Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Hayırlı günler, 24 jant çift amortisörlü çelik kadro bir bisiklet kullanıyorum ve sürerken yokuş çıkamadan yorulduğumu, sanki 2 basıp 1 gittiğimi hissediyorum. Bu yüzden yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. Yaşadığım yer hem yokuş hem de engebeli olduğundan kilitlenebilir ön maşa almayı düşünüyorum. 11.000-13.000 TL bütçeye Corelli Snoop 5.1 HD buldum. Bu modele alternatif başka bir model önerebilir misiniz veya bu model nasıl bir modeldir?

Yer: İstanbul

Boy: 173 cm

Kilo: 73

Scudo
Herkese iyi günler, en son bundan yaklaşık 15 sene önce ilkokul zamanlarımda bisiklet sürüyordum. Şimdi de bisiklet almaya karar verdim. Bütçem 10-12 arasında. Amortisörlü bi şehir bisikleti almayı planlıyorum çünkü önceden sürdüğüm de amortisörlüydü ve rahat olur diye düşünüyorum ama bisiklet konusunda pek bi bilgim yok. Çanakkale'de yaşıyorum ve bu bisikleti de (bilenler bilir) Merkezden Dardanos'a Güzelyalı'ya tur yapmak için spor amaçlı almak istiyorum. Oraların yolları kötü değil ama sanki amortisörsüz bisiklet çok konforsuz olacakmış gibi hissediyorum(nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama küçük çukurlardan geçerken arnavut kaldırımlardan geçerken sürekli bi titreşim sallanma istemiyorum diyebilirim). Sanırım kilitli amortisör diye bir olay varmış istendiği zaman amortisörsüzmüş gibi kullanılabiliyormuş. İlla amortisör olsun diyen birine öneririr misiniz bunu? Ve benim bütçeme uygun kilitli amortisörlü bisiklet var mıdır onu da bilmiyorum. Cevaplayan herkese teşekkürler.

P.S:
Boyum 180
Kilom 100

Herkese merhaba, kendi çapımda hem spor hem aktivite amaçlı kullanacağım bir bisiklet bakıyorum. 20000TL civarı bir bütçe belirledim.
Bir kaç incelemeye göre Bianchi t0011x3 mosso legarda 2330(bunu bulamıyoruz sanırım) ve bütçeyi baya yukarı çekip bisan trx8600 modellerine baktım, sizin öneriniz ne olur? genel olarak düz arada bir toprak yollara gireceğim %90 düz yollar olacak. Birde boyun düzleşmesinden muzdaribim oturuş pozisyonu bunu daha ileri seviyeye götürür mü?

merhaba,
Günlük kullanım ve çocuklar için almayı düşündüğüm katlanır bisiklet hakkında yardımlarınızı bekliyorum. (link) ve (link) nette yazanlar konusunda iki bisiklet arasında pek fark yok gibi ama hangisini önerirsiniz ve nedeni nedir?
İyi çalışmalar.

Merhabalar. Foruma yeni üye oldum ve doğru başlığın bu olduğunu düşündüm.
Benim bir dağ bisikletim var (Carraro Big 2918)
fakat "mountain biking" denilen zor arazilerde atlama zıplamalar yapmak için gidilen yerlere gidip de sürmüyorum.
Bisikleti daha çok şehir içinde taşıma aracı olarak kullanıyorum.
Aynı zamanda kafama estiği zaman kendi kendime çıkıp keyif için sürdüğüm de oluyor.
Evimin yolu hem çakılla dolu bozuk bir yola hem de yokuşa sahip.
Dağ bisikletim a noktasından b noktasına gitmemi sağlamak ve bir yokuş çıkmak için ağır ve hantal kalıyor bana göre.
Daha rahat sürebileceğim, daha az efor sarfettirecek ve dağ bisikletime göre daha çevik bir bisiklet istiyorum.
Sizce hangi bisiklet türü bana göre?
Ve bu bisiklet türünden önerebileceğiniz marka model nedir?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Not: Çok yüksek fiyatlara çıkamam ortalama hatta fiyat-performans ürünü olması tercihimdir.

fakat "mountain biking" denilen zor arazilerde atlama zıplamalar yapmak için gidilen yerlere gidip de sürmüyorum.
Aynı zamanda kafama estiği zaman kendi kendime çıkıp keyif için sürdüğüm de oluyor.
Dağ bisikletim a noktasından b noktasına gitmemi sağlamak ve bir yokuş çıkmak için ağır ve hantal kalıyor bana göre.
Daha rahat sürebileceğim, daha az efor sarfettirecek ve dağ bisikletime göre daha çevik bir bisiklet istiyorum.
Not: Çok yüksek fiyatlara çıkamam ortalama hatta fiyat-performans ürünü olması tercihimdir.
Gravel, almayı düşündüğün fiyat aralığını verirsen ona göre öneri yapar insanlar

