Scudo Sports

Bisiklet Seçimi Artık Kafamı Uyuşturdu!! :(

Hangisini Tercih ederdiniz?

• Toplam katılım
    62
  • Anket kapanışı .
@SyfShn

Focus'un kadrosunu da "kaliteli bir firma"'dan sayabiliriz o halde dimi? :)

Scudo
@Ozan Yiğit Tabaş

bisiklet alırken önce hafifliğe bakarım ,en hafifi alırım,karbonmu ?alümü? ikileminde bu sefer alü dedim.2012 model gıant tcr yolu alalı 1 yıl oldu ,bisiklet pedalsız 7.5 kilo ,almadan önce tartırdım .

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13124631_1172268982805674_5093585187728833277_n.jpg?oh=62625c4e2afbdd6439924fda13fb8fe9&oe=580C201C

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12439372_1151717751527464_7445239589473582818_n.jpg?oh=08aa0dbf5627c5822f7f9fdb6a8f376a&oe=580F2FEC

30 mart 2008 'de karbon mtb aldım 50.000 km 'de asla çatlamadı çok sert arazileri devirdim aydos-belgrad-çekmeköy ormanlarında yoğun bulundum kartepe offroadlarına ,pamukova kılıçkaya offroadlarına girdim

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16698_985545681478006_1327166911111161236_n.jpg?oh=d3372ff5552bad971944bce30d65f0f1&oe=57D146BE

aynı mtb 'yi modifiye ettimsede uzunlarda yolun konforunu sağlayamadım 1976 'da pejo yol kullandım....

3 modelde iyidir,ama hafifleri,ben asla ayırmam cannondale-scott-gıant-focus,diye ,ha param çok olsa acımadan pinarello-cervelo-colnagodan 3 adet bisiklet kolleksiyonu yaparım.

ben daha önce cayo carbon fiber kullandım. endurance yerine yarış geometrisi tercih edecekseniz hiç düşünmeden alabilirsiniz.
ben daha çok endurance tarafında olduğum için satıp wilier cyclocross almıştım. aynı kadro boyunda üst borunun daha kısa olması konfor açısından daha iyi geliyor bana.

http://www.meridaturkiye.com/uploads/cycles/yol/reacto-300/reacto-300-black-blue.jpg
Kabloların gizli olmasına çok önem vermişsiniz bence bu modelide değerlendirebilirsiniz.

@Kudret Kurtcebe
Kudret bey karbon kadro konusunda gerekli cevabı vermiş. Atladığı tek nokta karbon fiyatına yaklaşan iyi alüminyum kadrolu bisikletler giriş seviyesi karbonlara göre daha iyi setler kullanıyor buda alüminyum kadroları ağırlık konusunda karbon ile kafa kafaya getiriyor hatta bazı modellerde daha hafif kalıyor. Ancak bisiklete alıştıktan sonra yapılacak bir set yükseltme işlemi ağırlık avantajını tekrar karbon kadroya verecektir.

@Ozan Yiğit Tabaş
Genel marka algısı ve test sonuçlarına göre tabii ki sayılıyor ancak kendim daha önce focus kullanmadığım için bu bisikleti kullanan uzun süre vakit geçiren ve zorlayan arkadaşların cevap vermesi daha doğru olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@İzzy2344 teşekkür ederim öneriniz için. Reactoların kadrosu çok hoşuma gitmişti ancak aerodinamiklik kazanırken ağırlıktan kaybediyor maalesef bu model. Ağırlık sıkıntısından ötürü listemden çıkarttım bunu

@halil ibrahim duran aslında tam olarak ne endurance ne de race geometri istiyorum. Yani normal kullanımımda uzun kilometreler sürdüğüm için endurance daha iyi ancak almışken yarışlara falan da girmek istiyorum. Cayo'nun bikeradar incelemesinde endurance ve racin arasında mükkemmel bir geçiş sağlayan kadro türünden bir şeyler yazmışlardı. Bakalım eğer evdeki gereksizlerimi nakite çevirebilirsem Focus Cayo (Carbon) Tiagra da düşünebilirim.
Fakat dediğim gibi hala kafamda karbon konusunda soru işaretleri var. Bir yandan da o fiyatta Alu. Cannondale CAAD 12 göz kırpıyor. Ne zor işmiş yaa ev alıyorum sanki:acpsnr::acpsnr::krktm:

Arkdaşlar Merhaba;
Boyum: 1.75
Kilom: 92

Heves ve keyif için bisiklet almak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum, aklımda kron xc500 var dağ bisikleti seçmemin sebebi biraz hareketli kullanmayı sevdiğimden ve beni taşıyabileceğini düsündüğüm içindir. Ama bir çok yorum okudum asfaltta kullanmak için ideal değil diyorlar, diğer tür bisikletler içinde lastik olarak sıkıntı yaşayabileceğimi düsünüyorum, Yardım Edin Kafam Çok Karışık, Şimdiden Tesekkürler...
Bütçemde 1500 tl

@ahmetakgun xc500 bende var şu an, satmaya çalışıyorum. Asfaltta stok lastikleriyle yorar biraz. Ancak heves ve keyif için de en ideali bence. 650 lira istersen iletişime geçebiliriz. Bana özelden mesaj atabilirsin Ancak şu an konu dağılmasın lütfen. :))

Karbon Cayo

Setler Nasıl olsa yükselir, ya kadro?

