Scudo Sports

Bisiklet Sürmek ve Hastalanmak, Hastalanmamak İçin Kıyafet Önerileri

Sercan Can

Daimi Üye
Tepki
39
Bisiklet
Carraro
Çoğu zaman akşam kullanıyorum bisikleti. Yazın normalde grip/nezle olmazdım ancak bisiklete başladığımdan beri 2 yazdır Temmuz ve Ağustos aylarında nezle veya grip oluyorum. Akşam bisiklet sürerken, ''yokuş çık çık terle daha sonra inerken rüzgarı al ve hasta ol'' diye değerlendiriyorum.

%100 bisiklete uygun kıyafetler kullanmıyorum, böyle bir hata yapmış olabilirim elbette.

Decathlon'dan bisiklet forması almayı düşünüyorum, en çok satan klasik bir model var önden fermuarlı mavi-beyaz-siyah renk seçeneği olan bir ürün. Bu ürünü giysek, normal tişörtlere göre artısı nedir?

Veya sizlerin önerebileceği özel önlemler var mıdır?

Scudo
Ruzgara karsi jerseyin/ t-shirt altina gazete iyidir, TDF de bile kullanirlar.

Pamuklu t-shirt giyiyorsanız hastalanmanız normal. Bisiklet için üretilen jerseyler ya da en azından sadece sentetik kumaştan üretilen t-shirt giymeniz gerek. Bunlar teri üzerinde tutmaz ve hastalığa sebep vermez. Decathlon'da (gerek bisiklet giyimi kısmında, gerek koşu kısmında) uygun fiyata bulunabilir. Normal pamuklu/kumaş t-shirtler teri emdiği ve içinde tuttuğu/hemen kurutmadığı için hastalandırabilir.

Ben bundan almadım ama yarar gibi görünüyor.

Outlet magazalarındakı en dandık 10-15 tl arası sentetık ust gıyecekler bılw ıs goruyor.yaz kıs sadece bu tıp ust ve ve cok soguk gunlerde ustune polyester ruzgarlık harıcınde bırsey gıymıyorum.surus esnasında vucut cok cabuk ısınıyor.ayrıca bısıklet sayesınde tabırı caızse domuz gıbı oldum,ne bır nezle ne bır oksuruk grıp.Vucut dırencını ınanılmaz yukselten bır ulasım aracı.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Kışın -10 derecede bile sürdüm, rüzgarlığım vardı çünkü. Ama yazın hata yaptığım belli. :)

Başka başlık açmıştım ama şu aşağıda linki olan ürünü aldım kış ve yağmur için çok beğendim.

(link)

peki bu polyester t-shrtler sağlık acısından zararlı mı ? :) öyle bir şey duydum da

Benim bilgim yok duymadım, ne gibi şeyler duydunuz siz..

Nike,Adidas,Reebok gibi markaların running veya fitness serilerinde dri-fit ve benzer kumaş teknolojileri ile ile üretilen terletmeyen,teri hızlı atmaya yarayan alt ve üst giyimleri var.Ben 2 aydır Antalya nın meşhur nemli ve sıcak havasında bu kıyafetlerle sürüyorum.Sıkıntı yaşamadım.Jersey alıp başka yerde giyememektense bu tür kıyafetler alıp her ortamda giymek daha mantıklı yaz ve bahar ayları için.Şortlarının içinde kendinden çamaşırlı olanları var çok pratikler..
Genelde vücudun en çok terleyen bölgeleri koltuk altı ,sırt vb daha ince ,delikli kumaşla kaplı oluyorlar.
Boyner in spor bölümünde,kendi mağazalarında,ykm spor da rahatlıkla bulunuyor bu aralar inidirmli fiyarları t-shirt ve short lar 40-60 Tl arası..

Kardes bunun tek çözümü forman olucak formanında arka cebinde bu katandığı zaman ufacık olan yağmurluklardan olcak çıkcağın yere çıktıktan sonra durcan yağmurluğu giyip öyle iniceksin en garantisi bu :)

naylon ve plastikten yapılıyor diye duydum.yani kimyasal.ayrıca vücudun nefes almasını engelliyormş.böyle duydum ama doğruluğu hakkında bir şey diyemem :)

Geri