Scudo Sports

Bisiklet seçimi icin YArdım Lutfen...

aXeMaiL

Üye
Tepki
3
Merhaba

bir suredir profesyonel olmayan bir bisiklet kullanıyordum ara verdikden sora bir bisikletle tekrar bisiklet sporuna geri dönmeyi düsünüyorum

Boyum 1.86 kilo 125-135 arası degismekde havalar ısındıgı zaman hemen hemen her gun 60 km yol yapma niyetindeyim tabii Allahdan bi zeval gelmezse. Ücret olarak 1.500 TL civarında bir seyler dusunuyorum asagı yukarı esneyebilir tabiki önemli olan ideal bisikleti bulmak.
Kendi acımdan bisiklette önemli oldugunu dusundugum noktaları belirticem.

1) Suan en önemli gördugum konu sele agrıları. Cinsel organdaki sele agrıları yuzunden cok fazla acı cekiyorum ve bisikleteten indigim zaman bu agrılar haftalarca suruyor bunun normal olmadıgını biliyorum. Bisiklete binen diger arkadaslarıma sordugumda bu tur agrılar cekmediklerini benim kilodan dolayı sele agrısı cekebilecegimi söylediler. ( Tabi sadece kilodan dolayı olmayabilir yani bisiklete yanlıs konumda biniyor olabiilirim bisikletten yada seleden kaynaklanabilir ve bunları cesitlendirmek mumkun tabiki ) Kendimce buyuksele kullanma zaman zaman ayaga kalkarak kullanmama gibi cozumler aramama ragmen hic bir sonuca ulasamayıp en son olarak bisiklet kullanmaya suresiz ara vermek zorunda kalmısdım. Benim icin en önemli olan sey yeni alacagım bisiklette bu agrıları yasamamak zira bu agrılar devam ettikce yeni bisikletimide dogal olarak kullanamayacagım.

2) fren konusuda benim icin önemli konulardan biri gerek kilolu olmam gerekse yuksek hızlarda fren sıkdıgımda frenin beni gerektigi mesafelerde durduramaması zaman zaman ciddi sorunlarla karsılasmama sebep oluyor.

Bana yardımcı olabilecek herkeze simdiden tesekkur ediyorum
Herkeze kazasız belasız surusler diliyorum...

• Beğen
Tepkiler: tamerbasaga
Scudo
60 km yapmamayı dene önemli olan sürekliliktir
ben 180 boy 85 kilo ile bir günde 10 km yi geçmiyorum sende haftada 4 5 gun gunde 5 10 km yi geçmezsen şikayetlerin azalacaktır fren olayına gelince
ben 20 km hızı aşmıyorum o hızın altında kalırsan yine şikayetin azalacaktır o hızın üstü sizin için tehlikeli olabilir

Tayt giymende fayda var, sele genişliğide önemli bir unsur, cinsel organların üzerindeki baskıyı azaltmak için oluklu seleler tavsiye ediliyor, Specialized'ın BG işaretli seleleri bu baskıyı azaltmak için özel olarak geliştirilmiştir, diğer markaları bilmiyorum. Ayriyeten kilon sınırda görünüyor, bisiklet alırken alacağın bisiklet kadrosunun maksimum taşıma ağırlığını sormanda fayda var. Bazı markalar maksimum 108 kiloya kadar müsaade ederken bazısıda 145 kiloya veya daha fazlasına izin veriyor. Tabii bu rakamlar mtb için, yol bisikletlerinde bu rakamlar daha da aşağıya iner.

Sele ve tayt hakkındaki önerileriniz icin tesekkurler. Bu konuyla alakalı hemen bi piyasa arastırmasına baslayacagım.
Onun dısında bisiklet önerilerinizi bekliyorum. Cok fazla marka var fiyat performans aralıgı ye benim vucut tipime göre bi bisiklet önerirseniz sevinirim zira daha önce profesyonel bi bisikletim olmadıgı icin marka model vs hakkındada pek bi bilgim yok tavsiyelerinizi bekliyorum
tesekkurler

hocam pek anlamıyorum bu işten ama modelleri siz gösterirseniz şu olur mu şu olur mu die daha fazla yardım alacağınız düşüncesindeyim. birde arkadaşın dediği kilo sınırları var bazı bisikletlerin onları net olarak öğrenirseniz daha fazla yardım alabilirsiniz.

bir fikir vermem gerekirse 20 yaşındayım ve yaklaşık olarak 5 ay önce perikardit geçirdim 95 kilo civarlarındaydım ekmek ve kırmızı eti kesip günlük 10 km yürüyüş ve evde 15 dk bacak hareketleri ve mekik yaptım yaşımında verdiği şeyle 2.5 ayda 85 kiloya düştüm boyum 185 idealdesin diyor doktorum neyse kilo vermek ve form kazanmak için günlük yürüyün aynı zamanda evde kondisyon bisikletleri yada Eliptik Bisiklet lerle çalışın ve 100 kilo civarına düştüğünüzde normal bisiklete dönün derim şimdilik ayırdığınız bu bütçe hem cebinizde kalmış olur hemde ideal düzeye geldiğinizde kullanıma geçmiş olursunuz sevdiğiniz bisikleti. umarım yardımcı olmuşumdur.

Oncelikle aihsan arkadas onemli bir konuya deginmis; bisiklet onerisine gelince kendim specialized rockhopper kullaniyorum ve gayet memnunum fiyatida senin butcene uygun gorunuyor incelemende fayda var.
Sele icin ise en azindan bisiklete binmeye tekrar alisana kadar konforlu bir sele alabilirsin, bildigim kadariyla selle italia ve velo markalarinda genis bir urun secenegi var.

