Scudo Sports

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

Okadar paraları bisiklete harciyacagima gider bi araba alırım bakarim keyfime.
Hocam kiskandiysan sana bir salkano ng650 hediye edeyim. Hemde altus setli. Ama ön aktarici turney xd

Scudo
Eğer bisiklete yaptığınız harcama tutarını biliyorsanız, bisiklet hobi olmamıştır henüz sizde. Hobiye harcanan paranın hesabı tutulmaz. Hobi için ayrılan para, eşinize yüzde 20 zam almışken yüzde 10 zam aldım dedirtir. Kendi gizli bütçesini yaratır ve harcamanın çetelesi tutulmaz.

Okadar paraları bisiklete harciyacagima gider bi araba alırım bakarim keyfime.
üstadım bisiklete harcadığın paraları neden açıklamıyorsun. Bak bu kadar da mütevazi olma gerçek sanırlar. Evet alamanya refah devletinde yaşıyorsun ama her alamanya da yaşayan da senin gibi ince zevkleri olan bir insan değil. Şu an ki koleksiyonun toplam değeri nedir ben bunu merak etmekteyim.

Ben bu sene Şubat ayında bisiklete tamamen sıfırdan başladım. Alanım yol bisikleti. 5k civarına ikinci el bir bisiklet aldım. Üzerine 40 farklı ürün almışım, bunlar 5.4k tutmuş. Alımlarımı ne çok ucuz, ne çok pahalı ürünlerle yaptım. Bunların içerisinde çeşitli giyim ürünlerinden tutun da (yazlık kışlık giyim, kask, ayakkabı), zicir yağı, balata spreyi gibi bakım ürünlerine kadar her şey var. İlk bakışta insanlar sen ne yaptın diyebilir ama eğer şu anda benim gibi tamamen sıfırdan başlıyorsanız ve elinizdeki tüm ürünleri güncel fiyatları ile alt alta koyduğunuzda durum gerçekten bu malesef. Bunların içerisinde şunları almasam dediğim şeylere baktım, 300tl tutuyor. Yani çoğu ihtiyaç ürünleri.

Bisiklet dışı diğer hobilerimden de biliyorum, onlarda da böyle hesap tutarım. Güncel rakamlar ile bu işlere yeni girmek isteyenlerin ödediklerini görünce insanı üzüyor malesef. Eskiden markalı ürünlere ödediğimizi şimdi aliexpress markalarına ödüyoruz ya, "dolar 8 plus" başlığına buradan bir kez daha selam olsun.

daha öncede yaptım aynı yorumu, 40 yaşına kadar, üniversite, junior mühendislik, evlilik, çocuk, bilmem ne derken ancak kendi hobime masraf yapabiliyorum. sigaram yok, alkolüm de sosyal içicilik kapsamında, bu sebeple para harcadığım için üzülmüyorum.

Son düzenleme:
üstadım bisiklete harcadığın paraları neden açıklamıyorsun. Bak bu kadar da mütevazi olma gerçek sanırlar. Evet alamanya refah devletinde yaşıyorsun ama her alamanya da yaşayan da senin gibi ince zevkleri olan bir insan değil. Şu an ki koleksiyonun toplam değeri nedir ben bunu merak etmekteyim.
Mehmet, beni bilirsin ben genel olarak harcadagim para üzerine konusmayi sevmem ve hobim icin hesap kitap da yapmam. Ama bir ip ucu verebilirim, tüm garajin icindekiler ve yilbasindan önceki tamirati ve yeni park tool donanimi ile beraber Euro olarak 6 haneli rakami buluyor.
Bu bir hobidir ve bu hobininde hakkini vererek ve ask ile, sevgi ile yapiliyorsa duruma göre de aylik bir gideri var. Aylik giderini yazmamda sakinca yok, mesela garajin sigortasi ve bakim icin olsun yedek parca olsun aylik gideri ortalama +/-600€.

