Scudo Sports

bisiklet sallanması

Enes Kılıç

Daimi Üye
Tepki
35
Bisiklet
Giant
bugün bisikletle yokuş aşağı inerken 65 i geçince bisiklet öyle bir sallanmaya başladı ki az kalsın üzerinden atıyodu beni daha önce 75 i de geçtim ama hiç böyle olmadı nedenini bilen üstadlardan neden olduğu ve buna karşı ne yapıo-lacağını öğrenmek istiyorum :Skull-175

Scudo
var tekerleklerden kaynaklanıyor boyle bır durum benım basıma gelmıstı ruzgar ve tekerlekten meydana gelıyor anlıcagın tekerını kalıtelı dıslı bır tekerlek alırsan bıdaha bu durumla karsılasmassın (tabı bısıklete bınmeden ruzgarada bak )

Tekerlekler yıpranmıştır büyük bir ihtimal.Değiştirin bence bi deneyin. ;)

Aerodinamik
Dağ bisikletleri hız yapmaya uygun olmadığı için bir sınırdan sonra sallanmaya başlar.
Bu hız sınırı rüzgara ve bisiklet üzerinde duruş ve ağırlığınıza göre değişir.
Böyle bir şey yol ve triatlon bisikletlerinde olacağını zannetmiyorum.

Büyük ihtimal akortların bozuk omasından ve yüksek hızda rezonansa girmesinden kaynaklanıyordur.Ya da dış lastik çembere tam oturmamış olabilir.

tekerleklerim yıpranmış durumda o zaman ondan yapıyodur inş. değiştirip aynı hızı bi daha deniyeceğim teşk.

akord ayarı bozuksa sallanabilir akord ayarı bozuk olunca tekerlek dönerken sağa ve sola doğru kayar yüksek hızda gidersen kaymalar artacağı için sarsıntıyı daha fazla hissedersin bir süre sonra tehlikeli bir hal alır tekerlek yerinden çıkabilir ve sonra gözünü açtığında hastanede olabilirsin tekerleğin akord ayarlarını yaptırmanı tavsiye ederim

ondeki suspansiyon veya bisikletin gidonu tutus seklinizden sallaniyordur,bisiklet agir oldugu icin ruzgara karsi duruyosunuz ayrica on gidona verdiginiz agirlik ta azalmis bundan dolayi sallaniyor....hizli giderken fazla olmamak kosulu ile biraz gidona egilin ...

@encralisBu görüş yanlış. Bazı hız rekorlarının dağ bisikleti üzerinde kırıldığını hatırlatırım.

• Beğen
Tepkiler: ahmedseref
sanırım 140 km olması lazım rekorun tam bii bilgisi olan warmı bide hatırlatıyım bildiğime göre o bisikleti xt hidrolik frenler durdurmuş

Geri