Scudo Sports

Bisiklet satışında alınan vergiler kaldırılsın kampanyası

BayramGcan

Üye
Tepki
33
İsim
Bayram Gümüşcan
Merhaba Pedallı Dostlar ,

Change.org adında imza kampanyaları yapılan bir site var çoğu kişi biliyordur zaten.
Maalesef bisiklet kullanımı özendirmek amacıyla yapılan çalışmalar olmasına rağmen istediğimiz bisikletleri kullanamıyoruz. Ve gerek trafikte gerekse günlük yaşantımızda motorlu taşıtların tacizlerine kalıyoruz.
Bende bu site üzerinden bisiklet kullanımı artması amacıyla imza kampanyası başlattım.
Konu hakkında desteklerinizi bekliyorum.
Lütfen bir imzada siz atın <3

(link)

Scudo
Ama sadece bisikletlere. Aksesuar, yedek parça, giyime vergi indirimi gelmesin. 'ün almak için hollandadan kredi aldığımıza dair söylentilerin fısıldandığı şu talihsiz zamanlarda sadece bisikletler ama. Karbon bisikletlere vergi bindirip alümyonlardan vergiyi kaldırsınlar.

Hocam change org un işlevsizliği malum ama imzalayalım. Sizi mi kıracağız.

@halil halil bak bu her zaman aldığım aynı lastiğin 15 liradan 25 liraya daha sonra 35 liraya çıkmasını açıklar . Dolar kuru falan etkilemiyor .

• Beğen
Tepkiler: halil halil
İnsanlar bisiklet sürenlere saygılı olsunlar da vergi bi ara hallolur. Bu arada change org maalesef bir iş görmedi daha bugüne kadar.

İmzaladım.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Bisiklet kullanımının artmasının fiyat ile alakası yok aslında. Aylık 200 ₺ ile 400 ₺ yakıt masrafım oluyordu. Yakıta 6-7 aydır çok fazla para harcamıyorum ve bisiklet neredeyse bedavaya geldi. İnsanlarımızın bisikletin sadece çocukların binebileceği bir araç olmadığını öğrenmesi gerek. Bazı arkadaşlarım ve tanıdıklarım beni bisiklete binerken gördüklerinde gülümsüyorlar :) .. Bu da bizim toplumumuza ancak televizyon dizileri ile aşılanabilir.

@RedFoX
Bu çok yaygın olan trajikomik bir durum. Bisiklet sürmek,çocukların yaptığı bir oyundur, gibisinden bir algı var. Koskoca adam bisiklete binmiş, diye bir algı var.Bence önce bu tarz algılarla baş etmeye çalışılmalı.Buda özellikle formların,bisiklet gruplarının,sosyal medyanın dikkati tvlerle,röportajlarla, etkinliklerle çekmesiyle olur.

Evet herkes güzel düşüncelerini yazmış ancak.
Öncelikle herkese teşekkür ederim.
@RedFoX

Evet katılıyorum ancak hiç bisiklet alamayan yada almak istese bile düşük segment bisikletlere binmek zorunda olan arkadaşlarımız var. Mesela ben Carraro Cr 052 kullanıyordum satmak zorunda kaldım. Aldığımda bisikleti 2500tl ye aldım şuanda almak istesem 4000tl fiyatı var neredeyse 2katı.

Yada yedek parçalara gelen zamlara dolayı. Şu anda bisiklet parçaları satan kurumların denetlenmesi gerekiyor bence sürekli fiyat yükseltiyorlar mesela.

• Beğen
bisiklet fiyatları değişmedi. takip ettiğim ktm bisiklet mesela, 5 yıldır 1699 euro. modeller yenileniyor, üzerindeki ekipman son model takılıyor her yıl ve her yıl yeni modelleri 1699 euro. üstelik ülkemizde bu kadar vergi varken bile, bisiklet ülkemizde, yurtdışındaki fiyatına, yani 1699 euroya satılıyor. vergi alınmasına rağmen, bizde fiyatı, avusturya fiyatı ile aynı.