180cm boy ve 130 kilo ile bisiklet kullanan bir arkadaşıma Kron XC 500 almıştım, yaz sonunda yalnızca lastikleri erimişti, sağlam bisiklet ve datça şartlarında sürekli arazide test edildi, tabii senin bütçen daha iyisini kaldırır görünüyor, ama bu testten geçebilen bir bisiklet al derim

Corratec super bow trail tam ayırdığınız bütçede, delta bisikletten ulaşabilirsin, ben de yeni aldım ve çok araştırdım. Sonuç: araştırmalara değdi, denendi, sürüldü, memnun kalındı. Selesi başta bayağa can yakıyor ama 2-3 gün adamakıllı binerseniz alışıyorsunuz, ben alıştım ve rahat geliyor şu an. Umarım doğru kararı verirsiniz, ama her şeyden önce içinize sineni yapın, bu çok önemli. Tavsiyeler doğrultusunda içinize sinene yönelin.

Öncelikle bisiklet sporuna dönme kararınız çok yerinde olmuş. Bence hiç bırakmamalı uygun hava şartlarında gerekli ekipmanlar ile kışında binmeye çalışmalısınız. Ve bir nabız saati edinip içinde ki programları ve kalori yakımını takip ederek sağlıklı bir kilo kaybı ve performans kazanımı sağlamalınız.

Sele baskısı sele tasarımı ve vucut anatominizle ilgili bir konudur. İkisinden birinde bir problem olduğunda acı kacınılmaz olur. Sele tasarımı konusunda yapılan bilimsel çalışmalar paralelinde önde gelen bisiklet firmalarıda bisiklet modellerine yeni tasarımlı seleleri kullanmaktadır.

Tabi doğru sele tasarımı tek değildir. Bisikletin kullanım amacına ve fiyat aralığına göre değişir. Örneğin giriş, orta ve üst seviyelerde kullanılan sele tasarımları sadece yol bisikletleri için bile yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı farklılık gösterir. Yeni tasarımlı bir selenin maliyeti henüz yüksek olacağından ancak üst seviye bisikletlerde bulunabilir.

Sizin durumunuzda ( 60 km yol yapmayı düşündüğüz göze önüne aıındığında ) yol bisikleti veya şehir bisikleti kullanmanız yerinde olacaktır. Zaten kilo vermek gibi bir amacınızda olduğundan yüksek kadans sizin için şarttır ve bu bisikletler ile daha mümkündür. Yalnız binecekseniz şehir, uzun vadede antreman yapan guruplara katılmayı planlıyorsanız tur bisikletini tavsiye ederim.

Bu bisikletler için en doğru sele tasarımı oturma yüzeyi tamamen düz ve arka kısım genişliği leğen kemikleriniz arası mesafeden en an 2cm daha geniş şekilde olmalıdır . Buna örnek olması açısında scott pro serisi seleleri inceleyebilirsiniz. Ortası delik, kanallı selelerden uzak durun bunların daha zararlı olduğu bilimsel açıdan tebit edilmiş olmasına rağmen özellikle bazı italyan üreticiler tarafından müşteri ne isterse ben onu satarım mantığı ile halen üretilmektedir. Hiç bir ileri gelen bisiklet üreticisinde böyle sele kullanıldığını göremezsiniz. [

B]Kişisel tecrübem hernekadar çok iyi bisikletler olsalarda corratech selelerinden uzak durun. zaten onlarda üst sınıf bisikletlerinde kendi selelerini kullanmıyor. Tabi kaliteli bir tayt da olmazsa olmaz.

Fren konusuna gelince yol bisikletleri için konuşursak tiagra ve üstü frenleri kaliteli ve temiz fren yüzeyli jantlarla kullandığınızda bu sorun da ortadan kalkacaktır. Çünkü fren sistemlerinde bir üstte geçtikçe daha hafif ve aynı zamanda daha rijit fren kollarına sahip olursunuz.

Umarım bisiklete sporuna geri dönüşünüzü bu yazı biraz olsun hızlandırabilir :)

Yazının içindeki tur bisikleti yol bisikleti olacaktı sürç-ü klavye olmuş hoş görüle :)

Yardımlarınız icin tesekkur ediyorum
Dikkatim suan daha cok corratec bisikletlere kaymıs durumda corratec hakkındaki tavsiyelerinizi bekliyorum .
trek ve scott bisikletlerde b ve c sıkkı olarak dusunuyorum.
60 km dedik ama bu sadece bi plan tabiki zaman ne getirir ne goturur bilinmez yeni bi bisikletle antreman ve surus tekniklerini ögrenrek bu seviyeye cıkmayı umit ediyorum .Bisiklet icin mtb almak niyetindeyim guclu bi bisiklet olması acısından vede forumda duzenlenen turlara katılabilmek acısından
herkese iyi surusler tesekkurler

@aXeMaiL

125-135 kg. çoğu bisikletler için fazla bir ağırlık. Lütfen bisiklet almadan dikkat edin. Specialized'lardan hangisinin bu ağırlık için "güvenilir" önerdiği bisikleti yarın size (25.04) göndermeye çalışacağım. Tüm markaların kullanım kılavuzlarında bisikletleri için öngördüğü "güvenilir" ağırlıkların yazıyor olması lazım; orjinal metinleri bulmaya çalışıp bu konuyu tam olarak öğrenmeden bisiklet almayın, sonra üzülürsünüz.

Geri