Bahsettiğiniz şeyler için bisiklet değiştirmek bence mantıklı değil. Mevcut dağ bisikletinizin yokuş çıkma performansı(Dişli oranları) zaten çok iyi. Yokuş tırmanırken ve hızlanmaya çalışırken maşanın kilidini kapatırsanız performansınız artar.
"Çeviklik" herhangi bir yarışa vs katılmayacaksanız bacak ve kardiyo performansınızı arttırmakla olur.
Bahsettiğiniz "çok yüksek fiyatlar" ne kadar bilemiyorum ama saydığınız sebepler için bütçenizi zorlamanıza gerek yok. Bakımlarınızı yaptırıp bence kullanmaya devam edin.

İllaki değiştirmek istiyorum diyorsanız karbon kadro daha hafif yine bir dağ bisikletine geçebilirsiniz. İkinci elde 40-60 bin arasına bulursunuz.

Yada diğer arkadaşın dediği gibi "gravel" tarzı bir model alabilirsiniz ama konfordan feragat edeceğinizi ve dişli oranlarından dolayı tırmanışların daha zor olacağını unutmayın. İkinci elde 20-40 bin arasına bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: ahmettrkgll
Ben de benzer şekilde dağ bisikletimi kullanıyorum, bu geçtiğimiz yaz yeni bir set şehir bisikletleri için olan dış lastikten alıp taktım, başka hiçbir değişiklik yapmadım. 2,10 inçti dış lastik, yenisini 1,5 inç aldım gayet memnunum. Bence siz de yeni bisiklete bir sürü para vereceğinize bir deneyebilirsiniz, faydasını görürsünüz diye düşünüyorum
Herkese iyi günler, en son bundan yaklaşık 15 sene önce ilkokul zamanlarımda bisiklet sürüyordum. Şimdi de bisiklet almaya karar verdim. Bütçem 10-12 arasında. Amortisörlü bi şehir bisikleti almayı planlıyorum çünkü önceden sürdüğüm de amortisörlüydü ve rahat olur diye düşünüyorum ama bisiklet konusunda pek bi bilgim yok. Çanakkale'de yaşıyorum ve bu bisikleti de (bilenler bilir) Merkezden Dardanos'a Güzelyalı'ya tur yapmak için spor amaçlı almak istiyorum. Oraların yolları kötü değil ama sanki amortisörsüz bisiklet çok konforsuz olacakmış gibi hissediyorum(nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama küçük çukurlardan geçerken arnavut kaldırımlardan geçerken sürekli bi titreşim sallanma istemiyorum diyebilirim). Sanırım kilitli amortisör diye bir olay varmış istendiği zaman amortisörsüzmüş gibi kullanılabiliyormuş. İlla amortisör olsun diyen birine öneririr misiniz bunu? Ve benim bütçeme uygun kilitli amortisörlü bisiklet var mıdır onu da bilmiyorum. Cevaplayan herkese teşekkürler.

P.S:
Boyum 180
Kilom 100
Şehir bisikletleri bildiğim kadarıyla amortisörsüz oluyor hep, amortisör olsun derseniz dağ bisikleti almanız lazım. Yine de arnavut kaldırımında rahat etmek pek mümkün değil, dağlara tepelere tırmanmak için kullandığım dağ bisikletimde 2,2 inç dış lastik var, amortisörü havalı ama yine bile az titreşim hissediliyor hani. Arabada bile giderken hissediliyor sonuçta bisiklette hissetmemek pek elde değil gibi. Yine de eğer çakıllı köy yollarına girmeyecekseniz amortisör tavsiye etmem, bisikleti çok ağırlaştırıyor çünkü. İsterseniz gravel tarzı düşünebilirsiniz, lastiğini kalın takarsanız yeterli konforu sağlayabilir bence