1600 liralık asgari ücretten 400 liraya yakın vergi alınmasa mesela. az kazanandan vergi alınmasa, çok kazanandan alınabilse, asgari ücret sahibi, bir bisiklete her ay 400 lira daha yakın olur.

ya da amerikadaki benzeri vergi sistemi bizde olsa. ben net maaşımı alsam, yıl içi harcamalarımı, yıl sonu beyannamemden düşsem. 1000 liralık net gelirime, devlet 350 lira vergi koysa ama ben bisiklet aldım, 1000 lira verdim ben vergimi 250 lira olarak ödeyeceğim diyebilsem işin rengi değişir.

bizde kör tuttuğunu severmiş sistemi var. tek tek vergi veren ne kadar kazandığını takip edemiyorum o zaman takip edenlere çökerim var. madem, benim şu kadar paraya ihtiyacım var, parası olandan alamıyorum o zaman benzine basayım vergiyi, ihtiyacım olan parayı toplarım, zengin olan gezer, ihtiyacı olsa da fakir olan yürür düstüru. bunun, eski ve yeni türkiye ile de ilgilis yok. ben bildim bileli böyle. şimdi, ekonomi çarkları durmasın diye yapına benzin zamları vergilerden karşılanıyor ama onun da bir yerde duracağı ve benzinin artacağı aşikar.

sevindirici haberler de gelmiyor değil. mesela, geçen seneye göre bmw satışları onda birine düşmüş. işe yürüyerek gelip giden biriyim, kaldırımlarda sağımdan solumdan bisikletle işe gidenler geçiyor.

ktm bisiklet 5 yıldır 1699 euro. artık alabileceğim mesafenin çoooook ötesinde ama gidişat ortalığı zamanla, motosiklet ve bisiklete bırakacak inşallah.

@Mehmet Metin Levent size çok katılıyorum. Zaten ülkede bulunan kümülatif vergi sistemi yüzünden aldığımız maaş 7.aydan sonra neredeyse 500tl aşağıya gidiyor.
Bunun dışında bordrolu çalışandan alınan vergi şirketlerden alınmıyor. Dönem sonlarında bordrolu çalışan daha fazla vergi ödüyor. Şirketlere yapılandırma af derken yırtıyorlar.
Evet fiyat yükselmiyor belki bisiklette ama kur farkı aracıların zammı derken 2 katına çıkıyor.

@eSEOZdee
Tünele giren karanlığa göğüs gerer de, sonunu düşünen kahraman olamaz. Milletimiz kahraman.

@BayramGcan
Hocam aracı nasıl satsın 1699 euro nun altında. O zaman avusturyalı tüketici gelir burdan alır. Aliexpress tr olur olay. Benim gelirimden daha az vergi alsınlar. Ben paramı nereye harcayacağını bilirim. Gidip de vergisi sıfır olan pırlanta hayatta almam mesela. Yahudi ye para kazandırmam bir taş yüzünden.

yeni sistemde bence "kulaga su kacirmamak" lazim. bu kadar cok , bisikletteki vergi durumunu masaya yatirirsaniz , yakinda , "motorsuz tasitlarin karayolu kullanim bedeli" diye bir vergiyi karsinizda gorebilirsiniz. malum bizde vergi geldi mi bir daha gitmez ; ornek : 1999 cep tellere gelen %25 deprem vergisi , sadece 1 sene alinacakti ancak su an halen devam ediyor.,

Haberlerde araba satışlarının çok düştüğü belirtiliyor..Bence bisiklet satışları da düşmüştür..Bu süreçte iflas eden bisikletçiler muhakkak olacaktır..
Şu anda devlet o kadar kötü durumda ki,bisikletliyle filan uğraşamaz..

Hangi devlette bisiklete vergi alinmamis ki, bizimkinde alinmasin. Zaten ekonomi sıkıntılı. Aksine vergi bindirecekler.
Aslında guzel bir niyet ile baslatilmis bir imza kampanyasi ama sanirim zamani degil. Ama imzaladim gitti.

• Beğen
@ahlaksız sayin arkadasim , inan keske oyle olsa , inaniniz , vergi gelebilecek yeni bir kalem bulundugu anda , cok yeni ve akla gelmeyecek vergiler yururluge girecektir . :)
Verginin vergisini odeyen tek vatandasiz bir :)

Güzel bir kampanya, düşüncesi bile güzel. Ancak olma ihtimali yok. Sonuç olarak hayal ile yaşayanı zevkle ... öperler diyelim. Şu an durum böyle.

Geri