Scudo Sports

Bisiklet önerileri

52 yada 54 alabilirsiniz 1 beden bisiklet icin cok bir fark yaratmiyor ama 52 daha uygun sanki. 2024 model alin ama kablolar falan icerde komple 2024te. Hepsiburadada 48k civari suan

@Amanita

Az önce Carraro G4 Pro 52 kadro siparişini vererek bu sancılı “Ne alacağım?” sürecini tamamlamış bulunmaktayım. Hem kilom nedeniyle kadronun ve jantların bu duruma daha uygun oluşu hem de GRX 810 ön ve arka aktarıcının oluşu kararımı bu yönde vermemi etkiledi. Bir de drop barda vites fren kollarının açıları var tabii… Bu süreçte yardımlarınız için size ve forumdaki tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Scudo
Linkte özellikleri bulunan bisikleti yorumlayabilecek bir üstad var mıdır?
Fiyatı özelliklerine göre uygun mu?
Bileşenleri ve bisiklet için kısa bir değerlendirme yapacak olsak ne söylersiniz?
Bu fiyata bu bisiklet yerine daha makul bir öneri olabilir mi?

VAN RYSEL RCR Rival 2 × 12 Vites Sistemi Yol/Yarış Bisikleti Beyaz
185 000,00₺
(link)

@Amanita

Az önce Carraro G4 Pro 52 kadro siparişini vererek bu sancılı “Ne alacağım?” sürecini tamamlamış bulunmaktayım. Hem kilom nedeniyle kadronun ve jantların bu duruma daha uygun oluşu hem de GRX 810 ön ve arka aktarıcının oluşu kararımı bu yönde vermemi etkiledi. Bir de drop barda vites fren kollarının açıları var tabii… Bu süreçte yardımlarınız için size ve forumdaki tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Hayırlı olsun umarım memnun kalırsınız ama unutmayın uzun zamandır bisiklet sürmediyseniz ve benim gibi kiloluysanız yeni başladığınız zaman her türlü zorluk çekiyorsunuz. Yani alışma süreci sizi bisikletten soğutmasın biraz sabredin. Bisiklet sele genişlik seçimi videosu izleyip kesinlikle kalça genişliğinize göre bir sele alın. "Selle royal lift 155mm" ile geliyorsa yol/gravel için oldukça geniş bir sele zaten ama yine de sorun yaşarsanız biraz daha geniş bakılabilir. Tabii ezbere değil oturma kemikleriniz arasındaki mesafeyi ölçerek bakmak lazım. Aynı şekilde pedli bisiklet taytı kullanın. Tayt giymeye çekinirseniz iç çamaşırı gibi şortun altına giyebileceğiniz taytlardan alın.

Gravel bisiklette kadro seçimi farklı olabiliyor. Yani Yol bisikletinde 54 kadro size uygun olabilirken gravel bisiklette 50 kadro almak gerekebiliyor.

Bence Carraro'yu arayıp direkt kendilerinden bir tavsiye alın 52 kadro size uygun olur mu diye bisikleti açıp kurmadan önce.

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Almak istediğim bisiklettehttps://i0.shbdn.com/photos/42/88/80/x16_1170428880zwn.jpg şu tarz bir ezilme varmış. Sizce sürüşe engel olur mu veya tamir edilebilir mi? Kadro alüminyum. Kapıya sıkışma sonucu böyle olmuş. Link paylaşamadığım için ve durum acil olduğu için bu şekilde koydum kusura bakmayın.

Almak istediğim bisiklettehttps://i0.shbdn.com/photos/42/88/80/x16_1170428880zwn.jpg şu tarz bir ezilme varmış. Sizce sürüşe engel olur mu veya tamir edilebilir mi? Kadro alüminyum. Kapıya sıkışma sonucu böyle olmuş. Link paylaşamadığım için ve durum acil olduğu için bu şekilde koydum kusura bakmayın.

x16_1170428880zwn.jpg

Hasar oldukça büyük görünüyor. Otopark ya da fabrika kapısı gibi büyük ve ağır bir kapı olmalı.
Çok belirgin ucuzsa, mesela kadro hariç bileşenleri fiyatını karşılıyorsa alınabilir, onun dışında ben almazdım.
Soldan da bir resim var mı?

