Scudo Sports

Bisiklet Önerisi Lütfen

memleket giresun ordamı yasıyorsun kardesim..Bende giresunluyum..Orda yaşıyorsan..köye filan yaylaya ormana.yolagzına fındık bahcelerinin oralara filan vs giderim diyorsan mtb al..Ama işim olmaz sadece aksamları sahilde turlayacam,ya da kafam eserse bulancak ordu vs gidip gelirim diyorsan..Şehir yada yol bisikleti al.MTB alırsan ince lastik takarak asfaltta hızda yapabilirsin..Önce nerede sürmek istediğine karar ver bence..Ben şuanda istanbuldayım,o yüzden şehir bisikleti kullanıyorum,giresunda yaşasaydım kesinlikle mtb alırdım..Ve hayalim bu yönde,bir gün belki gerceklesir.

• Beğen
Tepkiler: VioLeR
Scudo
@devilmycarlos Fındık bahçeleri gibi hayallerim yok fakat öyle bazı bozuk yollarda gidebilirim ama çoğunlukla sahilde turlarım. Şehir içi ulaşımımı sağlarım. Kafam esince de arkadaşlarla öyle Bulancak Ordu felan yaparız dediğin gibi :) Sanırım bu durumda şehir bisikleti daha mantıklı oluyor. Açıkçası MTB alıp ince lastik takmak da mantıklı ancak Carraro bisikletlerin hibrit olması benim için bayağı iyi. Sedona da aynı şekilde güzele benziyor fakat yine arada kaldım. Buradaki yolları iyi bilirsin. Dediğimi düşününce sence hangi modeli almalıyım ?

@VioLeR ben mossoyu aldım yeni fuul deore özellik iyi diğerlerini bilmiyorum

• Beğen
@VioLeR ben 225 kullanıyorum disk fren..Frenler güzel tutuyor bisiklet akıcı.600km yaptım.Alacaksan hafif bişey al giresunda yokuş cok :) Bence ön amartisörlü bisey alma,o amartisör acıkken asfaltta hız yapamıyorsun.Aldıgım ilk baslarda amartisör acık geziyordum fakat baktım ki ne kadar basarsam basayım bisiklet gitmiyor..Yaklaşık 2 aydır hiç açmadım.Anlayacağın gereksiz bişey.Alacaksan düz maşa al daha hafif bir bisiklet bak bütcene göre.

• Beğen
@devilmycarlos Ancak amortisör olmayınca da çok sallanmaz mıyım ? Yani sıkıntı olabilir benim için. Heleki bisiklete baştan başladığımı düşünürsek :) Ayrıca Giresun' un yolları da pek iyi değil ne yazıkki. Carraro sportive 330 da güzel bir modele benziyor bence. Ayrıca dedikleriniz üzere de dağ bisikletinden vazgeçtim. Tekrar düşününce tek amortisörlü bir şehir bisikleti benim için iyi olur gibi geliyor ve bu da Carraro gibi.

@VioLeR
yaşın 15, boyun daha da uzayacak, şimdi çok para verme bisiklete, yani mesela sportive 230 alacaksan alma, git 221 al 224 al. iki üç sene sonra çok daha güzel bir şey alırsın.

@obezkirpi Lise 3 e geçtim ve boyumun uzaması neredeyse tamamlandı. Yani 2 yıl önce 1.60 iken 1 yıl önce 1.73 tüm Şuanda 1.75 im :D Artık uzamıyorum yani. Yine az birşey uzarım. Onun için de 18" kadro alıcağım :)

@VioLeR Bütçen bu kadar genişse donanımlı bir Fuji al, keyfine bak...

• Beğen
Arada bir binmek için en fazla 650 tl vermelisin bence. Git salcanonun v frenli modellerine bak bence

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
@VioLeR Hatta hiç uğraşmadan tam 1700 TL'ye "Mosso 2670 Deore" al derim. Full deore set ve harika görünüm. Bu fiyata alabileceğinin tartışmasız en iyisi.
unnamed.jpg

• Beğen
Boşver bu işleri , git yol bisikleti al rahatına bak :D

@erol__152 Estağfurullah ne yaptık ki. Benim vicdanım insanların aynı ya da daha düşük kaliteye sırf marka Türkiye'de tutuluyor diye çok para verdirmeyi kabul etmiyor. Mosso gibi dünya çapında bir kadro üreticisi sırf piyasa payı elde edebilmek için uygun bisiklet satıyorsa tâbi ki onu tercih etmeli.

@erol_152 @M.Fatih Full Deore set demişsiniz de ben o olayı anlamadım :) Ayrıca bu bisiklette Gidon kilitlemesi var mı ve kaç vites ? İnternette bulamadım da :) 2671TB den bahsediyorum.

@VioLeR

Özellikleri bunlar;
Kadro : 2671TB-7005 Triple Butted Alloy
Maşa: Suntour SF13-XCM-V3-DS-RL
Aynakol : Shimano Deore FC-M610-L
Ruble: Shimano CS-HG62-10
Vites Kolu: Shimano Deore SL-M610 3X10
Arka Arttırıcı: Shimano Deore RD-M610
Ön Arttırıcı: Shimano Deore FD-M590-L
Zincir: Shimano CN-HG54
Fren: Shimano Deore BL-M615
Orta Göbek: Shimano BB-UN52
Pedal: HF893 Alloy
Hazne: Deore M615-L
Jant: Starrims J20S
Lastik: Chaoyang Hydra H5150 26x1.95
Ağırlık: 14,10 Kg

Deore Shimano'nun ürettiği parçalar içinde üst seviye sayılan modellerden biri.
Gidondan kilitleme ise var.

@M.Fatih O kadar övdünüzki büyük ihtimalle bunu alıcağım. Pişman olmayacağım sanırım :) Tabii son kararı siparişi vermeden önce alıcam yine o zamana kadar araştırmak için vakit var :) Ayrıca Acera versiyonları var bu bisikletin ? Full Deore daha iyi değil mi ? Arada 500 TL fiyat farkı var :)

@VioLeR Ya övmek değil herşey tüm özellikleri ile ortada fiyat da ortada neden daha düşük özellikte olana aynı ya da daha fazla para veresin ki. Bi kere 7005 kadro olması bile yeter yani.
Acera da bi model kötü demeyelim de daha düşük özellikte diyelim deorenin iki seviye altı. Shimano da sıralama düşükten yükseğe doğru şu şekilde : Tourney, Altus, Acera, Alivio, Deore(8 ve 9' lu), Deore LX, Deore SLX, Deore XT ve XTR.

@VioLeR Bak @erol__152 de tavsiyem üzerine bunu aldı ve kullanıyor, sana yardımcı olacaktır.

@M.Fatih Güzel ancak bir sorum daha olacak. 2671TB nin görsellerde sadece Yeşil-Beyaz resimleri var. Ve açıkçası pek de beğendiğimi söyleyemem ancak (link) tam istediğim şekilde makul bir fiyata 18" Mavi-Beyaz rengi var Kırmızı-siyah kadar olmasa da güzel olur büyük ihtimalle. O bisikleti almamı tavsiye eder misiniz ?

Geri