Scudo Sports

Bisiklet sporu neden bu kadar pahalı?

Merhaba ben öğrenciyim. Hobi amaçlı biraz bisiklet süreyim hazır yaz gelmişken akşam akşam sürerim diyordum. Bu umutlarla biraz da borca girerek bir bisiklet aldım ama iş burada bitmiyormuş maalesef. Gece sürünce ışığa ihtiyaç duymaya başladım, önlü arkalı iki ışık için 500 lira gibi fiyatlar gördüm ve bu belki çalışanlar için yüksek bir meblağ olmayabilir ama öğrenciler için ciddi bir para. Bunun üstüne kaskıydı eldiveniydi derken hesapladım 1000 lira gibi bir fiyat çıkıyor. Bunun üstüne gözlük gibi şeyler de eklense fiyat daha uçuyor. Ben bir hobinin hiç bu kadar fazla tutacağını düşünmemiştim. İnsanın eğlenmesi bile ne kadar pahalıymış yahu?!
Türkiye'ye hoşgeldiniz.

Scudo
Merhaba ben öğrenciyim. Hobi amaçlı biraz bisiklet süreyim hazır yaz gelmişken akşam akşam sürerim diyordum. Bu umutlarla biraz da borca girerek bir bisiklet aldım ama iş burada bitmiyormuş maalesef. Gece sürünce ışığa ihtiyaç duymaya başladım, önlü arkalı iki ışık için 500 lira gibi fiyatlar gördüm ve bu belki çalışanlar için yüksek bir meblağ olmayabilir ama öğrenciler için ciddi bir para. Bunun üstüne kaskıydı eldiveniydi derken hesapladım 1000 lira gibi bir fiyat çıkıyor. Bunun üstüne gözlük gibi şeyler de eklense fiyat daha uçuyor. Ben bir hobinin hiç bu kadar fazla tutacağını düşünmemiştim. İnsanın eğlenmesi bile ne kadar pahalıymış yahu?!
Aslında eğlenceden ziyade güvenlik için o paraları harcıyorsunuz. Kurulum maliyeti var evet ancak iyi kullanırsanız yıllarca masraf etmeden devam edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Komisyonundan para kazanıldığı için kimsede parça iş yapayım ekonomik olsun düşüncesi yok.

Yanlış anlamayın ama bence yaklaşımınızda daha önemli bir sorun var. Gece bisiklet sürerim derken siz ne yapmak istediğinizden yola çıkıyorsunuz. Bisiklette tecrübenizi arttırdıkça neyi yapamayacağınızı öğrenme fırsatınız da artacak, bu fırsatı iyi değerlendirirseniz kaza yaşamadan kullanmaya devam edersiniz. Bence kimse bisiklet sürerken birşey öğrenmiyor, öğrenilen tek şey tedbir. Sohbet edeceğiniz yıllanmış bisikletçilerin tedbir açısından hepimizden daha donanımlı olacağını tahmin ediyorum.

Aslında eğlenceden ziyade güvenlik için o paraları harcıyorsunuz. Kurulum maliyeti var evet ancak iyi kullanırsanız yıllarca masraf etmeden devam edersiniz.
Evet, doğru söylüyorsunuz ama güvenlik olmadan da eğlenemiyorum ben açıkçası. Geçen gece ekipmansız çıktım, arkadan araba beni fark ediyor mu diye düşünmeden edemedim. Daha güvende hissetmek aslında pahalı olan, böyle telaffuz etsem daha doğru olur sanırım.

Evet, doğru söylüyorsunuz ama güvenlik olmadan da eğlenemiyorum ben açıkçası. Geçen gece ekipmansız çıktım, arkadan araba beni fark ediyor mu diye düşünmeden edemedim. Daha güvende hissetmek aslında pahalı olan, böyle telaffuz etsem daha doğru olur sanırım.
Özellikle öyle yazdım. Bence güvenlik için harcamalısınız da, Allah korusun her gün yeni bir facia ile uyanır olduk. Sadece yeni başlarken insan hesap edemiyor bunlar normal olarak da yahu durduk yere 1.5k sıkıştı araya tüh diyor. Ama sıkışması da lazım onu demek istedim 🙂

Sanırım z kuşağı denilen sınıftasın 20 yıldır akp ile yönetildiğini fark etmemen imkansız maalesef hoşgeldin. ..
Bir oyun bin lira olmuş bisiklet bu ortadoğu ülkesine fazla icat

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Özellikle öyle yazdım. Bence güvenlik için harcamalısınız da, Allah korusun her gün yeni bir facia ile uyanır olduk. Sadece yeni başlarken insan hesap edemiyor bunlar normal olarak da yahu durduk yere 1.5k sıkıştı araya tüh diyor. Ama sıkışması da lazım onu demek istedim 🙂
Evet güvenlik için harcanmalıdır da size katılıyorum ama öğrenciler için bu fiyatlar gerçekten fazla. İnsan en dinç olduğu yıllarda hobisini rahatlıkla eda edebilmeli diye düşünüyorum ama bu öğrenciler için sadece düşüncede kalıyor.

