Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Scudo
Bende 48 kadro bisan mtx 7400 var bisiklet bana biraz büyük geliyor bu yüzden yeni bisiklet alacağım boyum 1.73 10-15 bin lira bütçem var şuan aklımda carraro big 2718 ve carraro daytona 727 var sizin verebileceğiniz bir tavsiye var mı?Bisikletin bana tam oturması önemli ön kaldırmak hareket yapmak vs. bisanla çok zorluyor beni (Bisikletin özellikle maşası önemli benim için sert kullanıyorum biraz seri ve büyük bir maşa olması beni sevindirir :D )
Yusuf kardeş bende de 17 kadro 27.5 jant 7400 var. Seninle kadro takasına girelim diyeceğim ama mevcut tamir/bakım tecrübemle böyle bir işe girişmek delilik gibi geliyor. 176/82 ölçülerimle kadro boyundan memnunum, kısa mesafede kullanımı keyifli, kontrolü güzel ama yolu uzattıkça bir büyüğü olsa diyorum sadece.
Normal kullanımda daha konforlu olduğu için gidon boğazını ters takıp gidonu da elçiklerin bana en yakın olduğu şekle getirdim. Bu daha dik bir duruş ve daha iyi bir hakimiyet sağladı. Yeni bisiklet almadan önce akrobasi anların için seleyi biraz alçak gidonu ise sana daha yakın ve yüksek olacak şekilde ayarlamayı deneyebilirsin. Bu sayede belki istediğin hareketleri daha rahat yapabilirsin. Belki senin işin yeni bir masrafa girmeden böylece çözülür. Olur da çözülmez ve bisikletinin donanımını başka bir kadroya monte edersen boşa çıkan kadrona talip olabilirim orası ayrı :) hala içimde bir miktar delilik var.

Bugün Carraro Sportive 328 bisikletimi almış oldum öneride bulunan herkese çok teşekkür ederim.

Merhaba , öncelikle hayırlı olsun. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Bende bu modeli almayı planlıyordum ama bugün nedense dağ bisikletimi alsam acaba diye br fikirde oluşmadı değil. Evet şehir içi kullanacağım ama deniz kenarı sahilde düz bir asfaltta değil. Sokak araları işte mecburen bazen kaldırıma felan çıkacak olabilirim veya mazgal, mıcırlı yollar tümsekler olabilir.

Herneyse birde siz kaça satın aldınız.

Arkadaşlar benim de bir tavsiyeye ihtiyacım var, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Trafik kazası geçirdiğim için motosikletimi satıyorum. Motosiklete geçmeden önce kullandığım Salcano Nova 26" model bisikletim var, 10. yılını dolduruyor ama bu bisikletin arka amortisöründen rahatsızım. Ayrıca katlanır bisikletler de hoşuma gidiyor. Boy kilo olarak katlanır bisiklete uygun biriyim. Sizce aşağıdaki senaryolardan hangisini seçmeliyim?
Mevcut bisikletime kilitli amortisör ve gerekli bakımları yaparak onu kullanmak,
Katlanır bisiklet almak.
İki seçenek arasında kararsız kaldım. Katlanır bisiklet alacak olursam da bütçemi çok artırmamayı düşünüyorum o yüzden ilk seçenek de mantıklı geliyor. Kullanım senaryom; şehir içi dolaşmak ve yakın mesafeye ulaşım için kullanmak.

