Scudo Sports

Bisiklet seçimi kararsızlığı

@Murat Cömez

Murat koçum yiyemiyeceğin aletin altına yatmıycaksın.Şimdi sana soruyorum adresimi istiyor musun istemiyor musun.Yani bu kadar yediğin laftan sonra varsa şerefin(ki olmadığı belli)istersin benden adresi.

@Cemal_73

Cemal gülüm hadi ben terbiye öğrenmedim sana ailen adam olmayı öğretmemiş adam olmadığı için ailende o ne olucak.

@Cemal_73

Cemal gülüm hadi ben terbiye öğrenmedim sana ailen adam olmayı öğretmemiş adam olmadığı için ailende o ne olucak.

Scudo
@Gökhan K.

Murat bu ergenle daha fazla ugrasmayalim bence kac saattir burada laf yiyor, bu bos sozleriyle sana bana laf attigini saniyor birakalim kendini tatmin etsin. :)

@Cemal_73
Bence de cemal. Zaten onun geregi düsünüldü, biraz daha yazsin ve tadini cikarsin. Sonu yakindir. :) Gereken yerlere mesaj yazidim hal edecekler. Bu forumda bayanlar oldugu hal de adam terbiyesiz terbiyesiz sözler yaziyor.

Muray bey arkadaşın yaptığı terbiyesizlik beni bağlamaz hemen yine çok bilmiş tavrınızla arkadaşını çağırmış filan hayatında bilmem kaç kere downhill bisikleti görmüş diye bana da giydirmişsiniz ayrıca galiba çoğul eki kullanarak beni de kastettiniz kompleksli ve kıskanç olarak. Burda benim cevap hakkım doğuyor 1.ben son yorumlarında insanlara hakaret eden arkadaşı hiç tanımam 2.downhill konusunu birtek siz bilmiyorsunuz bu işin piri olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz ama enduro bisikletlerle de downhill yapılıyor. Bazı şeylere sahip olmak onlara hakim olunduğu anlamına gelmez

konu uzamasin diye cevap vermiyorum, sadece gülüyorum. :) Size enduro ile downhill yapmada kolay gelsin.

Alper bey siz o Salcano ile bu tarz bir downhill yapin bakalim kadro mu on suspansiyon mu arka suspansiyon mu jant mi dayaniyor gormus oluruz.

Edip, Edip nerdesin, konuyu takip ediyorsun gördüm.:) Birinden kurtulduk digeri geldi yardim et.
Edip, SOS:)

Forum bazen çok komik olabiliyor gerçekten öncelikle ben downhill yapan birisi değilim ama fikrim olmayacağı anlamına gelmez sonuçta ben bisikletin her disiplinini seven birisiyim. Şimdi buraya resim, video ekleyemeyeceğim siz de google da aratıp bulabilirsiniz enduro bisikletlerle downhill yapıldığını. Bu parkur da belki salcano iş çıkartamayabilir ancak downhill yapar mı yapar bu gerçeği de değiştirmez.

Peki Alper bey madem downhill yapmiyorsunuz o zaman bilmeyerek yorum atmamanizi oneririm. Tek Murat abi bilmiyor o dogrulari soyluyor. Kendisinde cift suspansiyon, XTR donanimli karbon Cube bisiklet var asfaltta MTB surenlerden degil karda ormanlarda hakkini verenlerden bence birakalim tecrube konussun.

Komik olmaya gerek yok yapmadığım şeyi bilmeyeceğim diye bir kural yok ayrıca Murat Beyin bisikletlerini biliyorum ve o bisiklet karbon değil ezbere konuşmayalım karbon parçaları var ama kadro karbon değil tabi şimdi burdan da çok sağlam alü diye bir cevap gelir doğrudur birşey diyemem hatta karbondan bile sağlam olabilir. Ayrıca Murat Beyin tecrübeli olması demek herşeyi bileceğini kabullenmem anlamına gelmez.

Tek o her seyi biliyor demedim, dogru olani soyluyor dedim dikkat edelim. Her neyse size gore yapilabilir bize gore yapilamaz deyip konuyu sonlandiralim bir tane ergen forumu ne hale getirdi.

@alper demircan

Öncelikle ben sizi gercekten gökhanin arkadasi sandim kusura bakmayin ve diger konudada baris ve arkadaslik teklif etmisdim ve siz de cevabinizla kabul etdiginizi saniyorum. :in:

Murat Cömez demiş ki; ↑
Tamam sizin dediginiz gibi olsun ve sizi barisa devet ediyorum, elini ver barisalim. Devam etmeye gerek yok, konu kirlenmesin cünkü sevdigim bir kisinin konusudur.
Gecen sene 4000TL'ye bisiklet alacaktiniz aldinizmi. Hayirli olsun diye bilirmiyiz?

alper demircan demiş ki; ↑
Benim dediğim gibi olmasın yada sizin dediğiniz gibi de olmasın bunu güzelce tartışabiliriz sizede hak veriyorum önce beni diğer arkadaşın arkadaşı filan sanmışsınızdır ondan böyle cevaplar verilmiştir. Bisiklete gelince o whistle bisikleti alamadım idarelik bir bisiklet aldım uzun turlar yaptım eksiklerimi ne istediğimi anladım şimdi de ona göre bir bisiklet seçimi yapma arifesindeyim. Şimdi merak ettiğim bir şey var sizin mavi cube bir enduro mu yoksa downhill mi? Eğer enduroysa o bisikletle downhill yapılamaz mı?

Neyse olan oldu yanlis anlasildi ama simdi herhalde elinizi vererek barisi kabul etdiginizi saniyorum. :in:
Bakin fully bisikletler cok degsik bisikletlerdir, mtb'ye hardtaille, yolla, sehir bisikletine benzemez.
Benim mavi enduro degil o bir Cross country bisikletidir, siyah olani bir CC ve Enduro'dur ama kesinlikle Downhill yapilmaz ve yapmak isteyen de kendini büyük risklere atmis olur. Benim Specialized Status bir Downhill bisikletidir.
Downhill ile Trail inisleri biribirine de benzese karistirmamak gerekiyor. Benim tahminim sizin DH'da kullanilir dediginiz bisiklet FR olmasi gerek.
Downhil bisikletinin geometrisi, saglamligi, fren jant sistemi, kaynaklari, gidonu, gidonbogazi vs vs digerlerine göre cok degsik tasarimlanmistir. Simdi yine diyeceksinizki yine cok bilmislik tasliyor ama cok bilmisle alakasi yok, ben tam 15-20 senedir bu CC, ED ve DH sporunu yapiyorum ve cok bilmislik degil de sadece tercübelerimi ve bilgilerimi paylasmak istiyorum.
Fully bisikletleri öyle kulaktan duymayla google den okumayla tercübe edilemez.

Geri