Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhaba, bisikletim maalesef calindigi icin yeni bir bisiklet almaya karar verdim ve su iki model arasinda kararsiz kaldim

Ikinci el Trek dual sport 3 gen 4 ve dual sport 3 gen 5. Ikisi de ikinci el. Fiyat farklari ise 17 bin civari. Gen 5 sehir disinda oldugu icin ekstra kargo ucreti cikacak.

Karbon masanin onemini vs dusunursek hangisini almaliyim karar veremiyorum. Cogunlukla Izmir'de sahil șeridinde
asfalt bisiklet yolunda surecegim fakat sehir icine girdigim zamanlar da oluyor ve bozuk yollarda da surme durumum mevcut. Uzun turlara cikmiyorum max lzmir korfezini turlarim ve sehir icinde geziyorum fakat uzun yillar gidecek bir bisiklet olmasi icin Trek markasini dusundum.

Tavsiyenize ihtiyacim var, simdiden tesekkurler

Scudo
Merhaba sporcu arkadaşlarım,
Kendimi tanıtayım:
Emektar bir bisikletim var çok eskiden alınmış, eski ağır çift süspansiyonlu modellerden o sebeple bisiklet tecrübelerim genellikle o modelle sınırlı.(Resimlerini ekleyeceğim)
Eski bisikletim dağ bisikleti olduğu için yokuş çıkmak gerçekten çok sıkıntılı, ağırlığı yaklaşık 18-19 kilo arasında.

Kendime İstanbul başakşehir bölgesinde yol yapabileceğim yokuş çıkabileceğim giriş seviye yol veya şehir bisikleti almak istiyorum. Buraya gelmeden önce Krom kc2000 yol bisikleti üzerinde karar kılmıştım ancak birtakım ekonomik sıkıntılar yaşadım ve şu an ekim ayının ilk haftasında bisiklet satın alacağım.
Hedefim havalimanında çalıştığım ve yakında havalimanı metrosu açıldığında, evden metro istasyonuna bisikletim ile gitmek ve bisikletimi havalimanı park istasyonlarında muhafaza etmek.(metro için gidiş dönüş 6 km)
İkincil hedefim de başakşehir bisiklet yollarında güzel havalarda şehir turu yapmak, spor salonuna gitmek, başakşehir stadyumuna gitmek. Mesafe olarak (en fazla gidiş gelişim stadyuma olacak) yaklaşık maksimum 20 km (spor salonu için) 10km yapıyor.
Geceleri de sürüş yaptığım olacak ancak genelde yakın mesafelerde.
Bu hedeflerimi gerçekleştirmek için hafif bir bisiklet almam gerektiğini düşünüyorum yani 11-12 kilo civarında bu düşüncem doğru mu? Hafifliğinden dolayı yol bisikleti almayı planlıyordum ancak eğimli sürüş modelini hiç denemedim sırt bölgesinde ciddi basınç oluşturur çekincesine sahibim.
carrora sportive 227hd 18 vites
carraro sportive 327 27 vites
kron tx150 hd
kron 2000 rc
Bu modeller bütçemden dolayı 14 kilo civarlarında. Bu modelleri önerir misiniz? Bir de şehir ve yol bisikletlerinde amortisör olmaması ağırlıktan kazanmak için mi?
Cevap veren herkese teşekkürler.
Özellikle tırmanışı iyi olsun ve sürerken sağıma soluma bakınayım keyif alayım diyorsanız yol bisikletini eleyin derim. RC2000 dişli oranları yorar.

Bütçeniz yetiyorsa Mosso legarda pro x20 MDM yada MSM alın. MSM süspansiyonlu, MDM düz maşa. Dişli oranları tırmanış için çok iyi.

Carraro yeni cues setli modellerine bakın sonu C harfiyle biten. Mesela sportive 227C(süspansiyonlu) yada 328C(düz maşa). Yukarda arkadaş mosso ve carraro arasında kalıp mosso almıştı. İlk izlenimlerini de paylaşmış. Bi kaç sayfa geriye gidip okuyun kararınızı verin.
Merhaba, bisikletim maalesef calindigi icin yeni bir bisiklet almaya karar verdim ve su iki model arasinda kararsiz kaldim

Ikinci el Trek dual sport 3 gen 4 ve dual sport 3 gen 5. Ikisi de ikinci el. Fiyat farklari ise 17 bin civari. Gen 5 sehir disinda oldugu icin ekstra kargo ucreti cikacak.

