Scudo Sports

Bisiklet park etmeme müsade etmiyorlar

kursat2ooo

Üye
Tepki
9
İsim
A.Kürşat G.
Bisiklet
Carraro
Öncelikle Hayırlı Akşamlar;
Gerçekten çok büyük bir sıkıntım var.
Bisikleti kilitlediğim yer, dairemizin balkonunun alt kısmında demirli bir yer var oraya kilitliyorum.Daha doğrusu kilitliyordum.Ancak son zamanlarda kırmızı arabası olsan kaba, görgüsüz bir insan(!)dır kendisi.Beni ilk gördüğü yerde direk olarak ''Bu bisikleti buraya kilitleme'' dedi. Bende ''nereye kilitleyebilirim ki bundan başka'' dedim. ''bisikletimi çok kullanıyorum.Sonuçta bu da benim arabam'' dedim. O da sırf Şerefsizliğine(afedersiniz) arabasını benim bisikleti kilitlediğm yere çekiyor arabasını. Eğer 30 santimetre aralikli park etse ben bisikletimi koyacağım fakat sırf aksiliğine duvara sıfır yanaştırıyor. Bir kaç defa söylememe rağmen aynı hareketi yapmakta ısrarcı. Bende en sonunda cok sinirlendim Arabasının camına ''Bu Arabayı Kenara Sıfırlama'' yazdım yapışkanlı not kağıtlarıyla.Hemde her harf için bir kağıt kullanarak. Kapıma gelerek hakaret etmeye başladı hemde anneme bana hakaret etse hadi neyse diyeceğim ama bende artık bıktım ne yapacağımı sapıttım Şimdiden ÖZÜR DİLEYEREK yazıyorum bunları. (arabayı arada sırada oğlunun ehliyetsiz olarak araba kullandığını duydum) ne yapmam gerekir bir fikri yada bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.,(bu arada not kağıtları hiçbir sekilde arabaya zarar verebilecek birşey değil)

Scudo
Ailene bu konuyu aç kardeşim, baban gidip adamla konuşsun.

Yoksa bu tür salak heriflerle başedemezsin, belliki yaşın küçük, ailene anlat durumu.

Bunu senin için söylemiyorum bu kadarda kendinizi ezdirmeye meraklı olmayın.

Yaşın küçük kardeşim.Bunun için yapıyor.Gücünün yetmeyeceğini biliyor.Babana söyle konuşsun adamla.

Arabasının üstüne ekmek kırıntıları at, bunu bir uğraş edin, kuşlarıda beslemiş olursun, neyse birkaç kuşun bitiremiyeceği kadar çok at, bol bol pislesin hayvancağızlar. ;)

Kapı tarafına az birşey ç*ş bulaştır, bunu o görmediğinde hergün yap, kedi köpek kokuya koku bırakmakla tepki verir, iğrenç oldum galiba :confused:

Neyse, bunlar araça hiç dokunmadan yaratabileceğin ufak problemler, kimse anlamaz :srnsml:

Bunları insan kabul etmeyip davranmak lazım ona göre. Herşey daha da sinirlendirir yaratığı. Ben 10 senedir evimin otoparkını kullanmıyorum varlığını bile unuttum ama huzurluyum birbirlerini yeyip dursunlar. Sabredersen allaha havale et

Güzel kardeşim takma böyle şeyleri o mahluk evde karısına söz geçiremez gelir sana patlar fazka üzerine gştme babana söyke o gerekeni yapar sanıyorum inatlaşmamamk lazım ama anlamıyosada anlatılır o hatasını anlar zaten inşallah sorunun çözülür..

Babana falan söyleme. Bu tarz tipler babanla da kavga eder. Hatta saçma sapan sonuçlar doğurabilir. En güzeli bezdirme taktiği. Arabasının park edeceği yere duvara 10 cm açığa kaldırım betonları yerleştir. Baktın çekiyo bi daha koy her seferinde bi daha koy. Sonunda delirecektir. Ben araçlara zarar verme taraftarı değilim. Ama çok delirtirse ufak tefek kazalar yaptırabilirsin. Kedilerin arabanın üstünde dans etmesi gibi. Kedi köpek kumu alıp aracın üstüne dökersin sabah tertemiz bulur arabasını o hoşgörülü arkadaş. Taktik istersen benle iletişime geç :)

Böyleleri bana denk gelmez ki.
Yaş 16 olduğu için seni sindirmeye çalışıyor. Sen alt edemezsen diğer arkadaşların dediği gibi ailene bahset konudan. Babana bahsetsen daha iyi. Gider uyarır adamı sorunu çözmeye çalışır, baktın yine aynı şeyi yapıyor. Yaz tekrar buraya daha farklı(!) çözüm yolları söyleyelim.

@ScaryEnemy hakkaten adamın sinirini zıolatıyolar

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Seyyah özkan oturduğum apartmanda kaç defa bisikletimi asansörle taşırken komşulara denk geldim. Birisi çıkıp demedi ki ne yapıyorsun diye. Hatta güleryüzle karşılıyorlar bile diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Bizlerden beklediğin çözüm önerileri dışında bir şey söylemek istedim. Bisikletini mümkünse eve koy. Forum, bisikletini dışarı kilitleyip çaldıran ve yardım isteyen insanlarla dolu. Bu arada önceki mesajlardan en çok arabanın üstüne ekmek kırıntıları atıp kuşların arabayı pislemesi fikri hoşuma gitti. Kendine de dikkat et, senin yaşlarında bir çocuğa kabadayılık yapan bir canlıdan her şey beklenir. Daha da ileri giderse polise gidebilirsiniz.

