Scudo Sports

Bisiklet satan arkadaşların kabalığı

%7 kesıntıyı satıcıya yüklemeye çalışıyorsanız verilen tepki oldukça normal,satıcı tarafından bakılırsa dünya kadar sırf muhabbet etmek için arayan,cebinde parası olmadıgı halde pazarlık yapan kısacası zamanınızı çalan aylak insan var,ciddi alıcının göstereceği ilk davranış telefonla arayıp önce ürünün durumunu detaylı öğrenip diğer detayları(fiyat-kargo vs) belirledikten sonra ya elden alması yada kargoda oluşabilecek hasarları kabul edip almasıdır.Misal ben Pazarlık üzerine pazarlık yapan arkadaslara hiçbir sey satmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Cebeci
Scudo
Numara olmadan aramak mümkün müdür? Hala detaylı fotoğraf yüklemeyen kendi numaramı verdiğim halde bana numara vermemiş bir kişiden bahsediyorum. Dediklerinize katılıyorum böyle insanlar var tabi ki.. Bu arada ben kimseye bir yüzde yüklemiyorum yüklemeye de çalışmıyorum. Karşımdaki bana güvensizlik verdiğine göre "güvenli ticaret kurallarına göre satış yapsın "Yüzdeyi paylaşalım" desin ee demediğine göre???
Olmayan bir numaraya ben yaza yaza soruyorum (sahiginden com) "mal göründüğü gibidir" cevabı veriliyor. detaylı fotoğraf istiyorsunuz "bisiklet diğer evimde şimdi uğraşamam" deniliyor. Bakın ben Mersinden yazıyorum birlikte bir çözüm bulalım gelmem zor olur anlaştıgımız takdirde ben ayarlarım otobüse vermeniz mümkün olabilir mi? diyorum "gönderirim ama ben sonra çizikti vs di hiç uğraşamam şimdiden söyliim" "1,5 yaşında çocuğum var çok meşgul bir insanım" deniyor.

Kendinizden güzel örnekler vermişsiniz ancak benim karşıma çıkanı bilmiyorsunuz o nedenle böyle yazıyorsunuz normaldir... Bakın 10 günden fazla oldu hala ortada fotograf vs yok. Ki ben 950 km yol gelsem mi? yi düşünüyorum.

Satanları anladım da, alacağım diyerek almayanları ne yapacağız? 2 saat telefon ve internet ortamında sattığınız malın özelliklerini ve durumunu anlatıp, tamam abi yarın gelip alıyorum diyen, ama bir daha ortalarda görünmeyenler için ne düşünüyorsunuz?

@Erdal YILMAZ Saygısızlık herkes için geçerlidir, alanı da satanı da etkileyen herkesi. Yukarıda yazılanları okumalısınız dostum. kimse kimseyi rahatsız etmemelii yardımcı olmalı, bilgi vermeli ve ortada bırakmamalıdır. Ben de bir gün birşeyler satabililirim benim de başıma gelebilir öyle değil mi? Ben bunu düşünüyorum, dostluk baki kalsın her şey satış değil.
umarım yardımcı olmuşumdur, saygılarımla

Başlığı açtığımda çok kızmıştım ve benim özenli ifadelerime rağmen kaba tavırları anlayamıyordum. Amacım sadece duygularımı paylaşmaktı, dikkat çekmek o kadar. Yoksa kimseyi zan altında bırakmak vs değildi. SOnuçta benzer hatta daya saçma şeyleri yaşayan çok insan oldugunu, önemsememek gerektiğini, mümkünse bu tip insanlardan mal almamak gerektiğini anlamış bulunuyorum.
Böyle giderse forumdaki dostlarımızdan birinden alacağım bisikletimi, zaman gösterecek

Arkadaş mümkünse forumdan alacaksın her türlü malzemeni. Ben şahsen bisiklete yeni başlayacağım ama diğer hobi malzemelerimi forumdan havale eft yapar adam gönderdi mi gönderecek mi yattı mı üstüne derdini çekmem keyfime bakarım. 2250TL lik pcp silahı bir kuruş göndermeden 1000km lik memleketten gönderen adam bile var. Ne varsa forumda var.
Saygı ve sevgilerimle

Ben bisi sorupta cevap verdikten sonra tesekkur bile etmeyen insanlara uyuz oluyorum. :mad: İnsan bir teşekkür eder begenmediyse bile hayırlı işler diler bazen uyuz olup ben hala insanlara yazıyorum gerekirse firca bile atıyorum.