Karbon masanin onemini vs dusunursek hangisini almaliyim karar veremiyorum. Cogunlukla Izmir'de sahil șeridinde
asfalt bisiklet yolunda surecegim fakat sehir icine girdigim zamanlar da oluyor ve bozuk yollarda da surme durumum mevcut. Uzun turlara cikmiyorum max lzmir korfezini turlarim ve sehir icinde geziyorum fakat uzun yillar gidecek bir bisiklet olmasi icin Trek markasini dusundum.

Tavsiyenize ihtiyacim var, simdiden tesekkurler
Hangisi daha temiz duruyorsa yada hoşunuza gittiyse onu alın. Fahiş fiyat olmamasına dikkat edin. Yani ikinci el aldığınıza değecek bir indirimi olsun. Özellikle şehir dışından görmeden alacaksanız çıkabilecek masraflarla sıfırını geçmesin fiyatı.
Karbon maşanın çok da bir esprisi yok takılmayın derim. Amortisöre ihtiyaç duyacak kadar bozuk yollara girer misiniz bence buna karar verin. Bazılarının yoldaki titreşimleri hissetmek hoşuna gider bazıları arnavut kaldırımına bile dayanamaz. Amortisöründe kilit vardır heralde.

• Beğen
Tepkiler: kty28
Trek dualsport güzel bir bisiklet 2 jenerasyon arasında 17000tl verecek bir fark olduğunu düşünmüyorum maşa karbon olması olağanüstü bir fark yaratmaz bence bir de şehirdışından almak problem olduğunu düşünürsel ilke seçenek her açıdan daha mantıklı bana kalırsa

merhaba 20 bin tl ye kadar bisiklet arıyorum ( hak edicekse maximum 25 bin tl ) boyum 191- iç bacak boyum 90cm işten eve evden işe gitmek için hem spor amaçlı hem ulaşım sokak araları ve asfaltta süreceğim bir bisiklet arıyorum kadro boyu 50 cm üzeri olmasını istiyorum birde cocukken sabit maşa sürerdim. ön amortisör cok konfor yaratıyorsa ön amortisör lü olmasını tercih ederim birde hidrolik disk bakımı vesaire cok yoruyormu ona göre v fren tercih edebilirim cok önemli değil acıkcası benim için genel olarak kendim araştırıp baktığım markalar mosso salcano bianchi carraroydu şuanda son karar kıldıklarım:
carraro-sportive-28-jant-225-508h
bianchi-t0011x3-30-vites-sehir-bisikleti-siyah-bej-53-cm
mosso-legarda-pro-28-jant-msm-x21-51k-sehir

Carraro Sportive 224 V 24 Vites 28 Jant Erkek Şehir Bisikleti​

Carraro Sportive 327 V 27 Vites 28 Jant Erkek Şehir Bisikleti​

mosso olan 21 vitesli daha çok 24 27 vites baktım bir tanıdıgımın önerisi üzerine sizin tavsiyeniz nedir kaç vites kaç jant nasıl bir bisiklet almalıyım.

merhaba 20 bin tl ye kadar bisiklet arıyorum ( hak edicekse maximum 25 bin tl ) boyum 191 işten eve evden işe gitmek için hem spor amaçlı hem ulaşım sokak araları ve asfaltta süreceğim bir bisiklet arıyorum kadro boyu 50 cm üzeri olmasını istiyorum birde cocukken sürerdim sabit maşa ön amortisör cok konfor yaratıyorsa ön amortisör lü olmasını tercih ederim genel olarak kendim araştırıp baktığım markalar mosso salcano bianchi carraroydu şuanda son karar kıldıklarım:
carraro-sportive-28-jant-225-508h
bianchi-t0011x3-30-vites-sehir-bisikleti-siyah-bej-53-cm
mosso-legarda-pro-28-jant-msm-x21-51k-sehir

Carraro Sportive 224 V 24 Vites 28 Jant Erkek Şehir Bisikleti​

Carraro Sportive 327 V 27 Vites 28 Jant Erkek Şehir Bisikleti​

mosso olan 21 vitesli daha çok 24 27 vites baktım bir tanıdıgımın önerisi üzerine sizin tavsiyeniz nedir kaç vites kaç jant nasıl bir bisiklet almalıyım.
3-5 sayfa geriden itibaren bir okuyun. Güncel olarak bu bütçelerde hangi bisikletlerin tavsiye edildiğini görebilirsiniz.

