Scudo Sports

Bisiklet sporu lüks müdür?

Scudo
bisiklet sporunu yapabilmeniz için bir "bisikletinizin" olması gerekiyor. bisiklet almak sizin için lüks ise, bisiklet sporu yapmanız da lükstür

@Emre GÜLEN

O telefonlarda da çoğu sadece konuşma ve sms atıyor. 1 tane bile uygulama kullanmamış bir çok kişi tanıyorum. ^^

Bu örnekler aşırı derecede yükselebilir. Alkol ve sigara kullanmıyorum. Telefona aylık 60-80 TL fatura bayılmıyorum. Ayda nereden baksan 300 TL kadar saçma sapan bir harcamam yok. Bir şey alınca o pahalı o kadar para verilir mi diyorlar. Bilenler bilir beli online oyun var. World of warcraft isminde aylık 17 TL ücreti vardı. Onu oynarken oyuna para verilir mi dedim. Ben de altı üstü 17 TL sen ayda 150-200 TL sigara parası veriyorsun. Neyin nesini konuşuyorsun deyip azarlayıp yolladım. Kendini akıllı zannedenleri kapak yapıp yollayacaksın.

Konu biraz daha dogru bir noktaya cekilmis. Bisiklet kullanmak ile bisikleti spor olarak yapmayi ayirtetmek gerekiyor. Mutlaka saglikacisindan bakarak bisikleti gunluk yasamina maletmis,tasit araci olarak kullanmaya baslamis insanlar vardir. Ama genel olarak bisiklet kullanmak bir luks degildir. Almanya' da ki bisiklet sayisi, otomobil sayisindan yuksektir. Bisikleti olmayan insan yoktur denilebilir. Ama buyuk cogunluk, her ikisini de kullanir. Olaya spor aleti olarak bakinca is degisir. Spor bisikleti hemen luks olur. Kelimenin anlami ile alakali bir durumdur. Luks=gunluk yasam icin mutlaka gerekli olmayan
Yasadigimiz bilgisayar basinda, burolarda, masa basinda gecen zamani goze alarak sporun gerekliligi uzerine tartisabiliriz. Bu noktada spor bisikletlerinin luks olup olmadigi da bir tartima konusu olacaktir. Kendim icin konusmak gerekurse, yasadigim kosullarda, bir gunluk hayat icin bisiklet, bir kisli ve arazi icin bisiklet, bir de esas guzrl havalarda, ilkbahardan sonbahara kadar kullandiklarim luks degildir. Digerleri, daha fazlasi lukstur. Yani goreceli bir durumdur

Kudret abiciğim sizlerin paylaşımlarınız turlarınız okuyunca bize heyecan katıyor.Siz ihtiyar abimiz bizim gözümüzde profesyonelsiniz.Sizin gibi büyüklerimizden yararlanmaya devam edeceğim.

İhtiyar abinin dediğine yoldan da bakarsak. İşe bisikletle gidip gelenler bisiklet parasını hayli hayli çıkartıp bedavaya ediniyor da diyebiliriz. Araba, motorsiklet para yerken bisiklet kendini amorti eden bir araç.

Profesyonel spor olarak bakar isek yüklü bir mebla olduğundan sponsor ister. Kendi uğraşlarınla katılacağın anca bir iki yarıştır genelde. Kişisel spor olarak bakar isek bu daha çok kişinin ne kadar para yatırdığına ve ne istediğine göre değişir. Sonuçta performanslı ucuz bisikletlerde var. Çok pahalı bisikletlerde var. Ama bisiklet sürdükçe kendini amorti eden bir araç. Haftasonları çıkartın günü birlik tura az bir masrafla haftasonunda sporunuda gezmenide yaparsın yeni yerler görürsün yada otobüsle veya araba ile gider bir yerde oturur iyi para harcarsında.

Bisikleti kendi kültürü haline getirmiş ülkelere bakın petrol bağımlılığı aza inmiş ülkelerdir. Türkiye deki benzin fiyatlarını da düşünürsek herkesin bisiklete yönelmesi daha iyi olurdu.

Japonyada araç yerine bisikletle işe gidip gelenlere çevreyi korudukları için ek para verdiklerini biliyormuydunuz?

@ERDEM ÖZDEMİR Günümüz şehir insanının en büyük özelliği ve tüketim toplumunda yaşamanın bedeli para harcamak yemek yeme su içme gibi bir ihtiyaç halinde maalesef sadece bisikletle ilgili değil kaç tane cep telefonu sahibi olduğumuzu bir düşünsenize

@ozan aktürk 100 gram hafifletmenin daha ucuz yolları varken üstelik az yemek yiyip kilo vermek gibi.

Paranız yoksa birçok kişinin beğenmediği ''başlangıç modeli'' olarak gösterilen bisikletlerden daha aşağı olan modeller bile size mükemmel gelir hatta zaten o modeller amaçlarına uygun olarak kullanıldığında hiçbir sorun çıkarmazlar. Sitede uzun zamandır okuduğum yazılarda herkes deore set e yakın setlerle başlamayı ve başladıktan sonra hemen en yüksek modeller ile modifikasyon etmeyi düşünüyor. Senelerce markasız vites ve fren sistemi kullandım , onun üzerine uzun seneler yine tourney serisini kullandım. Mekanik ve yük altında çalışan parçalar illaki sorun çıkaracaklar ve çıkardılar da . Her sorundan sonra en doğru ayarları tespit ettim ve o şekilde sorunsuzca kullandım ve hiçbir zaman alivio , deore gibi serileri aramadım. Kısacası paranıza göre her sporu lüks hale getirebilirsiniz. Ama unutmayın ki lüks demek en iyisi demek değildir.

Bende senelerce market tarzı bisikletlere bindim sonra uzun mesafeli yollara gelince ciddi bisikletlere başladım. Amacınız uzun yollar yapmak fiziksel sınırları zorlamak değilse çok hesaplı bir spordur biraz da bisiklet mekaniğinden anlıyorsanız. Beklentilerinizi zorlamadığınız sürece bence hesaplıdır...

Memur arkadaşım işe bisikletle gidip geliyor ve kazancı ortalama ayda 120tl.Bunu yıla vurursanız zaten bisikleti amorti ediyor.İnsanlar ayda 200_300tl sigaraya para veriyor kimse birşey demiyor.Burada birçok arkadaşımızında söylediği gibi bisiklete verilen 1000tl insanlara çok geliyor.

Geri