Satan arkadaşlara tavsiyem.
Ürününüzün yüksek çözünürlüklü ve çok açılı yakın - uzak fotoğtaflarını çekin.
Parçaların özelliklerini - kozmetik durumlarını - markasını / modelini gösteren fotoğraflar çekerseniz gelecek soru sayısını azaltırsınız.
Açıklama yaparken ince ince tüm detayları yazın ki potansiyel müşterileriniz "acaba şu mu? bu mu? demezler"
Kibar olmak zorunda değilsiniz ama "empati" kurmak zorundasınız!
Acaba ben böyle bir insandan, böyle bir üsluptan alış veriş yapar mıydım? sorusunu kendinize sorun.
Fiyat belirlerken makul olun. Bisikletin üzerindeki ekipmanların 2. el fiyatlarına bakın piyasadan, kadronun takribi değerini bulun ve bunun üzerinden "toplu alım indirimi" uygulayın.
Taksitle 3000 liraya aldığınız bisikleti daha taksiti bitmeden 2500'e satamazsınız. Zaten adam nakit 2500'e sıfırını çok rahat alır. 2000 lira makul bir fiyat olabilir.
Adam 9 taksitle 3500e bisiklet almış, yok 1 haftalık yok 1 aylık diye 3000e satmaya çalışıyor. Cahil kurnazlığı diyoruz biz buna arkadaşlarla aramızda. O paraya satamazsın kardeşim, Zaten senin aldığın yerden nakit para ve pazarlıkla 3000e adam kendine faturalı alır o bisikleti. Dediğim gibi empati kurmaktan uzak satıcı modeli bu. Her ay 100 TL düşe düşe 5-6 ay sonra 2500e satmaya çalışır
Ben sürekli alıp satıyorum. Emin olun bu yazdıklarım tecrübeyle sabit. Alım-Satım yapmanın bir dengesi vardır bunu yakalamak önemlidir.
İmzamda satılık bisiklet ilanını inceleyin. İnsanların aklında bir soru işareti kalmasın diye elimden geleni yaptım. Gene arayanlar oluyor gene izah ediyorum hiç dert değil.