Arkadaşlar benim de bir tavsiyeye ihtiyacım var, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Trafik kazası geçirdiğim için motosikletimi satıyorum. Motosiklete geçmeden önce kullandığım Salcano Nova 26" model bisikletim var, 10. yılını dolduruyor ama bu bisikletin arka amortisöründen rahatsızım. Ayrıca katlanır bisikletler de hoşuma gidiyor. Boy kilo olarak katlanır bisiklete uygun biriyim. Sizce aşağıdaki senaryolardan hangisini seçmeliyim?
Mevcut bisikletime kilitli amortisör ve gerekli bakımları yaparak onu kullanmak,
Katlanır bisiklet almak.
İki seçenek arasında kararsız kaldım. Katlanır bisiklet alacak olursam da bütçemi çok artırmamayı düşünüyorum o yüzden ilk seçenek de mantıklı geliyor. Kullanım senaryom; şehir içi dolaşmak ve yakın mesafeye ulaşım için kullanmak.
Katlanır al geç.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa.S
Katlanır bisiklet almak.
Evde yer kaplamasın, arada toplu taşımayla da birlikte kullanırım diyorsanız katlanır (ikinci el Dahon Mariner D8) veya şehir bisikleti ( yine ikinci el Giant Escape) düşünülebilir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa.S
Evde yer kaplamasın, arada toplu taşımayla da birlikte kullanırım diyorsanız katlanır (ikinci el Dahon Mariner D8) veya şehir bisikleti ( yine ikinci el Giant Escape) düşünülebilir.
Öneri için teşekkür ederim, katlanır bisikletin o avantajları cazip geliyor.

Merhaba.

Antalya'da yaşıyorum. Üniversiteye gidip gelmek için bisiklet almayı düşündüm.

Bisikleti genellikle asfalt yolda kullanacağım.

Bazen engebeli yollarda da kullanmak istiyorum ama bu çok önemli değil. Eğer bisikletin tekerleği çok kalınlaşacak ve kaba görünecekse istemem.

Muhtemelen günde 30 dakika falan kullanırım.

Bisikletin rahat olmasını istiyorum ama çok konforlu olmasına da gerek yok.

Bisiklet mümkün olduğunca büyük olmalı. 183 cm boyum var ama üst vücudum birazcık uzun. 26 jant bisikletler bana biraz küçük geliyor açıkçası ve belimi ağrıyor.

Tavsiyeler için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Beldeyama markasının MEMPHIS model bisikletini kullanmaktayım. Açıkçası çok sağlam bir bisiklet ama çok ağır. Tabii ben ağırlığının, çift amortisörlü olmasının bir dezavantaj olduğunu yeni öğreniyorum. (Sele yüksekliği bile doğru değilmiş :D)
Beldesan ve Yamaha markalarının ortak yaptığı bir bisikletmiş sanırsam.

Bu bisikletten memnunum ama kısa zamanda çok fazla masraf çıkardı. Orta göbeğinde problem varmış, aynakolun değişmesi lazımmış derken 450-500 lira kadar masraf yaptım. Şimdi de vites ayarı düzgün değil. Ön ve arkadaki dişliler baya aşınmış. Hatta frenlerinin de eskisi gibi iyi olmadığını fark ettim. Bisikletimde memnun olmadığım başka şeyler ise kadro arasına çanta koyacak yerin olmaması ve vites değiştirme aletinin çok saçma bir biçimde olması(kırmızı işaretli). Acaba tüm sorunlarını giderip satsam kaç liraya gider?

Bisan’ın MTX 7400 modelini çok beğeniyorum. Sizce nasıl bir bisiklet? Sağlam olmasını ve uzun yıllar bana eşlik etmesini istiyorum.Her sürüşümde de ortalama 25-30 km yol gidiyorum ve bisikleti de biraz sert kullanan biriyim. Bana yardımcı olursanız sevinirim

Dosyalar

• ECD68BD1-AF7C-46C4-8514-AE943EDDF91B.jpeg
    ECD68BD1-AF7C-46C4-8514-AE943EDDF91B.jpeg
    138,3 KB · Okunma: 25
  • E0195F2D-081C-42CF-89D9-EB70D30457AE.jpeg
    E0195F2D-081C-42CF-89D9-EB70D30457AE.jpeg
    124,7 KB · Okunma: 27
  • 9DEC9A40-C6DF-4879-A54A-1F4AC014004A.jpeg
    9DEC9A40-C6DF-4879-A54A-1F4AC014004A.jpeg
    74,8 KB · Okunma: 27
Merhaba arkadaşlar,
Bisan’ın MTX 7400 modelini çok beğeniyorum. Sizce nasıl bir bisiklet? Sağlam olmasını ve uzun yıllar bana eşlik etmesini istiyorum.Her sürüşümde de ortalama 25-30 km yol gidiyorum ve bisikleti de biraz sert kullanan biriyim. Bana yardımcı olursanız sevinirim

Rammsteins27 Merhaba.