• Beğen
Tepkiler: azmicndk
Merhabalar arkadaşlar kendime bir tane forma bakıyorum maksimum 800 tl olmak kaydı ile
şuan amazondan şöyle bir forma buldum ama önden rüzgar geçirmeyip arkadan ter atmasını istiyorum
amazon.com.tr/ARSUXEO-bisiklet-trikolar-fermuarl%C4%B1-reflekt%C3%B6rl%C3%BC/dp/B07CTHMNQ2/262-7275188-3516228?th=1&psc=1
yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar çocukluğumda bisiklet biniyordum ve şu anda onun özlemini yaşayarak bisiklete geri dönüş yapıyorum şehir bisikleti uygun fiyatlı işe gelip gideceğim şekilde bir ürün istiyorum ama sitedeki bilgileri okuduğumda hiçbir bilgiye sahip olmadığımı fark ettim 163 boyundayım 28 jant almayı planlıyorum amortisörlü değil eğik gövdeli retro görünümlü bir bisiklet tercihim aslında geroni markasını buldum birde trendyol en çok satanlarında retro classic vardı ince tekerli işin içinden çıkamadım bilgi sahibide değilim her duyduğumu araştırmaya çalıştım ama bilgi çöplüğüne döndüm doğru bir araştırma ve bilgiyi kullanma sağlayamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirimmmm

Merhabalar çocukluğumda bisiklet biniyordum ve şu anda onun özlemini yaşayarak bisiklete geri dönüş yapıyorum şehir bisikleti uygun fiyatlı işe gelip gideceğim şekilde bir ürün istiyorum ama sitedeki bilgileri okuduğumda hiçbir bilgiye sahip olmadığımı fark ettim 163 boyundayım 28 jant almayı planlıyorum amortisörlü değil eğik gövdeli retro görünümlü bir bisiklet tercihim aslında geroni markasını buldum birde trendyol en çok satanlarında retro classic vardı ince tekerli işin içinden çıkamadım bilgi sahibide değilim her duyduğumu araştırmaya çalıştım ama bilgi çöplüğüne döndüm doğru bir araştırma ve bilgiyi kullanma sağlayamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirimmmm
Oncelikle sadece bisiklet icin ayirdiginiz maximum butceyi bir belirtin.
Sadece sehir icinde safaltta mi kullanacaksiniz? Sureceginiz yerde dik ve uzun yokuslar olacak mi yoksa cogunlukla duz yollarda mi sureceksiniz?

Merhaba işe gidip gelirken kullanacağım ancak yollar çok kötü köy yolu gibi dayanıklı olmasını istediğim bir bisiklet almak istiyorum çok uzun yol gitmeyeceğim 165-170 boy arasına bana bisiklet önerisinde bulunabilir misiniz, aynı zamanda estetiğine de önem veriyorum. 20.000 bütçe ayırdım

Oncelikle sadece bisiklet icin ayirdiginiz maximum butceyi bir belirtin.
Sadece sehir icinde safaltta mi kullanacaksiniz? Sureceginiz yerde dik ve uzun yokuslar olacak mi yoksa cogunlukla duz yollarda mi sureceks
Max 15.000 olarak değerlendiriyorum yaz döneminde kullanabileceğim beni idare edebilecek bir ürün istiyorum düz yollarda kullanacağım dik bir yokuş yok gelip gideceğim yolda. Normalde motor kullanıyorum fakat ehliyetim kısa süreliğine bende bulunmadığı için bisiklete geri dönüş yapacağım o yüzden yüksek mevlalara çıkmak istemiyorum sadece şehir içinde kullanacağım teşekkürler :)

Max 15.000 olarak değerlendiriyorum yaz döneminde kullanabileceğim beni idare edebilecek bir ürün istiyorum düz yollarda kullanacağım dik bir yokuş yok gelip gideceğim yolda. Normalde motor kullanıyorum fakat ehliyetim kısa süreliğine bende bulunmadığı için bisiklete geri dönüş yapacağım o yüzden yüksek mevlalara çıkmak istemiyorum sadece şehir içinde kullanacağım teşekkürler :)
Katlanır bisiklet şehir içinde hem kullanması zevkli olur hem toplu taşımaya vs de binebilirsiniz düşünürseniz. Retro ve classic kelimelerini kullanınca benim aklıma direkt bu model geldi Bianchi celeste rengi ama daha uyguna da bulunabilir.

(link)

Katlanır olmayan carraro modelleri güzel. Bir kaç farklı renk seçeneği de var.
(link)
(link)

Kadro boyları hem katlanır bisiklette hem bu model klasik bisiklette standart. Yani boy seçim yapmanıza gerek yok. Size olur sadece sele boyunu ayarlamanız gerekiyor.

