Scudo Sports

bisiklet resterasyon

Ömer Yüzgeç

Daimi Üye
Tepki
118
Bisiklet
Salcano
Selamlar arkadaşlar okulum bitti bir hastanede çalışmaya başladım ve artık hem zamanım var hemde imkanım. Sonunda hayalim olan bisiklet toplama olayına girişebilirim, önce uygun bir bisiklet bulmam lazım. Eski ama sağlam çürümemiş klasik bir yol bisikleti toplamak istiyorum. Dediğim gibi zamanım bol yavaş yavaş ama güzel bir iş çıkarmak istiyorum, daha önce bisikletçi geçmişim olduğundan az çok anlıyorum bu işlerden zorda kaldığım zamanlarda da sizlerden yardım alırım. Bisiklet seçimi için önerilerinizi bekliyorum. Bugün nöbete gitmeden bir kaç mahalle bisikletçisi gezeceğim bakalım güzel bir şeyler çıkacak mı?
Önerilerinizi bekliyorum ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum
@Murat Cömez Bu konuda seninde yardımın olacağına inanıyorum.

Kimse yok mu ya yardımcı olucak.

Scudo
Konuyu takipteyim hocam. Bakalım neler çıkacak ortaya :) Umarım hayalindeki bisiklete kavuşursun.

Ayrıca sahibinden'de falan eski ve temiz kadrolara rastlıyorum bazen, oradan da bakabilirsin.

@Ömer Yüzgeç Bence bisikletçi gezerek hem sinirlerini bozma hem de kendini yorma. Sahibinden de gayet güzel ve uygun fiyatlı yol bisikletleri mevcut. Hafta sonu bende araştırmıştım, siteden gayet uygun fiyatlı ve yıpranmamış klasik yol bisikletleri buldum. araştırmanı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Yüzgeç
@Ömer Yüzgeç merhaba omercim
Oncelikle gorevin hayirli ugurlu olsun. Ben bu konuda uzman degilim ama kendimce bi kac biskelet toplamisligim var. Muhim olan onceligin kullanim amaciini belirlemektir. Ve dahada kritik olan sey mumkunse toplayacagina yakin bi makinayla biraz test surusu yapmandir. Belki hayal ettigin sey sana uygun degildir anlatabilliyor muyum. ? Oyle yapalim biz sen once net bi karar ver nerelerde ve ne amacla kullanacaksin ona gore birlkte ilerleyelim dostum

Misal hazir toplanmisini almakta bence mantikli bi yaklasim. Ilandaki makinaya hastayim ben. Direk alirdim mesela 3 bisikletim olmasaydi :D

(link)

2. Ve 3 numaralar dusunmeden alinir gbi. Ama ben olsam direk pejoyu alirdim tertemiz gorunuyor. Rengide harika ve fazla masraf cikarmaaz gbi ayrica kalin lastik var istunde sanki .75 lik gbi gordum ben.
Kadro boyu uygunsa 3 numara kirmizi pejo diyorum ben

(link)

(link)

Bisan iş görür gibi duruyor ne dersiniz
Edit:Bisanı alıcam galiba hem diride duruyor fazla zorluk da çıkarmaz gibi.

Merhaba Ömer kardes,

benim de yardimlarimi istemissin, mesaji daha yeni gördüm kusurabakma. Sana nasil yardimci olabilirim, buyur.

Konudaki tüm linklere baktim ama hic birisi yol bisikleti degil. Linkdeki bisikletler bildigimiz melez cok eskiden üretimi olan yol/sehir karisimi bisikletler.
Konuyu actigin yazida klasik yol bisikleti restore etmek istiyorum demissin ve bence de klasik yol bisikleti restore etmek istiyorsan birtane arastir ve dogu bir sey al derim. Bu isler aceleye gelmez önce arastirilir ve gercek klasik bulunur ve alinir. Aksi taktirde linkdeki bisikletlerden ariyorsan klasik yol degil de eski bir bisiklet toplamak istiyorum desen daha iyi olur.

Ama her ne toplamak istersen iste, yardimima ihtiyacin olursa ve bildigim bir sey ise seve seve yardimci olmaya calisirim.

Bana soracak olursan linkdeki bisikletlerin buna yeni buldugun bisan dahil hicbirisini almazdim.

DIPNOT: Simdiki yazacagimi lutfen yanls anlama. Hani burada bazi üyeler konu kirliligi yapmayin lutfen diye söylüyorlarya iste o konu kirliligi olan sey ayni yeni actigin konu gibi birsey. Bisan konusunu burada anmissin ama yeni konuda acmissin. Aradigin yada buldugun bisikletler hakkinda sorularini bu konu altindan devam ettirsen daha iyi olur ve konu kalabaligi olmaz.

@Murat Cömez Benim yukarıda paylaştığım link te 2 adet bisiklet mevcut, onlardan gri olanı nı bu bağlamda yarış bisikleti olarak değerlendiri misiniz?

@D.Mustafa
Kusura bakmayinda ben linki acinca kirmizi renkte bir bisiklet cikiyor karsima ve oda malesef yol degil.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Murat Cömez hakli abicim. Buraya yigdin bi suru bisiklet baska konuda acmisin. Sanirim kafan karisik senin. Bence danisma istiyosan once ne istedigine karar ver.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@D.Mustafa
Evet gördüm, altta ufak resimler den birisi gri imis fark etmemistim. Evet o bir yol bisikleti. Nasil bir degerlindermede bulunmami istersiniz. Yalniz 32 vites yazmissiniz o nasil oluyor.

@Murat Cömez
Abi sen de yani, 4x8'dir o, bundan basit ne var? :D

@Kuzey Ege
Allah iyligini versin kuzey, her tür hesabi yaptim tutmadi ama 4x8 hic aklima gelmedi. :koptum:

Geri