2 alarmlı disk ile hem ön hem arka lastiği kitleyip üstüne birde şu lastik ve sele kilidini eklemek yani ana kilit olarak elops 920Lve bir adet katlanır kilit 2 disk kilidi ve sele lastik kilidi (arabalardaki şifreli bijon gibi bir şey)ile korumak istiyorum
(link)
Yorumları pek iç açıcı değil.
Kilitler ve güvenlik ile ilgili konuların daha fazlasını
Bisiklet kilidi tavsiyeleri gibi bir konuda tartışmak lazım. Bu kısım daha çok türe karar veremeden bisiklet arayışı içinde olanlar için.
Herkese merhabalar, uzun yıllar sonra bisiklet almaya karar verdim ve araştırmalar sonucunda buraya gelip sizleri buldum . Öncelikle bisikleti kullanacam yer İstanbul Silivri . Boyum 175 kilom 83 , ne tür bir bisiklet almalıyım benim araştırmalarım beni trekking bisiklete yonlendiriyor. Boyuma göre hangi kadro falan bir yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorun çıkarmayacak bir bisiklet tavsiyesi bekliyorum. Saygılarımla
Silivri'de şehir içinde günlük kullanım, ilçeler arası ulaşım ya da kısa turlar için kullanılacaksa genel olarak trekking bisikleti uygun olur. Farklı kullanım şekilleri için başka türler uygun olabilir.
Boy dışında iç bacak boyu da önemli. İç bacak boyu ortalamaya yakın olan kişiler için 46-48 kadro civarı trekking bisikletleri genelde uygun olur ama bacakları ve/veya kolları gövdeye oranla fazla uzun ya da fazla kısa olanlar için farklı kadro boyu daha uygun olabilir. Kadro boyu konusu hassas bir iş, kullanıcı mümkünse alacağı modelin, mümkün olamıyorsa başka marka model bile olsa farklı kadro boylarını denemeli.
Düzgün ve bakımlı kullanıldığı sürece tüm bisikletler sorun çıkarmayacak bisiklettir.
Bisiklet seçimi yaparken en önemli kriter bütçe. Bütçeyi bilmeden yapılabilecek bisiklet önerileri 3 bin-300 bin lira gibi bir aralığı kapsar, önereni de önerileni de yorar.
Bütçeyi belirledikten sonra süspansiyon, fren türü, bileşenler ve aksesuar konularında da bazı kararlar vermek lazım.
Şu mesaja bakıp piyasadaki seçenekler hakkında fikir edinebilirsiniz:
Bisiklet önerileri