Bisiklet bence de pahalı bir spor. Sürdükçe severseniz ve performans yapmak isterseniz ucu sonu olmayan bir harcamalar girdabında buluyorsunuz kendinizi. Performans kaygısı ve sayısal veri toplayıp değerlendirmeyi pek önceliğe almazsanız, daha eğlenceli ve az masraflı oluyor bence. Temel ekipmanlar yani olmazsa olmaz dediğimiz kask, aydınlatma, yedek iç lastik gibi harcamalar ekonomik olarak biraz daha kabul edilebilir durumda. Ancak iş performansa dönünce, yol bilgisayarı, kıyafet, powermetre, jant seti, Strava aboneliği, enerji takviyesi gibi harcamalar devreye girerse gerçekten pahalı bir spor.
Herkesin aldığı zevk aradığı heyecan başkadır, isteyen istediği kadar harcar orasına eyvallah; ancak bu sporun bu şekilde icrasının pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez. Okula işe gidip gelmek, mahallede takılıp sahilde keyfine sürmek doğal olarak daha ucuz.

Sanırım z kuşağı denilen sınıftasın 20 yıldır akp ile yönetildiğini fark etmemen imkansız maalesef hoşgeldin. ..
Bir oyun bin lira olmuş bisiklet bu ortadoğu ülkesine fazla icat
Evet Z kuşağına dahilim. Bu pahalılık X partisi midir, Y partisi midir ben bilmiyorum ve anlamıyorum da açıkçası. Maalesef ortadaki pahalılık biraz özgürce pedallemeye bile dokunur olunca insanın canını hayli sıkılıyor ama.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Ekipmanları almak için acele de etmene gerek yok öncelikli kas alırsın sonrasında devamı gelir. 19 yaşındayım 3 yıllık dağ bisikleti 1 yıllık yol bisikletçisiyim ilk gözlüğümü daha bugün aldım. İlk eldivenim pazardan aldığım ucuz bir eldvendi. Şimdi iyi ekipmanlara ve bisikletlere sahibim uzun süre onlarsız sürdüm ve büyük bir kaza geçirmedim. Yukarıda dendiği gibi tedbir almayı öğrenirsin , reflekslerin de gelişir zamanla. Dağ bisikleti ilk bisikletimdi ilk 200km de 3 kere düştüm tecrübelendim , sontaki düşüşüm 2000. km de oldu. 4000km de yağmurda kaydığım da oldu ancak ayağımı yere zamanında koyduğum için düşmedim yani tecrübelenmeye bak. (Yol nisikletinde de 1 yıldır henüz hiç düşmedim veyya kaza yapmadım bisikleti tanıyana kadar agresif de sürmemiştim. Umarım böyle gider ama kaza geliyorum demez , tecrübeye bakmaz yeri geldiğinde.)

Valla biz çalışanlar için d sağlam para , ben az önce üst forma bakayım dedim 500 tl den aşağı fiyat görmedim 😂

anlamıyorum da açıkçası
Bence kritik cümle bu.
Herşey bir kısırdöngü ve boomerlar ile z kuşağı aynı konuma denk düşüyor.
19 yaşındayım 3 yıllık dağ bisikleti 1 yıllık yol bisikletçisiyim ilk gözlüğümü daha bugün aldım. İlk eldivenim pazardan aldığım ucuz bir eldvendi.
Yol bisikletine heves edip kilitli pedal aldığım ilk gün az daha ölüyordum.
Eldivensiz başladığım ilk dönemlerden sonra sırf serin havalarda üşütmesin diye aldığım eldivenden sonra eldivensiz binemez oldum. İnsan öğrendikçe ufku açılıyor.
Benim öğrendiğim şey hâlâ 20 yıllık demir bisikletim de olsa olurmuş. Bisiklet yeni ekipmanla yapılan bir spor değil, ama bisiklet yarışı öyle.
Valla biz çalışanlar için d sağlam para , ben az önce üst forma bakayım dedim 500 tl den aşağı fiyat görmedim 😂
Alacaksanız, decathlondaki üst seriler çok kalın, hareketi kısıtlıyor. Polar kumaşlısı kadar bile soğuktan korumuyor. 3 serisi ise şahane.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Anlaşılmayacak ne var bunda anlamıyorum. Sebepler ve sonuçlar belli.
Kaybedenler ve kazananlar belli.
Hepsinden ziyade sorumlu belli.

