Scudo Sports

Bisiklet önerileriniz.

@İlyas Demirtaş

Sen öyle diyosun ama 240 srv ile aynı fiyatttakiler 21 vites :) ve salcano da sram x4 kullanılıyor Buda shimano alltus ve acera dan daha iyi 240 srv ye diğer markaların eş bisikletleri 850-900 arası ve salcanonun kadrosu birazcık daha iyidir paslanma vs. Konusunda ha ben v-fren istemem dersen 242 srd var herşeyi aynı ve frenleri ''hidrolik'' disk ;) ondan alırsın ama pek bulamadım ben yoksa bende 242 srd alıcam oda 800 tl ha birde maşa Kilidi var fiyatına göre rakiplerinin bazılarında bu yok ah bide gerisini anlasanız :D :)

Scudo
@Yiğitalp Dikmen

(link)

Bisikleti burada buldum 675 lira.
Bu bisiklet bana uzun yolda sorun çıkarırmı ? Kilo bilgisi yok bilen varmı ?
Kilitlenebilir maşa ile kilitlendiğinde düz maşa performansı alınırmı ?
Sehir bisiklet lastiklerinden takılabilirmi, ileride donanım değiştirmek istediğimde istekleri karşılarmı ?
Ayrıca bu siteden bisiklet almalımıyım bilen varmı ?

@İlyas Demirtaş

Çok ağır değil hocam zaten bi maşa ağırlık yapar oda air'dır v değil disk fren oda hidrolik oda ağırlık yapmaz tahminimce ve bu bisikletle forumda dağ bayır çayır çimen orası bura şura bisürü gezen insan var bence uzun yolda sorun çıkartacağını sanmıyorum. lastik takılabilir diye biliyorum ama zaten sen bunun lastiklerinin böyle olduğuna bakma şehir lastiği gibiymiş. donanım değiştirebilirsin ama biraz uğraşı olur çünkü kendisi zaten donanımlı geliyor sedona 701 vs. senin saydıkların buna nazaran donanımsız oyüzden onlarınki kolay oluyor. sitenin ismini yazıp güvenilir mi diye aratabilirsiniz. iyi fiyatmış :D burda bulamazsam bende burdan alırım :D

Sitede tek bir iletişim adresi yok.
Üye olup sipariş vereyim bakalım ne olacak dedim.
Ürün satışı yapılmamaktadır diye bir ibare çıktı :)

O büyük bir ihtimal geyiğine kurulmuş :)
180 TL ye Carraro demiş :D
ürün adı başka, resim başka, iletişi telefonu/adresi yok, dalga geçiyorlar insanlarla...

Buradaki uzman arkadaşlar beni sevmediler galiba :( kimse yardımcı olmuyor bana :)

@İlyas Demirtaş

3 sayfa oldu nereye yardım etmiyoz :D ya bulamassanda senin için sıkıntı değilse v-fren alırsın veya 240 srv alıp juıcy marka yani 242 deki freni taktırırsın çünkü herşeyi aynı birebir diye biliyorum. ;)

@Murat_Yılmaz

Pek öyle özel bir tarafını göremedim ben ama vites acera-x - sram x4 e eşitmidir bilmiyorum öyleyse bu iyi ama maşa kitlemeli mi acaba ve fren v-brake onun yerine hidrolik olabilirdi. salcano kadrolarda iyi.

Bugün 4 tane bisikletçi gezdim.

1 - (link) 800 TL ye indirdi fiyatı.
2 - (link) 900 TL ye indirdi fiyatı.
3 - (link) 730 TL ye indirdi fiyatı.
4 - (link) Bunda pazarlık yapmadım 1.175 dedi, sanırım 1.100 tlye indirir.
5 - (link) 950 Tl dedi 900 TL için zorlayacağım :)

Sizce Hangisini neden almalıyım. ?

@Yiğitalp
Vites konusunda bişi diyemiyorum. donanım konusunda pek bilgim yok. Ama seçimi değiştirecek bir etken değil. Ben 1000 TL nin altında bir bisikletde işin açıkcası hidrolik disk frene güvenip binmem.
Okuduklarımdan sonra disk frenden tamamen vazgeçtim. Ben kendim uzunyol tur amaçlı kullandığımdan 2 gün önce kesin karar verip Crossway 300 Disk frenden vazgeçtim. Eğer 300 ün veya 100 ün V freni olsaydı onlardan alacaktım.Ama maalesef bu sene kataloğa almamışlar. O yüzden 40V olarak sipariş geçtim. Amartisör kilitlemeli evet.

