Scudo Sports

"Bisiklet sürerken kaskın yararı yok"

kanıt nerede? araştırma sonucu nerede?
evrenin büyüklüğüne göre ameliyat ettiği kişileri örneklem seçmesi ayrı bir saçmalık.

Kaza yapanların kasklı ve kasksız oluş durumlarını nereden neye dayanarak kestirebiliyor da böyle saçma bir açıklama yapıyor.

St. Geoge hastanesinin beyin cerrahı olan Henry marsh anlaşılan uzun süredir gündemde olmamasının sorununu geçmişin ve güvenin verdiği inançla böyle bir şekilde dile getirmiş.

Buradan selamlarımı yolluyorum.

Yarın da '' Araba sürerken emniyet kemerinin yararı yok'' adlı haberi gazetelerden takip etmek istiyorum!

Scudo
Gidip kendimiz soralım demiş mi, dememiş mi? Ya da ne demek istemiş, bize ne diye aktarmışlar.

(link)

Doktor öyle bile demiş olsa, hatta haklı bile olsa, eşeğini sağlam kazığa bağla demişler, ki burada eşeği kazığa değil, tabiri caizse canımızı kaska bağlıyoruz.

kim ne derse desin beni asla ilgilendirmiyor benim kafam önemli
1976 dan beri süratli sürüşlerimde her zaman kask var idi .düşmelerim oldu direk kafayı betona vurdum sert vuruşlarda oldu tabi,
kaskın nasıl yamulduğunu gördüm ,kafamda kask olmasa idi aranızda şimdi yoktum,sürat yapanlar kesin kask takacak bu şart,
ha istanbulun yolları yol olmadığı için her yer bubi tuzakları ile dolu kasis bol kavrulmuş asfaltmı istersin yoksa mazgalmı dünyanın en berbat yolları istanbulda özellikle ara sokaklar
hikayeden istanbulun yolları .bu yolların avrupa standartlarına varması için tirilyon para dökeceksiniz ,
istanbulun yolları düzelmediği müddetçe kask takılacak ,amsterdamda hiç kimse kask kullanmıyor neden yollar bal dök ye dümdüz ne kasisi,ayrıca bisiklet kültürü ileri amsterdamda,
1980 de norveçin yollarında yol bisikleti kullanıyor idim asfalt balık sırtı ne kasisi ,ne de kavrulmuş asfalt gördüm ,ne de yol ortasında mazgal

Bildigimi paylasayim, kask oldurecek kazadan kurtarmaz, sadece ufak acilmalari yada sarsintilari engeller.

doktor takmayın dememiş, kendi vakalrından istatisksel olarak yararını görmedim demiş, ve kask takınca insanların nasılsa kask var diyip daha dikkatsiz kullandıklarına değinmek istemiş, ayrıca tabi onun ülkesiyle bizim gibi az gelişmiş ülkelerin "bisiklet yolu" farkını göz önünde bulundurmak lazım, global bir düşünce denemez doktorun röportajı hakkında kanımca.

Güvenlik ve engelleyici her konuda ki önlemde olduğu gibi, istediginiz kadar teknolojiyi geliştirin ve kullanın; insanları eğitmediğiniz sürece kullandığınız önlemler büyük ölçüde önemini yitirecektir.

saygılar...

Ev arkadaşım bisiklete başladığı 2. gün kaza yapıp kafasını yere vuruyor ve kask içeri göçüyor. (işe gidip gelirken oluyor bu olay). Eve geldiğinde bana dediği; "iyi ki sabah kaskı zorla aldırmışsın yanıma, düştüm kask olmasa pekmezim akmıştı, bundan sonra yürürken de takcam bu mereti".
Yani bakmayın bence o doktora. Kaskınız her daim yanınızda olsun.

Ya gerçekten hayret ettim size arkadaşlar ya. Adam diyor ki bisiklet kazası geçiren çok kişiyi ameliyat etmiş ve kaskların korumadığını görmüş. Aslında ilk okuduğumda oh be sonunda birisi sorguladı şu kaskları dedim ve rahatladım. burada mesele kask takmak veya takmamak değil. Kullanılan kaskların kişinin güvenliğini sağlayamadığını deneyimlerinden öne sürmüş bu doktor. bisiklet kasklarının güvenlik protokolleri gözden geçirilmeli. kask üreten firmalar toplumsal baskı altına girecek bu haberle. ki bence çok iyi bişey.

ayrıca adamın söylemesine gerek yok alın bisiklet kaskını bi evirin çevirin elinizde kafanızdayken aynaya bakın. yüzü koruyan bir parçası var mı? yok, boyunu koruyan bir parçası var mı? yok. sadece tek bir yönden koruma sağlıyor ve kask dediğimiz şey bildiğiniz köpük. yanılmıyorsam strafor diyorlardı. ha bu demek değildir ki kask korumuyor hadi kaskları çıkarıp atalım. kasklar tabi ki koruyor. ama ne kadar koruyor sorun burada...

yok komplo teorisiymiş yok bu nasıl doktor olmuş gibi gerçekten saçma yorumlara da sadece gülüyorum.

ayrıca testler yapılıyor diyenlerede söylemek istiyorum. geçmiş yıllarda otomobillere yapılan düz duvar testinde başarılı olan araçlara direk testi uygulanıyor ve başarılı olan araçların hepsi başarısız oluyor. kaynak bulamadım şimdi. kasklara uygulanan testleride kontrol etmek lazım. hiçbirşeye güven olmuyor maalesef.

