Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Selamlar Bianchi nirone via 7 modelini 2.el çok az kullanılmış bir biçimde alıyorum anlaştık 40 bin tl bandına yanında pedal ve ayakkabısı da var sıfır halde ön maşa kalınlığı yarış için fazla geniş gibi yorumlar geldi ama sizce yarış için yeterlimidir bana yarışı bitirmeme yardım etsin çok yormasın yeter zaten kürsü hedefimiz yok zevkine katılıyoruz spor amaçlı üstünde 105 set var hidrolik fren var 54 kadro 179 boy 93 kiloyum kadro boyu da uygun sanırım yorumlarınız nedir acaba ? 2024 serisi bir bisiklet
Selamlar , Ben de bu bisikleti almayı değerlendiriyorum. L Kadro Triban RC120 ile 4000km yakın sürüşüm oldu 2 saatten kısa sürüşlerde genel olarak ağrı rahatsızlık hissetmedim. 179boy 83cm iç bacak ölçüsüne sahibim. 54 mü 52 mi kararsız kaldım. Sizin sürüş deneyiminiz ve konforunuz nasıl 54 ile ?

Scudo
Set halinde Shimano XTR 3x9 dan 3X10 a geçsek arka göbeğin değiştirilmesi gerekir mi?
Ruble, aktarıcı değişimini saymazsak 9-10-11li sistemler HG body kullandığı için gerek kalmıyor. Hatta aliexpressteki bazı 12li ruble/kasetlerde HG body uyumlu yapıldığı için kullanılabiliyor.

Dosyalar

• freehub-compatible.png
    freehub-compatible.png
    164,2 KB · Okunma: 7
  • Beğen
Tepkiler: Bülent Gökmen
Merhabalar,

Ben sizlere çok farklı bir şey soracağım.

Benim mosso legarda 2127 mdm h 46 kadro bisikletim var. Boyum 1,68 bacak boyum 74 cm civarı. Bu bisikletin kadro boyu benim için biraz sınırda kalıyor. Kendim kullanırken pek sıkıntı yaşamadım. Şimdi bir çocuğum var ve arkasına bir bagaj alıp monte edip üstüne de cocuk koltuklarından monte edip çocuğumla beraber gezmek istiyorum.

Şimdi sorularım şunlar;

1. si buna bagaj ve çocuk koltuğu alıp monte etmek trekking bir bisiklet için ne kadar uygun olur. Bu tarz cocuk koltuğu alıp monte edip gezdirmek için daha dik oturacağım city tarzı bisikletlerden mi almalıyım?

2. si gerek yok ise arkasına takılan bagajlar dayanıklı oluyor mu kaç kg a kadar taşıyabiliyor?

3. sü eğer city tarzı bir bisiklet alacaksam kendiliğinden bagajlı aşağıdaki iki model dikkatimi çekti bunlardan hangisini önerirsiniz?
Bisan Trx 8500 city mi
Carraro Elite 906 mı

Varsa başka önerilerinizide alabilirim.

Bir de çocuk koltuğu için hangi marka model önerirsiniz?

Teşekkürler iyi akşamlar dilerim :)
Hafta sonu Polisport Koolah ff aldım. Kadroya bağlı modelden. Gayet kaliteli ve sağlam duruyordu. Montajını yapıp oğlumla test ettik. Hoşumuza gitti.

Trekking bisiklet kullanıyorum. Bir sıkıntı olmadı. Bagajım da vardı onu kendi turlarımda çantalar için kullanıyorum. Tek tuşla çıkabiliyor. Onun üzerinde boşluk bırakarak montajladım. Hafif yaylanma oluyor. Oğlum 13 kilo şuanlık iyiyiz. Emniyet kemeri de 3 taraftan aynı anda basılınca açılıyor. Ben bile bazen açamadım tek elle. Çocuk için güvenli.

20250413_183023.jpg20250413_183013.jpg

Selamlar , Ben de bu bisikleti almayı değerlendiriyorum. L Kadro Triban RC120 ile 4000km yakın sürüşüm oldu 2 saatten kısa sürüşlerde genel olarak ağrı rahatsızlık hissetmedim. 179boy 83cm iç bacak ölçüsüne sahibim. 54 mü 52 mi kararsız kaldım. Sizin sürüş deneyiminiz ve konforunuz nasıl 54 ile ?
Arkadaş uyum konusunda baya bir sorun yaşıyordu en son ama normalde sizin boyunuza 54 kadro olur. Herkesin esnekliği vs farklı oluyor.

