Scudo Sports

Bisiklet Seçimi İçin Yardım Eder Misiniz? :)

Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,
Bütçem ise 700-750 tl civarı. Bisiklet konusunda çok fazla bilgim yok, gördüğüm kadarıyla her sınıfın özellikleri birbiriyle bağlantısız. Böyle olunca da seçimim zor oluyor.
Benim bisikleti kullanım şeklim şoyle olacak:
Kışın yağmur çamur demeden ulaşım ve hobi aracı olarak şehirde, yazın ise hem normal kullanım hem de hobi olarak daha engebeli alanlarda kullanacağım. Dolayısı ile hem şehir hem de dağ bisikleti olarak kullanmak istiyorum.
Bir diğer konu servis şartları yaşadığim yerde binachi ve salcano markalarının satış ve servisini bulabiliyorken sedona ve kawasaki gibi markalar bulunmuyor bu benim için bir dezavantaj mıdır? İnternetten aldığım bisikleti, normal bisikletçiye götürsem kurulum maliyeti ne düzeyde olur ve sağlıklı olur mu?
3.konu ise fren sistemi. Disk fren seçimi yaptığımda bunun yedek parçasını bulmak ve ekonomik bir fiyata taktırmak mümkün müdür? Ya da v fren ile maliyet olarak ne kadar farkeder? Disk ve v fren çeşitlerinden hangisi daha ömürlüdür?
Eğer uygun bisiklete karar verirsem bu 1 hafta içerisinde almak istiyorum.
Vereceğiniz bilgilerden ötürü şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
@İbrahim Akşen

Sedona'nın Bursa'da (şehir merkezi sanırım baktığım yer) 5 tane Yetkili Satış Noktası ve 4 tane Yetkili Servis Noktası var..
(link)

Ben önce bi karar kıl derim, dağ mı şehir mi diye ? kullanabileceğin yolları gözden geçir , yada bisiklet kirala ama ikisi bir arada olabilecek cyclecross bisikletler, senin bütçeni aşıyor, Senin yaşadığın durumu 1 ay öncesine kadar bende yaşadım ve şehir bisikleti aldım 1 kez kullandım sonra acaba dağ bisikleti mi alsaydım dedim, şimdi forumdan arkadaşlar benim şehir bisikleti ile orman içi çok yumuşak olmayan parkurlarda gezebileceğimi söylüyorlar.DEnemedim ama deneyeceğim.Servis olayı ile alakalı olarak internetten aldığını servise kurdurmak zorundasın garanti kapsamında kalması için ben öle biliyorum , yanlışsa arkdaşlar düzeltsinler beni, bütçen düşük olduğundan V fren li modellere bak, hem sana sıkıntı çıkarmaz, forumda da genelde arıza ve bakım sebeplrinden çok şikayet var hidrolik disklerden, mekaniğe hiç yanaşma bile zaten. Marka konusunda ise Bianchi ve Sedona , salcano ya göre daha pahalılar en azından üstünde ki donanım daha iyi olacağından salcano derim ben sana karar senin..

Alttaki bisikleti 400liranın bile altına alabilirsin
(link)

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sedona 701 d ve Kawasaki Relax 26' diye iki model görmüştüm, forum öncesinde bunlardan birisini almayı düşünüyordum. Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bütçe 700-750 fakat bir miktar daha fazla ücret ödeyerek(200-250 tl gibi) çok daha iyi bir bisiklet alabiliyorsam biraz daha fazla bütçe ayırabilirim. Önemli olan fiyat-performans değerlendirmesi yaptığımda vereceğim paraya değsin.
Forumda bir iki yerde daha denk geldim mekanik diskler ile alakalı sıkıntı yaşayanlar oluyormuş dediğiniz gibi, v fren biraz daha doğru bir seçim olacak gibi duruyor.

Geri