Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Konu acma yetkisi yok yardım edilir diye mesaj yazdım ancak sağlıklı iletişim kurulamıyor. Yardımlaşma ve dayanışma ancak bukadar zorlaştırılır
Forumda "sadece konu açanlar yardım alabilir" diye bir kuralımız yok. 2. soruya cevap vermediğin için bir öneride bulunamadım.

1 - Sadece asfaltta mı sürülecek? Yoksa bozuk/toprak yollara da girecek mi?
2 - Yokuş çıkacak mı?
3 - Boyun kaç? Bacak boyun kaç?
4 - Kilon kaç? (Kabaca üstünde taşıdığın yağ miktarını anlamak için)

Scudo
Bütçenin önemi yok birkaç alternarif verilsin yeter ona göre alacağım. Konu acma yetkisi yok yardım edilir diye mesaj yazdım ancak sağlıklı iletişim kurulamıyor. Yardımlaşma ve dayanışma ancak bukadar zorlaştırılır
Trek Madone SLR 9 bütçenin bir önemi yoksa.

Bütçenin önemi yok birkaç alternarif verilsin yeter ona göre alacağım. Konu acma yetkisi yok yardım edilir diye mesaj yazdım ancak sağlıklı iletişim kurulamıyor. Yardımlaşma ve dayanışma ancak bukadar zorlaştırılır
@Semih Cavdar abinin mesajına alternatif olarak s-works tarmac sl7 al geç gerisi hikaye zaten bütçe sınırında yok.

• (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • Peugeot (link) (link)
  • (link)
  • (link)
Şehir/trekking modelleri size uygunsa bunlardan bakın, birkaçını seçebilirseniz aralarındaki farkları kıyaslamak kolay olur. Bunların dışında yol, gravel, MTB, katlanır, e-bike modelleri de olabilir tabii. Bütçe belli olmayınca ancak bu kadar azaltılabiliyor seçenekler.

Bisan mtx 7050HD 27.5 Jant almayı planlıyorum yaşadığım mahalle biraz kötü bir yola sahip ve bi tık kötü bir araziye sahip bu yüzden iri lastikli bir bisiklet arıyorum ve günde yaklaşık 10km kadar okula gidiş geliş yolum var arkaya (arka lastiğin üst kısmına takılanlardan)bi sepet (Resim ekliyorum) buna benzer bir sepet takıp sırt çantamı koymayı planlıyorum bu beni zorlar mı denge vs. olarak (Önceki bisikletim 26 jant 2 amörtsörlü bir markasız bisikletti 2 sene kadar kullandım ve çalındı) ayriyeten bisikleti korumak için neler yapabilirim (Kesinlikle disk kilidi kullanacağım) tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir (Biraz modifiye yapacağım lastik vs. değişimi) bisiklet harici ekipmanlara 5 bin tl ye kadar arttırabilirim bütçemi (Bisikletin piyasadaki fiyatı 6.700 den 8.999 a kadar oynuyor) Biraz fazla uzattım kusura bakmayın

Dosyalar

• resim_2023-11-13_221202337.png
    resim_2023-11-13_221202337.png
    19 KB · Okunma: 3
  • resim_2023-11-13_221216290.png
    resim_2023-11-13_221216290.png
    31,3 KB · Okunma: 3
İlk gördüğünüzü alın uğraşamayın kafanız rahat olsun.

Bisan mtx 7050HD 27.5 Jant almayı planlıyorum yaşadığım mahalle biraz kötü bir yola sahip ve bi tık kötü bir araziye sahip bu yüzden iri lastikli bir bisiklet arıyorum ve günde yaklaşık 10km kadar okula gidiş geliş yolum var arkaya (arka lastiğin üst kısmına takılanlardan)bi sepet (Resim ekliyorum) buna benzer bir sepet takıp sırt çantamı koymayı planlıyorum bu beni zorlar mı denge vs. olarak (Önceki bisikletim 26 jant 2 amörtsörlü bir markasız bisikletti 2 sene kadar kullandım ve çalındı) ayriyeten bisikleti korumak için neler yapabilirim (Kesinlikle disk kilidi kullanacağım) tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir (Biraz modifiye yapacağım lastik vs. değişimi) bisiklet harici ekipmanlara 5 bin tl ye kadar arttırabilirim bütçemi (Bisikletin piyasadaki fiyatı 6.700 den 8.999 a kadar oynuyor) Biraz fazla uzattım kusura bakmayın

