Scudo Sports

bisiklet süren çocuklara araba çarptı

Enes Dökmen

Forum Bağımlısı
Tepki
664
İsim
enes dökmen
Bisiklet
Mosso
az önce televizyonda denk geldi bende çekip paylaşmak istedim. 14 yaşında ve 15 yaşında bisiklet süren çocukalara araba çarptı. 2 ölü. ailelerine allahtan rahmet diliyorum.
20151123_213134.jpg
20151123_213140.jpg
20151123_213153.jpg
20151123_213158.jpg
20151123_213201.jpg

Scudo
Kötü...Çok kötü, çok üzücü...Allah rahmet eylesin kıyamam çok küçükler daha, ailelerine sabır versin...

Aksamlari yogun trafikte bisiklet surmeye cikiyorum ve guvenlik onlemlerimi aliyorum , canimin ustune rus ruleti oynadigimi dusunmuyorum . bu tur ithamlarin bisiklet sporuna zarar verdigini dusunuyorum , ayni zamanda bisikletcilerede hakaret denebilir . hicbirimiz canimizla alay edebilecek kadar salak degiliz .
Cocuklara cok uzuldum , bircogumuz o yaslarda aksam saatlerinde bisiklet suruyorduk . bisikletlerimiz ustunde birakin isigi cogu zaman kedi gozu dahi olmazdi . Allah korumus bizi . guvenlik onlemleri alinsaymis belkide bu kaza gerceklesmeyecekmis cahillik boyle bisey iste , Allah anne babasina sabir versin , bize dusen boyle cocuklari boyle gencleri uyarmak . ben kasksiz cocuklari gorunce nerde senin kaskin soyle babana sana guzel bi kask alsin diyorum. Heveslenen cocuk gidip babasina kask aldirabiliyor .

Bir an degisik bir duygu yasadim "karmakarisik" bende 16 yasindayim ve yeri geliyor ben de gece cikiyorum.
Bisiklet zevkli bir spor fakat RİSKLİ

Bence gece çıkılacaksa kesinlikle ön arka lamba olması gerek en azından karşıdan gelene görünebilmek için aksi taktirde böyle sonuçlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Helen
araç sürücüleri trafik kurallarına uymadıkları gibi çoğunun elinde telefon var.. anayola geri geri çıkarken telefonla konuşanı bile gördüm!!!
direksiyon başındayken tek eli telefonda olanı yakaladın mı direkt 1 ay trafikten men edeceksin, bu cezalar ağır olmadıkça daha çoook insan ezilir.

not: bu kaza nasıl oldu bilmiyorum ama trafik ciddi bir iştir, iki bisiklete tek araçla çarpmak büyük beceri ister.. tahminimce sürücü başka şeylerle meşguldu :naslyany:

Sırf bu sebepten alanyadan istanbula bisikletimi getirmiyorum, Allah rahmet eylesin.

Otomobil kullanicilari zaman gectikce daha da azgin olmaya basladi. Biz insanlari egitmeye calistikca daha da geri gidiyorlar.
Bunun sonu nereye varacak? Bu birgun hepimizin basina gelebiir.
Dikkatsizlik ve asiri hiz yetmezmis gibi bir de telefona bakarak araba kullananlar cikti basimiza.
Cehennemin dibine gidin, en kisa zamanda.

Cok yazik... Arac, birlikte yasamak, saygi gibi kavramlari ogrenemedigimiz surece insanca yasayamayacagiz, insanca olemeyecegiz..

Cep telefonu ile araç kullanmak, alkollü araç kullanma gibi etki yaratıyormuş. Eğer durum aynı ise suçun niteliğine bakılmaksızın alkollü araç kullanma cezası verilmeli. Başka türlü olmaz. İkisinde de kasıt var.

Bir de çocuk yaşta çok şoför görüyorum. Buna da bir müeyyide uygulanmalı.

Bursada termınalden odunluga gderken belediye onume kırar, denizlide adam arkamdan kornaya basip (ki yolun en sagndayım) geberecen diye bagırır, ford kamyonet saga donecem diye ustume kırar. nese birini buldum yakında spreyle aracna ROAD BIKE RESPECT konulu grafitimizi koyalım...

Allah rahmet eylesin. Gerek motorcular gerek bisikletler bu ülkede pamuk ipliğine bağlılar.

Allah rahmet eylesin.Bisiklet yolları gerçekten şart.Birbirlerine saygı duymayan araçlar bisikletlilere hiç saygı duymazlar.

@Giantdefy
Bisikleti yolu olunca ne değişiyor ki... 2-3 ay önce bisiklet yolunda giderken bir araba geldi yandan çarptı. İyi ki bana bir şey olmadı ancak aynakol kolu yamuldu kadroda çizik ve boya atması oluştu daha da kötüsü önceden de kendi hatamla yaptığım kazalar yüzünden ailem bu konuda beni suçlu görüyor ve bisiklet binmeme tam anlamıyla yasaklayamasalar bile sürmemi istemediklerini anlıyorum. :(

Az önce yolda gelirken zangır zangır arabalar geiyor, buna rağmen küçücük çocuklar bisikletle o otobüslerin arasında.. Anne babaları suçlamak istemiyorum ama benim çocuğum olsaydı, evet belki kontrol etmek bir yere kadar kolaydır ama bu kadar denetimimden çıkmasına izin vermezdim o yaşta.

Büyük konuşmayayım ama ben rahat edemezdim asla.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Hayır, haklılar tabii ki ona bir şey diyemem ancak bir şey yapmamama rağmen suçlu ben gibi gözüküyorum o manada dedim.

Geri