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Screenshot_2024-06-16-15-47-35-621_com.sahibinden.jpgScreenshot_2024-06-16-15-47-18-062_com.sahibinden.jpg

@Spartiat
kimisi al diyor bir şey olmaz diyor, kimisi bir kazada kırılırsa kötü olur diyor. kararsız kaldım.
ilan şuhttps://shbd.io/s/8A6XkLdZ

318290 dosyayı görüntüle318291 dosyayı görüntüle

@Spartiat
kimisi al diyor bir şey olmaz diyor, kimisi bir kazada kırılırsa kötü olur diyor. kararsız kaldım.
ilan şuhttps://shbd.io/s/8A6XkLdZ

(link)

Kadronun birçok yerinde boya soyulması var. Muhtemelen kazaya karışmamış ama hiç de iyi davranılmamış. Kapı darbesi denilen yara dışındaki izler o olaydan bağımsız gibi, boydan boya sürtünme/zaman içinde yıpranma şeklinde:

1718543255728.png 1718543291269.png1718544148462.png
Bunların dışında gidon üstünde de izler var. Bisiklet genel olarak yük yığınının altında bırakılıyormuş gibi bir görüntüye sahip. Belki de önde ve arkada aşırı yükle, önde ve arkada çocuk taşıyarak v.b. kullanılıyordur.

Büyük yaranın hakkında asıl fikri verecek olan sol taraftan bir fotoğraf yok. Satıcıdan istenebilir. Bu yaranın durumuna göre bir kazaya karışmadan kırılma ihtimali bile olabilir. Darbe alt boruya sola doğru açı veren bir yapıya sebep olmuş, bunun bisikletin genel dengesine etkisini gözlemlemek lazım.

Çamurlukları ve bagajı benzer yıpratıcı etkilerden nasibini almış.

Birkaç yıldır arkada Altus attırıcıyla üretilen bir model olmasına rağmen bunda Saiguan attırıcı var. 2022 modelin önde Shimano Tourney FC-TY301 aynakol ile gelmesi gerekirken bunda daha eski modellerdeki Çin aynakollarından var. Ya yazıldığı modelden daha eski, ya tüm vites sistemi orijinalinden daha düşük bir setle değiştirilmiş (bence eski).

İlandaki bisikletin özelinden çıkarsak, Elite 804 güncel yaygın şehir/trekking bisikletlerinin genelindeki gibi 1 1/8" değil, aheadset 1" furş yapısında kadroya sahip. Benzer görünümdeki trekking bisikletlerinden uyarlanmış şehir bisikletlerine kıyasla daha ağır bir kadrosu var. Avantajı ise çoğu şehir bisikletindeki vidalı ruble ve 3x7 set yerine kaset ruble ve 3x8 vites sistemine sahip olması.

İlandaki ürünün fiyat dışında bir avantajını göremedim. Carraro Elite 804'ün sağlam olanları 5000 liradan başlıyor: (link) , ancak baktıklarımın hepsinin durumu bu bisikletten iyi.

Diğer benzer özelliklerde alternatiflere bakıp ona göre karar verilebilir.

Selamlar. 1 ay önce hem spor, hemde hobi amaçlı bisiklet sürmeye başladım, Kron XC75 Hidrolik Disk 29 Jant bisiklet aldım. 1 aylık süre zarfında dağ bisikletinin bana çok uygun olmadığını, uzun yol yapmak içiin bir yol bisikletine ihtiyacım olduğunu anladım.

Carraro RC 011 bisiklet var, ön claris arka tourney. Bu bisiklet ile bisikletimi üste bir miktar vererek takas etmek istiyorum.

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Carraro RC011 nasıl bir bisiklettir, sele altı çanta ile az bir yükle uzun yolu rahat yapar mıyım?

Selamlar. 1 ay önce hem spor, hemde hobi amaçlı bisiklet sürmeye başladım, Kron XC75 Hidrolik Disk 29 Jant bisiklet aldım. 1 aylık süre zarfında dağ bisikletinin bana çok uygun olmadığını, uzun yol yapmak içiin bir yol bisikletine ihtiyacım olduğunu anladım.

Carraro RC 011 bisiklet var, ön claris arka tourney. Bu bisiklet ile bisikletimi üste bir miktar vererek takas etmek istiyorum.

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Carraro RC011 nasıl bir bisiklettir, sele altı çanta ile az bir yükle uzun yolu rahat yapar mıyım?

Aynı mesajı paylaştığınız diğer konuda cevap verdim: Yol bisikleti tavsiyeleri
Bir mesajı tek bir konuda paylaşırsanız hem forum düzenine katkıda bulunursunuz, hem gelen cevapları birden çok bölümden takip etmenin karışıklığının önüne geçmiş olursunuz.

Arkadaşlar merhaba sizce carraro daytona 2727 mi,rockrider st530s mi carraro big 2918 mi,carraro daytona 927 mi

Merhaba arkadaşlar Ben Yunus. Samsun Merkezde oturuyorum. Bisikletimi kit taktırmak istiyorum
Tavsiye ettiğiniz kit varmı? Ebiqe-Alba-pillibisiklet-Kadro bisiklet Erol Akgül mersinliyide çok övdüler. Sizin tavsiyeniz hangisi olurdu kaç W kaç A yapmalıyım.