TR'deki via nironeler ithal değil yerli üretim kadro ile satıldığı için ben geometrisini de bulamadım.

TR bianchi'ye mail atın onlar ne diyor bir de onlara sorun.

Salcano ng 750

Kron XC 75

Kron XC 100

Merhaba, bütceme göre bu 3 bisikleti buldum. Sizce hangisini almalıyım? Benim için önemli olan parça kalitesi parça kalitesinden kastım bisiklet çok fazla bozulmasın, çok fazla masraf yapmasın, bir de rahat olsun. Şehir-dağ karışık sürerim genellikle şehirde sürerim. Merdivenden inme gibi hareketler yapmam beni uzun süre atacak bir bisiklet olsun sağlam olsun. Siz anlarsınız bu konulardan sizce hangisini almalıyım? Ya da bu fiyat bantlarında önerebileceğiniz bisikletler var mı? Bütcemi yükseltebilirim.

bisikletlerin hepsi hd fren sistemlidir.

Merhaba geçen hafta yeni bir via nirone 7 105 sahibi oldum 175 boy 83 kg ile 50 kadro tercih ettim ve iyiki 50 almışım.Daha önce bedenim olmayan bir bisiklet kullandım ve benim için çok zordu. Size 52 olacağını düşünüyorum. Türkiye de üretilmesine karşın kadro yurtdışındakiyle birebir aynı. Türkiye de avrupadan farklı renkte satılıyor sadece. Gördüğüm tek fark bu.

• Beğen
Tepkiler: onrplt
Merhaba geçen hafta yeni bir via nirone 7 105 sahibi oldum 175 boy 83 kg ile 50 kadro tercih ettim ve iyiki 50 almışım.Daha önce bedenim olmayan bir bisiklet kullandım ve benim için çok zordu. Size 52 olacağını düşünüyorum. Türkiye de üretilmesine karşın kadro yurtdışındakiyle birebir aynı. Türkiye de avrupadan farklı renkte satılıyor sadece. Gördüğüm tek fark bu.
Kadronun birebir aynı olup olmadığından emin değilim. @V-TR almadan önce baya bi inceledik. İthal olan 50-53-55... kadro satılırken TR üretimi olan 50-52-54... diye gidiyor. Üzerinde kullanılan parçalar da farklı muhtemelen. Ithal olandaki bilgilere göre TR 54 kadroda 90 yada 100mm boğaz olması gerekirken 110 mm var mesela.

Bi boy küçük kadro almakta pek bir sorun yok o yüzden 52 kadro daha rahat olabilir esneklik problemi varsa.

Kendi sitesinde arkadaşın boy ve iç bacak boyuna göre 55 kadro öneriyor bu arada.

• Beğen
Tepkiler: onrplt
Kadronun birebir aynı olup olmadığından emin değilim. @V-TR almadan önce baya bi inceledik. İthal olan 50-53-55... kadro satılırken TR üretimi olan 50-52-54... diye gidiyor. Üzerinde kullanılan parçalar da farklı muhtemelen. Ithal olandaki bilgilere göre TR 54 kadroda 90 yada 100mm boğaz olması gerekirken 110 mm var mesela.

Bi boy küçük kadro almakta pek bir sorun yok o yüzden 52 kadro daha rahat olabilir esneklik problemi varsa.

Kendi sitesinde arkadaşın boy ve iç bacak boyuna göre 55 kadro öneriyor bu arada.
Evet dediğiniz gibi hatta türkiyede bazı satıcılar italyan üretimi olan eski modelleride satıyor gördüğüm kadarıyla. En iyi sonuç sanırım bianchi ye sormak olacaktır.

