Scudo Sports

Bisiklet şapkası önerileri

Güneşli havada bisiklet sürerken ensem çok yanıyor. Şu anda normal bir şapka (bisiklet şapkası değil) takıyorum, fakat çok konforlu değil. Çok kalın olduğu için kask ile takmak zor oluyor, alnıma değen kısmı iz yapıyor vs.

Burada gördüğüm şapkaların güneşlik kısmı hep çok kısa, ensemi tam kapatmayacaktır. Bu amaçla şapkalar oluyor mu bilen var mı? Marka veya mağaza adı alabilirim :)
Buff almanizi tavsiye ederim. N11 bandana diye aratirsaniz cikar karsiniza. Yaz kis surekli her sekilde kullanima uygun.

Scudo
"Velocaps" Buradan alışveriş yaptım. Hatta kargoyu az önce aldım. 60 TL'lik şapka için 30 TL kargo parası ödedim. Kargo parası alıcıya ait diye önceden belirtmiyorlar. Gelen largo içerisinde de herhangi bir fatura veya buna benzer bir şey çıkmıyor. Bu konu hakkında zaten ilerleyen günlerde devlet kanalı üzerinden şikayette bulunacağım.

IMG_20210630_105818.jpgIMG_20210630_105839.jpgIMG_20210630_105854.jpg

Son düzenleme:
@Adil ÜNALDI Kargo parasını önceden belirtmiyorlar ama ürünü teslim ederken mi alıyorlar? Ödeme esnasında kargo ücreti çıkması önceden belirtilmesi anlamına gelmiyor mu zaten? Ayrıca, şikayette bulunmak yerine ilk önce fatura talep etmeyi deneseniz mi acaba? Zaten her yerden cayır cayır vergi alan bir hükümetin daha da fazla vergi almasını sağlamak adına girişimde bulunmanız bana garip geldi açıkçası. Garip gelmedi aslında, kıl olmuşsunuz ve saldırmaya yer arıyorsunuz da 39 yaşında bir insanın artık bu tavırlardan sıyrılabilmesini beklerdim şahsen.

"Velocaps" Buradan alışveriş yaptım. Hatta kargoyu az önce aldım. 60 TL'lik şapka için 30 TL kargo parası ödedim. Kargo parası alıcıya ait diye önceden belirtmiyorlar. Gelen largo içerisinde de herhangi bir fatura veya buna benzer bir şey çıkmıyor. Bu konu hakkında zaten ilerleyen günlerde devlet kanalı üzerinden şikayette bulunacağım.
Hocam ben de şapkamı burda
Buff almanizi tavsiye ederim. N11 bandana diye aratirsaniz cikar karsiniza. Yaz kis surekli her sekilde kullanima uygun.
hocam güzel işler başarıyor velocaps bildiğim kadarıyla şahıs yapıp satıyor ben de ordan aldım ama önceden kargo kime ait diye sordum .Keşke sorsaydınız.Yani bildiğiniz ev yapımı şapka .Küçük işletme de değil . Bazı ufak sorunlar olabilir.Art niyetle yaptıklarını sanmıyorum

@Adil ÜNALDI Kargo parasını önceden belirtmiyorlar ama ürünü teslim ederken mi alıyorlar? Ödeme esnasında kargo ücreti çıkması önceden belirtilmesi anlamına gelmiyor mu zaten? Ayrıca, şikayette bulunmak yerine ilk önce fatura talep etmeyi deneseniz mi acaba? Zaten her yerden cayır cayır vergi alan bir hükümetin daha da fazla vergi almasını sağlamak adına girişimde bulunmanız bana garip geldi açıkçası. Garip gelmedi aslında, kıl olmuşsunuz ve saldırmaya yer arıyorsunuz da 39 yaşında bir insanın artık bu tavırlardan sıyrılabilmesini beklerdim şahsen.
Evet ürün teslim edilirken kargo tarafından parası istendi. Ödemeyi havale yapıyorsun zaten. Online alışveriş değil. İnstagram üzerinde. Benim aldığım maaştan devlet Dünya kadar vergi kesiyor. Vergisini herkes ödemeli. Bilinçli bir vatandaş olmakla alakalı bu.

@Adil ÜNALDI Bu yaptıkları büyük ayıpmış mesela, instagram üzerinden alış veriş yapmadığım için bilmiyordum. Gene de ben olsam fatura için şikayet etmem, bu durumu geri bildirim olarak söylerim ve kargo ücretinin en azından yarısını talep ederdim.

