa ve tek istediğiniz fazla kilolardan kurtulmaksa, bu yazdıklarımla bunu başarabilirsiniz.
 

Mr. BlacK

Aktif Üye
Kayıt
24 Mayıs 2015
Mesaj
116
Tepki
56
Şehir
İstanbul
Sadece bisikletle olacak iş değil maalesef, yaptığınız her spor farklı bölgeleri eritmekte. Ya da günde 20 km pedallayıp sonra kebapları baklavaları götürerek kilo verilmez :D Ama bisikletin çok faydalı olduğunu düşünüyorum, hiç spor yapmadan hareketsiz yaşamaktan bin kat iyidir. Bir kaç tanıdığım var bisiklet ile gözle görülür şekilde kilo verdiler tabi bunun yanında yediklerine ve yaşamlarına da dikkat ediyorlar
 

Antecurs

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
473
Tepki
480
Şehir
İstanbul
İsim
H.
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Salcano
Önce ve sonrası olmak üzere tartılıyorum. 15-16 km sürüş sonunda 900 gram kadar fark çıkıyor. Bunun tamamen sıvı kaybı olduğunu düşünüyorum. Son bir ayda ise toplamda 3-3.5kg kadar kilo verdim. Ama bu süre içerisinde beslenme alışkanlığımı da değiştirdim. Sonuç olarak beslenme alışkanlığınızı değiştirmediğiniz sürece bisiklet ile kilo vermenin mümkün olacağını düşünmüyorum. Olursa da çok çok az bir değişim olur.
 

oktayakgoz

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesaj
741
Tepki
507
Şehir
istanbul
Bisiklet
Salcano
bisiklet ile kilo verilir mi ? tabiki verilir. spor salonunda yürüyüş bandı ve bisiklet çevirerek 15 kilo verdim. şimdi aynı şeyi bisiklet ile yapmak için yol bisikleti aldım. yemeğe dikkat ederseniz her türlü kilo verirsiniz fakat sağlıklı değildir. sporsuz kilo vermek iyi bir şeydeğildir. yerine yemeği biraz düzene sokarak iyi bir spor yaparsanız iyi olur.

yemek yemeden duramıyorsanız benim gibi iseniz. mucize olan haşlanmış yumurtayı deneyin. sabah kavhaltıda 3 4 tane haşlanmış yumurta biber salata domates peynir iki dilim ekmek yerseniz yada yerine yulaf ezmesi en az 6 7 saat arası yemek ihtyiacı hissetmezsiniz. aralarda aşırıya kaçmadan ufak öğün yada fındık fıstık yerseniz yeme düzeninizi kontrol altına alabilirsiniz.

bunun yanında bisiklet de binerseniz sürekli ay da 3 4 kilo çok rahatlıkla verilebilir. fakat bisikletde dikkat etmeniz gereken dağ bayır tırmanma yerine hızlı gidebileceğiniz düz yolları tercih etmeniz. çünkü yağ yakımında en önemli şey kalp atışını belli bir seviye ye çıkarmanız. çok yorulmanız çok kalori yaktığınızı göstermez.
 

Mycity

Aktif Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
131
Tepki
170
Yaş
40
Şehir
Istanbul
Bisiklet
Carraro
Kilo vermek için vucudunuzu bu resimdeki strec film ile kaplayın yanınıza bolca su alın günlük 50 km sürün 1 ayda çok şey değiştiğini görüceksiniz.
 

r.ezk

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2013
Mesaj
755
Tepki
494
Şehir
izmir
Bisiklet
Cube
sedanter için 5000 kcal çok olmamış mı,

yetişkin ortalama aktif biri bile (erkek) ort. 2000-2500 arası biliyorum.

benimde düşüncem yukardakiler ile paralel ,

ideal kilonuza ulaşmak fazlalıkları atmak için
bisiklet + beslenme düzeni (diyet ) ile olur.
yani bu işin 2 ayağı var,
ideal kilonuzu boyunuzdan hesaplayıp, o kiloya yakın bir değere,

-bisiklet
düzenli haftada en az 3 kez akıcı yüksek kadanslı ve tempolu 25-30km olmak kaydıyla 1.5-2 saat en az

