Scudo Sports

Bisiklet seçimi hk.

Ne kadar çok irdelersen o kadar çok secenek önüne cıkıcak anladığım kadarıyla aklında zaten bir model varsa zaten onu alıcaksın gibime geliyor :)

Bu arada konuda sürekli tşk etmişim yorum yapmışım ve denizlide oturuyormuşum baya bir şaşırdım forumda Önder aşık iki kişiyiz ne tesadüftürki bisiklet hobilerimiz var :) baksen şu işe :) düz yol sürat asfalt hidrolik gereksiz bir ağırlık v fren daha uygun olur sonrasında ekleyerbiliceğin bir cok bisiklet var...

Scudo
@önder aşık

evet zaten iyice kafam karıştı bile :)

İlk başta MTB bir bisiklet mi yoksa hibrit bir model mi arasında kaldım.

Başka seçenek MTB alıp tekerlerini değiştirmek.

Scott markasında da 2 MTB modeli çok kafamı karıştırıyor.
Scale ve Aspect modeli. Scale'da yarış vb. şeylerden bahsediyor, Aspect olanda trail yani yoldan filan bahsediyor sanırım yol dediği engebeli yol vs.
Scale'in değer 2.1 Aspect'in 2.0 sanırım Aspect dağ bisikletinin biraz hafifleştirilmiş hali. (tam bilemiyorum)

Öncelikle cevabını aradığım ilk şey bisiklet türü seçimi.

Seçenekler:
a. MTB
b. Hibrit
c. MTB (şehir lastiği değiştirilmiş 1.75 vb.)
d. ???? (belki sizin ekleyeceğiniz bir seçenek)

Çok zor bir işmiş, kaç seneden beri kullandığım Bianchi MTB'i 4-5 sene önce gidip bisikletçiden 1.000 TL civarında almıştım o zamanda iyi para idi alüminyum gövde vs. Artık prof. bir bisiklete geçmenin zamanı çoktan geldi ve geçiyor.

insanın hakim olmadığı bir konuda karar vermesi gibi zor bir şey yok :)

Tür olarak hibrit bir bisiklet almayı düşünüyorum, sürekli dağda, bayıra girmicem hoplamıcam zıplamıcam, kimse ilede yarışmıcam. Benim profilim daha uzun seferler, yol sürüşleri vb.

Hibrit olarak ne tavsiye edersiniz ?
a. Sizin belirlediğiniz bir model?
b. Kendimin özellikle istediğim hidrolik disk frenli ve kilitlenebilir amortisörlü 27 vites bir model?

Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Son elemelerden sonra:
Trek 7500
Giant Roam XR 2

Kaldı bakalım yeşil bisikleti aradım bana geri dönüş yapacaklar

Kısmet :)

Trek 7500 Small Türkiyede hiçbir satan bulamadım, çoğu getirmiyormuş veya ellerinde kalmamış diyorlar :(

Ayrıca Trek'in kendi web sayfasında size olarak şunlar geçiyor

XS: 15 in
S:17.5 in
M:20 in
L:21.5
XL:23 in

16 olanıda yok XS bana uygun olmaz diye düşünüyorum Small olursa sorun olur mu?

İstanbulda bir yerde buldum ama ne olduğu belli değil satıcının konuşmasından pek birşey anlaşılmıyor. Gidip konuşmam gerekiyor o yüzden.

Arkadaşlar tanıdığınız bisikletçilerde Trek 7500 (Small) olan varmı?
varsa almayı düşünüyorum birçok yeri aradım hiçbirinde kalmamış veya hiç gelmemiş.

Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Geri