Bisiklet Sporu ve Dizler

sall

Üye
Kayıt
30 Ocak 2015
Mesaj
8
Tepki
0
Yaş
47
Şehir
Aydın
Merhaba arkadaşlar, dün tesadüfen karşılaştığım bir gazete haberinde 130 kg iken bisiklet sporuna başlayan bir gencin 90 kg a düştüğünü okuyunca bisiklet sporuna başlamaya karar verdim. Bu sporu araştırmak için nette gezerken forumunuzla karşılaştım. Dünden beri bu forumun çeşitli konularını okumaktayım. Bu sporu yapmaktaki amacım hem kilo vermek hem de sağlıklı bir yaşam. 1.74 boyunda 98 kg ım. yaş 39. Diz ağrıları başladı yüksek kilodan. Aklıma takılan soru şu 25 yıldır bisiklet binmedim. Elbet bisiklet sağlıklı yaşam için iyi bir uğraşı ancak benim gibi kilo kaynaklı çok aşırı olmayan diz ağrıları olan birine bisiklet sporu zararlı olabilir mi?
 
Scudo

Bilal Demir

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
438
Tepki
214
Şehir
İstanbul Esenkent
Bisiklet
Scott
Sele yuksekligi onemli. Dogru ayaramaniz lazim.
İkincisi mumkun mertebe dusuk vites yuksek kadans kullanirsaniz dizleriniz icin daha iyi olur.
 

Ardaa

Daimi Üye
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
277
Tepki
384
Şehir
İstanbul
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
@sall

30 yaşında 97 kiloyum boy 1,74 benimde yol bisikletim var daha yeni aldım ve çok rahat biniyorum ( hamlık yüzünden zorlanıyorum tabiki )... diz ağrılarım yoktu ancak herhangi bir ağrı da sürüşlerim sonrasında yaşamadım. Bence mükemmel bir seçim olur... Özellikle benim gibi o sıkıcı ve pis kokan spor salonlarına tonlarca para verip 4 duvar arasında sıkıntıdan patlayan ve bir süre sonra gitmeyen biriyseniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan64
Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
176
Tepki
68
Şehir
Söke /Aydın
Bisiklet
Merida
Hekim olarak tavsiyem ilk önce bir kardiyoloji kontrolünden geçmeniz.. Daha sonra bisiklet kadro seçimi için tecrübeli bisikletçilerden yardım almanız yönünde olacaktır. internette de birçok bilgiyi ham olarak bulabilirsiniz.. seçeceğiniz bisiklete ve türüne göre ideal kadro boyunuz değişecektir.. ileride bisiklet kullanımı ile ilgili daha çok sorunuz olacak, bir önemli nokta daha, diz sakatlıklarından korunmak için sürüş sırasında yüksek kadans düşük vitesi alışkanlık haline getirmektir..
 
Kayıt
28 Ocak 2015
Mesaj
113
Tepki
15
Yaş
27
Şehir
İzmir
İsim
Murat dizdaroğlu
Bisiklet
Beldeyama
Bisiklet binmeye başlamanız gerçekten çok güzel bence bisiklet dizlere daha iyi gelir. Zarar gelmez. Dizler kireçlenmeden dolayı ağrır. Bence bisiklet sürmeniz o bölgedeki kireçleri geçirecek daha formda ve fiziki açıdan daha sağlıklı olacaksınız. Ama ilk başta kısa mesafeler yapın bence alışkın değilsiniz. 25 yıldır bisiklet sürmeyen bir insana uzun mesafeli turlar tehlikeli. Ufak ufak başla sonra istersen Katar'a kadar git. :)
 

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Aralık 2010
Mesaj
1.553
Tepki
897
Şehir
Fatsa
Bisiklet
Salcano
Bisiklet Camiasına Hoşgeldiniz...Hekim Abimizin Uyarılarını Göze Aldığınızı Varsayarak:Bisikleti Aldığınz ilk hafta Totonuz ağrıyacak ama hep öyle olacak değil bir iki hafta içinde düzelir ki bu bisiklete uzun bir aradan sonra bindiğinizde olur...Ama Daha Sonraları Jelli Koltuk Alabilirsiniz yada tayt alışamazsanız...Bisiklet kullanım alanlarına göre farklı çeşitleri var:Şehir,Yol,Mtb,Katlanır Bisiklet vs vs.. diye gider...Tarzınız hangisine uygunsa...Birde çift süspansiyonlu bisikletten kaçının ki orta amortisör gücünüzü dağıtır...Üst modellerde gücünüzü harcamaz (kitlenebildiğinden)ki onlarda pahalı..Önden süspansiyonlu tercih etmenizde yarar var siz spora başlayın biz gerekli bilgileri Forum olarak paylaşırız:DBirde günde 5-10 dakika sürüp kilo vermeyi düşünüyorsanız öyle bir dünya yok:D Bir saatinizi yada yarım saatinizi harcayacaksınız.Androıd telefonunuz var ise bir kaç uygulama söylerim onlarla ortalama hızınızı,yaktığınız kalori,ortalamayükselti vs.. ayrıntılara ulaşabilirsiniz.
 

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Aralık 2010
Mesaj
1.553
Tepki
897
Şehir
Fatsa
Bisiklet
Salcano
(link) Bu Tipler dokununca çok yumuşak olduğunu görürsünüz..Birde Salcano Bisikletlerin Koltuğunda vardı gayet rahattır...