Selam arkadaşlar, Maksimum 20000TL bütçem var. Daha çok şehir içi kullanacağım ama merkez dışına çıkmakta istediğimden dolayı dağ bisikletim tercihimdir. Boy 1.70 iç bacak boy 76CM. Carraro 2918 ve GIANT Talon 2 önerildiğini gördüm. Yollar yokuşlu ve bazı bölümleri tam olarak iyi değil, daha çok spor amaçlı kullanacağım ama aynı zamanda gezinti içinde. Başka bir öneriniz varsa bekliyorum. İyi forumlar :)

sirrus 1.0

Evet fiyatına göre şahane bence de.

En azından bianchi global websitesine koymuş. TR'de üretilenler genelde olmuyor kendi sitesinde.

(link)

Bianchi ile görüştüm.

Bisiklet 10,13 Kg geliyormuş.

Güncel geometri bilgilerini de siteye yüklediler. Aşağıya ekledim.

175cm boy ve 79cm iç bacak için hangisini önerirsiniz?

IMG_7530.png
IMG_7531.jpeg

• Beğen
52 kadro iyidir bence. Yaşınız gençse ve esnekliğiniz yerindeyse 54 de olabilir.

Yaş oldu 32, kilomuz da yerinde ne yazık ki :koptum:

Bu arada sipariş verdiğim Carraro G4 Pro modelini de iptal ettim. Gravel almak içime sinmedi…

• Beğen
Tepkiler: templeos
Yaş oldu 32, kilomuz da yerinde ne yazık ki :koptum:

Bu arada sipariş verdiğim Carraro G4 Pro modelini de iptal ettim. Gravel almak içime sinmedi…
Hayırlı olsun o zaman 52 daha iyi olur muhtemelen. Yol bisikletiyle çok bozuk olmayan yerlere de girilir sorun olmaz. Gerekirse lastikleri 32/35mm ile değiştirirsiniz biraz dha konfor sağlar.

• Beğen
Herkese merhaba, iyi forumlar.
Yeni yeni merak sardığım bu hobiye bir bisiklet alarak devam etmek istiyorum.
Bisikleti genel olarak şehir içi, arada işe gitmek(3km) için kullanacağım.
Istanbulda yaşıyorum, şehir veya hibrit denilen trekking bisiklet önerisi alabilir miyim?
Kafamdaki model carraro sportive 327c, bütçem maksimum 20000 TL.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Herkese merhaba, iyi forumlar.
Yeni yeni merak sardığım bu hobiye bir bisiklet alarak devam etmek istiyorum.
Bisikleti genel olarak şehir içi, arada işe gitmek(3km) için kullanacağım.
Istanbulda yaşıyorum, şehir veya hibrit denilen trekking bisiklet önerisi alabilir miyim?
Kafamdaki model carraro sportive 327c, bütçem maksimum 20000 TL.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Carraro'nun (link) serisinde 327c modeli yok. (link), (link) ya da (link) olabilir mi? 327 V frenli 3x9 setli, c ile bitenler CUES setli.

CUES setli olanlardan biriyse bu linkteki mesajımda 328c'nin süspansiyonlu kardeşi 227c için şöyle bir not yazmıştım, aynı not 328c için de geçerli:

...
Bence düşünmeniz gereken en önemli konu 227c'de kullanılan 46-30 / 11-36 oranlar size uygun mu? 46/11 yüksek hız, 30/36 tırmanma ihtiyacınız için yeterli mi?
227'de oranlar 48-36-26 / 11-34.

227c'de en hızlı oran 46/11 = 4.19
227'de 48/11 = 4.36
227 daha yüksek hıza uygun.

227c'de tırmanma oranı 30/36 = 0.83
227'de 26/34 = 0.76
227 tırmanışa daha uygun.

Daha sonra "yüksek hızda pedal boşa dönüyor" ya da "yokuşları daha rahat çıkmak için ne yapmalıyım" dememek için bu oranların üzerinde düşünmekte fayda var. Her ikisi de önemli değilse içinize sinen neyse onu alın.
...

Carraro'nun serisinde 327c modeli yok. ya da olabilir mi? 327 V frenli 3x9 setli, c ile bitenler CUES setli.

CUES setli olanlardan biriyse mesajımda 328c'nin süspansiyonlu kardeşi 227c için şöyle bir not yazmıştım, aynı not 328c için de geçerli:
Teşekkür ederim.
Farklı yerde 327c olarak görmüştüm demek ki yanlış yazmışlar.
Sizin öneriniz nedir? bu bütçe bandında alabileceğim.
Carraro olma şartı yok.

Geri