Scudo Sports

Bisiklet Sigortası ve Kaskosu yapan firmalar (veya yapılıyormu)

Burak B.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.969
İsim
Burak
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Değerli Pedaldaşlar, iş yerine haftanın 4-5 gunu antreman yaparak ulaşımı yapıyorum. Bisikletler giriş seviyesi motorsiklet ve tofaş fiyatlarını geçebiliyor. Jant setleri, yol bilgisayarların fiyatları ortada. Trafikte (bisiklet yolu olmayan guzergahlar) başımıza iş gelirse, arkadan vurabilir, kapı açılabilir vs. Herkesin başına gelebilir, eger başımıza gelirse yapabilecek işlemler nedir? Örnekverdim arkadan biri vurdu ve hasar gordu. Direk kaza tutanıgına karşı tarafın ehliyet sigorta bilgileri yazdın, fakat oda ne? bisikletin trafik sigortası yok nasıl olucak? Polis çağırıp tutanak tutulması daha sağlıklı sanırım.

Bisikletler için kasko yapılabiliyormu? Sigorta yapan firmalar varmı veya yaptıran arkadaşlarımız varmı?

saygılar forum :)

Scudo
Merhaba sadece 2 kelime ile yaptığım aramayı paylaşmak istiyorum
(link)

• Hahaha
Tepkiler: Burak B.
Merhaba sadece 2 kelime ile yaptığım aramayı paylaşmak istiyorum
(link)

Çok faydalı oldu fakat google amcanın bisiklet kazasına karıştığı sanmıyorum :D Yaptıran ve yaşayan arkadaşların yorumları okumak daha faydalı..

Googleamcadaki herhangi sigorta sitesini tıklayıp, bisikletimin değerini yazdım ve yıllık prim 4400lira çıktı :D ama değermi? o yuzden yaptıran arkadaşların yorumları onemli..
UP :D

Son düzenleme:
Konuya farklı bir yerden giriş yapacağım. Evinizdeki eşyaları çalınmaya karşı sigortalatırsanız, bisikletinizin marka, model ve tutarını sigorta poliçesinde ekletebilir ve evinizin içerisinden bisikletin çalınması halinde sigortadan faydalanabilirsiniz. Bunun haricinde dışarıda oluşabilecek durumlara karşı sigorta yapmıyorlar. İlk satırda bahsettiğim olayı bir dönem yaptırdığım için, dışarıdaki mevzuları da araştırmıştım.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Yaptıgım ufak araştırma sonucunda AXA sigortanın bisikletçi dostu sigorta paketi için acenteye gidip detaylı bilgi alcam. Anladıgım kadarıyla yaptıran yok, konu sönük kaldı :D

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Karşı taraf kusurluysa zaten onun trafik sigortası hasarı tazmin eder, bisikletin sigortası olmasına gerek yok bu durumda. Yüzde olarak ne kadar kusur verildiyse o oranda hasarınızı karşılar, hastane vs masrafını da karşılar ayrıca. Elektrik direği gibi cansız bişeye zarar verse onu da öder, hayvana çarpıp sakat bıraksa öldürse onu da öder.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Tarık
bugün lastiğe cam girdi simdi hem iç hemde dış lastik alacağim mecburen.. 1 hafta sonra yine cam veya başka birşey girebilir bunun bir sigortası falan yok mu

bugün lastiğe cam girdi simdi hem iç hemde dış lastik alacağim mecburen.. 1 hafta sonra yine cam veya başka birşey girebilir bunun bir sigortası falan yok mu

Nasıl bir cam girdi de hem iç hem dış lastik yeniliyorsunuz? sadece lastik patlağı için kimsenin size kasko yapacağını sanmam. patlak önleyici bantlar ya da sıvıları araştırabilirsiniz.

Nasıl bir cam girdi de hem iç hem dış lastik yeniliyorsunuz? sadece lastik patlağı için kimsenin size kasko yapacağını sanmam. patlak önleyici bantlar ya da sıvıları araştırabilirsiniz.
O kadar basınçla kesik lastik onarılmaz mtb değil ki bu idare etsin. Ama şunu anladım ki asla bizim ki gibi bir ülkede bu spor asla yapılmamalı

O kadar basınçla kesik lastik onarılmaz mtb değil ki bu idare etsin. Ama şunu anladım ki asla bizim ki gibi bir ülkede bu spor asla yapılmamalı

Hocam kesiğin ya da camın oranını bilmiyorum. dış lastiği yardıysa tabi değiştireceksiniz. ama ufak tefek şeylerde kullanmaya devam. herkesin bisikletinde vardır bu tür ufak tefek deformeler.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
  • Hahaha
Tepkiler: Özcan
Hocam kesiğin ya da camın oranını bilmiyorum. dış lastiği yardıysa tabi değiştireceksiniz. ama ufak tefek şeylerde kullanmaya devam. herkesin bisikletinde vardır bu tür ufak tefek deformeler.
maalesef

Dosyalar

• VideoCapture_20230923-194342.jpg
    VideoCapture_20230923-194342.jpg
    37,3 KB · Okunma: 47
Yanlış anlamışsınız. spor yahu, sırf patlayan lastikten dolayı böyle düşünüyorsanız durum daha da garip.
Yakın zamanda üst üste birkaç kez patlayınca insan artık "her gün her gün lastik mi değiştireceğim be!" diye düşünüp bırakası geliyor. Ama tek lastik patlamasında böyle bir tepki bence de verilmez.

Otomobil kaskolarında mini onarım teminatı varsa hasarsızlık indirimini bozmadan ücretsiz lastik patlağı tamir hizmetleri oluyor ve lastikçiye kadar gidebilmek için kriko stepne falan uğraşmıyorsun kaskonun ücretsiz yol yardım hizmeti bunu senin için yapıyor lastik patlağı gibi ufak tefek ama can sıkan sorunlarda büyük kolaylık sağlıyor. Şair aynısı bisiklet için de olsaydı fena olmazdı demek istemiş

Sigorta bunu sigortalarsa o primleri ödemek istemezsiniz. Daha dikkatli olursunuz

Geri