Kısaca güncel favori olanlar.

(link)

(link)

(link)

(link)

İki bisiklette de 56 cm kadro alın.

• Beğen
Tepkiler: kty28
merhaba ortalama 8 sayfadır okuyorum fakat geneli bana uymuyor kadro boyu olarak uyanlarda 30 bin civarında birde legarda proların max 51 cm sini bulabildim 56 yok
son olarak legardalar 20 vites önler tek dişli sanırım performans olarak daha mı iyi daha mı kötü
bu kadro boyları bulunmayan modellere yeni üretim yapılıyormu beklesek 3-5 ay yıl başında yeni seri mi üretiliyor sadece
HASAN BEY bana fren önerinizi söylermisiniz v fren alsam konforu çok düşermi hidroliğe göre çok değen birşey midir

Carraro Sportive 328 C SHİMANO CUES 2x9 Vites Şehir Bisikleti Hidrolik disk Fren 56 cm şunu buldum ptt avm üzerinden yokuş çıkarken rahat edebilirmiyim​

merhaba ortalama 8 sayfadır okuyorum fakat geneli bana uymuyor kadro boyu olarak uyanlarda 30 bin civarında birde legarda proların max 51 cm sini bulabildim 56 yok
son olarak legardalar 20 vites önler tek dişli sanırım performans olarak daha mı iyi daha mı kötü
bu kadro boyları bulunmayan modellere yeni üretim yapılıyormu beklesek 3-5 ay yıl başında yeni seri mi üretiliyor sadece
HASAN BEY bana fren önerinizi söylermisiniz v fren alsam konforu çok düşermi hidroliğe göre çok değen birşey midir

Carraro Sportive 328 C SHİMANO CUES 2x9 Vites Şehir Bisikleti Hidrolik disk Fren 56 cm şunu buldum ptt avm üzerinden yokuş çıkarken rahat edebilirmiyim​

(link)

(link)

Bu bütçede V fren almanın pek mantığı yok hidrolik varken ama "konfor"u etkileyecek bir şey değil.

HASAN BEY ilginiz için çok teşekkür ederim attığınız 2 bisikletten birini alacağım ama birisi 20 birisi 18 vites vites konusunda fikir verirmisiniz normalde 21 -24 -27 vitesli bisikletleri biliyorum bunların onlardan farkı nedir yeni tür vitesler midir 20 vitesli olan bir üst modeli galiba ve yokuş / süret performansı nasıldır sizce son olarak çamurluk arkaya çanta gibi eklemeler mevcutmudur bu bisikletlerde sizide yordum kusura bakmayın

Önler tek diş değil. x20 2x10 x18 2x9 vites.
HASAN BEY ilginiz için çok teşekkür ederim attığınız 2 bisikletten birini alacağım ama birisi 20 birisi 18 vites vites konusunda fikir verirmisiniz normalde 21 -24 -27 vitesli bisikletleri biliyorum bunların onlardan farkı nedir yeni tür vitesler midir 20 vitesli olan bir üst modeli galiba ve yokuş / süret performansı nasıldır sizce son olarak çamurluk arkaya çanta gibi eklemeler mevcutmudur bu bisikletlerde sizide yordum kusura bakmayın
Bagaj çamurluk delikleri vs var. Kendiniz sonradan alıp takabilirsiniz. x20 arka aktarıcı iyi sadece ve 2 vites fazlası var. max hızları da tırmanışları da çok iyi.