Diğer çoğu MTB'de olduğu gibi bisikletinizde de resimdeki gibi bir bagajı bağlamak için yuvalar yok.

Üst bağlantıları bu tür bir çözümle bağlayabilirsiniz, tabii doğru ölçüde olanıyla: (link)

Ya da bağlantı yuvaları olmayan modeller için bagajlardan kullanabilirsiniz, şunun gibi: (link)

Resmini verdiğiniz bagaj çocuk bisikletlerinde kullanılan narin modellerden biri (bunlar gibi: (link), (link)). O kadar zayıf bir bagajdan verim alma şansınız düşük.

Denge olarak bir sorun olmaz.

Bisikleti korumanın tek yolu göz önünden ayırmamak, %100 güvenli ortamlarda bırakmak. Yeterli zaman olduğu sürece hiçbir kilit aşılamaz değil.

Bagaj bağlama yuvaları mevcut değil fakat sanayi işi parçalarla da çözebileceğimi düşünmüştüm O yüzden yuva pekte sorun olmaz boyu uysa yeter kafasındaydım okulda da bahçenin tek girişi var bi tane alarmlı disk takar birde Elops 920 L ART3 yada gene elopsun katlanır bisiklet kilidi (ikisinin de fotoğrafını koyacağım link yetkim yok malesef) hatta 2 kilidi birden de kullanabilirim çünki ana kilit olarak planladığım elops 920L biraz iri o yüzden her yerden dolandıramam ama katlanır olan daha kibar ve kolay sizin tavsiyeniz nedir

Dosyalar

• resim_2023-11-13_223405663.png
    resim_2023-11-13_223405663.png
    118,3 KB · Okunma: 4
  • resim_2023-11-13_223417834.png
    resim_2023-11-13_223417834.png
    70,5 KB · Okunma: 4
  • resim_2023-11-13_223425549.png
    resim_2023-11-13_223425549.png
    179,2 KB · Okunma: 2
Bagaj bağlama yuvaları mevcut değil fakat sanayi işi parçalarla da çözebileceğimi düşünmüştüm O yüzden yuva pekte sorun olmaz boyu uysa yeter kafasındaydım okulda da bahçenin tek girişi var bi tane alarmlı disk takar birde Elops 920 L ART3 yada gene elopsun katlanır bisiklet kilidi (ikisinin de fotoğrafını koyacağım link yetkim yok malesef) hatta 2 kilidi birden de kullanabilirim çünki ana kilit olarak planladığım elops 920L biraz iri o yüzden her yerden dolandıramam ama katlanır olan daha kibar ve kolay sizin tavsiyeniz nedir

Ben açık alanda bırakılan bisikletlerde kilit ve çelik halatın birlikte kullanımını öneriyorum. Sadece kilit bisikletin kadrosunu ve en fazla bir de arka tekerleğini korur. Sele borusuyla birlikte seleyi ya da QR ile bağlı bir ön tekerleği çalmak birkaç saniyelik iş.
Burada anlattığım: Bisiklet kilidi tavsiyeleri
ve burada çizdiğim: Bisiklet kilidi tavsiyeleri
yöntem onları da koruyor.
Çelik halatın uçlarının içinden geçirilebildiği her kilit (U, zincir, katlanır) bu iş için olur.