''Kaskın yararı yok'' doğru diyor , eğer koruyacak bir kafan yoksa kaska ne gerek var ki?
Unutma Ya Kask Kafalı ya da Kaz kafalı..

Bu bilgi tamamen yanıltıcı. Bilimsel veriler ile uyuşmuyor. Kask takmanın gerekliliği ile ilgili blogdaki yazım aşağıda:
(link)

@erkan er

Peki bu adamlar neden öyle demiyor ? (link) (son resimdeki sadece yumurta :D )

@Kudret Kurtcebe

Çok haklısın Kudret abi. Bizim yollarımız ve bisiklet yollarımızın adamların yolunun 10'da 1'i kadar bile kaliteli değil. Mazgallar da cidden ayrı bir dert.

Bunu araştırmayı yapan doktor hayatında kaç defa istanbul trafiği gibi keşmekeş bi yerde bisiklet kullanmış. Yada hiç bisiklete binmiş mi?
Geçenlerde bisikletten düşüp kafamı çarptım sağ kaşımın üstünde ceviz büyüklüğünde bir şişlik oluştu. 5 gün başımın ağrısından duramadım hatta bisiklete bile binemedim. Kafamda kask yok tu...

Konuyu okumadım ama başlık doğru.Kaskin yarari bisiklet sürerken değilde düştüğünüzde veya kaza yaptığınızdadır.

@ebubekir sözbir

çok doğru bi tespit :cool:

25 lik bi hızla duz bır duvara çarptıgımızda beyın ölümü gerçekleşiyomus.(altın elbiseli adam) böyle demıstı bı vıdeosunda.vede kask insanı ciddi yaralanmalardan kurtarır.kask takmadan 40 km hızla gıdersın dusersın kafan açılır veya daha cıddı bır durum olur ama aynı hızla basında kaskla düşersin ciddi yaralanman olmaz.:)bu benım sahsı fıkrım.

Konuyu yeni gördüm. Sayın beyin cerrahı Henry Marsh;

http://media.tumblr.com/fcbc01efc8f1300a776d633a01e89327/tumblr_inline_mjx7mbsKXS1qz4rgp.gif

Madem konu hortlamış, ben de kafadan giriş yapayım :

(link)

Not : Kendim kask takıyorum, eşim kask takıyor, burası şöförlerin saygılı, yolların düz ve kaymak olduğu bir kuzey avrupa şehri değil. Sadece bir tür kazaya karşı koruyor olsa da o tür kazaya karşı kask takmaya devam edeceğim. Ama bu amcanın belirttikleri de kendi gerçekliğinde (kuzey avrupa) doğru gibi :)

arkadaşlar bu işin yavaş sürmesi hızlı sürmesi falan olmaz.
antreman sürüşünde trafik ışıklarında durduğunda ayağını kilitli pedaldan kurtaramadığı için düşüp kafasını asfalta vuran profesyonel yarışçılar dahi var.
adamın hem yarışçı, yani bisiklet kullanmayı çok iyi biliyor, hem hızı sıfır, yani duruyor, hemde çok düzgün kusursuz bir yolda gidiyor,
ama tüm bunlar düşüp kafanızı asfalta/betona vurmayacağınız anlamına gelmez.
senelerce hiç kaza yapmamış olabilirsiniz ama düşüş anınızda sizi koruyan şeyler ölümle yaşam arasında nerede duracağınıza karar verebilir !!!!!!

Şirketten eski bir çalışanımızın oğlu bisiklet değil ama paten yapıyor.

Geçtiğimiz pazar, Beşiktaş'ta arkadaşlarıyla paten yaptıktan sonra Şişli'deki evine giderken dikkatsiz bir sürücünün çarpması sonucu kafasını aracın ön camına vurup 3-4 takla attıktan sonra yere düşmüş. Buna rağmen hiç bir yerinde kırık bile yok.

Ve lakin kendisi komada. Ağır bir beyin kanaması geçirdi, ameliyata alındı, ameliyattan çıktı ve şimdi 5 gündür uyanması bekleniyor, hala uyanabilmiş değil. Geçen her süre uyansa bile beyinde kalıcı hasar olma ihtimalini arttırıyor, yani hayatının bundan sonraki kısmını herhangi bir uzvu tam çalışmayarak geçirebilme ihtimali var, doktorlar bunu açıkça söylemişler.

Bir şey daha var doktorların söylediği, "keşke kask taksaymış, o zaman bu kadar şiddetli bir kafa travması yaşamayabilirdi, kalkıp yoluna devam bile edebilirdi"..

Siz siz olun, "ne kaskı yaee" diyen aklıevvellere kulak asmayın.

Geri