• Beğen
Tepkiler: oesen ve ghostt
Evet ürün teslim edilirken kargo tarafından parası istendi. Ödemeyi havale yapıyorsun zaten. Online alışveriş değil. İnstagram üzerinde. Benim aldığım maaştan devlet Dünya kadar vergi kesiyor. Vergisini herkes ödemeli. Bilinçli bir vatandaş olmakla alakalı bu.
Şapkayı beğ
hocam milyon dolarlık şirketlere vergi affı geliyor.Burda küçük bir kişinin vergisine takılmayalım.Evde patik çorap yapıp satan kadınlardan mı vergi alınsın 😁

• Beğen
Tepkiler: oesen
Şapkayı beğ

hocam milyon dolarlık şirketlere vergi affı geliyor.Burda küçük bir kişinin vergisine takılmayalım.Evde patik çorap yapıp satan kadınlardan mı vergi alınsın 😁
Bana sorarsanız kanun T.C. vatandaşı olan herkesi kapsar. O 3 liralık iş yapıyor vergi olmasın bu 10 liralık iş yapıyor vergi olmasın dersek bu işin sonu gelmez. Yahu hadi küçük işletme fatura kesemiyorsun. Bir irsaliye bir evrak gönder.

• Beğen
  • Kızgın
Tepkiler: enzo ve krank
Sizin maaşınız daha cebinize girmeden verginiz kesilirken sosyal medya üzerinden köşeyi dönenler var. Boğazımıza kadar batmışsak kafamızı da mı sokalım?

• Beğen
Tepkiler: enzo ve Cemal Ç.
Evde patik çorap yapıp satan kadınlardan mı vergi alınsın 😁
Devlet de sizin gibi düşündüğü için evde yapılan üretimin belli şartlar altında vergi istisnası var:
(link)

Söz konusu şapkacı hakkında bilgim yok; bu kapsana giriyor da olabilir, girmiyor da...

Çok kazanandan çok az kazanandan az alınsın.Asgari ücretten patik çorap yapandan vergi alacan,şirketlerden futbolculardan az vergi alacan.Vergi borçlarını silecen.Bu zabıtaların yol kenarında domates satan tavlacının mallarına el koyması gibi.Yok öyle ağalara beylere eyvallah emekçiyi ezileni sömür.Neyse adaletsizlik çok .Bakalım böyle gitmez hep

@Cambaz Bana giriyor o zaman başkasına da girsin mentalitesini ben doğru bulmuyorum, bunu günlerce tartışırız burada. Ancak bu kadar vergi toplanması bana göre hatalı bir sistem zaten, bu hatalı sistemin çukuruna başkasını da yakasından tutup sürüklemek doğru değil. Kafanızı kuma sokmak istemiyorsanız gücünüzün yettiği minnak işletmelere karşı CİMER üzerinden bir şeyler yazmaktansa, milyonlarca liralık vergi borcu silinmelerine karşı aksiyon almanız enerjinizin daha verimli bir kullanımı olur bence.

Son düzenleme:
Screenshot_20210630-123016_Gallery.jpg
Bende bu şapkadan aldım ve benim de kargom az önce geldi.Evet şapka düz renkler ise 60 tl.Bence evde üretim yapanları desteklemek güzel ama satıcının da bir suçu yok çünkü o da işletme olmadığı için kargo fiyatları bu kadar yüksek çıkıyor.Kargonun alıcı ödemeli olup olmadığını sormadım alıcı ödemeli olacağını biliyordum fakat 28 tl olduğunu belirtmesi gerekiyordu.Kargo fiyatini söyleseydi satın almazdım.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Bu vergi muhabbeti sarmala girer bitmez. @ghostt un da dediği gibi bu devranda böyle devam etmeyecek illaki.
Ama topluluk hakettiği gibi yönetilir, maalesef bugüne kadarki bütün yönetim ve idareler için, bizim toplumumuz mevcut idareyi yakıştırıyor ve layık görüyor kendine.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Ben bu işlerle ilgili olduğum için üzüldüm yaşanan duruma, satıcı ile iletişime geçerseniz yardımcı olacaktır, bizim e fatura olarak müşterinin kayıtlı eposta adresine gönderiliyor bazen e arşiv de sistemsel hata olduğundan fatura kesememe sorunu yaşıyoruz fakat ürün satışını gerçekleştirdikten bir hafta sonraya kadar da fatura kesilebilir, ticaretle uğraşanlar bilir ürün alış faturasını mal alırken kimse kesmiyor kesse bile düşük kesiyor tam kestiğinde bu sefer KDV sana yansıtıyor bu sefer ürünün son kullanıcıya satış fiyatı artıyor, bazen fatura alış faturası olmuyor başka ürün üzerinden kesiyoruz herşey zor bu ülkede herkes bir yerlerden bir şeyler sıyırma peşinde bazıları ekmek peşinde bazılarında malumunuz uyuşturucu, vergiler, şirketler daha neler neler.. tabi ki son kullanıcı mağduriyeti söz konusu olmamalı bu konuda satıcı hassas olmalı, şapkanız güzel, iyi günlerde kullanım.