Merhaba, Fethiye'de yaşıyorum bir bisiklet satın almak istiyorum. Daha çok spor amaçlı kullanacağım yol güzergahım genel olarak asfalt ve bisiklet yolu olacaktır. Carraro 327 düşünüyorum önerir misiniz? Teşekkürler

Merhaba, Fethiye'de yaşıyorum bir bisiklet satın almak istiyorum. Daha çok spor amaçlı kullanacağım yol güzergahım genel olarak asfalt ve bisiklet yolu olacaktır. Carraro 327 düşünüyorum önerir misiniz? Teşekkürler
Yaş kaç acaba

Salcano ng 750

Kron XC 75

Kron XC 100

Merhaba, bütceme göre bu 3 bisikleti buldum. Sizce hangisini almalıyım? Benim için önemli olan parça kalitesi parça kalitesinden kastım bisiklet çok fazla bozulmasın, çok fazla masraf yapmasın, bir de rahat olsun. Şehir-dağ karışık sürerim genellikle şehirde sürerim. Merdivenden inme gibi hareketler yapmam beni uzun süre atacak bir bisiklet olsun sağlam olsun. Siz anlarsınız bu konulardan sizce hangisini almalıyım? Ya da bu fiyat bantlarında önerebileceğiniz bisikletler var mı? Bütcemi yükseltebilirim.

bisikletlerin hepsi hd fren sistemlidir.
sizce hangisi alınmalı?

technopatta salcano önermişler :D
evet orda öyle önerdiler bu konulardan anlamam sizce ne almalıyım 😊

merhaba abi hayatımda ilk defa bisiklet alacağım sizce hangisini almalıyım Kron Xc 75-Kron xc100-Salcano NG750 hangisi en dayanıklısıdır acaba böyle uzun süre kullanmak istiyorum çok fazla masraf çıkartmasın şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Dağ bisikleti almıştım conor 9500, 29" lastik, 44 kadro , boyum 170 bana büyük geldi gibi daha önce katlanır bisiklet sürüyordum.

Normal mi? Daha düşük kadro/lastik ebatlı mı alsaydım? 44 kadro altını bulamadım conor 9500 olarak en düşük bu idi.

via nirone 7.jpg

Binachi sitesinden yaptığım araştırmaya göre yurtdışı kadroları A1 ölçüsüne göre satılmakta,
Türkiyede satılan modeller ise AS ölçüsüne göre hesaplanmakta diye düşünüyorum.
175 boy ve 81 iç bacak uzunluğu kendi sitesinde bana 53 öneriyor. Bu da sanırım türkiyedeki kadroda , 50 kadroya denk geliyor.
Doğrulamak için Bianchiye mail attım cevap bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Dağ bisikleti almıştım conor 9500, 29" lastik, 44 kadro , boyum 170 bana büyük geldi gibi daha önce katlanır bisiklet sürüyordum.

Normal mi? Daha düşük kadro/lastik ebatlı mı alsaydım? 44 kadro altını bulamadım conor 9500 olarak en düşük bu idi.
Bence normal. Benim boyum 180 bisikletim de 27.5 jant 48 cm kadroya sahip. Arkadaşımın 29 jant 44cm kadro boyuna sahip bisikletine geçtiğimde bisikleti bana büyük gibi geliyor ama değil.

Katlanır bisikletlerin jantları daha küçüktür,
daha büyük jantlara geçince öyle hissetmeniz normaldir, eğer denge kurmakta zorlanıyorsanız seleyi bir tık indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ercan_elo_bil
Merhabalar aranıza yeni katıldım, sizlerden elektrikli bisiklet önermenizi rica ediyorum. Daha önce elektrikli bisiklet deneyimim olmadı. Elektrikli bisiklet tercih etmemin sebebi trafik ve yakıt maliyetidir.

Elektrikli bisikleti istanbulda şehir içi kurs yerime gitmek için almayı düşünüyorum

Kullanım yeri e5 yanyol olucak

Mesafem git gel 20 - 20 toplam 40 km olucak vardığım yerde bataryayı sarj etme imkanım var.

35 km/h ~ 50 km/h hız aralığında yol boyunca ve yokuşlarda beni yormayacak

Ekstra olarak elcik gazı ve

Selam bisikletçiler..50.000₺ lik bir bütçem var. Yol bisiklet öneriniz var mı?Yazın yurtdışına çıkacağım yurtdışından almayı düşünüyorum.

Selam bisikletçiler..50.000₺ lik bir bütçem var. Yol bisiklet öneriniz var mı?Yazın yurtdışına çıkacağım yurtdışından almayı düşünüyorum.
Giant contend AR 1 105

Giant contend SL disk 1 105

yada Cube attain SLX 105 olabilir. İndirim yakalayıp vergi iadesiyle 50 bin altına getirirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: gravelworld
Geri