-beslenme
spor sırasında bol su soda,
yağlı-unlu-şekerli-pirinç gibi besinlerden uzak durmalı, kola döner iskele hamur işi vb saymıyorum, :)
ee biz ne yiyecez :) naçizane, yukardakilerden kalan herşey ölçülü
2 öğün olmak şartıyla , yoğurt yumurta et sebze salata, bal vb.
buarada karnınız tokken yediğiniz herşey kilo yapar
 
  • Beğen
Tepkiler: pilot

Clients

Üye
Kayıt
27 Nisan 2015
Mesaj
86
Tepki
145
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay
Bisiklet
Scott
Gecen yaz bisiklet alıp sürmemle birlikte 2 ay da 7 kilo verdim. Bisiklet Alana kadar 1 yıl kadar Body salonuna gittim bir grm verilmedi. Bisikletin kilo vermede cok etkili günde 1 saat sürüş ile Ayda 3. 4 kilo verebilisiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: hogutmen

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Pes ettim, foruma resim eklenmiyor ya da ben ekleyemedim diyeceğim ama her zaman ki yol ile denedim olmadı. Neyse, google da ''egzersizlerin kalori değeri'' diye aratırsanız, 60 dk lık süre de bisikletin yüzmeden sonra en fazla kalori yaktıran spor olduğunu görebilirsiniz. Yaklaşık 60 dk da 600 kalori.
 

Dosyalar

Antecurs

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
473
Tepki
480
Şehir
İstanbul
İsim
H.
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Salcano
@MuratHan
Yalnız bu tabloda sanırım hep belli bir tempoda sürüş esas alınmıştır. Oysa trafikte dur/kalk var, yokuş çıkma, inme var bunlar hep temponuzu bozuyor. Strava genelde 1 saatlik bir sürüş için 300 kcal veriyor ki bence daha mantıklı.
 
  • Beğen
Tepkiler: MuratHan

irfanyazicitunc

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2014
Mesaj
640
Tepki
901
Yaş
60
Şehir
istanbul
İsim
İrfan
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Iyi bir sekilde bisiklet surusu gerçekleştiriyorsaniz kilo vermenin aga babasi pedallak demek
 
  • Beğen
Tepkiler: hogutmen

utku bayburt

Daimi Üye
Kayıt
7 Nisan 2010
Mesaj
230
Tepki
83
Yaş
40
Şehir
istanbul
Bisiklet
Trek
her ögunde en fazla 1 dilim kepek ya da tam bugday ekmek.sebze ve et agirlikli yedim.nerdeyse hergun 1 tane ay coregi yiyorum.dayanamiyorum:)haftada ortalama 200 km bisiklete biniyorum.2 ayda 10 kilo.bir de aksam 7 den sonra hicbirsey yemem.alkol de sifir tabi:)
 

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
Kişisel deneyim olarak, 20 ayda 35 kilo verdim. Yeme içme hususunda ekmek, şeker tuz ve saat akşam 6 dan sonra yemek yoktu. Temel nokta uyurken açlığı hissetmek.

Kahvaltı da 15 gram reçel, 5 gram tereyağı, çeyrek ekmek (içi çıkarılmış) veya yarım gevrek. Varsa çok tahıllı. Yanına bir de çay. :)

Haftada bir kaçamak yapmak iyidir. Beyin dengesini şaşırır, birden yemeği çok bulunca daha çabuk tüketmek ister. (Bodycilerin cheat day mantığı)

Gıda takviyesi olarak uzun sürüşlerden önce L-carnitine kullanılabilir. Suyla birleşince yağ yıkımını hızlandırır.
 

Schwarzeagle

Aktif Üye
Kayıt
30 Mayıs 2015
Mesaj
166
Tepki
105
Yaş
37
Şehir
İstanbul
İsim
Ozan
Bisiklet
Sedona
verilir tabii, ama yemeye ve içmeye dikkat etmek lazım. misal 500 kalori verdim deyip gidip üzerine burger yerseniz olmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: hogutmen

hogutmen

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Ağustos 2007
Mesaj
831
Tepki
907
Şehir
Ankara
Bisiklet
Salcano
Ben de yaklaşık iki aylık sürede bisikletle 9 kg verdim. Dikmen'de oturuyorum. Sıhhiye'de çalışıyorum. Sabah gelirken pedal çevirmiyorum dersem yeridir. Ancak kış geliyor. Bu sabah bayağı bir üşüdüm. Hiç kışın bisiklet te sürmedim. Ne yapacağım bilmiyorum.