• Beğen
Tepkiler: oğuzhan kyk
çok teşekkür ederim yardımınız için kaç gündür arıyorum sipariş veriyorum hemen geldikten sonra size fikirlerimi ileticem ALLAHA EMANET OLUN

• Beğen
Tepkiler: Amanita
çok teşekkür ederim yardımınız için kaç gündür arıyorum sipariş veriyorum hemen geldikten sonra size fikirlerimi ileticem ALLAHA EMANET OLUN
Kurulumunu kendiniz yapmayın. En yakın yetkili servise götürüp orada açtırarak ve video çekerek ücretsiz kurulumunu yaptırın.

Servisleri burdan bulabilirsiniz.

(link)

İçindeki klavuzunu okuyup garanti belgesini de tam doldurtun.

• Beğen
Tepkiler: oğuzhan kyk
HASAN BEY en yakın bayi 30 km gösteriyor numarasıda geçersiz gidip dükkana bakmam gerekli galiba mapsten baktım bulamadım diğer 3 bayide çok uzakta nasıl birşey yapabilirim ?

HASAN BEY en yakın bayi 30 km gösteriyor numarasıda geçersiz gidip dükkana bakmam gerekli galiba mapsten baktım bulamadım diğer 3 bayide çok uzakta nasıl birşey yapabilirim ?
Google'dan dükkan yada kişinin adını aratıp güncel numara bakın. Mosso müşteri hizmetlerini arayıp onlara bir danışın. Onlar yönlendirir yetkili bi servise. Hiç olmadı para karşılığı yakınınızdaki kaliteli bi servise kurdurtursunuz eğer kendi servisine gitme imkanınız olmazsa. Yetkili servise ulaşabilirseniz kargoyu direkt bisikletçiye de göndertebilirsiniz tabii bisikletçiye haber vererek.
Bisiklette garantilik pek bir şey olmuyor genelde. Garanti olmasa da olur ama olursa da iyi olur.

Yada carraro/bisan servislerine bakın yakınlarınızda varsa daha uygun olacaksa Carraro yada bisan alın.

tamamdır pazatesi mosso iletişime geçicem ona göre hareket ederim yakın olmazsa burada salcano bayisi var daha önce çalışmadım ama görünüş titizlik güzel duruyor oraya bırakırım.
birde aldığım bisikletin dişli oranlarını söylermisiniz baktım ama anlamadım :(( mosso 20 vitesli olanı aldım.

tamamdır pazatesi mosso iletişime geçicem ona göre hareket ederim yakın olmazsa burada salcano bayisi var daha önce çalışmadım ama görünüş titizlik güzel duruyor oraya bırakırım.
birde aldığım bisikletin dişli oranlarını söylermisiniz baktım ama anlamadım :(( mosso 20 vitesli olanı aldım.
Bisan bu olabilir. Sele çamurluk da var kendinden. Satıcı da bisanın kendisi.
Bisan servislerine de burdan bakabilirsiniz.
(link)

(link)

Carraro ve mossodaki gibi yeni cues set yok ama onların muadili eski sistem var bunu belirteyim. Sadece servis kolaylığı isterseniz diye attım ve bagaj ve çamurluklar dahil olduğu için.

Legarda pro x20 msm H modelinde önde 26T-40T, arkada 11T-39T. Şuanda piyasadaki en iyi tırmanış oranlarına sahip bisiklet.

Son düzenleme:
marka oalrakta mossoyu istiyordum birde sipariş vermiş bulundum üstüne her aradığım şeyde var gibi duruyor iade etmek istemiyorum ama servis konusunda zorluk çekeceğim muhtemelen inşallah servis bulabilirim olmadı salcanoya gidicem yapacak birşey yok tekrar teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Bianchi via nirone 7 model bisiket kullanan var mıdır ? 52 54 57 kadroları mevcut . 57 kadro stoklarda görünmüyor. 56 Kadro kullanıyorum , 57 büyük bir fark yaratır mı ?

Bianchi via nirone 7 model bisiket kullanan var mıdır ? 52 54 57 kadroları mevcut . 57 kadro stoklarda görünmüyor. 56 Kadro kullanıyorum , 57 büyük bir fark yaratır mı ?
via nirone 7 ama hangisi? Şehir mi gravel mı yol mu? Neyin 56'sını kullanıyorsun?

Yol bisikleti 56 kadro kullanıyorum. Via nirone 7 düşünüyorum.

Geri