Herkese merhabalar, uzun yıllar sonra bisiklet almaya karar verdim ve araştırmalar sonucunda buraya gelip sizleri buldum . Öncelikle bisikleti kullanacam yer İstanbul Silivri . Boyum 175 kilom 83 , ne tür bir bisiklet almalıyım benim araştırmalarım beni trekking bisiklete yonlendiriyor. Boyuma göre hangi kadro falan bir yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorun çıkarmayacak bir bisiklet tavsiyesi bekliyorum. Saygılarımla

2 alarmlı disk ile hem ön hem arka lastiği kitleyip üstüne birde şu lastik ve sele kilidini eklemek yani ana kilit olarak elops 920Lve bir adet katlanır kilit 2 disk kilidi ve sele lastik kilidi (arabalardaki şifreli bijon gibi bir şey)ile korumak istiyorum

Dosyalar

• Screenshot_20231114-101851.jpg
    Screenshot_20231114-101851.jpg
    33,5 KB · Okunma: 14
2 alarmlı disk ile hem ön hem arka lastiği kitleyip üstüne birde şu lastik ve sele kilidini eklemek yani ana kilit olarak elops 920Lve bir adet katlanır kilit 2 disk kilidi ve sele lastik kilidi (arabalardaki şifreli bijon gibi bir şey)ile korumak istiyorum

(link)
Yorumları pek iç açıcı değil.
1699951033726.png

Kilitler ve güvenlik ile ilgili konuların daha fazlasını Bisiklet kilidi tavsiyeleri gibi bir konuda tartışmak lazım. Bu kısım daha çok türe karar veremeden bisiklet arayışı içinde olanlar için.

Herkese merhabalar, uzun yıllar sonra bisiklet almaya karar verdim ve araştırmalar sonucunda buraya gelip sizleri buldum . Öncelikle bisikleti kullanacam yer İstanbul Silivri . Boyum 175 kilom 83 , ne tür bir bisiklet almalıyım benim araştırmalarım beni trekking bisiklete yonlendiriyor. Boyuma göre hangi kadro falan bir yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorun çıkarmayacak bir bisiklet tavsiyesi bekliyorum. Saygılarımla

Silivri'de şehir içinde günlük kullanım, ilçeler arası ulaşım ya da kısa turlar için kullanılacaksa genel olarak trekking bisikleti uygun olur. Farklı kullanım şekilleri için başka türler uygun olabilir.
Boy dışında iç bacak boyu da önemli. İç bacak boyu ortalamaya yakın olan kişiler için 46-48 kadro civarı trekking bisikletleri genelde uygun olur ama bacakları ve/veya kolları gövdeye oranla fazla uzun ya da fazla kısa olanlar için farklı kadro boyu daha uygun olabilir. Kadro boyu konusu hassas bir iş, kullanıcı mümkünse alacağı modelin, mümkün olamıyorsa başka marka model bile olsa farklı kadro boylarını denemeli.
Düzgün ve bakımlı kullanıldığı sürece tüm bisikletler sorun çıkarmayacak bisiklettir.
Bisiklet seçimi yaparken en önemli kriter bütçe. Bütçeyi bilmeden yapılabilecek bisiklet önerileri 3 bin-300 bin lira gibi bir aralığı kapsar, önereni de önerileni de yorar.
Bütçeyi belirledikten sonra süspansiyon, fren türü, bileşenler ve aksesuar konularında da bazı kararlar vermek lazım.
Şu mesaja bakıp piyasadaki seçenekler hakkında fikir edinebilirsiniz: Bisiklet önerileri

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: srhtdl
Biamchi aspid49 için fikirlerinizi rica ederim :) ikinci el almayı düşünüyorum.

Kalın lastik takabileceğim fitness bisiklet var mıdır? Varsa nelerdir?

Kalın lastik takabileceğim fitness bisiklet var mıdır? Varsa nelerdir?

Ne kadar kalın?
Fitness bisikletleri yol bisikleti donanımıyla üretiliyor. Eski modeller 25-28 mm, yeni modeller disk frenliyse 32 mm destekliyor. Trekking bisikletleri 48 mm civarına kadar destekliyor.

• Beğen
Tepkiler: EKREM_78
Geri