Yaklaşık 1 aydır 7400 kullanıyorum. Kadrosunun şeklini çok beğeniyorum (İleride hurdaya çıkarsa kadrosunu evimin duvarına asacağım ve sanatsal bir dokunuşla o bir ata dönüşecek. :) ) eğer bisikletten kendini seleden kadro üzerine alarak iniyorsan bu açılı üst kadro borusunun normal kadrolara göre biraz yüksek olduğunu bilmen gerekiyor. Ben 176 boy ve 83 cm iç bacak boyuna sahibim ve seleden, yerden yüksekliği 82 cm olan kadro borusunun orta kısmına iniyorum. Aşağıdaki resimde gördüğün bisiklet 27.5 jant 17 inç kadro ebatlarında. üst kadro borusunun ortasında duran çanta askısının olduğu kısım yerden 82cm geliyor. Satın alma niyetin var ise mağazada bu konuya özellikle dikkat etmeni tavsiye ederim. 27.5 jantta 17 ve 19 inç, 29 jantta 19 ve 21 inç seçenekleri var. Ben ilk olarak 29 jant 19 inç satın almıştım ama ilk günkü kullanımımda aniden durmak zorunda kaldığım zamanlar epey sorun yaşadım.

Forumdan Yusuf kardeşimizde 19 inç modelinden varmış (jant boyunu bilmiyorum.) Kendisi kadronun büyük olması sebebiyle ön kaldırma gibi akrobasi hareketlerinde zorlandığından bahsetmişti bir kaç gün önce.

Sağlamlığı hakkında henüz birşey söyleyemem. Eski kullanıcılarının yorumları daha gerçekçi ve faydalı olacaktır.

Bagaj konusunda arka bagaj taktırmak istersen çatalda bağlantı delikleri yok. Sele bağlantılı olanlarından alman gerekecek. Resimde görünen kadro çantasını daha dün alıp taktım. Kilit, pompa , ve sair küçük malzemeyi içine koydum ama hala yarıya yakın kısmı boş.

Kullanımına uygun olabilecek benzer özelliklere sahip
Mosso black edition
Carraro daytona 927
Peugeot dağ bisikletlerine de bakmanı ve onlar hakkındaki kullanıcı tecrübelerini dinlemeni tavsiye ederim. Son olarak, Bisan MTX 7400 alacaksan da kadro boyu ile ilgili söylediklerime dikkat ederek mağazada bizzat denemeni tavsiye ederim. Yaşını ve maddi durumunu bilmiyorum verdiğin örnekten yola çıkarak MTX 7400e benzer modeller de olduğunu bilmeni istedim. İhtiyacını karşılayacak bisikleti bunlardan daha alt/üst modellerde, daha uygun fiyatlarla ve belki ikinci el olarak da bulabilirsin.

Saygılar.
Bisikletin ve ona baktığımda benim gördüğümün resmini ekliyorum. (uygun siyah at resmi bulamadım. sen onu siyah olarak gör :) )
bisan2.jpg

bisat2.jpg
bisanamblem.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gidenyolcu
Rammsteins27 Merhaba.

Yaklaşık 1 aydır 7400 kullanıyorum. Kadrosunun şeklini çok beğeniyorum (İleride hurdaya çıkarsa kadrosunu evimin duvarına asacağım ve sanatsal bir dokunuşla o bir ata dönüşecek. :) ) eğer bisikletten kendini seleden kadro üzerine alarak iniyorsan bu açılı üst kadro borusunun normal kadrolara göre biraz yüksek olduğunu bilmen gerekiyor. Ben 176 boy ve 83 cm iç bacak boyuna sahibim ve seleden, yerden yüksekliği 82 cm olan kadro borusunun orta kısmına iniyorum. Aşağıdaki resimde gördüğün bisiklet 27.5 jant 17 inç kadro ebatlarında. üst kadro borusunun ortasında duran çanta askısının olduğu kısım yerden 82cm geliyor. Satın alma niyetin var ise mağazada bu konuya özellikle dikkat etmeni tavsiye ederim. 27.5 jantta 17 ve 19 inç, 29 jantta 19 ve 21 inç seçenekleri var. Ben ilk olarak 29 jant 19 inç satın almıştım ama ilk günkü kullanımımda aniden durmak zorunda kaldığım zamanlar epey sorun yaşadım.

