Bisiklet sporuna yeni başladım.Yokuş çıkınca yoruluyorum

Kayıt
3 Mayıs 2011
Mesaj
67
Tepki
15
Şehir
izmir
19 yaşındayım. günde 45-60 dk arası sürüyorum. Km saati falan filan yok. göz kararı yol alıyorum:D

şöyle yapıyorum. bulunduğum ilçe yokuş biryer. aşağı doğru inerken pedala falan basmıyorum. yukarı doğru çıkarken 1. yada 2. viteste. sürekli pedal çeviriyorum.sonra tekrar aşağı iniyorum. sonra tekrar çıkıyorum aynı şekilde günde 3-4 kere yapıyorum böyle. Eve geldiğimde ayaklarım titriyor. nefes nefese kalıyorum. acaba başlarda kendimi zorlamam iyimi? yani arada bir gaza gelip yokuş yukarı ayağa kalkara sprintmi ne işte onu yapmaya çalışıyorum. olmuyor:eek:

2-3 gündür sürüyorum. Sizce böyle devammı edeyim.. Düz yoldada yorulmadan bisiklet sürmek istemiyorum.


+
olarak şunun söylemek istiyorum. bisiklet sürünce herkes bana bakıyor. Bisiklet süren benden küçük çocuklar hayranlıkla beni izerken :D , yaşıtlarım,büyükler falan sanki dalga geçer,küçümser gözle bakıyorlarmış gibi his var içimde. kask falan takmıyorum. Sizce kask takınca belli saygı ve o küçümseyen gözlerden kurtulabilirmiyim . teşekkürler :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Scudo

çağın onat

Aktif Üye
Kayıt
11 Nisan 2011
Mesaj
100
Tepki
163
Şehir
İSTANBUL
Sürüş konusunda kendini vücuduna göre ayarlaman daha doğru olur, elbette teknik kısımları profesyonel olan insanlardan alman bu süreci kısaltacaktır.
Diğer soruna gelecek olursak, kask takman ben ve benim gibi insanlar için sana karşı daha fazla saygı göstermemizi sağlar, ammmaaa dışarıdaki insanlara kalırsa sen mantar kafa bir insan olursun onlar için. Bana soracak olursan herşeden önce kendine saygı duyup kaskını, korumanı takıp bilinçli bir bisiklet kullanıcısı ol işte o zaman sana herkes saygı gösterecektir. Bol şanslar, kazasız pedallar...
 

behcetatinc

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
1.359
Tepki
1.267
Şehir
İstanbul
Bisiklet sürüşünde oluşan yorgunluk, hamlık ile bağlantılı olduğu kadar doğru ölçüde kadro kullanımı ile de alakalıdır. Araştırırsanız, bisiklet kullanımında doğru sele boyu ayarı ile alakalı olarak birçok konu bulabilirsiniz. Dolayısıyla çok alçak sele kullanımı veya kullanmanız gereken ölçüden daha küçük ölçüde kadro kullanımı da gereksiz yorgunluğa sebep olabilir. Bu anlattıklarımı kapsam dışı tutarak herşeyin doğru olduğunu varsayarsak, gerek rampada gerekse düz yolda kendi temponuzu bozmadan ve yol ile yarışmadan sürmeye çalışırsanız herşeyin daha kolay olduğunu göreceksiniz, kask takmayıda gerçekten ihmal etmeyin.
Daha önce başkası söyledimi bilmiyorum ama Tuğrul arkadaşımdan duyduğum ve çok hoşuma giden bir tavsiyesi vardır; bisiklet üzerinde düşme anında o andaki hızınız çok önemli değil, kaska belki bir kere ihtiyacınız olacak, o anda da ya kafanızdadır, yada değildir. O anı da önceden bilme imkanınız olmadığı için bence sürekli takın.
 

Mehmet_Gürsoylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2010
Mesaj
702
Tepki
381
Şehir
Eskişehir
Öncelikle bisikletinin ortasında açık bir amortisör varsa daha çok yorulacaksın :D Bisikletin sadece önden amortisörlü ise problem yok çünkü diğer şekilde bastığının yarısı boşa gider.Çok yorulman ve kaslardaki yorgunluk daha kondisyonsuz ve ham olduğun için ;) Bu sorunu da düşük vites yüksek kadans dediğimiz şekilde çözersin ama tabiki sabır gerek.Rampada kendini geliştirmen güzel ama eğer rampada yüksek vitesle çıkmayı denersen hem belini ağrıtırsın hemde bacaklarında sakatlıklar meydana gelebilir.

Kask olayına da gelecek olursak inan bana kask takınca uzaylı görmüş gibi bakıyorlar :D İnsanları önemsemeyeceksin zamanla alışırsın zaten.
 

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
1.182
Tepki
896
Şehir
izmir
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Kask şart, yüksek kadans önemli yokuşlarda bacakları çok zorlamamak gerek yoksa dizlerde istenmeyen ağrılara sebep oluyor, bide dizlerin yoğun antrenman sonrası ağrı yapıyorsa yaptığım ve çok yarar gördüğüm bazı diz egzersilerini tavsiye ederim. Menesküse fazla yük bindiren hareketler (topa fazla vurmak gibi) yapmayın derim ki aşkınızla (benim için öyle olduğundan yazdım böyle:) antrenmanlarınız daha verimli geçsin.