@kursat2ooo

Bisikletini dışarıda kiltileme çalınırsa çok pişman olursun. Evin içine almanın yollarını ara.

selam arkadaşım yapacağın tek şey aracı kaldırıma park ediyor ise polisi arayıp şikayet edip aracı çektir kaldırma park etmek yasaktır benimde evin camın önünde ki kaldırıma araç park ediyorlardı ben çözüm olarak bimer'e taşıdım özel parke taşı koydular kaldırıma şimdi araç girip park edemiyor

Sevgili @kursat2ooo sana yardımcı olabilmemiz için bazı detayları bizimle paylaşmanız gerekli.

Bisikletini kilitlediğin yer, bir evin penceresinin önü mü?
Bisikletini kilitlediğin yer otopark alanı mı? kaldırım mı? yol mu? boş arsa mı?
Bisikletini kilitlediğin yer site içerisinde ortak kullanım alanı mı?

Bunları neden soruyorum. Bazı yerleşim yerlerinde araç park etmek yahut park yeri bulmak oldukça zor olabiliyor. Bu nedenle sürücüler, bulabildikleri park alanlarına araçlarını bırakma ihtiyacı hissediyorlar.

Sizin sorun kaynağınız olan sürücü, park alan sorunu yaşamış olabilir, yahut sizin dediğiniz yere araç bırakmak istediğinde bisikletinizden dolayı aracı yola taşmış olabilir.

Bu da haliyle kaza riskini doğurur.

Bisikletiniz taşınabilir bir araç olduğundan, sizden buraya park etmemeniz istenmiş olabilir.
Yahut; Bisikletiniz bir evin pencere önünde ise, o kırmızı araç ev sahibine ait olabilir ve ev sahibi, penceresinin önünde daima duran bir bisiklet görmek istemeye bilir.

Öncelikle, bizimle bu detayları paylaşırsanız sizi daha doğru yönlendirebiliriz. Ancak hiç bir şekilde araca yahut araç sahibine zarar verecek bir eylemde bulunmayın.

Araca vereceğiniz herhangi bir zarar şayet belgelenir ise, bu eylem nedeniyle hukuk nezdinde maddi ve manevi ceza alabilirsiniz. Siz yaşınızdan dolayı almasanız da vasiniz olarak babanız ceza alabilir.

Esen kalın.

Pisliklerle uğraşma kardeşim. Konuşarak nereye varabilirsin ? Eşşek hoşaftan ne anlar sözü geliyor aklıma...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Godzilla @ognsylr @Mesut DOĞRU @fatihy @clubber @Kerem Özbayrak @ScaryEnemy @Seyyah özkan @sargonnas @Cem cm @Serdaryildiz @Sercan Sözer
hepinize gercekten cok tesekkur ediyorum. Babam şu an yurt dışında olduğu için dayımla iletişime geçtim. Dayımda sağ olsun halleti hemde cok güzel bir yöntemle .
ilk olarak yol boyası aldı ondan sonra ölçümler falan yaptı. arabaların girebileceği sekilde otopark misali bir yer yaptı sorun çözülmüş oldu. Gerçi adam bu sefer sinirden ne yapacağını sapıtım park yerlerine dik girdi simdide iki araç yeri kaplıyor işte ağaç yaş iken eğilir derler ya aynen oyle gerçi egilmeyen ağacı zamanı gelincede kesmesini biliyorlar ya :D GERÇEKTEN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAĞLICAKLA KALIN HAYIRLI GÜNLER...

@Mesut DOĞRU abicim adam ne olursa olsun oraya çekiyor arabasını. E tabi araba park edebileceği yer olarak bir tek orası kalınca bizde sesimizi çıkartımıyoruz. ÇIKARTAMAYIZ çünkü biz halden anlayan bisikletçileriz

Birde adamın kendi arazisi değil apartmanın yani herkesin payı var o alanda. Ayrıca herkes mutlu mesut yaşarken bir tek o adam sıkıntı cıkartıyor.

@fatihy yok abi apartmanin arazisi dediğim gibi kaldırım misali yer yok keske olsada olsa:D ama gercekten hepinize cok teşekkür ediyorum

Ezilme güzel kardeşim zamanında banada yapılmıştı eğer altta kalırsan daha çok tepene biner böyle herifler babana söyle o sana en doğru yolu gösterir. Arabasınada maddi olarak zarar vereyim deme sen zarara geçersin haklıyken haksız olursun kardeşim

Edit:Sorun en doğru şekilde çözülmüş :)

İnsan zamanla anlıyor en azından benim için öyle şiddet en son çare bu zamanda hepipiz öfkeli ve agresifiz onun için biraz sakin kafayla objektif düşünürsek daha mantıklı çözümlere ulaşırız diye düşünüyorum sana tekrar geçmiş olsun diyorum inşallah hiçbirimiz böyle tatsız can sıkıcı olaylar yaşamayız bidaha

• Beğen
Cocukluguna inmek lazim.. Belki adamin kucukken bisikleti insaata kacmistir. O olaydan beri bisiklet gormeye dayanamiyordur.

Bizim de cocuklugumuzun gectigi apartmanin birinci katinda oturan bir turkan teyzemiz vardi. Durmadan "burda oynamayn, gurultu yapmayn" diye soylenir dururdu balkona cikip.

Bu cocuklugunu yasayamamis yetiskinler ne isterler cocuklardan, genclerden, bilmem.

Cozum: raptiye... Ya da bir kac sefer lastigini indir, bi daa yapmaz abisi.

• Beğen
Geri