@Cambaz Bana giriyor o zaman başkasına da girsin mentalitesini ben doğru bulmuyorum, bunu günlerce tartışırız burada. Ancak bu kadar vergi toplanması bana göre hatalı bir sistem zaten, bu hatalı sistemin çukuruna başkasını da yakasından tutup sürüklemek doğru değil. Kafanızı kuma sokmak istemiyorsanız gücünüzün yettiği minnak işletmelere karşı CİMER üzerinden bir şeyler yazmaktansa, milyonlarca liralık vergi borcu silinmelerine karşı aksiyon almanız enerjinizin daha verimli bir kullanımı olur bence.
Konu bu değil. Sosyal medyadan iş yapanların yüzde kaçı vergi veriyor? Fiyatları belirlerken neye hangi maliyetlere göre belirliyor? Rekabet içinde oldukları esnaf son bir yılda bir bir kepenk kapatırken bu home office kayıtsız kuyutsuz işletmelerin işleri nasıl büyüdü?

O girmeli çıkmalı ifadeleri de ne ben kendi adıma kullanırım ne de başkasının bana hitap ederken yazmasını isterim.

Merhaba Velocaps sayfası ile ilgili bilgilendirme yapmak için rahatsız ettim sizleri, şapkaları yapan kişi benim kızkardeşim şikayete konu olan kargo ücreti ise kesinlikle haklı 30 tl çok fazla vergi kısmı ise devletin girişimci evde üretim yapan kadınlara verdiği 43000 tl civarı yıllık vergi muafiyeti var kargo firmaları ile anlaşmanız yok mu derseniz maalesef haftada 20 kargo altına anlaşma yapmıyorlar kardeşim haftada 6 ila maks 10 tane üretebilir evet müşterimiz sormamış kardeşiminde dikkatinden kaçmış kargo alıcı ödemeli dememiş müşterimiz şapkayı umarım beğenmiştir gün içinde aradık cvp vermedi keşke kendisiyle konuşabilseydik dilerse içine sinmediyse ürünü geri gönderebilir iyi günler dilerim

Konu bu değil. Sosyal medyadan iş yapanların yüzde kaçı vergi veriyor? Fiyatları belirlerken neye hangi maliyetlere göre belirliyor? Rekabet içinde oldukları esnaf son bir yılda bir bir kepenk kapatırken bu home office kayıtsız kuyutsuz işletmelerin işleri nasıl büyüdü?

O girmeli çıkmalı ifadeleri de ne ben kendi adıma kullanırım ne de başkasının bana hitap ederken yazmasını isterim.

Konu direkt olarak sosyal medyadan iş yapanların verdiği vergiler değil. Genel olarak vergiler konusu. Gerçekten gücünüzün yettiğine anca laf ediyorsunuz gibi geliyor bana. Sizinle anlaşamayız, cevaplaşmayalım o yüzden boş verin.

Merhaba Velocaps sayfası ile ilgili bilgilendirme yapmak için rahatsız ettim sizleri, şapkaları yapan kişi benim kızkardeşim şikayete konu olan kargo ücreti ise kesinlikle haklı 30 tl çok fazla vergi kısmı ise devletin girişimci evde üretim yapan kadınlara verdiği 43000 tl civarı yıllık vergi muafiyeti var kargo firmaları ile anlaşmanız yok mu derseniz maalesef haftada 20 kargo altına anlaşma yapmıyorlar kardeşim haftada 6 ila maks 10 tane üretebilir evet müşterimiz sormamış kardeşiminde dikkatinden kaçmış kargo alıcı ödemeli dememiş müşterimiz şapkayı umarım beğenmiştir gün içinde aradık cvp vermedi keşke kendisiyle konuşabilseydik dilerse içine sinmediyse ürünü geri gönderebilir iyi günler dilerim
Gönderilmiş olduğunuz kargoda isim soyad adres ve TC kimlik numarası bulunmakta. Bunun dışında yazışmalar ve internet bankacılığı üzerinden yapmış olduğum havale dekontu da mevcut. Ben vergi dairesi üzerinden gerekli yazışmaları yapacağım. Sizin tarafınızda böyle bir muafiyet bulunmakta ise zaten bir problem yaşamazsınız. İyi günler dilerim.

• Kızgın
Tepkiler: krank
Konu direkt olarak sosyal medyadan iş yapanların verdiği vergiler değil. Genel olarak vergiler konusu. Gerçekten gücünüzün yettiğine anca laf ediyorsunuz gibi geliyor bana. Sizinle anlaşamayız, cevaplaşmayalım o yüzden boş verin.

Konu burada internet ve sosyal medya üzerinden yapılan satış değil de Türkiye vergi politikası mı? Ben mi yanlış okudum onca mesajı. O konuya ilişkin görüşlerim de forumda mevcut.
Neyse Aynen size öyle geliyor. Sanki tanışıyoruz gibi genel genel laflar. İyi günler.

Geri