Forumdan Yusuf kardeşimizde 19 inç modelinden varmış (jant boyunu bilmiyorum.) Kendisi kadronun büyük olması sebebiyle ön kaldırma gibi akrobasi hareketlerinde zorlandığından bahsetmişti bir kaç gün önce.

Sağlamlığı hakkında henüz birşey söyleyemem. Eski kullanıcılarının yorumları daha gerçekçi ve faydalı olacaktır.

Bagaj konusunda arka bagaj taktırmak istersen çatalda bağlantı delikleri yok. Sele bağlantılı olanlarından alman gerekecek. Resimde görünen kadro çantasını daha dün alıp taktım. Kilit, pompa , ve sair küçük malzemeyi içine koydum ama hala yarıya yakın kısmı boş.

Mosso black edition
Carraro daytona 927
Peugeot dağ bisikletlerine de bakmanı ve onlar hakkındaki kullanıcı tecrübelerini dinlemeni tavsiye ederim. Son olarak, Bisan MTX 7400 alacaksan da kadro boyu ile ilgili söylediklerime dikkat ederek mağazada bizzat denemeni tavsiye ederim. Yaşını ve maddi durumunu bilmiyorum verdiğin örnekten yola çıkarak MTX 7400e benzer modeller de olduğunu bilmeni istedim. İhtiyacını karşılayacak bisikleti bunlardan daha alt/üst modellerde, daha uygun fiyatlarla ve belki ikinci el olarak da bulabilirsin.

Saygılar.
Bisikletin ve ona baktığımda benim gördüğümün resmini ekliyorum. (uygun siyah at resmi bulamadım. sen onu siyah olarak gör :) )
Rammsteins27 Merhaba.

Mosso black edition
Carraro daytona 927

Saygılar.
307853 dosyayı görüntüle

307854 dosyayı görüntüle
307855 dosyayı görüntüle

Hahaha :D ben de aynısını düşünüyorum. Bisikleti görür görmez tasarımına aşık oldum.

Boyum 182. Bacak boyum da yanlış ölçmediysem 88-90 arası gibi bir şey. Yaşım 20. Şu an kullandığım bisikletin kadro büyüklüğü hakkında bir fikrim yok ama jantların 26 inç olduğunu biliyorum. Seleden inerken aynı sizin dediğiniz gibi iniyorum. Şu an kullandığım bisiklet biraz küçük geliyor doğrusu. Yani selesini baya yükselttim. Bu sefer de direksiyonu biraz elimi acıtmaya başladı. Seleyi yükseltmeden önce böyle bir sıkıntım yoktu.

Bütçem 10-13 bin arası. Şu an kullandığım bisikleti satarsam bütçemi biraz daha rahatlatabilirim. En azından 2500-3000 tlye satabilirsem benim için çok çok iyi olur. Ekipman falan da alırım. Hatta MTX 7500 bile düşünüyorum ama 7400 ile aralarında pek fark yok gibi.

Sağlamlığı konusunda da şöyle endişelerim var. Kaldırımdan inerken, çıkarken frene basmadan inip çıkıyorum. Yani jantının ve lastiğinin buna dayanması lazım. Bazen downhill bisikleti gibi ayağa kalkıp, pedalın üstünde zıplıyorum. Ama bunu MTX ile yapmak biraz zor çünkü tek amorrtisörlü.

Mosso black edition da baya güzel bir bisiklet onu da incelemiştim ama gönlüm hala MTX 7400 de :)

Rammstein27;
O halde 29 jantlı MTX 7400ü denemeni tavsiye ederim. 26 janttan sonra, 29 jantlı lastiklerin hissettirdiği güven seni memnun edecektir. mesafe katetmek konusunda da hissedilir bir fark var.