@Veliuyar o fiyat aralığına kadar çıkmışken Cayo tüm beklentilerimi karşılar mı peki sizce? Yoksa buna yönel diyeceğiniz başka bir model var mı?
Bir de Karbon Cayo diğer alu'lardan çok daha pahalı. Bu alu. bisikletler içinde tercih yapacak olsanız hangisini seçerdiniz?

Yahu çok beklentiye girme bence, komponente takılmadan bütçeni aşmadan alabileceğin ve hoşuna giden en iyi kadroyu al. Nasıl olsa ekipman yükselecek zamanla, deneyimleyerek. En iyisi de bu zaten. Estetik te önemli, günümüz büyük markaları birbirine aman aman üstünlüğü yok, ama beğeni başka bişey!!!

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
@Veliuyar doğru diyorsun valla ya :D Listemdekilerden hiçbiri aldıktan sonra "keşke" demeyeceğim bisiklet gibi görünüyor. Gözüme en hoş geleni, bana en uyanı gidip alayım en iyisi ben :)

Keske benimde param olsa da şu canavarlardan biri arasinsa kalsam :agla::agla::acpsnr:
Sekil olarak focus cok guzel duruyor :harika:

@Auron Sanchez

Hangi Focus? Cayo Al. mı yoksa Cayo CF mi? :)))

@Ozan Yiğit Tabaş
Mavi olan diyim bilmiyorum adını :) cok dikkat cekici duruyor canavar canavar :harika::harika:

@Auron Sanchez

He ya mavi olana ben d egönlümü kaptırdım da o biraz daha pahalı. Evdeki gereksizlerimi satılığa çıkardım anca onları satarsam artık :)

Aslında kafa uyuşturacak bir durum yok diye düşünüyorum. Gözünüze güzel geleni alıp kurtulun derim.

Forumda kesinlikle "üstad" seviyesinde çok kullanıcı var. Bunun yanında giriş seviyesi de çok fazla kullanıcı var. Elbette iki grubun tavsiyeleri de çok değerli. Ancak şunu bilmenizi isterim; forumda ilahlaştırılmış ve karalanmış çok marka var. Bu fanatik tavsiye görüşü genellikle bir yere de dayanmıyor.

Bir örnek vermek gerekirse; bir önceki bisikletimi araştırırken marka prestiji, ağırlık, donanım vb değerlerle fazlaca bilgi alışverişinde bulundum. Tavsiyelerin çoğunluğuna uyarak, listemde bulunan Cube Peloton SL, Scott Speedster 20 ve Focus arasından Peloton SL' i tercih ettim. Donanım olarak en yüksek, ağırlık olarak ise en alçak olan modeldi. Bir seneye yakın kullandım. Çok fazla yol yaptım da diyemem elbette. Sadece 300 km kullanabilmiştim şehir dışında olduğum için. Neyse, gel gelelim istemeden de olsa Cube'mi satmak zorunda kaldım. Bisikletimi forumda saygıdeğer bir abimiz aldı. Bana öyle geldi ki büyük bir hevesle yaptı bu alışverişi. Daha sonra ara ara yaptığımız yazışmalarda şu ifadeyi kullanmıştı: "abartıldığı kadar bir bisiklet değilmiş, benim Carraro'dan pek farkını göremedim." Bu yazışmadan sonra da sattı bisikletini. (Tekrar hayırlı uğurlu olsun.)

Bir süre sonra da ben elime geçen parayla tekrar yol bisikleti aldım. Bu sefer tercihim Scott Speedster 20'den yana oldu. Ve üzerine biner binmez o abimizin görüşünü yaşadım. Kağıt üzerinde 1 kilo daha fazla olan, donanım olarak bir alt grupsete sahip Speedster 20'den farkı yok. Yok illa bir fark varsa da kesinlikle Speedster 20 üstün diyebilirim.

Bunlar benim kişisel tecrübelerim ve yorumlarım. Kişiden kişiye elbette değişir. Ama demem o ki; ağırmış, diğeri Ultegra'ymış da beriki 105'miş hiç önemli değil.

Yakışıklı olanı, bütçenize uyanı alın, mutlu olun.

Hayırlı uğurlu olsun.

• Beğen
Tepkiler: Groims ve Gixxer
@C. Tiryaki Hocam ne ugrasmissin oyle uzun uzun yazip eline saglik :) Bende pek fark edecegini dusunmuyorum o setlerin zaten fark etse de anlayabilecegimi sanmiyorum cunku yol bisikleti kullanmadim hic :( Bana hizli gitsin yeter su araba suruculerini sollayim basil gideyim ordan oraya :D Cabucak satilsaydi mallarim da bende bu cileden kurtulsaydim dedim ve 50 lira daha dustum demin :D

Geri