Ben üniversitedeyken part time çalışıp motosiklet almıştım ve üni sonrası (başlangıç maaşımın ufak bir kısmıyla) işe yeni girdiğimde 4 silindir 600 cc 105 beygir motosiklet alabilmiştim biriktirdiklerimle.
Şimdi aynı senaryoda 105 li bisan alamıyorsun.

Verdiler yetkiyi gördük etkiyi.

Simdi baktım 98 beygirmiş motor ama 105 anlatımını desteklediği için silmiyorum.

Son düzenleme:
Aslında bu hobi bu kadar pahalı değil. Malesef ülke ekonomisi pahalı. Dün 1 kaşar, 1 krema 200ml, 1 paket makarna aldım toplam 100TL tuttu.:krktm::krktm::mad:
Bence kritik cümle bu.
Herşey bir kısırdöngü ve boomerlar ile z kuşağı aynı konuma denk düşüyor.

Yol bisikletine heves edip kilitli pedal aldığım ilk gün az daha ölüyordum.
Eldivensiz başladığım ilk dönemlerden sonra sırf serin havalarda üşütmesin diye aldığım eldivenden sonra eldivensiz binemez oldum. İnsan öğrendikçe ufku açılıyor.
Benim öğrendiğim şey hâlâ 20 yıllık demir bisikletim de olsa olurmuş. Bisiklet ekipmanla yapılan bir spor değil, ama bisiklet yarışı öyle.

Alacaksanız, decathlondaki üst seriler çok kalın, hareketi kısıtlıyor. Polar kumaşlısı kadar bile soğuktan korumuyor. 3 serisi ise şahane.
@Mete Can Karahasan aman bisiklete başlayan arkadaşlara burdan kötü örnek olmayalım. Bisiklet nasıl ekipman ile yapılan bir spor olmaz. Kask olmadan olur mu? Olur düşünce kafan patlar. Gözlüksüz olur mu? Ha olur göz kanalları zamanla kurur, göze kaçabilecek bir nesne gözün görme yatisini ve hatta kaza yapmamıza sebep olur. Eldivensiz olur mu? Olur olası bir kazada asfalt üzerinde kaşar peyniri gibi rendelenir. Işıksız, ikaz lambasız olurmu. Binlerce lümen kullanıp, arkaya çakar takıp, reflektör yelek giyip buna rağmen kaza geciren arkadaşlar var. Bu telkin biraz olmadı...

@Mete Can Karahasan aman bisiklete başlayan arkadaşlara burdan kötü örnek olmayalım
Haklısınız, öyle anlaşılıyor. Ekipman yerine ne kullanılacağını bulamayınca özlü sözü tutturamadım. Şimdilik yeni ekipman diyelim isterseniz.

bu ülkede ucuz bişey yok ki. dün pull&bear mağazasına gittim bi ayakkabı baktım iki fiyat vardı birinde 19 euro diğerinde 429 lira yazıyordu. adam yurt dışında 19 birime aldığı ayakkabıyı biz 429 birime alıyoruz. en basitinden 1900 euro maaş alsa 1 aylık kazancıyla 100 çift ayakkabı alabiliyor. bizim 100 çift alabilmemiz için asgari ücretten bile hesaplasak minimum 42.530 lira maaş almamız lazım. buna yaşam standardı diyoruz. aşırı düşük bir hayatımız var. milletin 4-5 bin euroya araba aldığı dünyada biz bisiklet alamıyoruz. bu ülkeyi bu hale getirenlerin de onları destekleyenlerin de acılarla kahrolmasını diliyorum...

Haftanın 4 gunu işe antreman yaparak giden biri olarak, yakıt pahalılığına göre yine uyguna geliyor. Arabayla gitsem haftalık 600tl benzin parası gidiyor min. Bisiklette ilk başta sağlam yatırım yapılır ve yıllarca kullanılır. 7 çeşit formam var ve en eskisi 5 yıllık :) Kolay kolay eskimiyor, arka ışık knog r70 ve ön ışık rockbross kullanıyorum en az 3 yıldır. En sık eskiyen zincir, lastik ve vites telidir. Lastik yılda 1 kez, zincir kullanımına bağlı max 2 kez değişir, Benzine harcamak yerine bunlara harcayınca masum duruyor.

Bütçe yaparken alacağın bisikletin yarı fiyatı kadar aksesuarlara yer ayırman gerekiyor maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Geri