Geçmiş deneyimimi ve hissiyatımı şu şekilde paylaşmıştım.
Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Boy 1.95
kilo 124
yas 47

butcem 10-15.000 tl.

şuan Salcano Mostar kullaniyorum, 26 jant. pandemiden once almıştım, 2-3 kere binip yokusta yorulunca bırakmıştım. Gecen bineyim dedim, çok keyif aldim. Biraz ufak gibi hissettim, o yüzden degistirmeye heveslendim.

trekking bisikleti bakiyorum.
carraro sportive 324 56 kadro ve ghost kato baktim.

Accel bisiklet fabrikasini arayıp bu bisikletlerin max tasima kapasitesini sordugumda bana 100 kg dediler; carraro ve ghost icin.

House of bike's arayıp ordaki arkadasa boy kilomu soyledim, o da bana sadece Trek markasini önerdi.

Butcem o kadar genis degil açıkçası.

Onerileriniz var midir??
Carraro spotive modellerine bakabilirsiniz. Yine aynı klasmanda Peugeot t11 modeline bakabilirsiniz.
Mosso legarda serisine bakabilirsiniz.

Bütçeniz nedir bilemiyorum paranız ve bütçeniz genişse daha ust marka modellerde eklenebilir. Ama fiyat performan konusunda bu yazdığım markalarda kötü değil, ve hepsinin forum içerisinde kullanıcı yorumları var. Onlarıda okuyarak daha iyi fikir sahibi olursunuz.

iyi forumlar
ben de 124 kg'yum, Accel fabrikasini aradım bana max 100 kg tasir bu bisikletler(carraro/ghost) dediler..

Son düzenleme:
Merhaba.

Antalya'da yaşıyorum. Üniversiteye gidip gelmek için bisiklet almayı düşündüm.

Bisikleti genellikle asfalt yolda kullanacağım.

Bazen engebeli yollarda da kullanmak istiyorum ama bu çok önemli değil. Eğer bisikletin tekerleği çok kalınlaşacak ve kaba görünecekse istemem.

Muhtemelen günde 30 dakika falan kullanırım.

Bisikletin rahat olmasını istiyorum ama çok konforlu olmasına da gerek yok.

Bisiklet mümkün olduğunca büyük olmalı. 183 cm boyum var ama üst vücudum birazcık uzun. 26 jant bisikletler bana biraz küçük geliyor açıkçası ve belimi ağrıyor.

Tavsiyeler için teşekkür ederim.

Gravel alıp geçin hocam. carraro g2, bianchi gr0014 filan orta üstüdür, bütçeye göre altı üstü size kalmış.

Rockrider Explore 500 29" Jant Hidrolik Disk Fren Dağ Bisikleti MTB

15000 TL

Bu bisiklet alınır mı arkadaşlar? Kazıklanmak istemiyorum. Aynı fiyata daha iyisi varsa söyleyin fakat fiyat aralığı fazla ise söylemenize gerek yok çünkü bisikletin görüntüsü de önemli benim için.

Rockrider Explore 500 29" Jant Hidrolik Disk Fren Dağ Bisikleti MTB

15000 TL

Bu bisiklet alınır mı arkadaşlar? Kazıklanmak istemiyorum. Aynı fiyata daha iyisi varsa söyleyin fakat fiyat aralığı fazla ise söylemenize gerek yok çünkü bisikletin görüntüsü de önemli benim için.
Linkteki bisikletler varken kesinlikle alınmaz.
(link)
(link)

Rockrider 500 1x9 microshift iken
Carraro daytona 911/711 1x11 Deore m5100 sete sahip . yani 2 gömlek daha iyi .

Satış noktalarındaki fiyatlar sitedeki fiyat ile aynı mı?
Linkteki bisikletler varken kesinlikle alınmaz.

Rockrider 500 1x9 microshift iken
Carraro daytona 911/711 1x11 Deore m5100 sete sahip . yani 2 gömlek daha iyi .
DAYTONA 930 29" 30-V HD nasıl peki? Daha iyi değil mi? Hem de fiyatı aynı.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Geri