@İlyas
ben senin bütçene yakın diye Merida 15 dedim. Şöyle söyleyim, 2 gün önce 40V siparişimi verdim. Sanıyorum salı günü gelecek.Bu yazdığın diğer ürünler ile Merida'yı karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak gibi bana sorarsan. Ben 3 yıldır Ümit 28" Superior kullanıyorum. Gayet güzel, çok km yaptım. Lastiği bile patlamadı. Çok memnunum. Ama trek, merida, corratec, cannondale gibi bisikletlere bindiğiniz zaman başka bişi olduğunu kabul etmek gerekiyor. O yüzden KTM, MOSSO zaten Ümit grubunun, KRON zaten hiç bu kategoride değil. Bugün başka bir arkadaşa da yazdım. Aynı para olduktan sonra alman mühendislik harikasının
Meridası dururken neden Sedona alayım.

Selamlar...

Murat güzel yorumların için teşekkürler başka bir konuda seninde 40v seçimi yaptığını görmüştüm. Bende seninle aynı fikirdeyim. Sedonaya 800 vereceğime 900 tl verip hem tasarımsal olarak hemde marka olarak Merida gibi bir markayı seçmek bana daha mantıklı geldi.

Bugün edindiğim tecrübelerime göre Hidrolik disc fren gerçekten uzun yol ve gezi için gereksiz bişeymiş. Çok masraflı ve teferruatlı.
Bir başka konuda gerçekten dağ bisikletini bilincsizce satın alanların sayısı çok fazla.

24 Vites, 29' lastik, V-Break fren, kilitlenebilir süspansiyonlu maşa. oldukça karizmatik bir bisiklet :)

Sanırım yarın bunu almak için beşiktaşa gidip, yeni bisikletimle evime döneceğim :)

İlyas yanlışlık olmasın. Crossway serisi 28".
Zaten 29'u hiç önermiyorlar turda :)

yanlış yazmış olabilirim. bu arada senin son yorumundan sonra farkettim sanki benim boyuma göre kadro ölcüsü bulunmamakta bu modelin ?
boy 1.80

Sayfasında yazıyor, 48-52-55-58 mevcut
(link)
benim boy 1.88
yaptığım ölçümlerde 57 çıkıyor. Bende 58 istedim.
bayilerde orta boylar neredeyse tükenmiş durumda. Sanırım büyük boylar kaldı bir tek.
Yeni parti meridalar Nisan ortası gelecek dediler.

Belki biliyorsundur ama benim sık kullanılanlarda vardı linkler. Buradan sana uygun boyu çıkartabilirsin.

(link)
(link)

Edit : 300 linkini yollamışım düzelttim

Ve sonunda Canavarı aldım :)
Merida Crossway 40 V + sele çantası + stop lambası + Mataralık + Matara + Sedona Kask + Sedona Pompa + Sedona İstanbul Eldiveni : 1000 TL.

Mağazadan çıktığım gibi barbaros bulvarından Sarıyer Büyükdere mahallesine tek seferde geldim. Maps'den baktım 21 Kilometrelik yolmuş. 75 Dakikada geldim. :)

15 yıldır bisiklet kullanmıyordum. popom dışında ağrıyan bir yerim yok. bacaklarda hafiften bir yorgunluk var.

yorgunluğum geçsin bir yemek yiyeyim fotoğrafları çekip ekleyeceğim :)

Bisiklet seçimimde bana yardımcı olan herkeze teşekkür ederim.

Bisikleti bike and outdoor dan aldım oradaki arkadaşla sıkı pazarlık yaptım sağolsun bayağı yardımcı oldu :)

@İlyas Demirtaş

Hayırlı olsun tekrardan, doğru bir tercih ve marka.

Ya o kadar şeyi nasıl 1000 TL ye aldın ?
Valla iyi indirim yapmışın

Geri