Scudo Sports

Bisiklet şehri Lviv

ekranci

Daimi Üye
Tepki
347
İsim
Kemal
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Canyon
[moderatöre not: bu mesajı Genel Bisiklet Konuları başlığına açmak istedim ama burada çıktı, uygun bir yere taşımak gerekecek...]

Merhaba,

Geçen hafta birkaç günlüğüne Ukrayna'nın en bilinen şehirlerinden Lviv'i ziyaret ettim. Burada karşılaştığım bisiklet ile ilgili bana ilginç gelen durumları fotoğrafladım.

Şehir merkezinde yollar genelde taş. Buna rağmen bir şehirdeki en çok bisikleti herhalde burada gördüm. Genelde MTB, az da olsa yol bisikleti, çok nadiren katlanabilir bisiklet. Yol bisikletlerinin sürücüleri genelde forma da giymişlerdi. Kask kullanım oranı yüksek, altında iyi bir bisiklet olanların mutlaka kask da taktıklarını gördüm. Gördüğüm tanıdık markalar: Merida, Specialized, Trek... Tanınmadık (muhtemelen yerel) ama çok güzel görünümlü bisikletler de gördüm.

Her yerde bir şekilde (genelde yayalar tarafından işgal edilse de) bisiklet yolu var.

Aşağıda fotoğrafını eklediğim ise farklı bir bisiklet yolu, çift yönlü yolda şeritleri ayıran ortadaki yükseltiyi bisiklet yolu olarak değerlendirmişler. Bu yolda hızlı bir trafik yok. Buna uygun, çok iyi fikir:
DSC04243rz.JPG

Burada bisiklet şeklinde bir bisiklet parkı (ve park halinde bir "cyco" bisiklet) görüyoruz:
2017-07-09 11.19.15.jpg

Bisiklet tamir istasyonu, bu istasyonlardan şehir merkezinde en az 3-4 adet gördüm. İçerisinde çeşitli anahtarlar ve ayak pompası tabir ettiğimiz büyük boy pompa var. (Fotoğraftakinde pompanın kolu kırık, başka bir yerde sağlamını da görmüştüm fotoğraflamamışım)
2017-07-09 11.23.31-2.jpg

Orman içerisinde bir halk müzesine gitmiştik, orada da tam girişte bisiklet parkı vardı, doğal malzemeden yapmışlar:
2017-07-09 18.53.25rz.jpg

Bu yazıyı yazarken internette ufak bir arama yaptım, "Lviv - The Cycling Capital of Ukraine" (Lviv - Ukrayna'nın bisiklet merkezi) isimli bir belgeye rastladim. Onda da cadde cadde anlatımlı bisiklet düzenlemeleri ve fotoğraflar var. Linki (link).

Scudo
Beyler konu bulamadım yazıcak buraya yazayım bari. Ben bu yaz ukraynaya gidiyorum üniversiteye arkadaşım ordaki bisikletlerin fiyatlarını gösterdi hele birde kışın inidirmde yarı fiyatına alabiliyormuşsunuz ama gerçek yarı fiyatı türkiyedeki gibi fiyatını arttırıp sonra indirme değil. Arkadaşımda 2016 da bir tane dağ bisikleti almış rock shox maşalı bisiklet 350 dolar yaw türkiyede sadece maşasını almaya kalsak okadar tutmazmı ben yol bisikleti kullanıyorum alur 700 ümü satıp orada bir bisiklet almayı planlıyorum mtb ye geçmek istemiyorum ama yollar kiev de berbat hemde güzel indirimde bir dağ bisikleti alsam türkiyeye gelince fazlasıyla satar güzel bir yol bisikleti alıp geri götürürüm oraya diyorum sizce nasıl fikir yada ne yapmalıyım bilgisi olan varmı.

@Cesarisbac kbisikletleeri nereden alıyorsun ukrayna da?
gitmaden bakabileceğimiz internet sitesi var mı?

lvivde bisiklet yolu var lakin zaten ufacık bir yer. yollar taş ve kullanıma uygun değil. ben kasım ve martta gittim neredeyse hiç kullanan görmedim. bir avrupa değil yani :)

Merhaba,

Lviv değil ama Kiev'de yol bisikleti süren var mı daha önce ? 1 haftalık tatilim var ve kafamda 2 plan var :D Değer mi bilemiyorum.

1. plan : Kendi bisikletimi pegasus ile 100 dolar verip götürüp getirmek

1629969154864.png

2. plan : Kendi yol bisikletimi ( 4 yıllık Mosso TCA 735 105 set) satıp Kiev'deki decathlondan 7-8 bin lira civarına bu bisikleti alıp getirmek. Karbon ve benim bisikletimden 1 kg daha hafif. Tek dezavantajı alırken 15 bin lira ödemem gerekiyor. Sonrasında yarısına yakın iade alacağım.(personel indirimi + taxfree )

1629969113857.png

Hocam daha once gittiniz mi bilmiyorum ama lvivin yollari yol bisikleti icin hic uygun degil. Haberiniz olsun.

Edit: Kiev demissiniz gormedim. Kusura bakmayin

Hocam daha once gittiniz mi bilmiyorum ama lvivin yollari yol bisikleti icin hic uygun degil. Haberiniz olsun.

Edit: Kiev demissiniz gormedim. Kusura bakmayin

Lviv'nin şehir merkezi (eski şehir merkezi) kilit taş ve pake (Arnavut kaldırımı) ama şehir den çıkınca çok güzel yeşilliklerle dolu sıcak asfalt rotalar mevcut. Özellikle şehrin kuzey batısına doğru az eğimli keyifli rotalar yapabilirsiniz. Şehir merkezi dışındaki bağlantı yolları ülkemizden hallice soğuk asfalt.

Lviv'nin şehir merkezi (eski şehir merkezi) kilit taş ve pake (Arnavut kaldırımı) ama şehir den çıkınca çok güzel yeşilliklerle dolu sıcak asfalt rotalar mevcut. Özellikle şehrin kuzey batısına doğru az eğimli keyifli rotalar yapabilirsiniz. Şehir merkezi dışındaki bağlantı yolları ülkemizden hallice soğuk asfalt.
Bisiklet alacak finansal durumu sağlayamazsam götürmeyle uğraşmayıp MTB kiralayıp keşif yapabilirim. En azından bunla yetinirim :(

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@Rhodiumm

Mosso TCA 735'i Ultra CF 105 ile değiştirme fikri gayet hoş, ancak Ukrayna'da Avrupa'da olduğu gibi bir tax free sistemi bulunmuyor maalesef. Kyiv'e giderseniz Veloplaneta mağazasına da bir uğrayın. Gravel alma aşamasında araştırırken Cannondale Topstone modelleri için çok uygun fiyatlar almıştım. Türkiye distribütörü Delta'ya kıyasla %25 civarı avantajı vardı.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan

Evet dış yollar güzel ben şehir içi ulaşım için söylemiştim. Yürürken bilek burkmamak için ekstra çaba sarf edilmesi gerekiyor :D

Geri