Merhaba işe gidip gelirken kullanacağım ancak yollar çok kötü köy yolu gibi dayanıklı olmasını istediğim bir bisiklet almak istiyorum çok uzun yol gitmeyeceğim 165-170 boy arasına bana bisiklet önerisinde bulunabilir misiniz, aynı zamanda estetiğine de önem veriyorum. 20.000 bütçe ayırdım

Yollar çok kötü köy yolu gibiyse dağ bisikleti iyi olabilir. Bunun 41 cm kadrosu muhtemelen size olabilir eğer görüntüsünü beğenirseniz. Kırmızı siyah güzel duruyor.

(link)

Herkese merhaba, kendi çapımda hem spor hem aktivite amaçlı kullanacağım bir bisiklet bakıyorum. 20000TL civarı bir bütçe belirledim.
Bir kaç incelemeye göre Bianchi t0011x3 mosso legarda 2330(bunu bulamıyoruz sanırım) ve bütçeyi baya yukarı çekip bisan trx8600 modellerine baktım, sizin öneriniz ne olur? genel olarak düz arada bir toprak yollara gireceğim %90 düz yollar olacak. Birde boyun düzleşmesinden muzdaribim oturuş pozisyonu bunu daha ileri seviyeye götürür mü?
selamlar yazdığınız bisikletlerin hepsi işinizi görür. Bunlar arasından beni en çok bianchi çekti.
Siz dedikten sonra boyun düzleşmesi egzersizlerine baktım. Çoğu hareketi bisiklet üzerinde yapıyorsunuz. İyi gelir gibi geldi tabi ama doktora danışmakta fayda var. Ayrıca Boyun düzleşmesi olayını yapay zekaya sordum şu cevabı verdi.

Bel / Boyun Düzleşmesi

• Yol / Yarış bisikletlerindeki gibi öne eğilme pozisyonları, boyun düzleşmesini kötüleştirebilir.
  • Daha dik oturuş pozisyonuna izin veren gidonlar, bel ve boyun sağlığın açısından çok daha iyi olur.
  • Bu yüzden MTB'ler (özellikle şehir kullanımına uygun hale getirilmiş olanlar) veya şehir bisikletleri daha uygun.

Özet olarak benim tavsiyem; bianchiyi alıp kelebek gidon ve gidon yükselticisi taktırıp bu şekilde kullanmak.

• Beğen
Tepkiler: LeoMessi

Giant ın kadınlar için ürettiği modellerini öneririm özellikle kadınlar için üretilmiş kadroları eğik model giant alight 3 model almanızı tavsiye ederim s beden ya da deneyerek alabilirsiniz

Başka markalar aramanıza gerek yok mühendislerin geliştirmiş olduğu bisiklet..

Herkese selamlar, 155 boyundayım kadınım. İstanbulda yaşıyorum caddede kullanmalık bir bisiklet arıyorum. Maksimum 5.000₺ bütçem var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhabalar,

9 yaşındaki kızım için bisiklet arayışındayım, sürmeyi yeni öğrenecek.
24 jant Şehir bisikleti olması iyi olur diye düşünüyorum.
Bütçem 10-13 civarı.

Aşağıdaki broster vince modeli nasıldır tavsiye eder misiniz?
Alternatif modeller neler olabilir, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Herkese selamlar, 155 boyundayım kadınım. İstanbulda yaşıyorum caddede kullanmalık bir bisiklet arıyorum. Maksimum 5.000₺ bütçem var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
5.000 tl ye bisiklet alacağınıza hiç almayın..yanlış anlaşılmasın kadro kırılır ya da maşa kırılır kendinizi sakatlarsanız..

bütçeyi yükselterek giant scott gibi bisikletlere bakabilirsiniz
Merhabalar,

9 yaşındaki kızım için bisiklet arayışındayım, sürmeyi yeni öğrenecek.
24 jant Şehir bisikleti olması iyi olur diye düşünüyorum.
Bütçem 10-13 civarı.

Aşağıdaki broster vince modeli nasıldır tavsiye eder misiniz?
Alternatif modeller neler olabilir, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
benim önerim öncelikle 20 inch jant tekerlek boyu ile başlamanızı öneririm çocuklar yeni başlayacağı için korkuyorlar bisiklet sürmeye en azından ayakları yere basarak durabilir. bahsetmiş olduğunuz markayı hiç duymadım fakat carraro nun bisikletlerinin özellikle kadrolarının sağlam olduğunu duymuştum.. araştırıp alabilirsiniz katlanır bisikletleri de önermem extra ağır oluyor

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: zgrdrtyl
Geri