@ElcaSeJawS Vallahi dostum doğru söylüyorsun ama bazen insan aceleyle ya da heyecanla teşekkür edemeyebiliyor. Ben de teşekkürü unuttum mesela, taa en başta bunu açtığımda arkadaşım yazdı utandım kendimden. Yine de bu gibi küçük olaylarda insan kötü niyet aramamalı düşüncesizlik olabiliyor. Burada bahsedilen çok kava tavırlar, yoksa gerisi önemli değil. Alıcılar da bazen benzer şeyler yapabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
"Müşteri her zaman haklıdır" çünkü para ondadır, kaba satıcı kendi kaybeder bir sürü bisiklet satan var ondan almaz bir başkasından alırsın üzülme, her yerde çürük elma oluyor

• Beğen
Tepkiler: alper 76
bence müşteri her zaman haklıdır zihniyeti yanlış. para topluma yön vermemeli. bu zihniyet kapitalizm temelli şirketlerin oluşturduğu bir politika diye düşünüyorum. müşteri gayet haksız da olabilir. bir müşteri satıcı ile konuşurken istediği fiyatı alamadığında bir iyi günler demez, veya tekrar konuşuruz deyip geri dönüş yapmazsa gözümde müşteri haksızdır. ticareti para gider para gelir gibi düşünmemek lazım. herşeyde iletişim çok önemli.
he illa para olarak düşünmek istiyorsanız da iyi tutumunuz satıcının yapmayacağı indirimi birden yapıvermesine sebep olabilir. iyi tutum iyi sonuç getirir her zaman.

@Isabado Katılıyorum her ne jadar ilk planda "müşteri nin haklılığı" durumu insanın hoşuna gitse de biraz üstünde düşünülünce sizin de belirttiğiniz gibi kapitalizm sloganıymış gibi duruyor. İçeride insanlık yoksa zaten dediğiniz gibi istediği fiyatıbulmayınca malı kötüleyen, beğenmeyen de müşteri olabiliyor. Ancak çok memnun kalınca da teşekkür etmeyi bilmek gerek. Bence forumun en güzel tarafı da bu. Memnuniyetimizi de tam tersini de paylaşıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Turan
Benim daha ikinci el malına sıfırıyla aynı para çeken arkadaşlar dikkatimi çekti. Sıfır 17lira pompanın ikinci eline 20lira istiyorlar mesela.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Satan arkadaşlara tavsiyem.

Ürününüzün yüksek çözünürlüklü ve çok açılı yakın - uzak fotoğtaflarını çekin.
Parçaların özelliklerini - kozmetik durumlarını - markasını / modelini gösteren fotoğraflar çekerseniz gelecek soru sayısını azaltırsınız.
Açıklama yaparken ince ince tüm detayları yazın ki potansiyel müşterileriniz "acaba şu mu? bu mu? demezler"
Kibar olmak zorunda değilsiniz ama "empati" kurmak zorundasınız!
Acaba ben böyle bir insandan, böyle bir üsluptan alış veriş yapar mıydım? sorusunu kendinize sorun.
Fiyat belirlerken makul olun. Bisikletin üzerindeki ekipmanların 2. el fiyatlarına bakın piyasadan, kadronun takribi değerini bulun ve bunun üzerinden "toplu alım indirimi" uygulayın.
Taksitle 3000 liraya aldığınız bisikleti daha taksiti bitmeden 2500'e satamazsınız. Zaten adam nakit 2500'e sıfırını çok rahat alır. 2000 lira makul bir fiyat olabilir.
Adam 9 taksitle 3500e bisiklet almış, yok 1 haftalık yok 1 aylık diye 3000e satmaya çalışıyor. Cahil kurnazlığı diyoruz biz buna arkadaşlarla aramızda. O paraya satamazsın kardeşim, Zaten senin aldığın yerden nakit para ve pazarlıkla 3000e adam kendine faturalı alır o bisikleti. Dediğim gibi empati kurmaktan uzak satıcı modeli bu. Her ay 100 TL düşe düşe 5-6 ay sonra 2500e satmaya çalışır :)

Ben sürekli alıp satıyorum. Emin olun bu yazdıklarım tecrübeyle sabit. Alım-Satım yapmanın bir dengesi vardır bunu yakalamak önemlidir.

İmzamda satılık bisiklet ilanını inceleyin. İnsanların aklında bir soru işareti kalmasın diye elimden geleni yaptım. Gene arayanlar oluyor gene izah ediyorum hiç dert değil.

Geri