1.5 sene önce bisikletim çalındığı zaman öğrenci olduğumdan bari cebime para girsin diyerek ekipmanlarımı satmıştım
kask, gözlük, 4 üst forma, 2 alt tayt, alyan seti, iç lastik, çamurluk bunları 400-500 arası rakama satabilmiştim ben 2.el olarak aldığımda da o kadar harcamıştım
yani bisiklete harcadığım para kur farkından dolayı ne yazık ki geri geliyor üzücü bir durum

Şöyle diyim, enduro bisiklet kullanıcısıyım ve hakikaten masraflar çok çıkıyor. Yani toplamda 10k masraf çıkartmışımdır ama 4 yıldır kullanıyorum bisikleti. Geçen ayda kadroyu kırdık 😅 Bu spor biraz maliyetli. Hele Türkiye'de

Bizim toplumumuzda bir hobi ile ilgilenen kişiye ilk yapılan baskı, o hobiye harcanan ''para'' ve ''zaman''ın değmeyeceği üzerinedir.Örneğin fotoğrafçılık ile uğraşan birisine o makineye bilmem kaçbin dolar verilir mi veya senin vaktin o kadar çok bol mu gibi.Eğer ki siz de bisiklete yani hobinize harcadığınız parayı hesaplıyorsanız muhtemelen siz de bu baskıdan az biraz nasiplenmişsinizdir.
Hobiye harcanan para; sermaye gibi üretim faktörü olmadığı için verimlilik,rantabilite,kar,zarar gibi niceliksel değer ifade etmez.Paranı harcarsın ve karşılığında ''mutluluk'' gibi sayılamayan bir karşılık alırsın ve bu ikisi arasında da oran orantı vb kurma ihtiyacı duymazsın.
Maalesef bir hobisi olmayıp ot gibi yaşayan herkes “gereksiz” olduğunu düşünüyor. Adamlar haklı bir yandan da dolar dayanmış 9’a hobi Türkiye’de zor iş. Ama eskiden de böyle idi şimdi daha da arttı.
Ben müzikle de ilgileniyorum, çalması işkence olmayan ve zevk veren gitarlar min. 3-4 bin eğer klasik gitarsa 5-6 bine kadar çıkıyor. Piyano da kıçı kırık bir elektrik piyano 4 binden akustik istersen 25 bin tlden başlıyor.
Aslında bu iş tamamen vicdan meselesi. Eğer harcadığın para batıyorsa o hobiden zevk alamazsın ama batmıyorsa ister 1000 ister 100.000 tl harca her türlü mutlu olursun ve işini iyi yaparsın.

Hobi mi? O da ne?
Kredi kartı, pazar, market, faturalar, 2 cocuk genel ve egitim giderleri sabah 08:30 aksam 19:00 minimum mesai...
Hobiye nakit ve vakit kalmıyor.
Bir suru hobi arasından bisiklete geri donus yaparken bile tercih metodum şu oldu:
-Spor yapmak lazim
-Benzin cok pahalı
-Herhangi bir spor veya hobi için ekipman lazım, gider/masraf ne tutar acaba???
-Bisikleti ulaşım için kullanabilirim böylece motorsiklet veya araba icin benzin masraflarim duser
-Elimden gelir. Tamir, bakım, servis masrafım olmaz. En fazla internetten en uygun fiyata parca siparisim olur
-Ulaşım esnasında sporda yapmış olurum.
-Trafikte sıkışıp beklemem, park yeri sorunu yaşamam
-Fırsatım olursa daga bayıra tura vururum kafam dagilir
-Hımmmm... Diger hobilerime artık para yetiştirmem mumkun olmadigina gore bisiklet en ideal secenek!

Turkiye'de eger hobi secilebiliyorsa artık boyle seciliyor.
Basit bir ornekle nedenini soyleyeyim. 2013'te aldigim bisikletten o zaman aldigim maaş ile 3 tanesine param yetiyordu. Şu an aldığım maaş ile 1 tanesini zor alıyorum. Haydi bu durumda gelde karsilik beklemeden, hesap yapmadan hobi edin...
Turkiye'de artmayan tek şey maaşınızdır :)

Ama yinede kesenize uydurabileceginiz bir hobi ve spor yasamınızda olmalı :)

Geri